HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2891 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:46

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 21:03

Na abba menne tönkre a háta... deadliftnél nem szabad hajolni, lábból kell mozogni; a hát szálegyenes, különben halál.

,,,

Akkor ő ezt nem tudta? :think:  :D

#2892 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:53

Amennyire látom, egyenes a háta és nem is hajlítja be.

Itt elég jól látszik oldalnézeben:
http://www.youtube.c...h?v=pjBI9qxibTc
LY

#2893 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:15

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 21:53

Amennyire látom, egyenes a háta és nem is hajlítja be.

Valóban, de nem is csak lábból mozog.  :)

#2894 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:15

Na abba menne tönkre a háta... deadliftnél nem szabad hajolni, lábból kell mozogni; a hát szálegyenes, különben halál.

Ööö ... ebből a gyakorlatból is van több féle (mint ahogy a legtöbb gyakorlatnak több féle módon végrehajtható változata).
Van merev lábbal felhúzás, amikor a térdeidet teljesen egyenesen tartod, és az alsó hátadból hajolsz le és egyenesedsz fel a súllyal, meg van olyan is amikor a térdedet is hajlítod és combból is dolgozol bele.

Amúgy ennek meg a guggolásnak és társainak az a legfőbb értelme, hogy minél nagyobb izomtömeget stimulálsz, annál erősebb a szervezet reakciója (kb jobban épül az izom). A combokon meg elég sok izom van... Volt erre kísérlet is, akik csak guggoltak, jobban izmosodtak bicepszre mint azok akik minden mást csináltak csak guggolást nem ;)

Inkább az az értelme, hogy a lábad is erősödik.
Nem az lesz, mint fentebb írta Leslie, hogy több súllyal nyom fekve, mint amivel guggol, és régebben írta, hogy 10 számmal kisebb nadrág kell neki, mint zakó.
Amelyik izmot megdolgozod leginkább az fejlődik, hiszen abban keletkeznek sérülések. Aminek regenrálódnia kell, és az a fejlődés egyik alapja.
Ha az volna igaz, amit Te írtál, akkor semmi mást nem csinálna egyik testépítő sem, csak guggolna, hoyg nagyobb bicepsze legyen, mint aki kevesebbet guggol, mert még bicepszre is edz mellette. Ehhez képest nem ez a helyzet, edzenek minden izomra.

Törzset erősíteni meg statikus gyakorlatokkal lehet: elülső és oldalsó hídtartás 30-40-60-x másodperc.
Vagy ott a kettlebell, ami szintén marha jó... Bár nagyon mások a célok meg az edzések, aki ki akarja magát gyúrni annak önmagában aligha tetszene.

Olyan nincs, hogy valamit csak adott gyakorlattal lehet erősíteni.
Ha volna olyan, hogy "legjobb gyakorlat", akkor csak azt csinálnák. Azért van ennyiféle gyakorlat kitalálva, mert mindnek van valami haszna.
A gerinc melletti izmokra nekem a hiper meg a fordított hiper (amikor a felsőtested fekszik fixen, és a lábadat mozgatod) jött be nagyon, meg ugyanez csak oldalra fordulva.

Igen, a kettlebell is erősít, egyik ismerős csinál ilyen gyakorlatokat.
Más fajta edzés, másképp formál.
Az volt nekem fura, hogy bizonyos gyakolatoknál van szerepe a lendületnek is.
És sok gyakorlat nem adott izomcsoportot mozgatott meg, hanem több izomcsoportot, vagy az egész testet: pl. volt olyan, hogy fekvésből fel kell emeleni a súlyt először csak kézzel, majd felülni miközben a fejed fölött tartod, majd felálni szintén a fejed fölött tartva.

#2895 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:52

Idézet

Ööö ... ebből a gyakorlatból is van több féle (mint ahogy a legtöbb gyakorlatnak több féle módon végrehajtható változata).

A hátat behajlítani egyiknél sem szabad, sőt igazából semmikor se ha súly van a kezedben. Csípőből lehet mozogni, de az más...

Idézet

Ha az volna igaz, amit Te írtál, akkor semmi mást nem csinálna egyik testépítő sem, csak guggolna, hoyg nagyobb bicepsze legyen, mint aki kevesebbet guggol, mert még bicepszre is edz mellette. Ehhez képest nem ez a helyzet, edzenek minden izomra.

Igen, mert a hatékonysági sorrend kb. ilyen:
- csak kis izmokat dolgoztatsz meg
- csak nagy izmokat dolgoztatsz meg
- minden izmot megdolgoztatsz :)

Minél nagyobb izomtömeget mozgatsz meg, annál több növekedési hormont termel a szervezet (már ha jól emlékszem). Ez egyébként leginkább este, alvás közben szabadul fel, ezért fontos a napi 8 órát tartani.

Idézet

Igen, a kettlebell is erősít, egyik ismerős csinál ilyen gyakorlatokat.
Más fajta edzés, másképp formál.
Az volt nekem fura, hogy bizonyos gyakolatoknál van szerepe a lendületnek is.

Most vagyok túl az 1000 swingen, szóval többé-kevésbé tudom miről van szó :) Csak nem akarok nagyon kampányolni itten, emlékeim szerint a topik közönségét nem nagyon érdekli a klasszikus body buildingen kívül más téma. Egyébként a kettlebell inkább az erővel + hatékonysággal van elfoglalva, a body building meg az izomtömeggel, ez az egyik fő különbség. A ballisztikus gyakorlatoknak meg könnyű belátni az értelmét, ha nem csak padon fekve/ülve meg gépekbe építve akar az ember súlyt mozgatni. Nehéz tárgyak földről felemelésére és mozgatására így elméletileg jobban lehet felkészülni.

Idézet

pl. volt olyan, hogy fekvésből fel kell emeleni a súlyt először csak kézzel, majd felülni miközben a fejed fölött tartod, majd felálni szintén a fejed fölött tartva.

Bizony, a török felállás, ez mondjuk nem kettlebell specifikus (több mint száz éves gyakorlat elvileg) meg lehet rendes barbellel (rúd + tárcsa) vagy sima kézisúlyzóval is csinálni. Baromi hatékony, főleg ha vállból nyomással kombinálja az ember.

Szerkesztette: Laa-Yosh 2010. 02. 22. 22:53 -kor

LY

#2896 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 23:11

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:52

A hátat behajlítani egyiknél sem szabad, sőt igazából semmikor se ha súly van a kezedben. Csípőből lehet mozogni, de az más...

Hát ... ehhez képest én rendszeresen csinálok merev térddel felhúzást ...
És nem én találtam ki, ez egy létező gyakorlat, sokan végzik.
Nem tudok mit mondani, ne csináld, ha nem tetszik.

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:52

Most vagyok túl az 1000 swingen, szóval többé-kevésbé tudom miről van szó :) Csak nem akarok nagyon kampányolni itten, emlékeim szerint a topik közönségét nem nagyon érdekli a klasszikus body buildingen kívül más téma. Egyébként a kettlebell inkább az erővel + hatékonysággal van elfoglalva, a body building meg az izomtömeggel, ez az egyik fő különbség. A ballisztikus gyakorlatoknak meg könnyű belátni az értelmét, ha nem csak padon fekve/ülve meg gépekbe építve akar az ember súlyt mozgatni. Nehéz tárgyak földről felemelésére és mozgatására így elméletileg jobban lehet felkészülni.

Hát gratulálok.
Én csak tisztes távolból szagolom a kettlebell témát, ismerőst láttam, hogyan csinálja, meg próbából megpróbáltam utánozni, csak hogy érezzem milyen is emelgetni a súlyt.
Kicsit mondta, hogy ne ilyen statikusan emeljem, meg lendítsem, de gyakorolnom kéne, hogy menjen a megfelelő mozdulat (a koordinációm nagyon rossz), így én csak simán emelgettem, ami talán éppen a dolog lényegét vette el.
Meg az ízületeket is erősíti, még azt is mondta.
Az egy másik fajta sport, annak is megvannak az előnyei (meg a hátrányai), mint minden más sportnak.

Tudom, hogy más téma, de esetleg valamiféle koordináció javító gyakorlatokat tudsz?
Meg valami figyelem erősítő gyakorlatot, hogy pl. csapatjátékoknál normálisan tudjak figyelni mindenre.

#2897 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 23:24

Hát behajlítása alatt a gerinc hajlítását értem. Ha ilyeneket csinálsz, annak sztem nem lesz jó vége...

Koordinációból meg én is gyenge vagyok :) Mindenesetre próbálj minél többet dolgozni szabad súlyokkal a gépek és padok helyett, az biztosan használ.
LY

#2898 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 23:47

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 23:24

Hát behajlítása alatt a gerinc hajlítását értem. Ha ilyeneket csinálsz, annak sztem nem lesz jó vége...

Hát, alsóhát is a gerinc alja, és érzem is a derekam két oldalán az izmokat, hogy ott leginkább fárad el (meg a combom felső izmai is dolgoznak valamennyire ilyenkor).
De súly alatt alapból kiegyenesedik a gerincem (úgy vettem észre nem mindenkié).
Pl. guggolásnál, kis súllyal bemelegítésnél ha nem figyelek oda, akkor "púposan" tartom, más is picit a guggolás mozdulata is olyankor, de amikor nekikezdek a rendes súlyoknak, akkor ha nem figyelek oda is egyenes.

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 23:24

Koordinációból meg én is gyenge vagyok :) Mindenesetre próbálj minél többet dolgozni szabad súlyokkal a gépek és padok helyett, az biztosan használ.

Leginkább szabad súlyokkal szoktam, gépet alig használok. Ezekkel nincs gond, mert ezeket a mozdulatokat már begyakoroltam sok év alatt.
Inkább olyasmi kellene, hogy pl. futás közben labdát elkapni, meg passzolni úgy, hogy ne essek ki a lépésből közben, és lehetőleg arrafelé is menjen a labda, amerre akartam, meg hasonlók. Teljesen más sport. Gondolom gyakorolni kell minél többet, de biztos van valami spéci gyakorlat erre is.

#2899 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 00:48

Azt nem kell külön gyakorolni. Eleve elkapásnál egyrészt mindegy, ha neked passzolnak, és nem hátul vagy ellenfél nélkül, akkor amúgy is ugrani kell a labdáért, vagy visszalépni, lefordulni vagy valami, tehát kvázi kicselezni a mozgással az ellenfelet, mert igyekezni fog közéd és a labdás ember közé helyezkedni.

Igazából, ha nálad a labda, akkor úgy tudod vinni, hogy pattogtatod közben, ezt érdemes gyakorolni. De ez sem nehéz önmagában, csak közben nézni kell, hogy kinek tudsz passzolni. Alapszinten nem nagy dolog megtanulni, és az a sportoláshoz, szórakozáshoz elég :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2900 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 07:56

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 0:24

:up: Itt a lényeg. Hát egyenes, nem púpoz.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2901 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 09:45

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 7:56

:up: Itt a lényeg. Hát egyenes, nem púpoz.

Persze, a gerinced felső része egyenes, de az alsó részének kell hajolnia.
Felhúzásnál érezni is, hogy melyik izmok dolgoznak és fáradnak, égnek.

#2902 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 09:48

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 0:48

Azt nem kell külön gyakorolni. Eleve elkapásnál egyrészt mindegy, ha neked passzolnak, és nem hátul vagy ellenfél nélkül, akkor amúgy is ugrani kell a labdáért, vagy visszalépni, lefordulni vagy valami, tehát kvázi kicselezni a mozgással az ellenfelet, mert igyekezni fog közéd és a labdás ember közé helyezkedni.

Igazából, ha nálad a labda, akkor úgy tudod vinni, hogy pattogtatod közben, ezt érdemes gyakorolni. De ez sem nehéz önmagában, csak közben nézni kell, hogy kinek tudsz passzolni. Alapszinten nem nagy dolog megtanulni, és az a sportoláshoz, szórakozáshoz elég :)

Ez nem az a sport :)

Kép

#2903 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:04

Ja, azt hittem, hogy kézizni vagy kosarazni akarsz :)

Itt még annyira sem számít. Két kézzel elkapod, azt rohansz :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2904 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:24

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 22:03

Amúgy ennek meg a guggolásnak és társainak az a legfőbb értelme, hogy minél nagyobb izomtömeget stimulálsz, annál erősebb a szervezet reakciója (kb jobban épül az izom). A combokon meg elég sok izom van... Volt erre kísérlet is, akik csak guggoltak, jobban izmosodtak bicepszre mint azok akik minden mást csináltak csak guggolást nem ;)

Ez minimum elég érdekes. Azt még megérteném, hogy akik guggoltak IS, azok jobban izmosodtak bicepszre, de hogy csak guggolással... :think:

Ha már guggolás. Mi a véleményetek a hack gépes guggolásról? Mennyire lehet vele helyettesíteni a sima guggolást?
Mert a teremben, ahová járok szerencsétlen módon nincs guggoló keret, így elég körülményes nyakba venni a súlyt, főleg, ha nincs edzőpartner a közelben.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2905 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:50

Idézet: Dorien - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 11:48

Kinek mi a célja a testépítéssel?
Nekem egy ilyesmi fizikum felépítése:

Valami hasonló nekem is. Egy kicsit izmosabb kivitelben. No meg persze erősödni sem ártana.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2906 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 13:47

(viszont ér nem látszik se a vállán, se a karjában, de aztán van, aki szálkásan sem eres annyira).

Viszont ha ilyen lehetnék, akkor odaadnám a lelkemet. Persze ez teljesen más kategória.

Nekem egész jól látszanak az ereim, pedig lenne hová szálkásodni. Mondjuk kicsit hülyén fest ha rendesen kidagad (melegbenm edzés közben), mintha valami kék giliszta lenne a bőröm alatt. :Đ Mondjuk alapból is látszik halvány kékes csík a karomon...

Nah, pont ez az, ami én nem szeretnék lenni. Szerintem ez már túl sok, abszolút nem szép. Azok a baszott nagy erek. :eek: Mintha valami cső lenne a bőre alá varrva.
Persze ízlések és pofonok. :)

#2907 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:09

Elnézést a félig-meddig offért, de ezt muszáj ide  :eek:  :Đ  :Đ

My Webpage
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#2908 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 10:04

Ja, azt hittem, hogy kézizni vagy kosarazni akarsz :)

Itt még annyira sem számít. Két kézzel elkapod, azt rohansz :)

Persze.
És forma1-ezni se nehéz, csak nyomni kell a gázt, meg néha kanyarodni (vagy hogy mondta a Palik Laci).

#2909 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:33

Idézet: anyaanya - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 12:09

Elnézést a félig-meddig offért, de ezt muszáj ide  :eek:  :Đ  :Đ

My Webpage

Nem rossz  :Đ

(ps.: azt hozza kell tenni, hátha nem mindenkinek egyertelmu: nem letezik se jimmy steel se a lánya se a terme :D )
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2910 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:53

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 10:24

Ha már guggolás. Mi a véleményetek a hack gépes guggolásról? Mennyire lehet vele helyettesíteni a sima guggolást?
Mert a teremben, ahová járok szerencsétlen módon nincs guggoló keret, így elég körülményes nyakba venni a súlyt, főleg, ha nincs edzőpartner a közelben.

Sose csináltam, mert a szabad súlyos gyakorlatokat jobban kedvelem, de ha jól tudom, akkor jobban a comb elejére megy, és talán kevésbé veszi igénybe az alsó hátat, mint a normál guggolás.

Amíg nem volt állvány, régen, addig én is megkértem valakit, hogy segítsen, ketten, lendületből emelve átemeltük a fejem fölött. (De volt, hogy két szomszédot hívtam át, mert éppen egyedül edzettem, és fel is emeltem nekik a súlyt derékig, csak tartsák meg a két végénél fogva, egyenesen állva, derékmagasságban, amíg aláguggolok, és elkezdem. Volt, hogy alig bírták addig tartani, hogy rendesen alámenjek.)
Meg egy időben csináltam azt is, hogy rátettem a súlyt két hokkedlire, és úgy kuporodtam alá, így az elsőnél a hátamat is ki kellett egyenesítenem. Meg vigyázni kellett, hogy ne guruljon le a székekről, amikor letettem.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.