HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#3261 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 26. 12:37

Az éves vérvételemen ismét magas volt a húgysav szintem (egymás után 3 évben), így lassan nem csak apám (orvos) baszogat érte, hogy kevesebb húst kéne enni, de kezdem úgy gondolni, hogy talán igaza lehet :)
viszont fehérje nélkül izmosodásra vágyni...

Próbáltam keresgélni, hogy vajon mennyi purin lehet az étrend kiegészítőként árult fehérje cuccokban, de nem találtam semmit.
A tej és a tejtermékek kifejezetten alacsony purintartalmúak, így azok gond nélkül fogyaszthatók.
Ebből jól következtetek vajon, ha arra gondolok, hogy a tejsavóból készült fehérje az kevés purint tartalmaz, így nyugodtan fogyasztható?

update: angolul találtam erről pár írást, a fehérjeporok nem tartalmaznak purint, vagy csak minimálisan...
Bár van ahol azt írják, hogy a fehérje terheli a vesét, és egyébként a vese dolga lenne, hogy ne legyen magas a húgysav szint, így nem biztos hogy segít az ügyön a fehérje szedése.

Szerkesztette: WiZARD 2012. 10. 26. 12:57 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3262 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 26. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 10. 26. 13:37

Az éves vérvételemen ismét magas volt a húgysav szintem (egymás után 3 évben), így lassan nem csak apám (orvos) baszogat érte, hogy kevesebb húst kéne enni, de kezdem úgy gondolni, hogy talán igaza lehet :)
viszont fehérje nélkül izmosodásra vágyni...

Próbáltam keresgélni, hogy vajon mennyi purin lehet az étrend kiegészítőként árult fehérje cuccokban, de nem találtam semmit.
A tej és a tejtermékek kifejezetten alacsony purintartalmúak, így azok gond nélkül fogyaszthatók.
Ebből jól következtetek vajon, ha arra gondolok, hogy a tejsavóból készült fehérje az kevés purint tartalmaz, így nyugodtan fogyasztható?

A tojásnak is alacsony a purintartalma, úh a tojásfehérjéből készülteket is nyomhatod. Viszont, érdemes lenne vmi diétát kidolgoznod, mert a köszvényre való hajlam, az leginkább vmi anyagcsere zavarra vezethető vissza és mivel nemcsak a húsok, de némely köretként/desszertként fogyasztott szénhidrát (főként a hüvelyesek és a csonthéjasok) is felelős lehet a magas purinszintért.

Van egy haverom, hasonló cipőben jár. Az ő tapasztalata, hogy ha nem sült/rántott/grillezett húsokat eszik, hanem inkább jól megfőzi őket, akkor kevésbé emeli a húgysav szintjét. És persze kurva sok vizet kell inni.

#3263 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 26. 13:49

thx.
többet inni próbálok, meg a húsokon fogok változtatni...
az a baj, hogy számomra bármi étkezés ott kezdődik, hogy hús, és minden más csak köret :(
zöldségeket amúgy se nagyon szeretem, alig eszek, max főzelék amit hajlandó voltam megenni, természetesen csak a hüvelyes cuccokat szeretem - bab, borsó, lencse

van valami húgysav csökkentő gyógyszer, ennek utánanézek még, hogy mennyire érdemes szedni, van-e valami mellékhatása, stb...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3264 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 27. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 10. 26. 14:49

thx.
többet inni próbálok, meg a húsokon fogok változtatni...
az a baj, hogy számomra bármi étkezés ott kezdődik, hogy hús, és minden más csak köret :(
zöldségeket amúgy se nagyon szeretem, alig eszek, max főzelék amit hajlandó voltam megenni, természetesen csak a hüvelyes cuccokat szeretem - bab, borsó, lencse

van valami húgysav csökkentő gyógyszer, ennek utánanézek még, hogy mennyire érdemes szedni, van-e valami mellékhatása, stb...

Próbáld ki, ha fehér húsokat eszel, és kevesebb vöröset, akkor is elvileg csökken a húgysav szintje.
Ivás az fontos, én túlzásba is viszem (az se jó feltétlen), napi 8 liter víz megvan még télen is.
Érdemes változtatni a táplálkozásodon, hogy kiegyensúlyozottabb legyen.

#3265 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 27. 16:37

pedig vörös húst ritkán eszek, bár az a kedvencem... 1-1 fél kilós, véres steaknek nem bírok ellenállni, de szerencsére havi 1nél többször nem szokott lenni :)
ezen kívül meg alig eszek vörös húst.

napi 2 liter körül ittam eddig, nehéz többet, de még mindig könnyebb mint a kaja részen változtatni

#3266 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 27. 18:25

Akkor nem tudom ... mindenesetre érdemes lehet szakorvos (nem árt, ha ért a sport témához is, mert sporttól pl. eltolódnak a laborértékek, tipikusan a májenzimek, és jobb, ha a doki ért hozzá, és tudja, hogy mi merre, mintha azon csodálkozik, hogy "maga iszik?", és lövése sincs, hogy mi a jó érték) vagy dietetikus véleményét megkérdezni.

#3267 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 09:17

első körben ma/holnap átmegyek nagynénémhez, aki belgyógyász, aztán majd meglátom.
előző vérvételeknél tényleg nem voltak tökéletesek a májenzimek, akkor többet is edzettem, most nyáron eléggé elmaradt a rendes edzés, és csak futni jártam szigetre, most ezek az értékek jók.

#3268 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 10. 28. 10:17

első körben ma/holnap átmegyek nagynénémhez, aki belgyógyász, aztán majd meglátom.
előző vérvételeknél tényleg nem voltak tökéletesek a májenzimek, akkor többet is edzettem, most nyáron eléggé elmaradt a rendes edzés, és csak futni jártam szigetre, most ezek az értékek jók.

A sport, az nem terheli a májat! Bezzeg az égetett szeszek, azok jócskán odabasznak. Nomeg az orálisan szedett szteroidok. Szúrd be muszkulárisan, fájdalmasabb, viszont kevésbé terheli a májadat. :-D

#3269 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 16:49

tény hogy mostanság szinte semennyit nem iszok, de 2 éve se ittam olyan sokat. vagy 1-2 hetente 1 durvább ivászat, az sok volt? :)

szteroidot meg eddig kihagytam, ezek után sem tervezem :)

#3270 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 10. 28. 16:49

tény hogy mostanság szinte semennyit nem iszok, de 2 éve se ittam olyan sokat. vagy 1-2 hetente 1 durvább ivászat, az sok volt? :)

szteroidot meg eddig kihagytam, ezek után sem tervezem :)

Viccet félretéve, tényleg vizsgáltasd ki magad, mert ha nem tudod miért rosszak az értékek, tenni sem tudsz ellene. Van egy haverom, azt is állandóan baszogatják, hogy ne igyon annyit, pedig csak vmi olyan autoimmun betegsége van, ami folyamatosan a máját támadja. :-)

#3271 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 10. 28. 12:33

A sport, az nem terheli a májat! Bezzeg az égetett szeszek, azok jócskán odabasznak. Nomeg az orálisan szedett szteroidok. Szúrd be muszkulárisan, fájdalmasabb, viszont kevésbé terheli a májadat. :-D

Hogy a fenébe ne terhelné?
Az anyagcsere folyamatok a májban történnek, ha több energiát használsz el, többet kell regenerálódnod (edzés utáni regenrálódás: izomépülés), akkor többet dolgozik a májad.

#3272 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 10. 28. 17:53

Hogy a fenébe ne terhelné?
Az anyagcsere folyamatok a májban történnek, ha több energiát használsz el, többet kell regenerálódnod (edzés utáni regenrálódás: izomépülés), akkor többet dolgozik a májad.

Az felgyorsult anyagcsere, az nem jelent extra terhelést egy egészséges embernek. Viszont extra mérgek (alkohol, gyógyszer, egyéb toxinok) kiválasztása mindenkinek a májfunkcióját rontja.

#3273 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 10. 28. 18:42

Az felgyorsult anyagcsere, az nem jelent extra terhelést egy egészséges embernek.

Egy egészségesnek nem, de egy betegnek vagy régóta egészségtelen életvitelt folytatónak, pláne annak, akinek a gondja a májával kapcsolatos közvetlenül (pl. alkohol) vagy közvetve (egyéb betegségre szedett sok gyógyszer) betehet. Ezt úgy lehet tompítani, ha az ember fokozatosan áll rá a sportolásra, apránként szoktatja hozzá magát és emeli a terhelés adagját.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3274 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 10. 28. 21:01

Egy egészségesnek nem, de egy betegnek vagy régóta egészségtelen életvitelt folytatónak, pláne annak, akinek a gondja a májával kapcsolatos közvetlenül (pl. alkohol) vagy közvetve (egyéb betegségre szedett sok gyógyszer) betehet. Ezt úgy lehet tompítani, ha az ember fokozatosan áll rá a sportolásra, apránként szoktatja hozzá magát és emeli a terhelés adagját.

Mit jelent az, hogy fokozatosan? Hogy nem a fotelből felállva indul a new york maratonon? Vagy nem nulla edzéssel nevez a tour de france-ra? :-s

Az emberi szervezet egy rendkívül hatékony túlélőgép! Ha akarnád sem tudnád túlterhelni. (pont ezt a tulajdonságát gátolják a doppingszerek) Arról nem is beszélve, hogy a máj az egyetlen szerv, ami napok alatt regenerálni tudja magát. (láttam olyan vérképet, ahol egy durva, 600-as gamma-gt szint (alkoholmentes életvitellel :-D ) 2 hét alatt a normális 60-as szintre állt vissza)

A sportolást nem azért ajánlják az orvosok, mert most az divatos, hanem mert pontosan a sport által felgyorsított anyagcsere felpörgeti a pangó életfunkciókat, növeli az immunrendszer teljesítményét, nem mellesleg hatékony zsírégető hatása van.

#3275 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 21:58

A májban ráadásul akkora tartalék van, hogy élődonoros transzplantációkat lehet vele csinálni, és utána a levágott rész egy részét még vissza is növeszti, de a levágott rész beültetve is elégséges funkciót nyújt a betegnek aki kapja.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3276 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 29. 16:16

májammal nincs baj, 1x voltak szarok az értékek, de most is, meg tavaly is hibátlan volt :)

húgysavra apám azt mondta, hogy Milurit kell, nagynénémhez még nem sikerült átmenni, hogy megbeszéljem vele/felirassam...

#3277 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 29. 21:30

Hm, arra gondoltam, hogy ez lehet nekem sem artana elkezdeni :pokeas:

Ez a Scitec meg a Biotec izek erre ezek jonak szamitanak? Egyik ismi erre eskuszik, a masik arra, szoval plz input
Nezegettem a honlapokat ahol ezeket lehet venni de a szokasos marketing vaker szerint ezektol egy honap alatt Chuck Norris is lehetnek ;)