HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#3301 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 31. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 10. 31. 11:10

jah, meg egy animal pakot is mellé, nem? :)

na majd meglátom.
ahogy a builderen nézegettem a leírásokat, az ilyen 1 tablettás cuccok közül talán a jobbak közé tartozik. majd kitalálom kell-e nekem animalpak meg társai, vagy e mellé a többi...

Onnan indultunk, hogy a sport jelentősen felgyorsítja az anyagcserét. Ez azt jelenti, hogy a makrotápanyagok (szénhidrát, fehérje, zsír) mellett a mikrotápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok) felhasználása is gyorsul. Nem biztos, hogy ezeket a hétköznapi étrendből pótolni tudod. Az ilyen mindenféle hiánybetegségek, pedig azért szar dolgok, mert sok idő/vizsgálat alatt derülnek ki, ha egyáltalán kiderülnek, viszont rettentően rontják a közérzetet, sőt az életminőséget.

Nekem megér napi 200 ruppót, egy profin összeválogatott mikrotápanyag csomag, extra összetevőkkel. Próbálkoztam én is magam által összeválogatott vitaminokkal de a végén, mindig az derült ki, hogy drágább is, meg hiányosabb is.

#3302 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 31. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 10. 31. 09:42

Há' de már a paralimipán is kokszolnak? :)
Én piramisban szoktam szériázni, az utolsó széria 120 kilóval 8 nyomás, de ez a 200 kilóval 11 "kicsit" durvának tűnik.

A pali mondjuk majdnem kétszer akkora mint te.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3303 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 31. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 10. 31. 12:46

Ez nem jár 2x akkora erővel...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3304 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 31. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 10. 31. 13:46

AZTAKURVAPICSA! 330 cenit magas? Bazze! :D
Nem tudom, én utoljára 155 vagy 160-at próbáltam, az kiemnt, de már nem olyan fényesen.
Persze én nem versenyszerűen csinálom, csak elgyúrogatok. :)

Nem rég néztem ilyen fekvenyomó berseny eredményeket és rájöttem, hogy lenne még keresnivalóm ott. Lehet benevezek majd egyre ha leadtam pár kilót.
Régebben indultam harom megyei versenyen, azokat megnyertem akkor. :)

#3305 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 31. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 10. 31. 14:45

165cm magassághoz 70-75kg elég durva tud lenni. Teremben volt egy hasonló srác, az vmi 197.5-be nyomott versenyen.

#3306 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 31. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 10. 31. 16:57

165cm magassághoz 70-75kg elég durva tud lenni. Teremben volt egy hasonló srác, az vmi 197.5-be nyomott versenyen.

67.5kg-os kategóriában indultam három évben és 120/130/140 kilóvel nyertem. A 140 lehet, hogy 150 volt, már nem emlékszem pontosan.
Mondjuk ezek 10-12 éve voltak.
Most éppen 82 kiló vagyok. :) A 67,5 kilós kategória már örökre felejtős, a 75-82,5 kilós kategóriába viszont beférek. Maxot mostanában nem nyomtam, de a 160 tuti kimegy, az meg nem olyan rossz ahogy a verseny eredményeket nézegetten.
Az viszont jó, hogy mostmár van sima meg gumiruhás kategória, annak idején mindenki egybe volt. Emlékszem, hogy a többiek ott tuningolták magukat mindenféle cuccal a verseny előtt. :)
Most fogyni akarok, elkezdtem szobabringázni.

Szerkesztette: Lipton 2012. 10. 31. 18:05 -kor

#3307 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 31. 23:11

Nem tudom, én utoljára 155 vagy 160-at próbáltam, az kiemnt, de már nem olyan fényesen.

Nem rég néztem ilyen fekvenyomó berseny eredményeket és rájöttem, hogy lenne még keresnivalóm ott. Lehet benevezek majd egyre ha leadtam pár kilót.

Ha 330 magas lenne (és arányos), akkor több mint tízszerakkora lenne. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3308 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 31. 23:35

Az már HULK. :)

#3309 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 10. 28. 18:42

Az felgyorsult anyagcsere, az nem jelent extra terhelést egy egészséges embernek. Viszont extra mérgek (alkohol, gyógyszer, egyéb toxinok) kiválasztása mindenkinek a májfunkcióját rontja.

Nem is extra terhelés, csak magasabb, mint kevesebb energiát használónak.
Csak gondolj bele logikusan, ha 3-szor annyi kalórát elhasználsz, és 3-szor annyit megeszel, akkor 3-szor annyit dolgozik az anyagcseréd, a májad. Ehhez több enzim kell. Ilyen egyszerű.

#3310 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 10. 29. 22:11

1. Kezdőnek bármelyik izé felesleges. Először fel kéne emelni 1-2 tonnácskát, utána sokkal könnyebb eldönteni melyik/milyen táplálékkiegészítőre van szükséged. :-)

Pontosan.
Eleinte csak pénzkidobás, akkor még normális étkezéssel simán lehet biztosítani az energiát.

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 10. 29. 22:11

2. Én még egy olyan honlapot sem láttam, ahol azzal marketingolnák bármelyiket is, hogy egy hónap alatt Chuck Norris lehetsz tőle.

Hát, pedig mostanában nagyon elszálltak a szövegek. Némelyik terméknél olyan dumákat leírnak, hogy nekem kimondottan visszatetsző, mert irreális.

#3311 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 10. 29. 22:54

Nem rég óta iszom feherjét edzés után, először Scitec-et, most pedig Biotec-et.
Az adataik szerint a Biotec-ben több a fehérje. Máshogyan oldódnak, kicsit más az ízük.
Hatásban semmi különbséget nem érzek köztük, igazából ahhoz képest se érzek különbséget, mint amikor nem is ittam ezeket. :D

Én szoktam érezni, igaz csak akkor iszok, ha vagy hullámvölgyben vagyok, vagy ha érzem, hogy kezdődik a télre egy kis erőnövekedés.
De nem rendes adagokat, csak pl. edzés után egy adagot (akkor fontos a gyors felszívódás), egy órával később meg betolok egy vacsorát. Vagy kettőt. Rendes kajákból, sültek, főtt húsok, tojás, aztán ennyi.

Persze én csak hobbiból csinálom, arra ez nekem simán elég.
Asszony viszont jóval több tápkiegészítőt eszik, meg grammra kiméri a kaját, stb. Ha néha megeszik egy töltött paprikát, akkor van hogy 2-3 napig koplal (nem is értem, hogy nem fogy el 40 kg-ra, én sokszor azt is megérzem, ha egy nap nem eszek rendesen valamiért). Mondjuk nincs is rajta egy gramm zsír se, hasát ha megfeszíti, majdnem ujjnyi mély árkok vannak a hasizma bordái között, nagyon szép hepe-hupás :wub: Én meg örülök, hogy a felső 4 kockám látszik.

#3312 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 10. 30. 19:43

Jaja, biztos, h vmi részleges szakadás volt, mert alapvetően minden ok. Csak a terembe visszajött egy erőemelő srác, oszt a haver, akivel fekvenyomok, kitalálta, h mi is tudunk ám 180-ba nyomkodni... A 130kg-os szériázások után. Ez meg a tökömnek hiányzott, pláne, h befájdul megint. Volt, h 50kg-ba nem tudtam nyomni, akkor volt egy laza 3 hónapos kihagyás. Azóta nem eröltetem annyira, össze is szakadtam, de nem érdekel, mert nem fájt. Melegíteni melegítünk bőven, nyújtás viszont max annyi van, amennyi reggel a nyújtózkodásból jön. :)
Ez simán csak eröltetéstől jön elő, vagy vmi tápanyag/vitamin, vagy vmi hiánytól?

Szájtek gagyi, szerintem ezt mindenki tudja. Viszont én nem szánok ilyesmire 2x annyit. Skót vagyok. :)

Hát, ha valóban van valami sérülés, és hegesedett az izom, ott sosem lesz teljesen 100%-os. Nagyon fokozatosan kell terhelni, és nyújtani. Különben kiújul, mert a heges rész nem tud olyan jól nyúlni, mint az izom többi része. De azért rendbe lehet hozni, csak nem szabad állatkodni.
Ha komoly a dolog, akkor érdemes lehet egy jó gyógytornászt megkeresni.

Esetleg ha kevés benned a magnézium, az is lehet rátesz még, de gondolom figyelsz erre.

#3313 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 10. 30. 16:52

Nekem az a baj, hogy ezekben mindig van jód is ...
Ha meg olyat keresek, amiben kevés a jód, abban meg más összetevő is kevés. Aztán így annyit tudok tenni, hogy valami kevés ásványi anyag kevés jóddal és kevés vitaminnal, meg külön vitaminok, meg magnézium, stb.

#3314 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 10. 30. 20:55

Szóval, erre csak 1 szó van: öregszem. Én is így edzegetek már, szemrebbenés nélkül leveszem a súlyt, leszarom, h régen mennyivel ment. Nem látom értelmét copatni magam. :)

Fenét öregszel, van néha ilyen. Elakad az ember, vagy visszaesik. Főképp ha ennyire ki volt hegyezve, mint Te. Hiszen 90 kg-san 200 kg fölött kevesen nyomnak.
Fel kell állni a padlóról, és kész. Lesz ez még jobb is.

Alapból is hullámzó a teljesítmény, egyik évebn jobban összejön az edzés, másikban kevésbé.
De vannak hullámvölgyek az életkor függvényében is, ilyen pl. 30-as évek eleje-közepén, kinél mikor-hogy, kicsit később, vagy kicsit előbb. Van akit jobban megvisel, van akit kevésbé.

#3315 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 10. 31. 13:29

Ez nem jár 2x akkora erővel...

Persze, nem jár dupla erővel a dupla testsúly, de nem véletlen, hogy súlycsoportolás van. Ezt te is tudod.
Ahova régen jártam edzeni, ott volt egy srác, 70 kg-san 150-nel szériázott. Mikor néha volt egy "házi bajnokság" a teremben, akkor alázta a 120 kg-s nagy lovakat is.

Meg nem minden az erő. Egyszer bratyó mutatta, hogy állóképesség mit jelent, mikor jött valami gyerek és erősködött.
Egy keskeny, hosszú telken volt a terem, megfogott egy fa szekrényt, de nem lehetett körbeérni, hanem szorítani kellett. Levitte a telek végébe. Visszaballagott, aztán mondta a srácnak, aki erősködött, hogy akkor hozd vissza, ha olyan erős vagy. A srác nagy mellénnyel lement, aztán vagy 10-szer biztos lerakta pihenni, mire felért vele, a végén ilyen 5 métereket hozta.
Aztán akkor mondta neki, hogy látod, nem csak az a lényeg, hogy erő, és megfogok valamit, aztán 5 mp múlva már nem bírom és elfáradok és lihegek. Hanem ha megfogom, és még 3 perc múlva is bírom, és nem kilóg a belem.
Lazán megcsinálta, hogy ha jött metróval, akkor a Déliben a metró ajtó nyitástól 30 mp-en belül fenn volt a vonaton a 12. vágánynál :) Aztán nem lihegve, meg meghalva, és nem tud beszélni, hanem 1-2 percig egy kicsit szaporább légzéssel, mint az alap.

#3316 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 11. 01. 10:01

Én szoktam érezni, igaz csak akkor iszok, ha vagy hullámvölgyben vagyok, vagy ha érzem, hogy kezdődik a télre egy kis erőnövekedés.
De nem rendes adagokat, csak pl. edzés után egy adagot (akkor fontos a gyors felszívódás), egy órával később meg betolok egy vacsorát. Vagy kettőt. Rendes kajákból, sültek, főtt húsok, tojás, aztán ennyi.

Persze én csak hobbiból csinálom, arra ez nekem simán elég.

Én vagy 15 éve csinálom, de csak hobbiból. Soha nem szedtem semmit, az utóbbi hónapban kezdtem el edzés után fehérjét inni, de annyira nem érzem a hatását egyelőre. Lehet, hogy többet kéne beszedni, mert csak 65-70 grammos adagokat iszom.

#3317 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 11. 01. 09:20

Fenét öregszel, van néha ilyen. Elakad az ember, vagy visszaesik. Főképp ha ennyire ki volt hegyezve, mint Te. Hiszen 90 kg-san 200 kg fölött kevesen nyomnak.

Keversz vkivel. :Đ 200-ba 1x nyomtam, de akkor voltam 110kg. :)

A magnéziumos tippet köszi, a multivitaminban van rendesen, ahogy néztem. Melegítést/nyújtást viszont komolyabban fogom venni, eddíg sajna senki nem adott ilyen tippet, majd figyelek. Egy ilyen sérülés után sajna az ember már nem meri karajból nyomni a súlyt. Még akkor is lassan nyomom ki, amikor simán menne...

#3318 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 01. 11:26

Én vagy 15 éve csinálom, de csak hobbiból. Soha nem szedtem semmit, az utóbbi hónapban kezdtem el edzés után fehérjét inni, de annyira nem érzem a hatását egyelőre. Lehet, hogy többet kéne beszedni, mert csak 65-70 grammos adagokat iszom.

Ez a kajálásodtúl függ. Túl sok fehérje meg betesz a vesédnek, arra is gondolj... Gondolom nem csak turmixból viszel be fehérjét. :)

#3319 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 13:25

Minden sportágban, -a kimagasló eredmények eléréséhez- a sportág mozgásstruktúrájának megfelelően, speciális alkat kell.

Ez pl fekvenyomásban azt jelenti, hogy nagy mellkerületell és rövid karokkal -egy szabályos gyakorlathoz- sokkal kisebb helyzeti energiát kell a súlynak adni.

Egy vékony, gibbonkarú arc inkább bokszolónak menjen. :-D

#3320 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 01. 11:26

Edzés után inkább tömegnövelőt kéne inni, gyorsfelszívódású szénhidráttal, sok glutaminnal és bcaa-val.

65-70 grammnyi (100% fehérje) az azért felesleges, mert alkalmanként max 20-25 gramm protein tud felszívódni, a többit kipisiled és azzal csak a vesédet terheled.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.