HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#3321 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 01. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 01. 11:26

Én vagy 15 éve csinálom, de csak hobbiból. Soha nem szedtem semmit, az utóbbi hónapban kezdtem el edzés után fehérjét inni, de annyira nem érzem a hatását egyelőre. Lehet, hogy többet kéne beszedni, mert csak 65-70 grammos adagokat iszom.

Ez egész napi adag??? Mert egyszerre sok. Vagy nem tisztán csak fehérje, hanem van benne szénhidrát is?
Testsúlykg-onként kb. 2 gramm fehérje kell naponta (bár ez változó, extrém esetben van aki 5 grammot is eszik, de ezt se szabad ész nélkül, mert komoly betegségeket okozhat).
És ennek is legalább felét normál kajából kell bevinni.
Megfelelő mennyiségű szénhidrát is megvan? Edzés után, meg napközben is. Mert anélkül nem ér túl sokat a fehérje. Legalábbis nálam nem jött be, szálkásító időszakban mindig ezen csúsztam el, hogy túl kevés volt a szénhidrát, gyengültem sokat, meg fogytam sokat izomból is. Volt, hogy elkezdtem fogyni, és 3-4 hét alatt 10 kg leugrott. Úgyhogy 5-6 éve nem is szálkásítottam különösebben.
Idén sikerült először jól, asszony állított össze étrendet, meg edzéstervet, letoltam 5 kg-t, és alig gyengültem valamit, pedig a nyáron eltörött a lábam, az visszavett eléggé, ennek ellenére most kb. úgy guggolok és annyival, mint előtte, csak még kicsit nehezebben megy. Meg a jobb vádlimnak még kell idő, első 2 szériában még bírok annyi ismétlést, mint a ballal, aztán a 3.-tól már kevesebbet, a végén meg már jó, ha fele annyit.

#3322 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 11. 01. 13:25

Minden sportágban, -a kimagasló eredmények eléréséhez- a sportág mozgásstruktúrájának megfelelően, speciális alkat kell.

Ez pl fekvenyomásban azt jelenti, hogy nagy mellkerületell és rövid karokkal -egy szabályos gyakorlathoz- sokkal kisebb helyzeti energiát kell a súlynak adni.

Egy vékony, gibbonkarú arc inkább bokszolónak menjen. :-D

Jaja, ezért vannak az 50 kg-s férfi súlyemelő kategóriában törpék.

Bár ez lehet csak azért van, hogy jobban beférjenek a súlycsoportba.
Hogy kevesebb energia kell alacsonyabbra emeléssel, az igaz. Viszont akinek hosszabb a karja, annak átalában vastagabb is, így több izom is van rajta, amivel elvégzi a (magasabbra emelés miatti) több munkát. Persze nem biztos, hogy a kar hossz:izomtömeg aránya 1:1 ...
És az is vitathatatlanul igaz, hogy sok sportban előnye van annak, akinek jobb hozzá a testalkata.

#3323 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 11. 01. 14:05

Ez a kajálásodtúl függ. Túl sok fehérje meg betesz a vesédnek, arra is gondolj... Gondolom nem csak turmixból viszel be fehérjét. :)

Túl sok feherjet nem eszem, ezért is kell edzés után az a 65-70 gramm. Szóval nem eszem minden nap fél kiló rántotthúst, meg 1 kiló csirkemellet. Kis sonkát, sajtot, tojást, de normális adagokban, néha inkább kevesebbet mint kéne. :(
A vesém oké, mással viszont van gond rendesen. :(

Egyszerre szoktam meginni.
Szoktunk belekeverni szénhidtátot is. Ilyet: http://shop.builder....es.htm4?id=3478

Szerkesztette: Lipton 2012. 11. 01. 14:37 -kor

#3324 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 11. 01. 14:25

Minden sportágban, -a kimagasló eredmények eléréséhez- a sportág mozgásstruktúrájának megfelelően, speciális alkat kell.

Ez pl fekvenyomásban azt jelenti, hogy nagy mellkerületell és rövid karokkal -egy szabályos gyakorlathoz- sokkal kisebb helyzeti energiát kell a súlynak adni.

Egy vékony, gibbonkarú arc inkább bokszolónak menjen. :-D

Pár hónapja valamelyik adón láttam fekvenyomó versenyt, szerintem nagyon szánalmas volt az egész. Volt aki szinte lement hídba és úgy nyomta a súlyt, a háta közepe vagy 20 centire volt a padtól.

#3325 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 01. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 01. 14:27

Túl sok feherjet nem eszem, ezért is kell edzés után az a 65-70 gramm.

Egyben nem jó, mert vmi 25g körül tud egyben megemészteni a pocakod, a többi megy a levesbe...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3326 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 02. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 01. 14:27

Túl sok feherjet nem eszem, ezért is kell edzés után az a 65-70 gramm. Szóval nem eszem minden nap fél kiló rántotthúst, meg 1 kiló csirkemellet. Kis sonkát, sajtot, tojást, de normális adagokban, néha inkább kevesebbet mint kéne. :(
A vesém oké, mással viszont van gond rendesen. :(

Egyszerre szoktam meginni.
Szoktunk belekeverni szénhidtátot is. Ilyet: http://shop.builder....es.htm4?id=3478

Felesleges egy alkalommal ennyit enni, úgysem hasznosul mind. Nomeg azt nem mondom, hogy parasztvakítás, de -amatőr szinten- ez a vitargo is pénzkidobás.

Ha úgyis csak edzés után iszol turmixot, többet érsz egy "gyári" tömegnövelővel. Ezekben minden benne van, amire edzés után közvetlenül szüksége van a szervezetnek.

#3327 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 02. 15:39

Kösz a tippeket, akkor elosztom két adagra.

#3328 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 03. 23:00

Ma a fekvenyomás végén még egész jól kiment a 150, de azért már volt egy pont ahol elég nehéz volt átnyomni. :)
A feherjét elosztottam most két felé.

#3329 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 03. 23:00

Ma a fekvenyomás végén még egész jól kiment a 150, de azért már volt egy pont ahol elég nehéz volt átnyomni. :)
A feherjét elosztottam most két felé.

Én most már csak 120kg-al szériázgatok, majd jövő héten megy vissza a 130-140kg. Viszont edzés közbeni/utáni nyújtás úgy érzem bejött, most abszolút nem érzem a cicimben a fájást. :)

#3330 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 11. 04. 12:46

Én most már csak 120kg-al szériázgatok, majd jövő héten megy vissza a 130-140kg. Viszont edzés közbeni/utáni nyújtás úgy érzem bejött, most abszolút nem érzem a cicimben a fájást. :)

Én 100al. Azt viszont 30fokos padon, szűken fogva. :strong:

#3331 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 11. 04. 13:46

Én piramisban szoktam, így megvan a melegítés is. :) Fő a lustaság.
12x 60Kg
10x 70Kg
8x 80Kg
8x 90Kg
8x 100Kg
8x 107,5Kg
8x 115Kg
8x 120Kg

Viszonylag régóta csinálom így.
Tegnap még ezek után volt 130, 140 és 150. Majd valamikor megpróbálom még a 157,5 Kilót, ennyi súly van itthon a fekpadhoz.

#3332 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 04. 13:59

Én piramisban szoktam, így megvan a melegítés is. :) Fő a lustaság.
12x 60Kg
10x 70Kg
8x 80Kg
8x 90Kg
8x 100Kg
8x 107,5Kg
8x 115Kg
8x 120Kg

Viszonylag régóta csinálom így.
Tegnap még ezek után volt 130, 140 és 150. Majd valamikor megpróbálom még a 157,5 Kilót, ennyi súly van itthon a fekpadhoz.

Ez nem piramis. Viszont nagyon hosszú. Ennek a végére már minden kiég az izomból. Lehet, hogy ha 6x6-os (vagy 4x8, vagy 12-8-6) szériákat csinálnál, már rég meglenne a 200kg.

#3333 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 16:56

Úgy piramis, hogy egyre nagyobb a súly, a szériaszám csk egy ideig csökken. Annyira nem hosszú, mert igazából az eleje csak melegítés.
Annyira nem csinálom komolyan! Edzegetek itthon és kész. A 200 szerintem sose menne ki, az azért már nagyon nagy súly. Ahhoz már szedni kéne valamit.

#3334 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 04. 16:56

Úgy piramis, hogy egyre nagyobb a súly, a szériaszám csk egy ideig csökken. Annyira nem hosszú, mert igazából az eleje csak melegítés.
Annyira nem csinálom komolyan! Edzegetek itthon és kész. A 200 szerintem sose menne ki, az azért már nagyon nagy súly. Ahhoz már szedni kéne valamit.

Igaza van a kollegának... Túl sok az. És nem kell minden edzésen meghajtani magad, izületeknek nem túl jó.

#3335 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 04. 16:56

Azért, mert nem vagy fekvenyomó versenyző, még csinálhatod ésszel. :-D

Piramis az az, hogy a széria közepéig -azonos ismétlésszámmal- emeled a súlyt, onnantól csökkented,

pl:

6x60
6x80
6x100
6x80
6x60

vagy a közepéig -azonos súllyal- emeled az ismétlésszámot, onnantól csökkented.

pl:

6x80
8x80
10x80
8x80
6x80

Próbáld ki valamelyiket (inkább az elsőt), meglátod gyorsabban fogsz fejlődni.

Egyébként aki belever a 150be az már eljutott valameddig. :cool:

#3336 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 21:06

Ahha, világos. :)
Hülye kérdés, de van értelme csökkenteni a súlyt? Szóval felmegyek 120-ig, aztán vissza? Nekem szimpatikusabb az, hogy csak felfelé emelkednek a súlyok.
Lehet, hogy akkor inkább 80-ról kéne kezdeni és felmenni 130-ig. Valamikor a jövő héten kipróbálom így.
Igen, a 150 nem annyira rossz és menne még több is, de a világot már nem akarom megváltani. Igazából mindig csak hobbi szinten csináltam. Nem tudom hogy izomtömegben tudnék e még fejlődni. Karra és mellre szerintem már nem túl sokat. Cuccal biztos lehetne, de olyasmit meg semmi pénzért nem szednék be.
Nem hajtom magam annyira azért, 120-ig szoktunk felmenni és kész. Tegnap csak kíváncsiságból mentünk tovább.
Most inkább fogyni szeretnék, ezért minden nap tekerek fél órát. Elég jól megizzaszt, a pulzust is feliszi rendesen. A gép szerint kb 200 kalóriát égetek el a fél óra alatt. Pár éve ez nagyon bejött nekem, le tudtam adni így 10 kilót. Most azért van egy kis pocak/úszógumi/toka kombó, azokat szeretném lefaragni.
Szenvedek, hogy nem ihatok Ice Tea-t. :D

Szerkesztette: Lipton 2012. 11. 04. 21:08 -kor

#3337 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 04. 21:06

Ahha, világos. :)
Hülye kérdés, de van értelme csökkenteni a súlyt? Szóval felmegyek 120-ig, aztán vissza? Nekem szimpatikusabb az, hogy csak felfelé emelkednek a súlyok.
Lehet, hogy akkor inkább 80-ról kéne kezdeni és felmenni 130-ig. Valamikor a jövő héten kipróbálom így.
Igen, a 150 nem annyira rossz és menne még több is, de a világot már nem akarom megváltani. Igazából mindig csak hobbi szinten csináltam. Nem tudom hogy izomtömegben tudnék e még fejlődni. Karra és mellre szerintem már nem túl sokat. Cuccal biztos lehetne, de olyasmit meg semmi pénzért nem szednék be.
Nem hajtom magam annyira azért, 120-ig szoktunk felmenni és kész. Tegnap csak kíváncsiságból mentünk tovább.
Most inkább fogyni szeretnék, ezért minden nap tekerek fél órát. Elég jól megizzaszt, a pulzust is feliszi rendesen. A gép szerint kb 200 kalóriát égetek el a fél óra alatt. Pár éve ez nagyon bejött nekem, le tudtam adni így 10 kilót. Most azért van egy kis pocak/úszógumi/toka kombó, azokat szeretném lefaragni.
Szenvedek, hogy nem ihatok Ice Tea-t. :D

Ha úgy választasz sújt, hogy a közepén pont bukásig emelsz, akkor fájni fog a lefelé piramis is. :-)

Tudsz fogyni a súlyzós edzéstől is csak akkor az intenzitásra kell figyelni, nem a súlyokra. Vagy szedni kell vmi termogenikus bogyót.

#3338 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 11. 04. 21:22

Ha úgy választasz sújt, hogy a közepén pont bukásig emelsz, akkor fájni fog a lefelé piramis is. :-)

Tudsz fogyni a súlyzós edzéstől is csak akkor az intenzitásra kell figyelni, nem a súlyokra. Vagy szedni kell vmi termogenikus bogyót.

Fekvenyomás után még csinálok mást is, azt elég nagy intenzítással, szinte csak annyi szünet van a gyakorlatok közt ameddig tesóm letolja az ő szériáját.
Sajnos csak kemény munkával tudok fogyni, a szervezetem elég jól hasznosítja a dolgokat. 15 hasmenés év (szó szerint minden nap!) alatt se fogytam le, másnak meg ha pár napig van, máris fogyásnak indul.
Az a bogyó pontosan micsoda?
Az az igazság, hogy 3 éve rosszundulatú rákkal operáltak és nem nagyon merek beszedni semmilyen bogyót. Akkor ki kellett hagynom pár hónapot, mert elég jól szétkaptak. Egyedül ezt a fehérjét szedem két hónapja.

Szerkesztette: Lipton 2012. 11. 04. 22:23 -kor

#3339 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 04. 22:17

Fekvenyomás után még csinálok mást is, azt elég nagy intenzítással, szinte csak annyi szünet van a gyakorlatok közt ameddig tesóm letolja az ő szériáját.
Sajnos csak kemény munkával tudok fogyni, a szervezetem elég jól hasznosítja a dolgokat. 15 hasmenés év (szó szerint minden nap!) alatt se fogytam le, másnak meg ha pár napig van, máris fogyásnak indul.
Az a bogyó pontosan micsoda?
Az az igazság, hogy 3 éve rosszundulatú rákkal operáltak és nem nagyon merek beszedni semmilyen bogyót. Akkor ki kellett hagynom pár hónapot, mert elég jól szétkaptak. Egyedül ezt a fehérjét szedem két hónapja.

van választék :-)

#3340 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 05. 01:14

Köszi!
Egyelőre maradok a bringánál, inkább nem szedek ilyesmit. Pár hónap alatt letekerem a felesleget.
A doki már a túl sok fehérjét se ajánlotta.
A fehérjét már kisebb adagokra osztottam. :)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.