Idézet: Lipton - Dátum: 2012. 11. 01. 11:26
Ez egész napi adag??? Mert egyszerre sok. Vagy nem tisztán csak fehérje, hanem van benne szénhidrát is?
Testsúlykg-onként kb. 2 gramm fehérje kell naponta (bár ez változó, extrém esetben van aki 5 grammot is eszik, de ezt se szabad ész nélkül, mert komoly betegségeket okozhat).
És ennek is legalább felét normál kajából kell bevinni.
Megfelelő mennyiségű szénhidrát is megvan? Edzés után, meg napközben is. Mert anélkül nem ér túl sokat a fehérje. Legalábbis nálam nem jött be, szálkásító időszakban mindig ezen csúsztam el, hogy túl kevés volt a szénhidrát, gyengültem sokat, meg fogytam sokat izomból is. Volt, hogy elkezdtem fogyni, és 3-4 hét alatt 10 kg leugrott. Úgyhogy 5-6 éve nem is szálkásítottam különösebben.
Idén sikerült először jól, asszony állított össze étrendet, meg edzéstervet, letoltam 5 kg-t, és alig gyengültem valamit, pedig a nyáron eltörött a lábam, az visszavett eléggé, ennek ellenére most kb. úgy guggolok és annyival, mint előtte, csak még kicsit nehezebben megy. Meg a jobb vádlimnak még kell idő, első 2 szériában még bírok annyi ismétlést, mint a ballal, aztán a 3.-tól már kevesebbet, a végén meg már jó, ha fele annyit.