HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 10:56

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 10:36

A nem evés a világ legnagyobb hülyesége, csaxólok mielőtt belekezdesz. És az edzést is fokozatosan kellene elkezdeni.

Btw, ennyi túlsúllyal szvsz orvosi segítséget is kellene kérni, mert ne adj isten több kárt okozhatsz, mint hasznot.

A nem evés alatt nem azt értem, hogy nem eszem, hanem azt, hogy nem eszem többet, mint eddig!
Nem tudom, hogy mit jelent a fokozatosság, 8 éve, mikor abbahagytam a karatét úgy ment az edzés, hogy 2 km kocogás, utána 2000 lépcső, vissza 2 km kocogás. Ehhez képest a 200 méter lassú kocogás, 500 lépcső, vissza séta szerintem elég óvatos kezdés...

A számításról/levezetésről mi a véleményed?

/amúgy a túlsúly "csak" 35 kg körül van, mikor fiatal voltam akkor a 70 kg csak intenzív fogyasztással, mérlegelés előtt egy napig nem evéssel, nem ivással (!) jött össze.../

#1862 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 11:10

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 10:23

Mi a véleményetek? ;)

Ki fogod csinálni a térgyed.

-elégtelen, helytelen táplálkozás -> izületek nem szeretik
-hirtelen, szokatlan mozgás, plusz nagyobb súly mellett

Ússzál, vagy bringázz.

Szerk: + normális kaja, sok csirkemell+zöldség, és mellé vmi okos multivitamin (nem tesco gazdaságos), plusz kalcium, magnézium.

Szerkesztette: leslie 2008. 06. 04. 11:12 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#1863 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 11:10

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 11:56

A nem evés alatt nem azt értem, hogy nem eszem, hanem azt, hogy nem eszem többet, mint eddig!
Nem tudom, hogy mit jelent a fokozatosság, 8 éve, mikor abbahagytam a karatét úgy ment az edzés, hogy 2 km kocogás, utána 2000 lépcső, vissza 2 km kocogás. Ehhez képest a 200 méter lassú kocogás, 500 lépcső, vissza séta szerintem elég óvatos kezdés...

A számításról/levezetésről mi a véleményed?

/amúgy a túlsúly "csak" 35 kg körül van, mikor fiatal voltam akkor a 70 kg csak intenzív fogyasztással, mérlegelés előtt egy napig nem evéssel, nem ivással (!) jött össze.../

Sajna a számítás nekem nem mond sokat.  :confused:

Amíg edzésben voltál ahhoz képest télleg lájtos most a lépcsőzés, de azért érdemes lenne biztosra menni. Ha a keringésed rendben van, (ami ilyen fiatalon szinte biztos, de jobb meggyőződni), akkor egyszerűen felméred az erőnlétedet, és azután már össze tudsz állítani egy megfelelő edzéstervet. De szerintem nem érdemes csak lépcsőzésre beállni.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1864 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 11:27

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 10:56

...8 éve, mikor abbahagytam a karatét úgy ment az edzés, hogy 2 km kocogás, utána 2000 lépcső, vissza 2 km kocogás. Ehhez képest a 200 méter lassú kocogás, 500 lépcső, vissza séta szerintem elég óvatos kezdés..

Nekem ami bevalik kocogas rovid sprintekkel dombnak fel (lefele csak setalok hogy ne torjem ossze a pofamat mert keso este szoktam menni a hulye munkaidom miatt).
A kedvenc gyakorlatom meg ha jol tudom sittes eredetu, szerintem nincs semmi, amivel hirtelen ilyen kondiba tudod hozni magad sok kihagyas utan: allsz magasra tartott kezzel, leguggolsz kirugva hatra a labaidat, fekvotamasz, visszarantod a labaidat es felallsz a kiindulo helyzetbe. Nincs ennel durvabb edzesmodszer ha jol csinaljak (esetleg az egylabas guggolas :o )
20-at csinalsz, kis szunet azutan 19, kis szunet 18 stb good luck

#1865 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 12:53

Idézet: leslie - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 11:10

Ki fogod csinálni a térgyed.

-elégtelen, helytelen táplálkozás -> izületek nem szeretik
-hirtelen, szokatlan mozgás, plusz nagyobb súly mellett

Ússzál, vagy bringázz.

Szerk: + normális kaja, sok csirkemell+zöldség, és mellé vmi okos multivitamin (nem tesco gazdaságos), plusz kalcium, magnézium.

úszni, bringázni sajan nincs lehetőségem, előbbit nem is szeretem, a bringát meg nem tudom hova tenni a lakásban (tudom, erkélyes kégli kellett volna)...

Pont ez az a fajta mozgás, ami után nem fájt a térdem, de akkor fokozottan fogok ügyelni rá!

Eszem a centrumot (nyugi nem a parkolóórákat), napi kettőt, kellene még valami ásványi anyag bogyó is (vagy pl. tej)?

#1866 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 12:56

Idézet: szabinar - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 11:27

A kedvenc gyakorlatom meg ha jol tudom sittes eredetu, szerintem nincs semmi, amivel hirtelen ilyen kondiba tudod hozni magad sok kihagyas utan: allsz magasra tartott kezzel, leguggolsz kirugva hatra a labaidat, fekvotamasz, visszarantod a labaidat es felallsz a kiindulo helyzetbe. Nincs ennel durvabb edzesmodszer ha jol csinaljak (esetleg az egylabas guggolas :o )
20-at csinalsz, kis szunet azutan 19, kis szunet 18 stb good luck

Na, nekem pont ezt nem bírja a derekam meg a térdem, úgy érzem, hogy ezt nem lehet zéró kondival elkezdeni, de lehet, hogy 3-6-9-12 hónap múlva (ha bírom addig a lépcsőt) belevágok.

Azért tetszik a lépcső, mert tüdőre iszonyatosan fáraszt, az 50 fok pont elég, minden menet végére már érzem a lábaim, és lefelé sétálva picit tudok szusszanni. (meg van is közel egy ilyen lépcső ;))

#1867 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:05

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 12:53

Eszem a centrumot (nyugi nem a parkolóórákat), napi kettőt, kellene még valami ásványi anyag bogyó is (vagy pl. tej)?

Erre írtam, h ne vmi reklám szart egyél, hanem olyat, amiben van rendesen mindenből.

Normális multivitamin 5-6 szem akármiből áll naponta, de kollega vett olyat is, h majdnem 20 szem volt/nap. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1868 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:48

Idézet: leslie - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 13:05

Erre írtam, h ne vmi reklám szart egyél, hanem olyat, amiben van rendesen mindenből.

Normális multivitamin 5-6 szem akármiből áll naponta, de kollega vett olyat is, h majdnem 20 szem volt/nap. :)

Hűha, ezek szerint ez nem elég jó...

Tudtok ajánlani valami konkrétat?

#1869 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 19:53

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 14:48

Hűha, ezek szerint ez nem elég jó...

Tudtok ajánlani valami konkrétat?

Scitec Daily One, épp most számoltam ki, hogy jóval olcsóbb, mint a most általam szedett Pharmaton Vital.

#1870 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 20:52

Én régen rengeteget lépcsőztem a diétáim alatt (egyszer összeszámoltam, mert én jegyzem az ilyesmit, és 2006-ban 11000 percet lépcsőztem).
Igencsak nem mind1, hogy milyen tempóban csinálja az ember.
A lassú tempó hosszú ideig elvileg jó a zsírvesztéshez.
A gyors tempó rövid ideig az anyagcsere felpörgetéséhez.
Konklúzió = nálam diéta nélkül egyik sem ér semmit.
A kJ-okkal meg kcal-lal nem érdemes foglalkozni.

#1871 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 20:27

Sziasztok!
Most kezdtem kettlebell edzést, tanácsra lenne szükségem:
Milyen táplálékkiegészítőt érdemes vennem (márka / típus) ? Valami fehérjeport szeretnék és majd adagolok hozzá szőlőcukrot, talán úgy gazdaságosabb, mint gyári protein - szénhidrát keverést venni, hisz ugyanaz, vagy nem?
Tudom, a kettlebell nem tipikusan izomtömeg növelő sport, de amit lehet, szeretnék kihozni belőle, mert nem ártana kinézetileg. Szóval van egy csomó gyártó és azon belül is egy csomó termék, baromira nagy a választék... Nyilván minél olcsóbban akarok minél jobb minőséget. Van egyáltalán ezek között minőségi különbség?
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1872 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:45

Idézet: Dorian - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 20:27

Milyen táplálékkiegészítőt érdemes vennem (márka / típus) ? Valami fehérjeport szeretnék és majd adagolok hozzá szőlőcukrot, talán úgy gazdaságosabb, mint gyári protein - szénhidrát keverést venni, hisz ugyanaz, vagy nem?

Szervusz Druszám!  :D
Cytogen Whey Pro 6kg - Ajánlom a csokisat, mert azt nem lehet megunni. A többi ízt viszont nagyon gyorsan.
Jó még a Scitec 100% Whey Protein is. Ebben most 10 új íz van, érdemes kis mennyiségekkel tesztelni őket.

Szerkesztette: Dorien 2008. 06. 08. 22:47 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#1873 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 23:14

Idézet: Dorian - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 14:27

Sziasztok!
Most kezdtem kettlebell edzést, tanácsra lenne szükségem:
Tudom, a kettlebell nem tipikusan izomtömeg növelő sport, de amit lehet, szeretnék kihozni belőle, mert nem ártana kinézetileg. Szóval van egy csomó gyártó és azon belül is egy csomó termék, baromira nagy a választék... Nyilván minél olcsóbban akarok minél jobb minőséget. Van egyáltalán ezek között minőségi különbség?

Bar en viszonylag laikus vagyok, de par dolog az biztos:
- feherje + szolocukor az nem egyenlo egy tomegelo formulaval. Ugyanis nagyon sokfele szenhidrat es cukor letezik es egy normalis termekben ezeket ugy kombinaljak, hogy a felszivodas idoben minel egyenletesebb legyen, a szolocukor nem ilyen. Van meg egyszerubb cukrokbol gyumolcscukor (fruktoz), a szacharoz a repacukor, tejcukor (laktoz), meg meg par, aztan vannak az osszetett cukrok (oligoszacharid). Mondjuk ha termek osszetetelt megnezel el lehet azert menni ilyen manualis keveres iranyba, pl sokan toljak kulon a maltodextrint.
- feherje es feherje kozott is nagyon sok kulonbseg van. Milyen feherje pl, tisztan tejsavo (ez elvileg a "legtomenyebb", 120% a tojasfeherjehez kepest), siman tejfeherje, szojafeherje, tojasfeherje; mind-mind szamit, kulonbozo adalekok is lehetnek a porban
- Aztan ott van a konkret termak marka, brand. Ott is sokfele van, ki erre ki arra eskuszik, de azert lehet tudni mi a jo minoseg.

Szoval nagyon-nagyon sok parameter van, a gyakorlottabb gyurmasok gyakorlatban is tudjak, en mindig csak hust toltam.

Szerkesztette: tocsa 2008. 06. 08. 23:15 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1874 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 08:52

Idézet: Dorien - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 22:45

Szervusz Druszám!  :D
Cytogen Whey Pro 6kg - Ajánlom a csokisat, mert azt nem lehet megunni. A többi ízt viszont nagyon gyorsan.
Jó még a Scitec 100% Whey Protein is. Ebben most 10 új íz van, érdemes kis mennyiségekkel tesztelni őket.

:D
Közben nézelődtem, megerősítettél a Cyto Whey Pro-ban :)

Maltodextrint hol lehet venni?
Valami olyasmi rémlik, hogy az lassabb  felszívódású, mint a szőlőcukor, tehát reggel malto-t edzés után szőlőcukrot kevernék hozzá.
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1875 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 14:53

Melyik a legjobb ar / ertek zsiregeto a piacon?
Mondjuk nem spiro es tarsai versenyzokre gondoltam, hanem rendesen bolti motyokra.

Szerkesztette: Papa 2008. 06. 13. 14:56 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1876 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:43

Idézet: Papa - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 14:53

Melyik a legjobb ar / ertek zsiregeto a piacon?
Mondjuk nem spiro es tarsai versenyzokre gondoltam, hanem rendesen bolti motyokra.

A futócipő. :D
Wherever you go, go with all your heart.

#1877 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 12:01

Kicsit kapcsolódik a kérdésem a topichoz, úgyhogy kérdezek:
gondolom mindenki hallott már a 90 napos diétáról (egyik nap fehérjenap, majd keményítő, majd szénhidrát majd gyümölcsnap). Én most ezt kezdtem el a kondi mellett, mert egy pár kiló zsíros felesleget le kellene dobni. Azt hallottam, hogy ez a diéta azért eredményes hamar nagy fogyást, mert az izmot bontja le leginkább. Ez igaz? Mert kicsit utánaolvastam, de volt ott mindenféle vélemény. Ha kondi mellett csinálom, ennek akkor is fenn állhat a veszélye?

Előre köszi a véleményeket
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1878 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 14:03

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 13:01

Kicsit kapcsolódik a kérdésem a topichoz, úgyhogy kérdezek:

A leghatásosabb az lenne, ha naponta 30-60 percet mozognál. :)

#1879 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 16:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 15:03

A leghatásosabb az lenne, ha naponta 30-60 percet mozognál. :)

az megvan, bár nincs látványos eredménye...
fél óra a munkahely gyalog, utána minden nap (de ha nem is akkor minden másnap) kondi.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1880 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 19. 16:30

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 17:22

az megvan, bár nincs látványos eredménye...
fél óra a munkahely gyalog, utána minden nap (de ha nem is akkor minden másnap) kondi.

Naponta egyben!!! min. 45 perc futás/taposás/bringa 110-es pulzussal, csodát tenne.  ;)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.