Idézet: Dorian - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 14:27
Sziasztok!
Most kezdtem kettlebell edzést, tanácsra lenne szükségem:
Milyen táplálékkiegészítőt érdemes vennem (márka / típus) ? Valami fehérjeport szeretnék és majd adagolok hozzá szőlőcukrot, talán úgy gazdaságosabb, mint gyári protein - szénhidrát keverést venni, hisz ugyanaz, vagy nem?
Tudom, a kettlebell nem tipikusan izomtömeg növelő sport, de amit lehet, szeretnék kihozni belőle, mert nem ártana kinézetileg. Szóval van egy csomó gyártó és azon belül is egy csomó termék, baromira nagy a választék... Nyilván minél olcsóbban akarok minél jobb minőséget. Van egyáltalán ezek között minőségi különbség?
Bar en viszonylag laikus vagyok, de par dolog az biztos:
- feherje + szolocukor az nem egyenlo egy tomegelo formulaval. Ugyanis nagyon sokfele szenhidrat es cukor letezik es egy normalis termekben ezeket ugy kombinaljak, hogy a felszivodas idoben minel egyenletesebb legyen, a szolocukor nem ilyen. Van meg egyszerubb cukrokbol gyumolcscukor (fruktoz), a szacharoz a repacukor, tejcukor (laktoz), meg meg par, aztan vannak az osszetett cukrok (oligoszacharid). Mondjuk ha termek osszetetelt megnezel el lehet azert menni ilyen manualis keveres iranyba, pl sokan toljak kulon a maltodextrint.
- feherje es feherje kozott is nagyon sok kulonbseg van. Milyen feherje pl, tisztan tejsavo (ez elvileg a "legtomenyebb", 120% a tojasfeherjehez kepest), siman tejfeherje, szojafeherje, tojasfeherje; mind-mind szamit, kulonbozo adalekok is lehetnek a porban
- Aztan ott van a konkret termak marka, brand. Ott is sokfele van, ki erre ki arra eskuszik, de azert lehet tudni mi a jo minoseg.
Szoval nagyon-nagyon sok parameter van, a gyakorlottabb gyurmasok gyakorlatban is tudjak, en mindig csak hust toltam.
Szerkesztette: tocsa 2008. 06. 08. 23:15 -kor