HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 19. 16:39

Idézet: cyberde - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 17:30

Naponta egyben!!! min. 45 perc futás/taposás/bringa 110-es pulzussal, csodát tenne.  ;)

ha 45 percet nem is, de 30 percet szoktam a teremben bringázni. Vagy úgy hogy 15 perc bringa, a többi elipszis vagy taposógép.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1882 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 16:51

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 13:01

Kicsit kapcsolódik a kérdésem a topichoz, úgyhogy kérdezek:
gondolom mindenki hallott már a 90 napos diétáról (egyik nap fehérjenap, majd keményítő, majd szénhidrát majd gyümölcsnap). Én most ezt kezdtem el a kondi mellett, mert egy pár kiló zsíros felesleget le kellene dobni. Azt hallottam, hogy ez a diéta azért eredményes hamar nagy fogyást, mert az izmot bontja le leginkább. Ez igaz? Mert kicsit utánaolvastam, de volt ott mindenféle vélemény. Ha kondi mellett csinálom, ennek akkor is fenn állhat a veszélye?

Előre köszi a véleményeket

az izom fehérje+víz (+egyéb).
azokon a napokon, amikor nem eszel fehérjetartalmú ételeket mégis mitől maradna fenn az izom?

Szerkesztette: fLeSs 2008. 06. 19. 16:51 -kor

#1883 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 19. 18:01

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 17:39

ha 45 percet nem is, de 30 percet szoktam a teremben bringázni. Vagy úgy hogy 15 perc bringa, a többi elipszis vagy taposógép.

Folyamatos terhelés esetén, a szervezet számára legkönnyebben felhasználható energia a cukor(szénhidrát), de ez nem raktározódik, úh. ha ez elfogy a vérből és nincs gyorsan felszívódó utánpótlás az emésztőrendszerben, a szervezet, gyorsan a következő legkönnyebben hozzáférhető belső energiaforrást a fehérjét (izmot) kezdi lebontani/elégetni. Amikor normalizálódik az energiaháztartás, (kb 40-45 perc folyamatos terhelés után) csak akkor kezdődik a legnehezebben átalakítható/elégethető zsír felhasználása. :)

Az ennél rövidebb terhelés, csak az anyagcserét gyorsítja. Magyarul, csak jól megéhezel, jól belebüdösödsz a ruhádba, tolsz akkorákat mint egy mammut, :wc2:  viszont a popsi az továbbra is csak fityegni fog.  :D

#1884 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 20:34

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 17:22

az megvan, bár nincs látványos eredménye...
fél óra a munkahely gyalog, utána minden nap (de ha nem is akkor minden másnap) kondi.

Nekem a napi 2x30 perc szobabriga nagyon hatásos eddig.
Mit iszol? A gyümölcslevekben, ice teákban, stb., rengeteg kalória van.

#1885 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 22:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 21:34

Nekem a napi 2x30 perc szobabriga nagyon hatásos eddig.
Mit iszol? A gyümölcslevekben, ice teákban, stb., rengeteg kalória van.

:offtopic:
A Lipton IceTea-ban is?  :p

/on

#1886 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 22:30

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 23:03

:offtopic:
A Lipton IceTea-ban is?  :p

/on

Sajnos igen. :( Ami jó, az általában hízlal is. :)
Nagyon kevés ilyesmit iszok most, mert sok kalória van benne, és pár litert simán meg lehet inni egy nap. A gyümölcslevekben viszont sokkal több kalória van mint a teákban. A legdurvább a kakaó, amit szintén nagyon szeretek.
Szerencsére szeretem az ásványvizet is. :)

#1887 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 06:32

Akkor milyen étrend kéne az edzés mellé ami nem az izmaimat bonja, de lemenne rólam a zsír meg az udnorító narancsbőröm (bár attól szerintem az életben nem fogok tudni megszabadulni). Mert én már kezdem feladni az egészet.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1888 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 20. 08:51

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 7:32

Akkor milyen étrend kéne az edzés mellé ami nem az izmaimat bonja, de lemenne rólam a zsír meg az udnorító narancsbőröm (bár attól szerintem az életben nem fogok tudni megszabadulni). Mert én már kezdem feladni az egészet.

Fehérjedús, szénhidrátszegény, zsírmentes, a legjobb, só és fűszerek nélküli vízben főtt csirkemell/tengeri halfilé, főtt rizs. :idea:  Ha ezt kibírod 3-4 hónapig, még a hasad is bekockásodhat.  :cool:

A narancsbőr, aerob tréningtől nem múlik el, esetleg kevésbé látszik, azt valszeg csak a "tévésopp" által forgalmazott csodaszerek tüntetik el teljesen.  :)

#1889 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:47

Idézet: cyberde - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:51

A narancsbőr, aerob tréningtől nem múlik el, esetleg kevésbé látszik, azt valszeg csak a "tévésopp" által forgalmazott csodaszerek tüntetik el teljesen.  :)

Vicces vagy. :omg:  :D  Na de komolyan akkor mivel tűntethető el???

Szerkesztette: Chewbacca 2008. 06. 20. 10:17 -kor

#1890 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:30

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:47

Vicces vagy. :omg:  :D  Na de komolyan akkor mivel tűntethető el???

Műtét maximum. Barnító krém. De az már olyan marad...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1891 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:32

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 12:01

Kicsit kapcsolódik a kérdésem a topichoz, úgyhogy kérdezek:
gondolom mindenki hallott már a 90 napos diétáról (egyik nap fehérjenap, majd keményítő, majd szénhidrát majd gyümölcsnap). Én most ezt kezdtem el a kondi mellett, mert egy pár kiló zsíros felesleget le kellene dobni. Azt hallottam, hogy ez a diéta azért eredményes hamar nagy fogyást, mert az izmot bontja le leginkább. Ez igaz? Mert kicsit utánaolvastam, de volt ott mindenféle vélemény. Ha kondi mellett csinálom, ennek akkor is fenn állhat a veszélye?

Előre köszi a véleményeket

Ez akkora hülyeség, mint szájon át teherbe esni.
Izomból a legkönnyebb veszteni, de azt nem fogyásnak hívják, hanem sorvadásnak. A zsír meg megmarad. Amikor nem viszel be fehérjét, akkor az izom bontódik le, mert abból a legegyszerűbb energiát termelni. Najó, ez egy kissé sarkítva van, de ez a lényeg.
Minimális zsír-szénhidrát bevitel, dupla fehérje, sok mozgás. Ennél jobb recept nincs.

#1892 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 11:11

A szobám egyik dísztárgya... (kanapém, amit ruhatároláson kívül sokmindenre nem használok :D) asszem selejtezve lesz és gondolkodom valamilyen kondigépen a helyére. Egy evezőpadra gondoltam, mivel talán ez a "legkompaktabb" eszköz, amivel az egész testedet meg tudod mozgatni... vagy tévedek?

Van tippetek, hogy milyet és mennyiért érdemes venni? Illetve van esetleg valami jobb ötlet?
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1893 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 11:30

nekem inkább egy szobabringa vagy egy elipszis tréner kéne. Be a tv elé és közben legalább mozognék. És azért is lenne jobb, mert akkor nem kellene a rohadt drága kondibérletet fizetni...bár ott legalább van klíma... :D

#1894 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 12:37

Sajna a melóm irodában ülős típus... mostmár elég gyakran cangával járok be, de ha rossz idő van ill. télen ez nincs meg... teniszezem is, de azért ezt minden nap nem lehet (5K HUF/óra... hamar elmegy a fizum^^).

#1895 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 20. 21:36

Idézet: Nevl - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 12:11

...
Van tippetek, hogy milyet és mennyiért érdemes venni? Illetve van esetleg valami jobb ötlet?

_Próbáld ki!_ :idea:

Elsőként, én is az elliptikus trénert ajánlanám.  :)

#1896 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 05:46

Idézet: Nevl - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 11:11

Konditerem bérlet... Ha nincs motivációd, akkor ugyanolyan teregető lesz bármiből.

Teremben sokan abbahagyták mondván pincében csinál magának mindenfélét. Addíg nem is volt gond, csinált, de nem használta...

#1897 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 12:32

Idézet: cyberde - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:51

Fehérjedús, szénhidrátszegény, zsírmentes, a legjobb, só és fűszerek nélküli vízben főtt csirkemell/tengeri halfilé, főtt rizs. :idea:  Ha ezt kibírod 3-4 hónapig, még a hasad is bekockásodhat.  :cool:

a sót és a fűszereket nehogy elhagyja, ezekre (legalábbis a sóra) szüksége van a szervezetnek.
a víztelenítést max egy testépítőnek kell végigcsinálnia ha versenyre készül, a sót ők is csak az utolsó hetekben/napokban veszik el.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 06. 22. 12:32 -kor

#1898 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 11:14

minden esetre próbálom azt, hogy fehérjedús sok zöldség és gyümis étrendet betartani, úgy, hogy este már max csak gyümölcsöt eszem. Emellett most kipróbáltam a spininget és nekem nagyon bejött, hosszú idő után megfájdultak olyan izmaim is amiről azt hittem elsorvadt rég :D meg olyan helyeken is izzadtam, ahol azt hittem nem is lehet. Most ehhez füzök reményeket, szerintem 1-2 hónap és minden kiderül.

#1899 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 11:37

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 11:14

minden esetre próbálom azt, hogy fehérjedús sok zöldség és gyümis étrendet betartani, úgy, hogy este már max csak gyümölcsöt eszem.

Pont fordítva. Este már csak zöldség+husi! Gyümölcs nuku, csak délig!

#1900 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 11:47

Idézet: leslie - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 6:46

Konditerem bérlet... Ha nincs motivációd, akkor ugyanolyan teregető lesz bármiből.

Teremben sokan abbahagyták mondván pincében csinál magának mindenfélét. Addíg nem is volt gond, csinált, de nem használta...

Nem szeretek konditerembe járni... otthon szoktam edzeni minden este, csak elég szerények a lehetőségek... nyáron egyébként elég sokat mozgok, de télen pl a cangázás kiesik.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »