HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:13

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 9:45

na igen, ez a szar, hogy egyedül járok :(
1-1 gyakorlathoz még meg tudok kérni idegent, hogy segítsen, de nem akarok ebből rendszert csinálni (nekem is faszom tele lenne ha minden idegen folyton hívogatna hogy segítsek)

haverom elhúzott 1 évre külföldre, kollégáim meg összevissza járnak, nem lehet számítani rájuk ebben.

Akkor a teremben nézz körül, hátha van aki edzene Veled.

Egyébként ez is egyéntől függ: van akit az motivál, ha nála erősebb a segítője, van akit meg egyáltalán nem motivál ez.
Van akinek kell segítő társ, van akinek nem.
Én pl. teljesen egyedül szeretek edzeni. Akkor nem kell várni senkire, nem akarja senki használni az én súlyaimat, nem kell hozzá hangolnom a pihenőidőket, stb. Cserébe alá kell támogatni azokat a gyakorlatokat, amiknél be lehet szorulni (fekvenyomás, guggolás, meg kitörés --mondjuk ez le lehet lökni hátra ha nagy gáz van, de mégis jobb, ha nem kell ledobni-- ... a többi gyakorlat nem gázos ilyen szempontból)
Persze eleinte jobb, ha az embernek van aki segít.

#2722 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:21

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:56

Fél éven át havi +5 kg-t tettetek rá???
És a szériák nem lettek rövidebbek?
:respect:

Nem. :)

A sok cuccos arc is morgott, h kizárt, ezt cucc nélkül nem lehet, meg mit szúrhatunk. Ilyen 5x6-ot toltunk 120-ba a végén szűken, 5x6-ot 45 fokon, fekvenyomás meg olyan volt, h 180kilóig, oszt akkor voltam 92kg. Haver ilyen 86kg volt, és a csúcsa volt 195kg. Mondjuk 2 óra volt egy mell edzés. Elötte tábla csoki, 2 banánból turmix+fehérje+kreatin. :)

Most januárban voltam vagy 109kg, és úgy toltam bele a 200-ba, szal gyakorlatilag gyengébb lettem. Most meg tuti a csuklóm miatt. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2723 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:42

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:21

Nem. :)

A sok cuccos arc is morgott, h kizárt, ezt cucc nélkül nem lehet, meg mit szúrhatunk. Ilyen 5x6-ot toltunk 120-ba a végén szűken, 5x6-ot 45 fokon, fekvenyomás meg olyan volt, h 180kilóig, oszt akkor voltam 92kg. Haver ilyen 86kg volt, és a csúcsa volt 195kg. Mondjuk 2 óra volt egy mell edzés. Elötte tábla csoki, 2 banánból turmix+fehérje+kreatin. :)

Most irigyellek nagyon!
Én sajna éppen gyengülök, mindenből kellett levennem 5-10 kg-t, még azt se bírom el, amit eddig bírtam, nem hogy még felrakjak pluszt :(
Minden évben van egy hullámvölgy rajtam, bár mostanában nem volt nagy szerencsére. Kopp, kopp, kopp.

Nekem a felhúzás ment egyszer idén tavasz környékén 180 kg-val, nemhogy a fekvenyomás. De az se szériában, csak csúcsban (csúcsot ritkán csinálok). Le a kalappal előtted! 90-92 kg között vagyok, de van rajtam egy zsírréteg a bőröm alatt, az ereim nem látszódnak, épp csak sejtődnek.
Mondjuk én elég hátrányból indultam, mert amikor elkezdtem anno, akkor voltam nem egészen 60 kg, és 50 kg-t nem bírtam kinyomni, meg 30 kg-val csináltam a fekvenyomás szériákat, meg a guggolást is. És volt haver, aki lejött, és simán belenyomott fekve 80 kg-ba.
És úgy voltam vele, hogy ha egyszer kinyomok 100 kg-t fekve, aznap abba is hagyom az edzést :D
Persze én magam nem is hittem volna el, hogy egyszer annyit ki bírok nyomni, csak amolyan poénból mondtam. És nagyon jó emberek voltak ott, mondták dehogy, ha odáig eljutsz, akkor nem fogod abbahagyni, mert többet fogsz akarni. És valóban.

Pedig idén nyáron is erősödtem, és tömegre is növekedtem, annyira örültem.
De most ez van. Majd télen remélem összekapom magamat.

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:21

Most januárban voltam vagy 109kg, és úgy toltam bele a 200-ba, szal gyakorlatilag gyengébb lettem. Most meg tuti a csuklóm miatt. :)

Le a kalappal Előtted!
Gondolom Te nem vagy vele elégedett (legalábbis az jön le az írásodból), de én odaadnám a lelkemet is érte, ha ennyi erőm volna.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 06. 12:50 -kor

#2724 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 9:45

na igen, ez a szar, hogy egyedül járok :(
1-1 gyakorlathoz még meg tudok kérni idegent, hogy segítsen, de nem akarok ebből rendszert csinálni (nekem is faszom tele lenne ha minden idegen folyton hívogatna hogy segítsek)

haverom elhúzott 1 évre külföldre, kollégáim meg összevissza járnak, nem lehet számítani rájuk ebben.

Az izom növekedésének az alapja az izomstressz. Az, hogy mikrosérülések keletkezzenek az izomrostokon.

Ezt elérheted, vagy a súlyok növelésével, vagy az ismétlések számának növelésével. A lényeg az, hogy az utolsó előtti gyakorlat már fájjon, az utolsó, meg nagyon fájjon.  :)

Én pl kisebb súlyokkal, nagyobb sorozatokat nyomok. Igaz, hogy ettől, nem is fájdulnak meg az izületeim.  :cool:

#2725 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:50

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:46

Az izom növekedésének az alapja az izomstressz. Az, hogy mikrosérülések keletkezzenek az izomrostokon.

Ezt elérheted, vagy a súlyok növelésével, vagy az ismétlések számának növelésével. A lényeg az, hogy az utolsó előtti gyakorlat már fájjon, az utolsó, meg nagyon fájjon.  :)

Én pl kisebb súlyokkal, nagyobb sorozatokat nyomok. Igaz, hogy ettől, nem is fájdulnak meg az izületeim.  :cool:

A nagyobb súlyokkal végezett gyakorlatoknak nagyobb a tömegnövelő hatásuk.
Bár ezt ma már cáfolják. De szükség van rövid és hosszú szériákra is.

A nagy súlyokhoz is hosszászoknak az ízületek.
Persze fokozatosan kell csinálni.

#2726 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 13:01

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:50

A nagy súlyokhoz is hosszászoknak az ízületek.
Persze fokozatosan kell csinálni.

Erről kérdezd meg leslie csuklóját.  :Đ

#2727 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 17:01

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 13:01

Erről kérdezd meg leslie csuklóját.  :Đ

Az csak egyetlen eset. És nem tudom, hogy mi a baja, lehet nem is az edzéstől.
Van aki 3 mázsát kinyom fekve, és mégsincs baja.
És van rengeteg ember, aki nem is emel nehéz súlyokat, mégis ízületi problémái vannak.

Én csak azt akartam mondani, hogy más fajta izom épül a hosszú szériáktól és más a rövidektől.
Ha mindig hosszú szériákat csinálsz kis súlyokkal, akkor sosem fogsz nagy súlyt elbírni. Persze lehet nem is akarsz, más célod van (hiszen én csak azt tudom, hogy én mit akarok).

#2728 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 18:42

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 23:15

Eleinte bizonyára növel, a kezdetekkor.
De hamar hozzászoksz, ezért mindenképpen érdemes beszerezned súlyzókat.

Hogy mennyit fogsz fejlődni, az függ sok mindentől, de leginkább a testalkatodtól: van aki nehezen szed fel tömeget, és könnyen elveszti a megszerzett tömeget, ha nem figyel oda. Van a másik véglet, aki meg szinte csak ránéz a súlyzókra és növekszik tőle.
Meg nagyon fontos a megfelelő kajázás. Annyira, mint az edzés: egyik nélkül nem sokat ér a másik.

Enni... fogok persze.:)
Fehérje pancsit csak sztem. Nem tervezem, h felfújt hólyag legyek. :D
Ajánlanak itt mindenféle kreatint, meg BCAA-t, de vhogy nem fűlik rá a fogam.
De a fehérje magában nem elég... jól látom?
Nem nagyon szeretnék túl nagy súlyokkal nyomni.
Inkább csak saját testsúly, plusz max 5 kg. :)

#2729 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 06. 19:34

Valamiért én nagyon élvezem, ha az edzésről lehet így fórumon beszélgetni. Biztos azért, mert egyedül edzek itthon, aminek sok előnye van, de hátránya is akad.
Pl. amit Leslie is mondott: ha nagyritkán itt van nálam a haverom, és együtt edzünk, érezhetően megnő a teljesítményem. Kompetitív helyzet, megugrik a tesztoszteron, már elő is állt az erőnövekedés. A ferdepados nyomás egy ideig 80kgx10 ment, amikor itt volt a haver, azonnal ment bele a 12 is. Pedig előtte egész nap vakoltuk a házat, hullafáradtak voltunk.
Az alacsony és magas ismétlésszámokról: pusztán izomépítéshez elvben nem kell alacsony ismétlésszámú sorozatokat végezni, jó a 8-10 fölötti tartomány is. Két probléma van: az egyik, hogy sok múlik az izomrost-összetételen (ki ettől nő, ki attól), a másik meg, hogy magas tartományban sokaknak nehezebb erőnövekedést elérni.
Azon viszont csodálkoznék, ha Leslie csuklóproblémája teljesen független lenne az edzésmódszerétől. Ha jól emlékszem arra, amit korábban leírt, szinte minden héten nyomott egyeket ("csúcsot"), amit még versenyző erőemelők sem nagyon szoktak elkövetni.

#2730 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:09

Idézet: carr - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 19:42

Enni... fogok persze.:)
Fehérje pancsit csak sztem. Nem tervezem, h felfújt hólyag legyek. :D
Ajánlanak itt mindenféle kreatint, meg BCAA-t, de vhogy nem fűlik rá a fogam.
De a fehérje magában nem elég... jól látom?

elég a fehérje+normális kaja.
szerintem. persze kérdés mi a cél :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2731 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:25

Eleve vékony csuklóm van, családi örökség. Ami jól jönne egy klasszik magamutogatós versenyen, az erőemelésnél hátrány. Most örülök, mert brutál csuklószorítóval megy a 130-as széria. Bőven elég, nem is fogom feljebb pakolni.

#2732 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:28

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 13:42

Nekem a felhúzás ment egyszer idén tavasz környékén 180 kg-val, nemhogy a fekvenyomás. De az se szériában, csak csúcsban (csúcsot ritkán csinálok).

Az a 180 kiló az elég baráti azé. :) Na várjál, amit írtam a nagy számok, az a csúcs. :) Amikor legjobban ment, akkor volt, h 150-be volt az utolsó 6-os széria, 170-be talán 2-3, de az már nem széria. :)

#2733 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 22:09

Szerk.: gyorsak vagytok. :D

Idézet

WiZARD  Hozzászólás 2009. nov. 6., péntek - 20:09
elég a fehérje+normális kaja.
szerintem. persze kérdés mi a cél :)

Mi a cél?
Acél. :D
most vagyok 70kg. Voltam már 77 is izommal, de aztán edzés abbamaradt, új környezet(elköltöztem), és lement szépen 65kg körülre.
Most szeretnék végre megint 80kg körül lenni, és ugyanúgy izommal, nem pedig hájjal megkenve. :D
De az sem baj, ha 90, az a 80.:)

Szerkesztette: carr 2009. 11. 06. 22:10 -kor

#2734 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 22:48

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:28

Az a 180 kiló az elég baráti azé. :)

Jó, de azt felhúzásra írtam. Fekvenyomásban 135 kg volt a legjobb, pár hónapja.

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:28

Na várjál, amit írtam a nagy számok, az a csúcs. :) Amikor legjobban ment, akkor volt, h 150-be volt az utolsó 6-os széria, 170-be talán 2-3, de az már nem széria. :)

Persze! Közben leesett délután (egész nap ez járt a fejemben), csak nem voltam már netközelben.
De úgyis nagyon fantasztikus teljesítmény!
Nekem 3x6-ok mentek 120, 115, 110 kg-val: levettem minden szériában 5 kg-t.
Amikor meg hosszabb szériák voltak, akkor még kevesebb súllyal: 8-hoz 115 kg volt a kezdő széria, 10-hez 110, 12-höz 105. És persze minden következő szériához még ebből le 5 kg (10-es és 12-esnél volt, hogy 10 is a 2. szériánál, és a 3.-nál csak 5, szóval pakoltam le szépen a súlyokat).

Milyen szériákat csináltatok amikor sikerült ez a nagy erőnövekedés?
Mert ha ketten is megcsináltátok, akkor valami van benne.
Heti hány edzés volt?
Esetleg, ha leírnád az akkori edzéstervedet, annak nagyon örülnék.
Meg gondolom ettetek valami fehérjét is, az is érdekelne, hogy milyen volt az étkezés. Figyeltél rá, hogy kevés zsír, meg kevés cukor, vagy ettél mindent, ami jött? Közben a tömeged is nőtt? Biztosan ment fel pár kg, ekkora plusz erőhöz.
Meg még ami eszedbe jut, hogy fontos lehetett.
Hátha bejön nekem is. Még ha nem is havi +5 kg, de valamennyi.

#2735 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 17:57

Már egy hónapja  csak tonhalat eszek napi 80%-ban. Kiegészítem ezt megfelelő mennyiségű toással, almával, és puffasztott rízzsel. Ennyi. Meg porok.

Lehet-e bármi bajom hosszú távon, ha hónapokon-éveken át csak tonhalat eszek?

Szerkesztette: Dextrose 2009. 11. 16. 17:58 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2736 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:07

A tengeri halakban a környezetszennyezés miatt állítólag elég sok a higany és egyéb nehézfémek. Minél magasabban állnak a táplálkozási láncban, annál több halmozódik föl bennük.
Én is megeszem 2-3 halkonzervet (nem csak tonhalat: heringgel és szardíniával váltogatva) minden héten, de hogy CSAK azt egyek, azt nehéz elképzelnem.
Meg amilyen drága lett mostanság a tonhal, szerintem olcsóbban kijön a fehérje csirkéből, túróból, tojásból.

#2737 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:23

Több féle gyümölcs, és zöldségek kellenének. A többi a gyomrodra van bízva, h mikor utálod meg.

#2738 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:24

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 17:57

...

A kurvannyába fogsz küldeni mindenkit, aki halról beszél.  :D

#2739 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:25

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 17:57

Már egy hónapja  csak tonhalat eszek napi 80%-ban. Kiegészítem ezt megfelelő mennyiségű toással, almával, és puffasztott rízzsel. Ennyi. Meg porok.

A tüdőd átalakul kopoltyúvá. :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2740 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 23:03

Idézet: Pig_Bodine - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 20:07

Meg amilyen drága lett mostanság a tonhal, szerintem olcsóbban kijön a fehérje csirkéből, túróból, tojásból.

És a turót mivel lehetne édesíteni?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.