HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#3021 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 11. 06:38

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 04. 11. 07:29

Nekem töri a kezemet a rúd és a különböző foggantyúk, tiszta börkeményedés és vízhólyag lenne nélküle a tenyerem. És talán valamivel biztosabban is meg tudom fogni a rudat. (Plusz egyes kesztyűk fogják a csuklót is, bár ez egyelőre még nem olyan lényeges szempont, majd komolyabb súlyoknál.)
Van, aki szivaccsal fogja meg a dolgokat, de szerintem az marhára nem praktikus. A mostani kesztyű meg 3 hónap alatt szétment, pedig olyan sokkal nem volt olcsóbb, mint a fenti, amit kinéztem.

Bőrkeményedést le tudod szedni. Azonkívül nem árt, ha nem olyan egy ffi tenyere, mint egy 12 éves kislányé. Ha pedig biztos fogás kell, akkor magnézia...
Csuklószorítót meg innen. Igaz, ~10k egy csuklószorító, de ez fogja.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3022 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 08:34

Engem zavar, ha olyan a tenyerem, mint egy földművesnek. És nem is kellemes érzés, amikor kikezdi a bőrőmet a rúd.
A magnézia nem rossz, de a fenti problémát nem orvosolja. (Ellenben jól össze lehet cseszni vele mindent. Utálom, amikor a rúd, a tárcsák, de még a padok, gépek is totál össze vannak tapidzgolva...)

Ezek a csuklószorítók meg nem kicsit drágák, és ilyen kemény szorításra nincs is szükségem, ami azt illeti.

Nekem a kesztyű vált be a legjobban. Valami olyan kéne, amibe nem izzad bele (nagyon) a tenyerem; hosszúak az ujjai, hogy kényelmesen lehessen fogni a rudat; tartós, nem megy szét pár hónap alatt; valamint az se hátrány, ha valamennyire fogja a csuklót és még ki is néz valahogy. A fentebb linkelt egész jónak tűnik, kérdés hogy mennyire tartós és mennyire izzad benne a kéz...
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#3023 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 08:44

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 04. 11. 07:29

Nekem töri a kezemet a rúd és a különböző foggantyúk, tiszta börkeményedés és vízhólyag lenne nélküle a tenyerem. És talán valamivel biztosabban is meg tudom fogni a rudat. (Plusz egyes kesztyűk fogják a csuklót is, bár ez egyelőre még nem olyan lényeges szempont, majd komolyabb súlyoknál.)
Van, aki szivaccsal fogja meg a dolgokat, de szerintem az marhára nem praktikus. A mostani kesztyű meg 3 hónap alatt szétment, pedig olyan sokkal nem volt olcsóbb, mint a fenti, amit kinéztem.

Ez kesztyű nélkül sem tartana örökké, hozzászokik a kezed, és nem fogja törni.
A bőr megkeményedik valamennyire a tenyereden az ujjaid tövénél, meg picit az ujjak ízületénél, de nem vészes. (Legalább ha néha kell ásni, fát vágni, vagy valami házimunkát csinálni, nem hólyagosodik fel).
Van kovács ismerősöm, hát basszus, neki télnyleg tiszta bőrkeményedés, szerintem nem tudná elvágni, ha kajázás közben véletlenül rámenne a kés a kezére :) Ő azt mondta, az semmi, van olyan kollégája, aki az 5 éves gyerekét nem tudja megsimogatni, mert fáj a gyereknek :D Persze ők nem heti pár órát edzenek, hanem sokszor napi 8-10 órán át forgatják a kalapácsot, fogót, egyéb szerszámokat.

Mire komolyabb súlyokkal fogsz edzeni, addigra a csuklód is erősebb lesz, és nem kell tartani.
De Te tudod, ha tetszik a kesztyű, vagy úgy gondolod hogy jobb, mint nélküle, akkor szerezz be egyet.

#3024 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 08:50

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 04. 11. 09:34

Engem zavar, ha olyan a tenyerem, mint egy földművesnek. És nem is kellemes érzés, amikor kikezdi a bőrőmet a rúd.
A magnézia nem rossz, de a fenti problémát nem orvosolja. (Ellenben jól össze lehet cseszni vele mindent. Utálom, amikor a rúd, a tárcsák, de még a padok, gépek is totál össze vannak tapidzgolva...)

Ezek a csuklószorítók meg nem kicsit drágák, és ilyen kemény szorításra nincs is szükségem, ami azt illeti.

Nekem a kesztyű vált be a legjobban. Valami olyan kéne, amibe nem izzad bele (nagyon) a tenyerem; hosszúak az ujjai, hogy kényelmesen lehessen fogni a rudat; tartós, nem megy szét pár hónap alatt; valamint az se hátrány, ha valamennyire fogja a csuklót és még ki is néz valahogy. A fentebb linkelt egész jónak tűnik, kérdés hogy mennyire tartós és mennyire izzad benne a kéz...

Azért messze nem lesz olyan a kezed, mint egy földművesnek :)
Kesztyűtémában nem vagyok otthon, szóval nem tudom, mennyire jó, amit linkeltél. De biztos lesz itt, aki ért hozzá.

#3025 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 14:20

http://agyiszint.hu/...level_Edzoterem

áhh, ennek a böngészőnek ismeretlen fogalom a javascript :Đ csoda, hogy az url-eket kezeli :Đ

#3026 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 08:37

Én is kesztyűben szeretek edzeni. Nekem egy Mad Max Professional van. Nem izzad bele a kezem, kényelmes viselet. Néhány éve megvan, már kezd szétfoszlani, de még egyben van rendesen.

szerk: most nézem a dátumot, azóta már biztos vettél valamit :cool2:

Szerkesztette: Fresi 2010. 05. 08. 08:39 -kor

#3027 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 01:10

Ronnie & Jay...

Kép

#3028 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 08:39

A kemény tenyér sok mindenre jó. Otthon egész nap tudok ásni, csákányozni, talicskázni, akármi, sosem lesz vízhólyagos a tenyerem.

Örülj neki, ha a rúd magnéziás: nem csúszik.

Drága, de ami olcsóbb, az lófaszt nem tart. Amikor 130kg felett szériázol, akkor elég egy rossz mozdulat, és összeszedhetsz olyan sérülést, ami az örökkévalóságon túl gyógyul. Plusz legalább 5 évig jó. Ha ezeket összeadod, akkor könnyen kiderül, h olcsóbb, mint egy harmad ennyibe kerülő, amit évente kidobsz, pluszban nem is tart. :)

#3029 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 09:32

én eddig mindig kesztyűben edzettem, csuklószorítóst vettem, néha fájt előtte a csuklóm...
aztán 2 hónapja másik haverommal járok edzeni, picit más gyakorlatokat csinálunk, és volt 2-3 amit nem bírtam, mert fájt a csuklóm közben, vagy egyáltalán nem is hajlott/fordult abba az irányba, ami a gyakorlathoz kellett.
megpróbáltam kesztyű-csuklószorító nélkül, és így sokkal jobban ment. úgyhogy 2 hete pusztakézzel nyomom :)

(első 2-3 hétben új edzésmódtól jobban kifáradtam, meg izomlázam is jobban volt, de úgy érzem már kezdek ehhez is hozzászokni)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3030 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 10:12

Idézet: Fresi - Dátum: 2010. 05. 08. 09:37

Én is kesztyűben szeretek edzeni. Nekem egy Mad Max Professional van. Nem izzad bele a kezem, kényelmes viselet. Néhány éve megvan, már kezd szétfoszlani, de még egyben van rendesen.

szerk: most nézem a dátumot, azóta már biztos vettél valamit :cool2:

Megvenni még nem vettem meg, de erősen vacilálok két kesztyű között: Schiek Platinum és Schiek Natural.
(Kicsit kibővítettem az eredeti keretet.)

Idézet: leslie - Dátum: 2010. 05. 11. 09:39

A kemény tenyér sok mindenre jó. Otthon egész nap tudok ásni, csákányozni, talicskázni, akármi, sosem lesz vízhólyagos a tenyerem.

Örülj neki, ha a rúd magnéziás: nem csúszik.

Drága, de ami olcsóbb, az lófaszt nem tart. Amikor 130kg felett szériázol, akkor elég egy rossz mozdulat, és összeszedhetsz olyan sérülést, ami az örökkévalóságon túl gyógyul. Plusz legalább 5 évig jó. Ha ezeket összeadod, akkor könnyen kiderül, h olcsóbb, mint egy harmad ennyibe kerülő, amit évente kidobsz, pluszban nem is tart. :)

Én ezek közül egyiket egyiket sem szoktam rendszeresen csinálni, ez nem szempont. :)

Nem is azzal van a baj, hogy csúszik a rúd, a recézés rengeteget segít ezen, csak éppenséggel rendesen felsérti a kezem. Főleg olyankor, amikor már (számomra) igen komoly súlyokat kell fogni. Mondjuk csuklyát amikor edzi az ember.

Messze vagyok én még a 130 kilótól... :)

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. 05. 11. 10:32

én eddig mindig kesztyűben edzettem, csuklószorítóst vettem, néha fájt előtte a csuklóm...
aztán 2 hónapja másik haverommal járok edzeni, picit más gyakorlatokat csinálunk, és volt 2-3 amit nem bírtam, mert fájt a csuklóm közben, vagy egyáltalán nem is hajlott/fordult abba az irányba, ami a gyakorlathoz kellett.
megpróbáltam kesztyű-csuklószorító nélkül, és így sokkal jobban ment. úgyhogy 2 hete pusztakézzel nyomom :)

(első 2-3 hétben új edzésmódtól jobban kifáradtam, meg izomlázam is jobban volt, de úgy érzem már kezdek ehhez is hozzászokni)

Engem még sosem zavart a csuklószorító, még az állig húzásnál sem, pedig ott mozog rendesen az is.

Az új gyakorlatok pedig nagyon jók tudnak lenni. Múltkor pl. sima fekkvenyomás helyett chest press gépen edzettem. Nem is igazán chest press gép volt, mivel ugyanúgy fekve kellett csinálni mint egyébként, csak nem a rudat, hanem egy foggantyút emelgetett az ember. De mivel a kezem nem tudott semerre kilengeni, így jobban tudtam a mellre koncentrálni, nagyobb súllyal is ment. Lett is izomlázam rendesen...

Egyébként is jó dolog szerintem gépeken edzeni, jobban összpontostani lehet az edzeni kívánt izomcsoportra.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#3031 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 10:23

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 05. 11. 11:12

Engem még sosem zavart a csuklószorító, még az állig húzásnál sem, pedig ott mozog rendesen az is.

Az új gyakorlatok pedig nagyon jók tudnak lenni. Múltkor pl. sima fekkvenyomás helyett chest press gépen edzettem. Nem is igazán chest press gép volt, mivel ugyanúgy fekve kellett csinálni mint egyébként, csak nem a rudat, hanem egy foggantyút emelgetett az ember. De mivel a kezem nem tudott semerre kilengeni, így jobban tudtam a mellre koncentrálni, nagyobb súllyal is ment. Lett is izomlázam rendesen...

Egyébként is jó dolog szerintem gépeken edzeni, jobban összpontostani lehet az edzeni kívánt izomcsoportra.

pont állig húzás volt egyik, aminél zavart :)

igen, új gyakorlatok is jók. meg eddig inkább csináltam 4x8akat nagy súllyal, most meg 4x12-5x12 kicsit kisebbel...
gépen én is jobban szeretek pár dolgot, de van amit szabad súllyal szeretek jobban.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3032 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 09:51

mióta nem hordok kesztyűt, azóta az alkarom sokkal jobban bedurran 1-1 olyan nap után, amikor jobban kell szorítani a súlyokat (amikor sokat kell súlyt lefelé húzni)

#3033 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 14:06

Magnézia kell, nem kesztyű. :)

#3034 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 17:07

Lassan 15 éve edzek, de mégis lenne egy kérdésem.
Azt szeretném, hogy a bicepsz a belső könyökhajlatnál határozottabban domborodjon ki. Tehát ahogy elindul, az minnél jobban merőleges legyen a karra. :)
Remélem éárthető, ha nem akkor leírom máshogy.
Erre milyen gyakorlatot lehet csinálni?

#3035 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 19:05

Idézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 02. 18:07

Azt szeretném, hogy a bicepsz a belső könyökhajlatnál határozottabban domborodjon ki. Tehát ahogy elindul, az minnél jobban merőleges legyen a karra. :)

Kalapács bicepszgyakorlat kell neked!

#3036 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 19:17

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 06. 02. 20:05

Csinálok ilyet is vagy 15 éve. :)
Lehet, hogy csak telhetetlen vagyok.

Szerkesztette: Lipton 2010. 06. 02. 19:20 -kor

#3037 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 19:37

Idézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 02. 20:17

Csinálok ilyet is vagy 15 éve. :)
Lehet, hogy csak telhetetlen vagyok.

Még a fordított fogású bicepszgyakorlat az, ami a bicepsz alsó, könyék felőli részét edzi.
Illetve a többi fordított fogású, alkart erősítő gyakorlat is. Látni is a karon, hogy jóval lejjebb dudorodik a bicepsz, ha nem magunk felé néz a tenyér, hanem elfelé.

#3038 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 20:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 02. 18:07

Csavard meg a koncentrált bicepsz gyakorlatot!

Amikor lent van, legyen befelé(magadfelé) a hüvelykujjad, fent pedig kifelé.

#3039 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 22:09

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 06. 02. 20:37

Még a fordított fogású bicepszgyakorlat az, ami a bicepsz alsó, könyék felőli részét edzi.
Illetve a többi fordított fogású, alkart erősítő gyakorlat is. Látni is a karon, hogy jóval lejjebb dudorodik a bicepsz, ha nem magunk felé néz a tenyér, hanem elfelé.

Ezt kipróbálom, bár ez edzi az alkart is, ami már most is olyan mint Popeynek. :D
Most kezdtem megint terembe járni, egy ideig csak otthon csináltam, pár hónapra meg le is kellett állnom. :(

Ez egy kb másfél éves kép.
Kép

Szerkesztette: Lipton 2010. 06. 02. 22:14 -kor

#3040 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 22:11

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. 06. 02. 21:03

Csavard meg a koncentrált bicepsz gyakorlatot!

Amikor lent van, legyen befelé(magadfelé) a hüvelykujjad, fent pedig kifelé.

Köszi! Kipróbálom ezt is! :up:

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.