Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 04. 11. 07:29
Nekem töri a kezemet a rúd és a különböző foggantyúk, tiszta börkeményedés és vízhólyag lenne nélküle a tenyerem. És talán valamivel biztosabban is meg tudom fogni a rudat. (Plusz egyes kesztyűk fogják a csuklót is, bár ez egyelőre még nem olyan lényeges szempont, majd komolyabb súlyoknál.)
Van, aki szivaccsal fogja meg a dolgokat, de szerintem az marhára nem praktikus. A mostani kesztyű meg 3 hónap alatt szétment, pedig olyan sokkal nem volt olcsóbb, mint a fenti, amit kinéztem.
Ez kesztyű nélkül sem tartana örökké, hozzászokik a kezed, és nem fogja törni.
A bőr megkeményedik valamennyire a tenyereden az ujjaid tövénél, meg picit az ujjak ízületénél, de nem vészes. (Legalább ha néha kell ásni, fát vágni, vagy valami házimunkát csinálni, nem hólyagosodik fel).
Van kovács ismerősöm, hát basszus, neki télnyleg tiszta bőrkeményedés, szerintem nem tudná elvágni, ha kajázás közben véletlenül rámenne a kés a kezére

Ő azt mondta, az semmi, van olyan kollégája, aki az 5 éves gyerekét nem tudja megsimogatni, mert fáj a gyereknek

Persze ők nem heti pár órát edzenek, hanem sokszor napi 8-10 órán át forgatják a kalapácsot, fogót, egyéb szerszámokat.
Mire komolyabb súlyokkal fogsz edzeni, addigra a csuklód is erősebb lesz, és nem kell tartani.
De Te tudod, ha tetszik a kesztyű, vagy úgy gondolod hogy jobb, mint nélküle, akkor szerezz be egyet.