Dragon Age: Origins (PC/PS3/XBOX360) by BioWare
Elküldve: 2010. 02. 16. 11:14
Nekem sem tetszik a harcrendszer, ez az egyik leggyengebb resze a jateknak de ha megerosodik a csapat akkor mar nem kell nagyon pausolni (easy-n). A kepessegek sincsenek kiegyensulyozva, ez foleg a varazslatoknal latszik meg (szamtalanszor respeceltem a magusomat mert mindig sikerult valami hasznavehetetlen varazslatot valasztanom neki). Pedig fantasy-ben magus karakter az alap. Akkor neked inkabb a sci-fi valo. Bar en meg a Mass Effect varazsloit nem szeretem (biotikusokat), nagy butasagnak tartom az egeszet ugy ahogy van. Persze sci-fiben jobban meg van kotve minden, nem lehet annyira kulonbozo meg latvanyos kepessegeket beleeroltetni a mufajba.
Visszaterve a Dragon Age-re, Morrigan eleg gyenge az elejen. Normalis varazslatokat kell neki adni, az a shapeshifting is teljesen hasznalhatatlan (a tobbi kepesseghez kepest). Nekem konnyebb volt mert varazslot inditottam es alapbol ramentem az eros magiakra. Harcosok itt csak a kozepe/vegefele erosodnek meg (de a varazslo igy is elhuz), addig csak arra jok hogy lefaragjak a magusodrol az ellenfeleket. Csomo ideig kell veluk csapkodni de ha onmaguktol eletben tudnak maradni (sok hp, pancel, gyogyitalok) akkor kitoltik a szerepkoruket es megvedik a varazstudo(ka)t.
Kozelharcra ott az idiota kutya meg Sten, a gyerekgyilkos :Đ Unszimpatikus mindketto. Erdemes felszedni Shale-t, esetleg Oghren-t amilyen gyorsan csak lehet.
Skillekrol itt egy lista: http://dragonage.wikia.com/wiki/Skills de amint latod passziv bonusz mindegyik. Csak Coercion meg Combat Training kellhet. Az ablak meg ugyis felpattan mikor szintlepeskor oszthatsz ki ra pontokat.
Visszaterve a Dragon Age-re, Morrigan eleg gyenge az elejen. Normalis varazslatokat kell neki adni, az a shapeshifting is teljesen hasznalhatatlan (a tobbi kepesseghez kepest). Nekem konnyebb volt mert varazslot inditottam es alapbol ramentem az eros magiakra. Harcosok itt csak a kozepe/vegefele erosodnek meg (de a varazslo igy is elhuz), addig csak arra jok hogy lefaragjak a magusodrol az ellenfeleket. Csomo ideig kell veluk csapkodni de ha onmaguktol eletben tudnak maradni (sok hp, pancel, gyogyitalok) akkor kitoltik a szerepkoruket es megvedik a varazstudo(ka)t.
Kozelharcra ott az idiota kutya meg Sten, a gyerekgyilkos :Đ Unszimpatikus mindketto. Erdemes felszedni Shale-t, esetleg Oghren-t amilyen gyorsan csak lehet.
Skillekrol itt egy lista: http://dragonage.wikia.com/wiki/Skills de amint latod passziv bonusz mindegyik. Csak Coercion meg Combat Training kellhet. Az ablak meg ugyis felpattan mikor szintlepeskor oszthatsz ki ra pontokat.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2010. 02. 16. 11:17
Mumia, most mar bocsass meg, de ha nem hasznalod ki a lehetosegeket, akkor ne panaszkodj...
Szerkesztette: beeci 2010. 02. 16. 11:17 -kor
Elküldve: 2010. 02. 16. 12:30
Idézet: beeci - Dátum: 2010. febr. 16., kedd - 11:17
Mumia, most mar bocsass meg, de ha nem hasznalod ki a lehetosegeket, akkor ne panaszkodj...
Azt akarod mondani, hogy csak mágus kasszttal lehet végigjátszani a játékot? Vagy mit nem használok ki?
Elküldve: 2010. 02. 16. 12:46
Enyhe felreertes volt reszemrol, de attol meg Morrigant jol lehet hasznalni, foleg az AoE skilljeit (ha arra fejleszted) - pl. grease + fireball.
Elküldve: 2010. 02. 16. 12:49
Idézet: beeci - Dátum: 2010. febr. 16., kedd - 12:46
Enyhe felreertes volt reszemrol, de attol meg Morrigant jol lehet hasznalni, foleg az AoE skilljeit (ha arra fejleszted) - pl. grease + fireball.
Még időm sem volt fejleszteni most csapódott hozzám és ez első csata amibe belekeveredtem.
Elküldve: 2010. 02. 17. 18:38
A vérmágusok főnökét milyen trükkel lehet kinyírni? Csak a negyedéig tudom levinni az életét.
Elküldve: 2010. 02. 17. 20:17
Na megkapta a SHIFT-F8-at ez a szar. Képtelenség, élvezhetetlen. Lepauzálom kiadok valami parancsot valakinek tesz 3 lépést majd visszafordul
Hiába állítottam be tactics-ba, hogy health-ot igyon ha lemegy az élete baszott rá. És még mindig folyamatosan bambulnak ott állnak és nem harcolnak.
Elküldve: 2010. 02. 17. 21:21
Dragon Age: Awakening - Nem lesz benne románc
Idézet
A kiegészítő tartalmazni fog hat új specializációt, 24 új spell-t és 32 új talent-et is, a régi karakterek közül pedig eddig hárommal futhatunk majd biztosan össze a folytatásban: Alistair-el, Wynne-nel, és Loghain-el.
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote
BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil
BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil
Elküldve: 2010. 02. 17. 21:51
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 21:17
Na megkapta a SHIFT-F8-at ez a szar. Képtelenség, élvezhetetlen. Lepauzálom kiadok valami parancsot valakinek tesz 3 lépést majd visszafordul
Hiába állítottam be tactics-ba, hogy health-ot igyon ha lemegy az élete baszott rá. És még mindig folyamatosan bambulnak ott állnak és nem harcolnak.
Itt a fórumon is többen végig játszották, meg még a világban párezren, szerintem nem a játékkal volt ott a gond.
Esetleg valami rossz release, vagy hibás lett az eredeti CD?
Kisebb bugoktól eltekintve semmi rosszat nem tapasztaltam a játékban. Azok is kis toleranciával elviselhetőek voltak.
De igaza volt N.M.I.-nek, a harcrendszer nem valami fényes, ugyanakkor én mediumon játszottam végig, kevés pause-zal.
(és a sztoriból könyvet kellene írni, remélem nemsokára megteszik)
Lidl
Elküldve: 2010. 02. 17. 23:27
Nem mondtam én, hogy a sztori rossz. De a harcrendszer és ezek a hibák így együtt élvezhetetlenné teszik. Az is lehet, hogy az én verzióm hibás, de mivel erre kb 0.01% esélyt látok nem fogok a boltba rohanni megvenni.
Egyébként abból is eredhet a probléma, hogy én rendszeresen futok bele olyan bugokba amikbe mások soha, mert általában a legelvetemültem legkülöncebb megoldást választom mindenhol, már a karaktergenerálásnál is
Egyébként abból is eredhet a probléma, hogy én rendszeresen futok bele olyan bugokba amikbe mások soha, mert általában a legelvetemültem legkülöncebb megoldást választom mindenhol, már a karaktergenerálásnál is
Szerkesztette: Mumia 2010. 02. 17. 23:30 -kor
Elküldve: 2010. 02. 18. 00:26
Nem hiszem h bugos lenne, szvsz a taktika van szarul beállítva nálad. Én is szívtam vele, túl sokrétű, bonyolult, ezért nem is piszkáltam. Kiválasztottam valami előredefiniáltat aztán ennyi. Komolyabb csatánál úgyis külön meg kell adni mindenkinek h mit támadjon, a sima csatáknál meg üt mindenki amit ér.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2010. 02. 18. 01:21
Nincs 20-as szintlimit? Vagy valamelyik dlc megnövelte?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2010. 02. 18. 08:58
Idézet: Valdy - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 0:26
Nem hiszem h bugos lenne, szvsz a taktika van szarul beállítva nálad. Én is szívtam vele, túl sokrétű, bonyolult, ezért nem is piszkáltam. Kiválasztottam valami előredefiniáltat aztán ennyi. Komolyabb csatánál úgyis külön meg kell adni mindenkinek h mit támadjon, a sima csatáknál meg üt mindenki amit ér.
Hidd el, ha nem álltak volna ledermedve hozzá se nyúlok a taktikához, meg a pause-hoz sem.
Nem baj feltettem újra, kerestem hozzá patch-et, hátha így jobb, és majd újrakezdem.
Szerkesztette: Mumia 2010. 02. 18. 08:58 -kor
Elküldve: 2010. 02. 18. 09:06
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 9:58
Hidd el, ha nem álltak volna ledermedve hozzá se nyúlok a taktikához, meg a pause-hoz sem.
Nem baj feltettem újra, kerestem hozzá patch-et, hátha így jobb, és majd újrakezdem.
Ki lehet kapcsolni a taktikát és akkor nem követik a beállított szabályokat.
Egy egy kis ikonon látod a képernyőn. Ha egy kezet látsz, akkor nem követik a beállításokat. De elméletileg ilyenkor is védekeznek, ha megtámadják őket.
Ha azon a helyen egy sétáló ember van, akkor van taktika (ha jól emlékszem az ikonokra)
Ez a follow is, tehát ha kikapcsolod, akkor nem követi mindenki azt a karaktert, akit irányítassz. Így lehet előre elhelyezni csata elött őket.
Én úgy szoktam, hogy kikapcsolom, beállítom őket a megfelelő helyre, majd elindítom a csatát. Amikor kiosztom a parancsokat mindenkinek és elindultak, akkor kapcsolom vissza.
De ha kikapcsolva hagyod, akkor is jó, csak mindig figyelni kell a társakat, hogy mit csinálnak és kiadni a parancsot, ha befejezték.
Sajnos az a gond, hogyha kiadsz egy parancsot és nem azt irányítod tovább, akkor ha valamelyik
szabály életbelép, az felülírja a te parancsodat és azt csinálja.
Ez dühített leginkább, de meg lehetett szokni. Kikapcsolt taktika mellett figyelni kellett mindenkire.
Lidl
Elküldve: 2010. 02. 18. 09:28
Igen a Tactics ablakban fent van egy stance beallitas: offensive, defensive, evasive stb. ezeket mindenkeppen allitsd be de csak egyszer kell hozzanyulni. Lenyegeben arrol van szo hogy mikent viselkedjen az adott partitag ha harc van. Ijasznak peldaul olyasmi kell hogy tavolsagi fegyvert hasznaljon es fusson el ha megtamadjak stb. (Ranged asszem). Majd meglatod ha elolvasod egyenkent hogy mi micsoda.
Maga a Tactics meg olyan hogy fentrol lefele van a parancsprioritas. Tehat ha az elso sorba beteszel olyat hogy enemy/any -> attack, a masodikba meg self health/below 25% -> drink potion akkor valoszinuleg meg fog halni a karakter csata kozben. Az A.I. a fenti beallitasbol azt latja hogy amig van ellenfel addig tamadni kell (elso sor), ha meg lemegy a hp 25% ala akkor gyogyulni (masodik sor) de mivel a felso elvez prioritast es csataban mindig van ellenfel ezert soha nem fog atvaltani a masodikra (csak csata utan) tehat kimulik a tag. Fel kell cserelned, fent legyen a gyogyulas, alul a tamadas stb.
Ezekre kell kulonosen figyelni, ha rossz a sorrend akkor nem fog mukodni a dolog. Picit programozas szaga van, vegig kell gondolni a logikat (amolyan if-then az egesz).
Maga a Tactics meg olyan hogy fentrol lefele van a parancsprioritas. Tehat ha az elso sorba beteszel olyat hogy enemy/any -> attack, a masodikba meg self health/below 25% -> drink potion akkor valoszinuleg meg fog halni a karakter csata kozben. Az A.I. a fenti beallitasbol azt latja hogy amig van ellenfel addig tamadni kell (elso sor), ha meg lemegy a hp 25% ala akkor gyogyulni (masodik sor) de mivel a felso elvez prioritast es csataban mindig van ellenfel ezert soha nem fog atvaltani a masodikra (csak csata utan) tehat kimulik a tag. Fel kell cserelned, fent legyen a gyogyulas, alul a tamadas stb.
Ezekre kell kulonosen figyelni, ha rossz a sorrend akkor nem fog mukodni a dolog. Picit programozas szaga van, vegig kell gondolni a logikat (amolyan if-then az egesz).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2010. 02. 18. 09:32
Hát ez így jó nagy baromság, akkor persze hogy nem működött, azt hittem ezek párhuzamosan működnek, és bármelyik teljesül akkor azt a parancsot elvégzi ami ott van, nem úgy, hogy if then else.
Ja csak ez kevés hogy ha megtámadják őket, mert ha ott van 5 ellenfél de az mást támad mind, akkor nem fog tenni semmit.
Idézet
De elméletileg ilyenkor is védekeznek
Ja csak ez kevés hogy ha megtámadják őket, mert ha ott van 5 ellenfél de az mást támad mind, akkor nem fog tenni semmit.
Elküldve: 2010. 02. 18. 10:02
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 10:32
Igen, az így van én legalábbis ezt tapasztaltam. Sajnos.
Arra a programozási logikára nem jöttem rá. És pedig meg van az eredeti több száz oldalas szabálykönyv, nem emlékszem, hogy írták volna. De biztos csak figyelmetlen voltam. Pedig így logikus, hiszen valahogy el kell döntenie az AI-nak, hogy melyik parancsot hajtsa végre, ha kettő vagy több is teljesül.
Azért az egy picit gáz, hogy egy játékhoz programozási logika kell
Na jó, ez nem hack'n'slash
Lidl
Elküldve: 2010. 02. 18. 10:05
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 8:58
A 'h' betüvel lehet ki és bekapcsolni a követést (szabad cselekvést).
Elküldve: 2010. 02. 18. 10:16
Nem tud valaki infot a szintlimitről?? Most értem el a 20-as szintet, de megy tovább a csík.
Elküldve: 2010. 02. 18. 10:26
@Valdy 25-os szint a max.
@Mumia meg Lidl alapbol van beepitett tutorial, a jatek kozben ugralnak fel kis uzenetek alul jobb oldalt. Codexbol is elolvashato kesobb. Ott volt leirva ez is, en is onnan tudom.
Kesobb mikor nagyjabol atlattam, nekiultem es egesz jo kis regenyeket irtam a Tacticsben. Harcosnak peldaul meg lehet adni hogy fusson neki a legkozelebbi ellenfelnek, meghozza annak aminek a legtobb HP-ja van es mellesleg kozelharci is, majd nyomjon ra egy stunt vagy knockbacket. Ha a main karimat utlegelik (a varazslot) akkor hagyja ott az ellenfelet es vedje meg.
Egyedul olyat nem talaltam hogy lecsekkolja az ellenfel allapotat stunra, igy gyakran elofordult hogy mindket harcosom ugyanazt az ellent knockbackelte ami skill pazarlas. Persze ha megallitod a csata elejen a jatekot es kulon megadod hogy kit ussenek akkor nincs gond.
Ha van teruletre hato kepesseg akkor van parancs amivel megnezeti hogy hany ellenfel allja korul az adott karaktert (pl. a harcost) es attol fuggoen hasznalja ezt a kepesseget. Vagy olyat is megadhatsz hogy csata elejen aktivalja a sustained (fenntartott) skilleket, ne neked kelljen nyomkodni. Vagy hogy a varazslod gyogyitsa meg a csapattagot ket fireball kozott ha le van strapalva valamelyik.
Csak a sorrendre kell figyelni. Ha valami nem tetszik akkor lehet mozgatni a parancsokat az egerrel meg ki/be lehet oket kapcsolgatni (bal oldalon van egy feher + jel). Viszont ha sok kepessege van egy karakternek akkor eleg hamar kifogy a Tactics helybol es nem tudsz eleg parancsot szerkeszteni neki. Nalam peldaul alapbol ugy kezdodott minden hogy
1) gyogyitsd magad
2) tamadd meg aki teged ut
3) tamadd meg a legkozelebbi ellenfelet (ez mindig legalul van)
aztan a koztes, maradek helyre olyanok mentek hogy
- aktivald a sustained kepessegedet
- tamadd meg azt aki a karakteremet uti
- full HP-s ellenre nyomj stunt
- alacsony HP-s ellenre tamadj (ijasz)
- hasznald ezt a kepesseget a legkozelebbi ellenre
- hasznald azt a kepesseget a leggyengebb ellenre
- hasznald emezt varazslok/tavolsagi karakterek ellen
stb. es pillanatok alatt el is fogytam :/ Mindez nem muszaj csak elvoltam ezzel a resszel. Viszont az alapokat erdemes mindenkinel lefektetni (gyogyulas, tamadas). Sajnos a szar A.I.-ert a legjobb Tactics beallitas sem karpotol 100%-osan
@Mumia meg Lidl alapbol van beepitett tutorial, a jatek kozben ugralnak fel kis uzenetek alul jobb oldalt. Codexbol is elolvashato kesobb. Ott volt leirva ez is, en is onnan tudom.
Kesobb mikor nagyjabol atlattam, nekiultem es egesz jo kis regenyeket irtam a Tacticsben. Harcosnak peldaul meg lehet adni hogy fusson neki a legkozelebbi ellenfelnek, meghozza annak aminek a legtobb HP-ja van es mellesleg kozelharci is, majd nyomjon ra egy stunt vagy knockbacket. Ha a main karimat utlegelik (a varazslot) akkor hagyja ott az ellenfelet es vedje meg.
Egyedul olyat nem talaltam hogy lecsekkolja az ellenfel allapotat stunra, igy gyakran elofordult hogy mindket harcosom ugyanazt az ellent knockbackelte ami skill pazarlas. Persze ha megallitod a csata elejen a jatekot es kulon megadod hogy kit ussenek akkor nincs gond.
Ha van teruletre hato kepesseg akkor van parancs amivel megnezeti hogy hany ellenfel allja korul az adott karaktert (pl. a harcost) es attol fuggoen hasznalja ezt a kepesseget. Vagy olyat is megadhatsz hogy csata elejen aktivalja a sustained (fenntartott) skilleket, ne neked kelljen nyomkodni. Vagy hogy a varazslod gyogyitsa meg a csapattagot ket fireball kozott ha le van strapalva valamelyik.
Csak a sorrendre kell figyelni. Ha valami nem tetszik akkor lehet mozgatni a parancsokat az egerrel meg ki/be lehet oket kapcsolgatni (bal oldalon van egy feher + jel). Viszont ha sok kepessege van egy karakternek akkor eleg hamar kifogy a Tactics helybol es nem tudsz eleg parancsot szerkeszteni neki. Nalam peldaul alapbol ugy kezdodott minden hogy
1) gyogyitsd magad
2) tamadd meg aki teged ut
3) tamadd meg a legkozelebbi ellenfelet (ez mindig legalul van)
aztan a koztes, maradek helyre olyanok mentek hogy
- aktivald a sustained kepessegedet
- tamadd meg azt aki a karakteremet uti
- full HP-s ellenre nyomj stunt
- alacsony HP-s ellenre tamadj (ijasz)
- hasznald ezt a kepesseget a legkozelebbi ellenre
- hasznald azt a kepesseget a leggyengebb ellenre
- hasznald emezt varazslok/tavolsagi karakterek ellen
stb. es pillanatok alatt el is fogytam :/ Mindez nem muszaj csak elvoltam ezzel a resszel. Viszont az alapokat erdemes mindenkinel lefektetni (gyogyulas, tamadas). Sajnos a szar A.I.-ert a legjobb Tactics beallitas sem karpotol 100%-osan

Súgó
A téma zárva.