HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#421 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 10:21

ez igy van. de vajon ezt meg lehet-e tenni technikailag? (nem latom, hogy ez ilyen trivialisan valaszthato lenne..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#422 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 10:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:21

ez igy van. de vajon ezt meg lehet-e tenni technikailag? (nem latom, hogy ez ilyen trivialisan valaszthato lenne..)

Nem tudom. Nem értek én ehhez, csak próbáltam átgondolni, amennyire meglevő ismereteimből futotta. Legfeljebb rosszul gondoltam, majd valaki kijavít.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#423 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 10:33

nem allitom en sem, hogy oda-vissza vagom a temat, de ugy tunik azert nem trivialis kerdes, amit feldobtam...
a forum ma:

#424 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:36

bogdan, láttál te már olyat, hogy valamilyek tesztelő oldal hangosan áradozik arról, hogy egy kompakt fényképezőgép dinamikatartománya elérte egy SLR-ét?  Én még nem.

És olyat láttál-e már, hogy egy kompakt kamera kapcsán a szűk dinamikatartomány kifogásolják?  Random klikkelgetve a dpreview tesztjei között elég sok ilyen található...  Olyanokat írnak, hogyaszongya: "As is common with small sensor, high pixel count cameras, the A640 struggles to capture the full range of brightnesses in scenes with a large dynamic range (high contrast, very bright days)."  meg hogy "The clipping is partly due to the inherent lack of dynamic range (common to all cameras in this class)".

#425 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 12:09

nem olvasom ejjel-nappal a dpreview-t, de azert igen gyakran fellapozom. es oszinten meg egyetlen egy tesztet sem lattam, ahol a legeslegkevesebbet is szoltak volna a dinamikarol. egyetlen egyre sem emlekszem! most atfutottam a Fuji 6500-asat, es abban sincs szo errol.

bizonyara mas tesztekben (amiket nem olvastam) irtak errol is. de merni nem merik.
es van rola cikk is:
http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/D...ic_range_01.htm
ahol ugyanezt a kovetkeztetest vonja le, csak szamomra logikailag nem konzekvens. nem ertem, miert kovetkezik a nagyobb pixel meretbol a nagyobb dinamika.

alapvetoen ki van hagyva belole mind a szinfelbontas kerdese (nem lehet, hogy a dSLR-ek esetleges jobb dinamikai atfogasaert a tobb bit melysegu A/D konverter a "felelos"?):
http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/D...al_range_01.htm
mind pedig az, hogy hogyan hat a technologia a dinamikai atfogasra (konkretan gondolok itt a fuji  -- kulonfele meretu pixelekkel operalo -- nagy dinamikai atfogasu szenzoraira!)

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 18. 12:23 -kor

a forum ma:

#426 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 12:21

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:59

Szerintem most a 20D a legjobb választás a 30D túl drága ahoz képest hogy kapsz egy spotot, és egy kicsit nagyobb kijelzőt ( semmi haszna ), és iso sűrűbbi érték állíthatót bár 800 felett most mindegy 1000 v 1600 egyiket se használjuk mert túl zajos.

Pénzvisszafizetéssel váz megvan kb. 240ezerből, újonnan.
20D-t meg legalább 1 éves használtan, 10-20ezer expoval 200ezerért adják. 40ezer plusz egy új és pár dologban fejlesztett vázért nem éri meg?
Úgy mellékesen szólva lehet, hogy a kijelző mérete annyira nem számít, ellenben a felbontása igen. 230ezer vs. 118ezer pixel elég nagy és döntő különbség.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#427 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 12:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 12:09

nem olvasom ejjel-nappal a dpreview-t, de azert igen gyakran fellapozom. es oszinten meg egyetlen egy tesztet sem lattam, ahol a legeslegkevesebbet is szoltak volna a dinamikarol. egyetlen egyre sem emlekszem! most atfutottam a Fuji 6500-asat, es abban sincs szo errol.

bizonyara mas tesztekben (amiket nem olvastam) irtak errol is. de merni nem merik.

DSLR-ek esetén már egy ideje (kb. 2 éve?) mérik, fentebb linkeltem is három olyan tesztet.
Kompaktok esetén nem mérik, de meg szokták említeni: Canon G7, Canon A640, Sony H2.

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 12:09

(konkretan gondolok itt a fuji  -- kulonfele meretu pixelekkel operalo -- nagy dinamikai atfogasu szenzoraira!)

Pedig talán éppen a Fuji S3 Pro-nál vezették be a dinamikatartomány mérését a DSLR tesztekbe.

#428 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:12

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 13:21

Pénzvisszafizetéssel váz megvan kb. 240ezerből, újonnan.
20D-t meg legalább 1 éves használtan, 10-20ezer expoval 200ezerért adják. 40ezer plusz egy új és pár dologban fejlesztett vázért nem éri meg?
Úgy mellékesen szólva lehet, hogy a kijelző mérete annyira nem számít, ellenben a felbontása igen. 230ezer vs. 118ezer pixel elég nagy és döntő különbség.

30D -t szerintem 240-ből nem lehet beszerezni Mo-n max lopottan  :cool: , mert új ára 260-280 közé tehető ami 30-40% -al drágább a különbség, csak megemlítem a 1ds mark II -n nézd meg mekkora a kijelző szerintem valaki vagy fotózik vagy a kijelzőt bámulja állandóan :D , tehát arra hogy megnézzem az első képet jó-e a beállítás utána max ellenőrzéshez kell a kijelző. Szerintem ez megint ilyen paraszt vakítás :), pl nagyobb kijelző hu de jó :D
Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#429 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:12

"Kompaktok esetén nem mérik, de meg szokták említeni"
hat ez az! most akkor ezt hogy hasonlitsam ossze a dslr-rel?? :(

nezem kozben az elerheto adatokat. az 5D full szenzoros, a dinamikus atfogasa viszont max 8.2. ezzel szemben az APS szenzoros dSLR-ek (d400, d30) 8.4-et tudtak felmutatni (pedig mas a felbontas!). nem latom a nagyobb szenzor egyertelmu elonyet! a Nikon 6Mpx-eles d40-e 7.9, a 10MPx-eles d80-a 8.0-at tud felmutatni, mig a d200-as 8.2-ot.

ja, es Olympus e-330: 7.9.

en nem latok nagy kulonbsegeket.. (szemben a Fuji 10-evel!!!)

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 18. 13:29 -kor

a forum ma:

#430 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:12

kompakt vs Dslr össze hasonlításának annyi értelme lenne mint hogy a Ferrárit és a trabit egymás ellen kiállítani a gyorsulásiba :D

Szerintem kompaktot az vesz aki nem akar sokat szánni a gépre, nem akar sok mindent cipelni, és kevés helyen elférő masina kell neki. És emelett még csináljon olyan képet is ami felismergető és Ámen. Dslr meg az aki fényképezni akar. 

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 18. 13:16 -kor

#431 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:25

ize.. egy igen konkret parametert nezunk, ami raadasul technikai. boven ossze lehet hasonlitani a kettot.
egyebkent a napokban ismetelten belinkelte valaki arrol a pasasrol a cikket, aki olympus compactokkal fenykepez igen profi modon. talan megsem csak dslr-el lehet fenykepezni.. ;)

ja igen, a Trabant hatarozottan meg fogja verni FOGYASZTASBAN azt a ferrarit! :p

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 18. 13:26 -kor

a forum ma:

#432 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:25

ize.. egy igen konkret parametert nezunk, ami raadasul technikai. boven ossze lehet hasonlitani a kettot.
egyebkent a napokban ismetelten belinkelte valaki arrol a pasasrol a cikket, aki olympus compactokkal fenykepez igen profi modon. talan megsem csak dslr-el lehet fenykepezni.. ;)

ja igen, a Trabant hatarozottan meg fogja verni FOGYASZTASBAN azt a ferrarit! :p

Na akkro kezdjek neki mi miatt röhelyes a kompakt?
csak vázlat pontok
-gyorsaság
-kép minőség
-objektiv
-felépítés

Tehát csak ami a lényeges a fotózásra  :D

ja igen a dslr is többet fogyaszt mint a kompakt a mark II -ből vehetnék egy raklap kompaktot :D

#433 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 13:12

Ha mindenáron kételkedni akarsz, akkor vegyél egy DSLR-t és egy kompaktot, kattints velük, aztán összehasonlíthatod az eredményt.

nezem kozben az elerheto adatokat. az 5D full szenzoros, a dinamikus atfogasa viszont max 8.2. ezzel szemben az APS szenzoros dSLR-ek (d400, d30) 8.4-et tudtak felmutatni (pedig mas a felbontas!). nem latom a nagyobb szenzor egyertelmu elonyet!

Azért legalább abba had ne kelljen már belemenni, hogy az érzékelő mérete és a felbontása milyen összefüggésben van a pixelek méretével, és hogy e három közül melyik is van befolyással a dinamikatartományra...

a Nikon 6Mpx-eles d40-e 7.9, a 10MPx-eles d80-a 8.0-at tud felmutatni, mig a d200-as 8.2-ot.

Na, szerintem ezek a különbségek tudhatóak be technológiai különbségeknek (eltérő szenzor, kiolvasó áramkör, erősítő, A/D konverter...).
Most akkor nézd meg, hogy mekkora különbség van ezen kamerák pixeleinek mérete között, és hogy mekkora különbség van egy kompakt és valamelyik DSLR pixeleinek mérete között.

#434 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:53

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 13:41

csak vázlat pontok
-gyorsaság
-kép minőség
-objektiv
-felépítés

Tehát csak ami a lényeges a fotózásra  :D

ja igen a dslr is többet fogyaszt mint a kompakt a mark II -ből vehetnék egy raklap kompaktot :D

:omg:  :rolleyes:
"Ohh...  DSLR-t használsz?  Mekkora lúzer vagy.  Egy igazi férfi nem adja középformátum alá."

#435 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:02

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 13:41

erdekes, mondtam en barhol is ezek ellenkezojet? miert irod ezeket nekem?

Idézet

gyorsaság
-objektiv
persze a 4 vazlatpontbol 2 eleve erdekes.. a gyorsasag miben befolyasolja a KEP minoseget? (ok, van az eletben max nehany szazalek, ahol igen, de a tobbiben?) az objektivekben sem ilyen egyszeru am a helyzet! egy vacak (muanyag) optika es egy professzionalis bridge kamera kozott kerdeses melyiknek is jobb az objektive. helyesen igy kene fogalmaznod: a jo objektiv LEHETOSEGE.

Idézet

Tehát csak ami a lényeges a fotózásra
erdekes velemeny.. szerintem a fotozashoz a legfontosabb, hogy az ember tudjon fotozni.

egyebkent megkerdezhetem, hogy eme ertekes velemenyed hogy kapcsolodik a dinamikai atfogas vitahoz?
a forum ma:

#436 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:09

Idézet: szeder - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 13:47

Most akkor nézd meg, hogy mekkora különbség van ezen kamerák pixeleinek mérete között
a Canon 5D szenzora 13Mpixeles, es 3.5x(!) nagyobb az Olympus 330-as-nal, amelyik 8Mpixeles. ergo az Oly pixelmerete teruletileg tobb, mint 2x kisebb. a dinamikai atfogasuk 8.2 es 7.9.

Idézet

és hogy mekkora különbség van egy kompakt és valamelyik DSLR pixeleinek mérete között.
a Fuji F30-as vagy S6500-os 1.7-es szenzoran (a 6Mpx-eles felbontasbol kovetkezoen) 4x kisebbek a szenzorok, mint az Oly pixelmerete. a kulonbseg jelentos, de nagysagrendileg kozel ugyanaz a leptek, mint az 5D fele.

******************************************************************************************
a proba ajanlasodat ertem en, de se kivitelezni nem tudnam, se merni igazabol..

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 18. 14:10 -kor

a forum ma:

#437 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:02

persze a 4 vazlatpontbol 2 eleve erdekes.. a gyorsasag miben befolyasolja a KEP minoseget? (ok, van az eletben max nehany szazalek, ahol igen, de a tobbiben?) az objektivekben sem ilyen egyszeru am a helyzet! egy vacak (muanyag) optika es egy professzionalis bridge kamera kozott kerdeses melyiknek is jobb az objektive. helyesen igy kene fogalmaznod: a jo objektiv LEHETOSEGE.

Ha észre vetted volna vázlat pontokat írtam gyorsaság : 1-2 kép sorozat az igen gáz ennek 10-20*-a a dslrnek ugye bár.
Objektive nézd a bridge kategoriát !: akkor se tudsz rá ralni 600 as obit, se nagylátót , kapisgálod már ??
Ott adottak a lehetősgek és semmit nem tudsz max előtéttekkel operálni ( az odáig is szar kép még szarabb )

erdekes velemeny.. szerintem a fotozashoz a legfontosabb, hogy az ember tudjon fotozni.

Nem csak!, lehetsz te vérbeli profi , de a felszerelésed gagyi akkro soha se lesz olyan minőségű a képed, ha akarod ezt is elmesélhetem ..

egyebkent megkerdezhetem, hogy eme ertekes velemenyed hogy kapcsolodik a dinamikai atfogas vitahoz?

Mert már olyan infok jöttek fel amik már fájtak !, szinte az lett kimondva király sompakt le dslr és ez fájt.. MErt ne hasonlítsunk össze 2 különböző technikát, hisz ég és föld !

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 18. 14:23 -kor

#438 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:11

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:09

aasdasd

???
a forum ma:

#439 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:11

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:09

aasdasd

:respect:  :Đ

#440 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:11

???

[ /QUOTE ]  parancsot kerestem mert nem ismertem ..

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.