HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#1941 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 13:45

Idézet: Pela - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 22:33

de persze a 400d most egy eléggé jó modell, a 350d meg egy éve volt jó, szóval értékállóság szempontjából a 400d lenne a jobb, nem???

egy váz értékállósága majdnem olyan, mint egy autóé. elhanyagolható. az én gépem 4 év alatt az ötödét éri talán. pedig kiemelten vigyáztam rá és túl sokat nem is lőttem vele. az obik (1st party) még érnek valamit (Nikon, Canon), a 3rd party szinte semmit (Sigma, Tamron és Tokina, etc.). persze a kiemelt cuccok is jól tartják az árukat gondolom (Zeiss üvegek és a hasonló "egzotikumok")

rohannom kell kutyát sétáltatni, majd még folytatom :)
.
.
.

#1942 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:38

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 14:45

egy váz értékállósága majdnem olyan, mint egy autóé. elhanyagolható. az én gépem 4 év alatt az ötödét éri talán. pedig kiemelten vigyáztam rá és túl sokat nem is lőttem vele. az obik (1st party) még érnek valamit (Nikon, Canon), a 3rd party szinte semmit (Sigma, Tamron és Tokina, etc.). persze a kiemelt cuccok is jól tartják az árukat gondolom (Zeiss üvegek és a hasonló "egzotikumok")

rohannom kell kutyát sétáltatni, majd még folytatom :)

A 300D-t még eladtam és ezt (jócskán :omg: ) kiegészítve vettem a 20D-t, de ezt már nem fogom eladni. Marad tartalék váznak, ha még működik. Ez így nagyon flancosan hangzik, de - bár nem tudni, milyen műszaki csodákra számíthatunk 3-4 év távlatában - pár évig még elvagyok vele, nem akarok újítani. Akkor meg ott vagyok, ahol donphobos: fillérekért eladhatnám, de nem teszem. Inkább a flanc: tartalék váz lesz belőle. Csak bírja még néhány évig.

Szerkesztette: Thrawn 2007. 04. 09. 17:39 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1943 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:24

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 17:38

Akkor meg ott vagyok, ahol donphobos: fillérekért eladhatnám, de nem teszem. Inkább a flanc: tartalék váz lesz belőle. Csak bírja még néhány évig.

számomra pedig a következő opció adott: használom addig, amíg meg nem döglik szerencsétlen. ha megdöglik, akkor pedig megjavíttatom (feltéve, hogy az aktuális töredék árával összemérhető-e a javítás ára)

valószínűleg végelgyengülésig fogom használni a vázat, aztán veszek egy FF masinát. az nagyon érdekel, de a tartalék váz dolgot nem érezném fair play-nek az "öreg hölggyel" szemben. sok helyre elkísért már, megérdemli, hogy Ő legyen A VÁZ. ha elromlik, akkor pedig szépen letisztítva kerül egy dobozba, a végső nyughelyére...

addig inkább olyan obikat gyűjtök be, amik majd az eljövendő FF vázon is használhatóak. ezek tipikusan nem L fix obik lesznek. gyönyörűen teljesítenek a 10D-n is, de nem vallanak szégyent az FF vázon sem. talán egy kivételt leszek hajlandó tenni és a Tokina 12-24 obit is einstandolom, ha adódik lehetőség. akkor csökken az FF váz utáni vágyakozásom és lesz egy komoly nagylátó lencsém is.

most még nem vagyok 20e expónál, állítólag 50e expót bír a zár. és azt még lehet cserélni. akksit is lehet venni. ha más nem adja meg magát, akkor pár évig még bírnia kell neki.

üdv!

:up:
.
.
.

#1944 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:59

Én is tervezem még nyűni a 20D-met egy jó darabig. Biztos kapni fog még azalatt szegény, de bírnia kell :)
Én nagyon messze lehetek a 20K-tól, keveset használtam az utóbbi hónapokban, de kezdek megint rákapni ;) csak a kitobi helyett találnék valami legalább ennyire nagylátó, legalább ennyire hosszú, csak épp fényerősebb és szebb képű cuccot, de nem túl drágán........ vagy 2 éve nem megy... a fixeim meg jól vannak, köszönik :)

Szerkesztette: alvaro 2007. 04. 09. 21:00 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1945 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 21:00

Ahogy én tudom 10d esetében is komolyabb a zár mint a 300d-ben és a 300d zárja bír ki nem hivatalos infó szerint 50k-t, nincs nagyon miért aggódnod.

#1946 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 21:07

10D segédtükör mennyit bír?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1947 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 21:14

A segédtükör probléma asszem csak a 300d-re jellemző.

#1948 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:57

általában a zárszerkeetek többet bírnak a megadottnál. van egy ismerősöm, akinek a nikon d70e (thát nem d70S) valahol 100 és 150ezer között halt meg, pedig annak sehol sincs bizonygatva hogy bírnia kell. szóval szerintem ez így van canonnál is.

#1949 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:09

Ritkán adnak meg a gyártók értékeket a zárszerkezetre, mert bizonyos országokban/államokban garanciális következményei lehetnek ennek a helyi jogi szabályozás miatt és ezt az extra költséget jelentene. Általában azért el lehet mondani, hogyha 50k lövés alatt meghal a zárszerkezet akkor peched volt, ennyit ki szoktak bírni az olcsóbb gépek is.

#1950 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 14:41

Tud valaki esetleg létezo Canon géprol (nem SLR) ami vizállo? (nem idojaras, hanem vizallo, mint pl ez?)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1951 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 14:54

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 21:14

A segédtükör probléma asszem csak a 300d-re jellemző.

A 10D-ben nagyon sok olyan dolog fémből van, ami a 300D esetében már műanyag a "konsztant imprúvment és koszt széving" jegyében. Nem véletlenül volt olyan bitang drága. De egy percig sem bántam, hogy nem vártam még fél évet. Elég kézbe fogni a kettőt és megérti az ember, hogy a "two digit" EOS masszívabb, mint a "three digit EOS" (Petteri Sulonen mondását használva)

Az is biztos, hogy a nagy megbízhatóságúnak tartott modern sori gyártások is közelebb vannak a fekete mágiához és egyedül a quality control védheti meg a szerencsétlen plebejus végfelhasználót a selejt rémétől. Aztán vagy kifog egy csodálatos darabot és örülhet a sokszoros élettartamnak vagy pedig a péntek éjszakás műszak által összetaknyolt darab fog neki a gari lejárta után egy nappal az örök vadászmezőkre távozni.

Az egyedüli dolog, amiért talán a 300D felé lehetne kacsingatnom az EF-S obik lehetősége. De jobban átgondolva az sem. Már léteznek sima EF obik, amik hozzák a legjobb EF-S tudását töredék áron. Lehet barkácsolni KIT obit is 10D-re, tehát a korlátok lebomlottak. A terveim között pedig szinte csak FF obik szerepelnek, mert azok valamennyire jövőállónak mondhatóak. Persze csak akkor, ha nem lesz egy olyan váltás, mint az FD --> EOS paradigmaváltásnál történt a történelem előtti időkben :)

Egy dologban vagyok csak biztos: a jó (szubjektív persze, számomra jó) obikba fektetni kisebb bukta, mint a vázak után vágyakozni. Azok rettentő gyorsan elavulnak és igazából az obi hozza a nagyobb pluszt. A jelenlegi obijaimhoz például teljesen értelmetlen lenne egy EOS-5D, mert csak fanyalogni lehetne a kép szélén tapasztalt rettenetes életlenségtől. Viszont egy 24mm vagy 35mm obi csodás képeket adhat a 10D-n. Egy fix Tokina 17mm f3.5 is nagyon jó nagylátó lehetne. Ezek nem olcsó dolgok, de még mindig sokkal olcsóbbak, mint az 5D, valamint az élvezeti értékük is többszörös. És a jövőben egy esetleges 5D-vel is tökéletesen el tudnak karistolni. Ott csak többet hoznak ki magukból, míg a mostani szigetobim csak rosszabb lenne FF vázon. Mondhatnám azt is, hogy pénzt és minőséget veszítenék vele, bármilyen furcsán is hangzik.

Majd a jövő eldönti, hogy milyen lehetőségek lesznek. De először akkor is jó obikat szeretnék…
(meg egy jó töltőt, egy táskát és egy 3D-fejet, ha valaki anoním mecénás szerepet szeretne betölteni és finanszírozná az őrületemet :) )

Üdv!

:respect:
.
.
.

#1952 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 15:05

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 18:57

Ugyebár 50mm-es obiról van szó, melynek min. fókusza 45cm. Így a max nagyítás 0.15x. Mekkora közgyűrű kéne nekem, hogy 1:2, ill. 1:1 nagyítást kapják?

1:2-höz 17.5mm, 1:1-hez 42.5mm, ilyen méretek viszont nem nagyon vannak (;
A hagyományos 12.5mm-es ill. 25mm-es közgyűrűkkel legfeljebb kb. 1:2,5 és 1:1,5 nagyítás érhető el.

#1953 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:32

Idézet: szeder - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 15:05

1:2-höz 17.5mm, 1:1-hez 42.5mm, ilyen méretek viszont nem nagyon vannak (;
A hagyományos 12.5mm-es ill. 25mm-es közgyűrűkkel legfeljebb kb. 1:2,5 és 1:1,5 nagyítás érhető el.

Köszönöm.
Nem fogok belehalni, ha nem pontosan 1:1 lesz a leképezés. Kenko közgyűrűsort néztem ki, abban van egy 12, egy 24, és egy 32mm-es közgyűrű, mint drótozva, úgyhogy van AF és blendebeugratás.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1954 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:13

Megint előjött az a probléma, hogy feltöltöttem a gépre a fényképezőről a képeket, meg is csinálta a mappákat hozzá, viszont üresek. A meghajtón lévő memória fogyott és a Pc inspector file recovery progival rákeresve, meg is találtam a gépen a képeket. Csak törölni nem tudom, illetve nem mutatja meg a helyüket. A helyet viszont foglalja, mit lehet tenni? Már másodszor járok így, lassan megtelik a merevlemez....

#1955 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:17

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:38

A 300D-t még eladtam és ezt (jócskán :omg: ) kiegészítve vettem a 20D-t, de ezt már nem fogom eladni. Marad tartalék váznak, ha még működik. Ez így nagyon flancosan hangzik, de - bár nem tudni, milyen műszaki csodákra számíthatunk 3-4 év távlatában - pár évig még elvagyok vele, nem akarok újítani. Akkor meg ott vagyok, ahol donphobos: fillérekért eladhatnám, de nem teszem. Inkább a flanc: tartalék váz lesz belőle. Csak bírja még néhány évig.

Pontosan ugyanígy gondolom én is a D70-emmel. Ha majd egyszer lesz új vázam, akkor úgy gondolom, hogy ezt már nem éri meg eladni. Kitobival anno kerek 300e-ért vettem, az obit úgyse adnám, el lehetne adni használtan 120-130-ért? Nadekérem...
És abban is igazat adok nektek, amit a 350D/400D között vacilláló srácnak írtatok: az obi sokkal hosszabb távú, és értékállóbb befektetés.

Egy esetben adnám el a régi vázat, ha tartalékként nem használnám hosszabb ideig, és az ismeretségi körben lenne valaki, akit "támogatni" szeretnék azzal, hogy kb piaci áron (~pofátlanul nagy bukással) átadnám neki, hogy neki is legyen benne öröme. De egyelőre nem tervezem abszolút.

#1956 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:26

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 19:17

És abban is igazat adok nektek, amit a 350D/400D között vacilláló srácnak írtatok: az obi sokkal hosszabb távú, és értékállóbb befektetés.

Mióta szajkózom én ezt szépen csendben - kell egy váz ami nem vág földhöz anyagilag, megfelel az alapvető igényeknek és a maradék pénzt lehet üvegbe tenni - Nem csak az értékállóság, de a szabadidő hasznos eltöltése és a vizuális élmény is sokkal jobb lesz mintha megveszed a legújabbabbabbabb csittifitti vázat kitobival. Nekem a harmadik objektívem volt az ötvenes fiksz egy 70-210 F4 öreg tolózoom mellé, de ez a kettő együtt nagyon sokat adtak nekem vizuális élményben.

#1957 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:00

Idézet: husevo - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 19:13

Megint előjött az a probléma, hogy feltöltöttem a gépre a fényképezőről a képeket,
.
.
.

:offtopic:

ott valami nagyon komoly hiba lehet. sorrendben javaslok:

- ne tuningolj, maximum picit
- checkdisk alaposan
- vírusölés alaposan
- windoz rendbeszedni
- megfelelő stabilitás kérdése (táp, alaplap, memória, hőmérsékletek)
- kártyaolvasóval leszedni a képeket
- esetleg újrahúzni a rendszert
- rendszeres backup, ha már megy minden

ha így sem lesz meg, akkor valami összeesküvés lesz ott. remélem, hogy segített a javaslat. itt nagyon offtopic a dolog, ha elmegyünk hardver irányba.

a legjobban akkor jársz, ha nem a fényképezőt kötöd a gépre, hanem kártyaolvasóval szeded le a képeket simán intézővel. minden extra program csak hibalehetőséget jelent. ráadásul gyorsabb is a kártyaolvasó a legtöbb esetben.

:up:
.
.
.

#1958 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:24

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 14:41

Tud valaki esetleg létezo Canon géprol (nem SLR) ami vizállo? (nem idojaras, hanem vizallo, mint pl ez?)

Vegyél tokot az ikszuszodhoz. :p :)
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller...x=18&Submit.y=8
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1959 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:29

Idézet: husevo - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 19:13

Megint előjött az a probléma, hogy feltöltöttem a gépre a fényképezőről a képeket, meg is csinálta a mappákat hozzá, viszont üresek. A meghajtón lévő memória fogyott és a Pc inspector file recovery progival rákeresve, meg is találtam a gépen a képeket. Csak törölni nem tudom, illetve nem mutatja meg a helyüket. A helyet viszont foglalja, mit lehet tenni? Már másodszor járok így, lassan megtelik a merevlemez....

Nekem is volt "hasonló" élményem a legelején, amikor a vázon protected-re állítottam néhány képet. :)Szépen lementettem a gépre, ott volt a kép mérettel együtt a vinyón, de nem tudtam megnyitni és törölni sem. Visszamásoltam őket a CF-re, be a vázba, leszedtem a menüben a védettséget, utána már jó lett a gépen is. :)

#1960 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:40

A gépet elég tisztán szoktam tartani, írtások, vizsgálatok megvoltak. Ezt a protected dolgot megnézem; lehet hogy semmi köze nincs hozzá, de amióta egy-két képet levédtem, azóta jött elő.

Szerkesztette: husevo 2007. 04. 10. 20:40 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.