HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#1981 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:09

az AF merest megbolonditja a linearis, ezert kell cirkulalis. hatasaban ugyanaz.

amiben most nem vagyok biztos, hogy ez a fokus befolyasolas csak a dslr-eken all-e fent, vagy a kompaktokra is igaz-e. (mashogyan mernek ugyanis!) ha a kompaktokra nem igaz, akkor oda eleg a linearis is. de a cirkulalis tudja ugyanazt, mint a linearis, ugyhogy ha olyat vesz az ember, akkor nem tevedhet.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1982 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 15:09

amiben most nem vagyok biztos, hogy ez a fokus befolyasolas csak a dslr-eken all-e fent, vagy a kompaktokra is igaz-e.

Én úgy tudom, hogy a SLR gépeken áll fönt a probléma (analógokon is), a féligáteresztő tükör polarizáló hatása miatt a lineáris polárszűrőnél előfordulhat olyan eset, hogy a tükörre érkező polarizált fényt "kioltja" a féligáteresztő tükör. A cirkuláris szűrő objektív felőli oldalán viszont van egy réteg, ami lényegében depolarizálja a fényt, így nem kavar be az AF szenzoroknak.

A kompaktoknál a fény egyenesen a szenzorra esik, azon "nézi" az élességet, (nincs polarizáló hatású "eszköz" a fény útjában) így lineáris polárszűrővel is jól fog fókuszálni.

Szerkesztette: debaj 2007. 07. 26. 14:22 -kor

#1983 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:46

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 15:34

Aham, holnap mindenféleképp megnézem a filmet :)

Megnéztem, tetszik ez a technika. :)
Bár elképzelni sem tudom, hogy ezt az egész filmet hogy világították meg, mindenesetre elég profi az egész.
Érdekes volt, ahogy ábrázolták az élők, és a holtak világát. Az élőké volt fakó, színtelen, meg az emberek is  mogorvák, unottak voltak, a holtaknál viszont "folyt az élet" :) , telve színekkel, vidámsággal.
:up:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1984 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 16:20

Aham. Bridge gép, de nem tükrös. Mivel kb egy árban vannak a kkora cirkulárissakl tuti nem tévedhetek jelexerint. Márka szinte mindegy ezek közül?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1985 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 17:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 11:53

hoya több mitn 11K :( :http://www.edigital.hu/product.php?productid=19979&cat=475&page=2

Hoya szűrőket én az Optiform-nál vennék a helyedben. Én 6,5k-ért vettem egy lináris 55m-est (bridge géphez).
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1986 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 18:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 15:09

az AF merest megbolonditja a linearis

elméletben van rá esély, gyakorlatban még nem hallottam senkitől sem ilyen tapasztalatot

a fénymérésre már igen, nem egyszer - bár eddig ott is csak Nikonosoktól, a Canon DSLR-ek mintha nem lennének kényesek a polarizált fényre

#1987 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 19:18

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:46

Megnéztem, tetszik ez a technika. :)

:offtopic:

Akkor ajánlom a Karácsonyi lidércnyomást (The Nightmare Before Christmas), Tim Burton egy korábbi stop-motion musicalje, Danny Elfman brilliáns zenéjével. Most is az megy itthon, pontosabban Oogie Boogie dala  :Đ

#1988 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 19:49

Idézet: debaj - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 20:18

Akkor ajánlom a Karácsonyi lidércnyomást (The Nightmare Before Christmas), Tim Burton egy korábbi stop-motion musicalje, Danny Elfman brilliáns zenéjével. Most is az megy itthon, pontosabban Oogie Boogie dala  :Đ

Mármint nem arra értettem, hogy a stop-motion maga jön be, (bár most már az is) hanem a technikai megvalósítása tetszik nagyon, jól megcsinálták :up:
Már csak azt nem értem, minek kellett 27 gép hozzá  :think:
Tönkrementek használat közben?  :Đ
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1989 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 19:51

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 20:49

Már csak azt nem értem, minek kellett 27 gép hozzá  :think:

Stop-motionnál nem szabad mozgatni a fényképezőgépeket, ahány kameraállás, minimum annyi fotóapparát kell, ráadásul egyszerre több helyszín is van.

Szerkesztette: debaj 2007. 07. 26. 19:52 -kor

#1990 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 19:53

Idézet: debaj - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 20:51

Stop-motionnál nem szabad mozgatni a fényképezőgépeket, ahány kameraállás, minimum annyi fotóapparát kell, ráadásul egyszerre több helyszín is van.

Ja, már szedem amit ajánlottál, 10% le is jött, holnap megnézem. ;)
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1991 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 21:19

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 18:38

Hoya szűrőket én az Optiform-nál vennék a helyedben. Én 6,5k-ért vettem egy lináris 55m-est (bridge géphez).

Mindegy, olcsót és jót akarok :)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1992 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 07:37

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 18:38

6700 a lineáris, a cirkuláris ua 11K :(

Most jó lennen tudni hogy jó/nem jó a bridge gépemhez a lineráis igazából, meg nem tudom érdemes-e a Hoya szűrőért küzdenem, vagy nem lesz különbség egy Soligor/Hamához képest igazából...

#1993 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 7:37

6700 a lineáris, a cirkuláris ua 11K :(

Most jó lennen tudni hogy jó/nem jó a bridge gépemhez a lineráis igazából, meg nem tudom érdemes-e a Hoya szűrőért küzdenem, vagy nem lesz különbség egy Soligor/Hamához képest igazából...

nem lesz, van különbség :) szűrőknél tényleg működik a szabály, hogy a drágább a jobb.

#1994 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:45

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:22

nem lesz, van különbség :) szűrőknél tényleg működik a szabály, hogy a drágább a jobb.

Én nemrég vettem meg az új gépemet (Nikon D70s) + vettem hozzá HOYA circulart.
Hát nem mondanám hogy nagyon meg vagyok vele elégedve. A kompaktomon anno a Hama szürő többet dobott a képeken, persze DSLR-en már minden más (egyenlőre épkézláb képet is alig tudok csinálni  :)  :pokeas: ), de azért többet reméltem a HOYA szűrőtől, pláne hogy 13eFt lett volna ha csak magát a polárt veszem meg (végül inkább szürő kittet vettem - polár,uv,warm-17-ért).

Szóval lehet hogy igazad van, de én a saját tapasztalatom alapján nem vagyok teljesen biztos benne.

Ui.: mindez nem azt jelenti, hogy baj van a HOYA-val, csak nem érzem az extrát(sőt inkább kicsit kevesebbnek érződik). De mint mondtam lehet csak azért mert a kompakton alapminőségén könnyebb volt javítani. :)

#1995 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 8:37

Most jó lennen tudni hogy jó/nem jó a bridge gépemhez a lineráis igazából

minden kompakthoz jó!
(digitális világban a "bridge" csak a külsőre utal - belül ugyanolyan kompakt rendszerű az is, mint egy zsebgép)

#1996 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:51

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:45

szürő kittet vettem - polár,uv,warm

nem túl sok haszna: UV-re a digit gépek nem érzékenyek, annak filmen volt jelentősége, effektezni pedig szinte mindig a PC-n jó

#1997 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:21

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:51

effektezni pedig szinte mindig a PC-n jó

Sokan nem így gondolják - az "agresszívebb" átmenetes szűrőket, színszűrőket például jobb még a nyers képre "felrakni", utómunka során minőségromlást, nem kívánt zajosodást okozhatnak.

#1998 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:38

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:46

minden kompakthoz jó!
(digitális világban a "bridge" csak a külsőre utal - belül ugyanolyan kompakt rendszerű az is, mint egy zsebgép)

Tudom hogy az  lényeg hogy tükrös vagy nem de így jobban hangzik :Đ

Inkább egy Hoya lineráis mint egy Soligor Crikuláris akkor szerintetek... OK, hétfőn elhozom; addig ha vki (mint Picassu) más véleményen van pls ossza meg! :respect:

Áccccsi, azt mondják a boltban hogy 28mm-hez már nagylátós kell mert vignettálni fog! Suxx, hoyából az megint több mitn 11K :(

Szerkesztette: MC Pite 2007. 07. 27. 09:42 -kor

#1999 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:39

Nekem az a véleményem, hogy bizonyos szűrők által elért eredményeket nem lehet 100%-osan utánozni, és vannak olyanok amiket egyátalán nem lehet. Pl egy korrektül beállított átmenetes szürke lapszűrő effektjét aminek az az eredménye hogy összébb vonja az a horizont alatti és feletti dinamikaterjedelmet, segítve ezzel a korrekt expozíciót gyakorlatilag hdr-el lehet közelíteni; az eredmény viszont nemhogy közelebb lesz, de elviszi az egészet a meseszerű festmények irányába.

#2000 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:39

az átmenetes szűrő természetesen más, azt nem lehet szoftverrel elfogadható szinten utánozni
(mint ahogy a polár tükröződésmentesítését, vagy az ND szűrő exp.idő növelő hatását sem)

de a színek helyszíni manipulációja már nem igazán szerencsés a kis TFT alapján

nyilván vannak extrém kivételek - de az említett warm up filter nem az
annak is még filmen volt jelentősége: digitális utómunka nélkül nem is volt más lehetőség

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.