HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2241 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 13:00

http://pixinfo.com/cikkek/erzekelok8

http://pixinfo.com/hu/blog/2007/05/20/maga...eg-es-a-kepzaj/

Szerk: Dimage 5 és 7 szérián kívűl esetleg tud vki olyan gépet ami... azt az evf-t használja ami kis pixelközű és 1-1 pixelen időben válakozva jelennek meg a színek? link

szerk2: Ha jól sejtem akkor a dimage 7 féle kompaktok kihaltak? :think: (2/3" / 5mpixel, 28-200mm, süti evf, külsö vaku csatl. 2001ben... ebből manapság 1-2 paraméter változtatásával tök fain gépeket lehetne kihozni _elvilegl_ nem túl drágán...  vagy akik olyan hülyék mint én vesznek egy olcsóbb dslrt 1 nagy zoomátfogású obival és kb itt tartanak mert ennél jusztse csinálnák olcsóbbra az ilyesmi bridge gépeket? :confused:

Dimage7 után én A2-t választottam, de már az is "kihalt" csak ahsználtan lehet kapni. és már azzal is megbékéltem hogy a gépen kell hotpixelt szűrni. Viszont a jót könnyű megszokni az A2 előőt megint a kis Canont hazsnáltam és bizony hiányzott a 28mm :) Kevés kompaktba tesznek jó minőségű vagy egyáltalán jó nagylátót. (ez is érv a dslr-ekmellett : )

#2242 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:37

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 23:02

Olyan gépet akarok, amivel ennél jobb képeket lehet késziteni!  ;)

A kinézett Sonyval nekem 1 gondom van... 

Képérzékelés
Super HAD CCD
Méret (hüvelyk)     
1/2,5

Valódi képpontszám (Megapixel)     
8.0

plusz a sovány akksi.
Stamina (akkumulátor élettartama) a mellékelt akkumulátorral, normál felvételi körülmények mellett     
300 felvétel, 150 perc (a CIPA szabvány szerint, bekapcsolt LCD-képernyő mellett)

Ennek 3×osát tudja a Fujim elemekkel (újratölthető 2500-2700esek). Ha ezek nem zavarnak akor jó.
Érzékelőn nem, de akksi gondon 'segít' a Canon S3IS, aminek a képei is picit jobbak tudtommal.

http://www.dpreview....onyh7/page9.asp
http://www.dpreview....ns3is/page8.asp

amit nekem ajánlottak kompkat (igazából már bridge) kategóriában:
http://www.dpreview....000fd/page9.asp
+ 28-300mm
+ kézi zoomgyűrű
+ érzékelő 1/1,7"
+ rendes 58mmes szűrők mennek rá, rátehető ettől a napellenző és az objektívsapka is
- nem látszik mint meghajtó PC-n
- néha butus és jobban szűr zajt mint kéne, de ez ritka szerencsére

Nagyobb keretből nézelődtem mint amibe került, de nem tükrösben nem tudnék egyértelűen jobbat mondani.

Itt pl megnéztem a K100D képeit (hogyhogy csak most jutott eszembe :omg:) egy fixobival készültek a tesztképek, éső... oké hogy lágy a dslr meg minden... de jpgben tényleg "pocsék". (T'om hogy ugyanolyan ISOval nem készültek képek, de zért mégis némi összehasonlítás volt.) Rawban van áltlaában előnye (bár Fujinak jpeges képeihez képest), ill 800ISO fölött. Ill itt moirés méréseket is érdekesek voltak számomra, vmelyikekt vízszintes, vmelyikek függőleges vonalat nem szeretik. 350D lenyomta mindenben, de hát nem is 1 árban vannak... öhm, használtan, mert újonnan meg kb 1 árban vannak :think:   Nem vonok le emmilyen messzemenő következtetést, csak azt hogy jpgben a képminőség olykor elmarad az enyémtől is - tudom, viszont vannak ahol az enyémmel már nem lehet értékelhető képet lőni K100Dvel meg még igen. Csak meglestem :)
(Pl ennél a képnél ahhoz képest amit törtem magam érte,vártam, csaliztam, csúsztam, másztam, stb; a kész kép minősége nem olyan ami tetszene. Én hülye ráadásul jpgbe lőttem ott, és mikor utólag vágni akarok (bőven) a képből akkor pedig a fujimnál erősen ajánlott rawot használnom, de akkoriban még nem rawoztam :( - ettől függetlenül sokkal nem lenne attól sem jobb a képe, csak jobb lenne.)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 30. 10:12 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2243 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 11:40

SOS!!!

S9600-hoz volt vkinek szerencséje?
Jobb EVF, hajtogatható kijelző, vakucsatlakozás/szinkroncsati, végre kikerült több soxor hasznlt gomb a vázra+tárcsa beállításokhoz, picivel jobb AF, okosabb vakuzás elvileg (na erre kíváncsi vagyok), némileg sw-esen is csiszoltak rajta - [b]de[/i] ugyanúgy ~1/1,6" érzékelő (50% növelt felbontás 7%növelt lapka 1/1,7>1/1,6)... pixinfós képeken a zajtesztektől nem ejtem le az állam, azaz itt egy kis visszalépést érzek, viszont a többi fejlesztés meg pont az ami kéne.   Jah, most minimális ráfizuval tudnék váltani (~10K) és még ma kell eldöntenem.

Sztetek, aki lőttilyennel mennyire gázosan zajos/használható a 9600?  :respect:

szerk: dpreviewon a 9500ös képei nem rosszabbak a 6500ösénél, sőt, 800as ISOnál már jobbak, és elvileg javítottak a 9500 képfeldolgozásán, pixinfósok szerint előnyére vált a 9600osnak.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 30. 11:49 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2244 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 13:53

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 12:40

SOS!!!

S9600-hoz volt vkinek szerencséje?
Jobb EVF, hajtogatható kijelző, vakucsatlakozás/szinkroncsati, végre kikerült több soxor hasznlt gomb a vázra+tárcsa beállításokhoz, picivel jobb AF, okosabb vakuzás elvileg (na erre kíváncsi vagyok), némileg sw-esen is csiszoltak rajta - [b]de[/i] ugyanúgy ~1/1,6" érzékelő (50% növelt felbontás 7%növelt lapka 1/1,7>1/1,6)... pixinfós képeken a zajtesztektől nem ejtem le az állam, azaz itt egy kis visszalépést érzek, viszont a többi fejlesztés meg pont az ami kéne.   Jah, most minimális ráfizuval tudnék váltani (~10K) és még ma kell eldöntenem.

Sztetek, aki lőttilyennel mennyire gázosan zajos/használható a 9600?  :respect:

szerk: dpreviewon a 9500ös képei nem rosszabbak a 6500ösénél, sőt, 800as ISOnál már jobbak, és elvileg javítottak a 9500 képfeldolgozásán, pixinfósok szerint előnyére vált a 9600osnak.

Fícsörök miatt megéri a +10k-t, okos gép. Hát igen 9 mega az 9 mega tehát lehet hogy jobban zajszűr, viszot ha leméretezed már nem lesz zavaró (csak akkor minek a többlet felbontás). Csak üzletben próbáltam ki, tehát gépen nem láttam a képeit (kivéve tesztfotók). Fej fölül igen jó vele fotózni! Amit sajnálok hogy egy ilyen komoly gépből a 300mm mellől ráadásul, kimaradt a képstab. De ha jól értem kb. 70e körül jutnál hozzá annyiért megéri. -szerintem-
:)

#2245 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:12

Ph totyikban csak fikázás ment róla, tehát attól nem lettem okosabb. A vezérlőtárcsa a 9500nél nem volt túl tartós, az remélem ebben jobban bírja a strapát...   meg amiket láttam tesztképeket azok egész tűrhetőek voltak..

Okosabb vakuról 1-2 kép itt: http://www.digicamreview.co.uk/fujifilm_fi...9100_review.htm
Tényleg jobbnak tűnik vmivel - idáig az isopval kelelt kikisérleteznem hogy 'addig érjen' a vaku ameddig szeretném.

szerk:
A korábbi AF lámpából lett időzítés visszajlező és a 2 új led az AF lámpicsku, vagy hogy is van? :think: Sehol nem találok erről infót...
Kép

szerk2: 3. külfi tesztet olvasom és ottis mind elégedettek vele, 84%ná lentebb nem teljesített (1 helyen 8/10), ált a stabit hiányolják, szupermakrónál hogy takar az obi, meg hogy 800isotól felfele nincs a toppon...  Ill ahogy pixinfón is megjegyezték hogy a kép közepén éles igazán, a szélén kevésbé, de nem zavaró első blikkre.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 30. 14:27 -kor

#2246 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:15

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 15:10

Hát tudod így is elég drágán fog majd kijönni a dolog, mert még kell majd kártya is. Igazából elhiszem amit mondasz, de én valahogy olyan vagyok, hogyha nem tetszik valami, akkor nem veszem meg. Persze a Fuji-nak eleve szép dizájnja van, ellentétben a többivel. Anno szebbek voltak egyes típusok. A Sony mindig ugyanolyan csak. Úgyhogy így kötöttem ki a Panasonic-nál, Ott volt még a Kodak. De az olcsóbbik Kodak-oknak olyan kinézete van, hogy azok sem passzolnak. Viszont igen szép képek készíthetőek vele. Lehet, hogy egyfajta makacskodónak tűnök, de azt hiszem számomra ez a leginkább jó üzlet, bár ki tudja, hogy addig nem változik-e még meg a véleményem. Mindenesetre köszi a hozzászólásokat!  :)

Ha fényképezni, élményeket megörökiteni akarsz, arra tökéletesen megfelel a Pana is, sőt a többi gép közül még talán az egyik legjobb is. Ha már érzel ahhoz affinitást, hogy a képekből minél többet hozzál ki, még akkor is ha ez némi idővel jár, akkor a Fujit érdemes választani, sokkal jobb hardvert kapsz a kezedbe.

#2247 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:23

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 14:12

Ph totyikban csak fikázás ment róla, tehát attól nem lettem okosabb. A vezérlőtárcsa a 9500nél nem volt túl tartós, az remélem ebben jobban bírja a strapát... meg amiket láttam tesztképeket azok egész tűrhetőek voltak..

Okosabb vakuról 1-2 kép itt: http://www.digicamreview.co.uk/fujifilm_fi...9100_review.htm
Tényleg jobbnak tűnik vmivel - idáig az isopval kelelt kikisérleteznem hogy 'addig érjen' a vaku ameddig szeretném.

szerk:
A korábbi AF lámpából lett időzítés visszajlező és a 2 új led az AF lámpicsku, vagy hogy is van? :think: Sehol nem találok erről infót...
Kép

szerk2: 3. külfi tesztet olvasom és ottis mind elégedettek vele, 84%ná lentebb nem telejsített (1 helyen 8/10), ált a stabit hiányolják, szupermakrónál hogy takar az obi, meg hogy 800isotól felfele nincs a toppon...

10k-t szvsz megér, cseréld...

#2248 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:28

szerk3: Különbözetből kihagytam hogy kell vennem memkártyát, de akkor is huszonegynéhány ezer lesz a difi... viszont előző tulaj is óvta márciusi gépét, fólia+uv szűrő, meg 7K expó, azaz normális használat. (Enyémet fél évesen kevesebb mnit ezer expóval vettem, azt picit furcsáltam.) Csere ára úgy marad relatíve alacsony hogy kapok olyan tartozékokat is amiket továbbadok, eladási árba beépítem ugye, így ennyivel csökken a difi.

Jah, kihagytam korábban hogy az AE lockank nagyon örülök mert azzal (hiányával) szoktam tornázni a mostanin...

+
Valaki lát valahol H-s XD kártyát 2 gigásat? Mert sehol nem találok :(
Megköszönném ha látnátok ilyet és szólnátok! edigital, aqua, speedshopban nem találtam...
szerk: Állítólag edigitalnak van, csak a honlapon rossz az infó...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 30. 14:45 -kor

#2249 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:39

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 15:12

Ph totyikban csak fikázás ment róla, tehát attól nem lettem okosabb. A vezérlőtárcsa a 9500nél nem volt túl tartós, az remélem ebben jobban bírja a strapát...   meg amiket láttam tesztképeket azok egész tűrhetőek voltak..

szerk:
Kép

szerk2: 3. külfi tesztet olvasom és ottis mind elégedettek vele, 84%ná lentebb nem telejsített (1 helyen 8/10), ált a stabit hiányolják, szupermakrónál hogy takar az obi, meg hogy 800isotól felfele nincs a toppon...

Szerintem azok a passzív AF infrái, emiatt elvileg gyorsabb, mert hozzávetőlegesen gyorsan beáll a fókusz utána pedig kontraszot keres a gép a képen.

#2250 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:40

Ha nem zavarlak titeket a felesleges kérdéseimmel, akkor szeretném megkérdezni, hogy 34e Ft környékén milyen fényképezőket éri megvenni. Csak azért is, mert olcsóbb is lehet jó vagy még jobb mint a drágábbik. Akkor meg feleslegesen adok ki érte többet. Előre is kösz!  :)

Meglepődtem ezen oldal elolvasása után:
http://www.digitalma...pid=15664&tab=4

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 30. 14:50 -kor

#2251 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:35

Fuji F40 fd
SD is játszik.
link

Szerkesztette: Killer 2007. 08. 30. 15:49 -kor

#2252 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 17:41

Egyik ismerős kedvéért ha megengeditek a Fuji S5500, az S6500fd és  a Pentax K100D (fix 50mm-es objektívvel) teszképei egymás mellett, alátámasztandó a s5500/5700 kompakt mivoltát...

Mind3 gépen a legkisebb ISO-val készültek a képek
KépKépKép

Eredeti tesztek:
Pentax K100D
http://www.dpreview....100d/page17.asp
Fuji S5500 (ez még 4mpixeles, a 7mpixeles 5700 zajosabb (jóval)(EU más modellszámokat kap)
http://www.dpreview..../fujifilms5100/
Fuji S6500fd

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 30. 17:43 -kor

#2253 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 17:57

Idézet: DLL - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 15:39

Szerintem azok a passzív AF infrái, emiatt elvileg gyorsabb, mert hozzávetőlegesen gyorsan beáll a fókusz utána pedig kontraszot keres a gép a képen.

pontosan, már az öreg Fuji 602-n is ilyen volt

#2254 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:48

Köszöntem!

(A passzív mitől passzív? Hogy állandóan megy, vagy mitől? Bocsi a sok hülye kérdésért :Đ)

#2255 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:55

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 12:52

Ha 31-465 a zoom tartomány, akkor ahhoz nem nagyon kell más optika, nem?
Gyakorlatilag csak a 15-30 mm-es (halszem) és a 450-x feletti tartományt nem tudja - a weblap szerint.
Ezért kérdeztem, hogy ez mennyire hihetö?
Nagyon jó minöségü optikának kellene lennie ilyen tartománnyal, ahhoz képest nagyon olcsó a gép.

a) hat a 31mm kezdo nem tul jo..
b) teljesen hiheto, ez manapsag a modi
c) nem kell jo optikanak lennie: ne keverd a kisfilmes optikakkal -- egy pici erzekelore sokkalta konnyebb nagy atfogasu zoomot csinalni, mint nagyobb vetitesi korrel rendelkezot. a problema (mint ahogy az itt rogton latszik is) a nagylatszoggel van.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2256 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:56

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 18:41

Egyik ismerős kedvéért ha megengeditek a Fuji S5500, az S6500fd és  a Pentax K100D (fix 50mm-es objektívvel) teszképei egymás mellett, alátámasztandó a s5500/5700 kompakt mivoltát...

Bocs, de melyik melyik, és mit kell rajtuk nézni (merthogy nincsenek egymás mellett a hasonló képek)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2257 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:57

Mi a baj ezzel a fórummal??

Egyszer azt közli velem, hogy 76 oldal, másszor 23-at ir ki.
Összekeveredik két fórum?
Kun Pál

#2258 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:58

MC Pite, a Fuji kerdesre: en nem valtanek. a 6500-as pont azert olyan jo (reszben), mert a 9500-as objektivjet kapta. amivel ki is tud futni. ellenben a masikkal, ahol az objektiv komoly gatlo tenyezo. gyakorlatilag alig nagyobb a valodi felbontasa szemben a 9Mpixelel..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2259 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 22:04

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 12:52

Gyakorlatilag csak a 15-30 mm-es (halszem) és a 450-x feletti tartományt nem tudja - a weblap szerint.

:think:

Kisfilmen tipikusan 8 és 16 milliméteres halszemoptikák vannak, a 30 milliméter (illetve a 28 milliméter) egy jó közepes nagylátószög. Aki szeret nagylátózni, annak a 20 és 24 milliméteres nagylátók a kedvencei, de általában ezek sem halszemek. 30 milliméteres halszemoptikát középformátumú gépeknél találsz.

#2260 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 22:14

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 10:37

A kinézett Sonyval nekem 1 gondom van... 

Képérzékelés
Super HAD CCD
Méret (hüvelyk) 
1/2,5

Valódi képpontszám (Megapixel) 
8.0

plusz a sovány akksi.

amit nekem ajánlottak kompkat (igazából már bridge) kategóriában:
+ 28-300mm
+ kézi zoomgyűrű
+ érzékelő 1/1,7"
+ rendes 58mmes szűrők mennek rá, rátehető ettől a napellenző és az objektívsapka is
- nem látszik mint meghajtó PC-n
- néha butus és jobban szűr zajt mint kéne, de ez ritka szerencsére

Nagyobb keretből nézelődtem mint amibe került, de nem tükrösben nem tudnék egyértelűen jobbat mondani.

Üdv,

a kis méret az számomra pozitiv, a finepix 9600 sokkal nagyobb, amit még kinéztem.

A képérzékelést nem értem, azzal mi a gond, mit kell észrevennem a leirás alapján?
A Super HAD CCD a kulcsmondat?

Igen, az akku az nagyon gyér, boltban rögtön megkérdezem majd, mivel lehet kiváltani.

A canon gépekkel szemben viszont ellenérzéseim vannak, inkább a s9600 vagy valami más, ami leesik 100 ezer alá, mert ez az ár sajnos nagyon erős felsö korlát. :(

De továbbra is "gyanús" nekem az optika.

Most egy másik válaszra válaszolok:

Igen, nagyon jól tudom, hogy egy 30-465 zoom az "mindenre" jó lenne, de kétlem, hogy ezen az áron valóban jó minöségüoptikát adnának, mert sajnos a sony üzletpolitikájára nem ez a jellemzö.  :reklamacio:
Ha tévednék, akkor nyilt szinen fogok bocsánatot kérni.  :respect:

Amúgy a fotót azért szúrtam be, mert jó példa egy olyan beltéri fotózásra, amikor
1. állványt kell használni,
2. nem, vagy csak óvatosan lehet vakuzni,
3. többnyire 30-150 cm távolságon belül éles képet kell kapni úgy, hogy 200 cm-töl már minden életlen legyen (játék a mélységélességgl - bocsánat, hogy ilyet irok, de nagyon kevesen ismerik digifotósok közül  :(
4. rövid záridö kell a gyors mozgás miatt
5. gyorsan reagáló gép (váz) kell, szinte azonnali exponálással (valamelyik fórumon egy illetö kikérte magának, miért fontos a zársebesség és az exponálási idö tsztelése, miért nem elég az éles optika)
6. biztosan - ha lehet, kézzel is - be lehessen állítani a fehéregyensúlyt
7. esetleges ellenfényeket, tükrözödéseket kezelni kell tudni

Gondolom, elég jól körülirtam.  ;)
Kun Pál

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.