HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2321 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 02. 00:03

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 23:02

igen, annyi

ilyen az aránya egy 2/3" érzékelőhöz képest, aminél a szóban forgó 1/1.7" vmivel még kisebb:
Kép

(mert mint az pl itt is olvasható, a kompaktok érzékelőméret jelölése köszönőviszonyban sincs a valós mérettel, az csak kb. 2/3-a. Így tehát az 1/1.7" sem 15 mm-es átlójú, hanem kb 10 mm lehet)

Ajjaj, fogmosás közben eszembe jutott hogy *** vok mert abban APS-C méretű lapka van :Đ. De hát már későn, sorry. :respect2: Szal 4-5× nagyobb érzékelő van benne... de ez nem volt elég az R1nek az üdvösséghez...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 02. 00:05 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2322 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 07:49

nem lett volna rossz koncepció egy ilyen gép, de a Sony a saját DSLR vonalának állított vele konkurrenciát
(bár az is igaz, h valszeg a jó obi miatt nem is tudták kellően olcsón előállítani)

#2323 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 11:58

Gyors kérdés a szakikhoz.
Egyik cimbi akar venni, abszolút belépőszintű tükrös masinát. Mivel nemnagoyn mozgok otthonosan a témában inkább itt rákérdezek, hogy mit tudtok ajánlani. Szvsz vmilyen kit is bőven elég lenne neki, csak kérdés, hogy melyik gyártó melyik modellje mellett érdemes dönteni. Megnéztem a Canon eos 350D, 400D, pentax k100d, nikon d40 d80-as kiteket. De dönteni nemnagyon tudok.
Köszi
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2324 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:30

El kell menni egy boltba, megnéni a Canon és Nikon termékeit és amelyik szimpatikusabb azt megvenni. Rosszul nem jársz egyikkel sem.

#2325 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:56

Idézet: saen - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 13:30

El kell menni egy boltba, megnéni a Canon és Nikon termékeit és amelyik szimpatikusabb azt megvenni. Rosszul nem jársz egyikkel sem.

Én részemről fogtam és használtam is már a canon 350D-jét meg a d40-es nikont is. sok különbséget én nem láttam. Igazából azért kérdeztem rá, hogy hátha valamelyiknek van esetleg vmilyen "típusbetegsége". De ezekszerint akkor nyugodtan veheti bármelyiket (canon, nikon).
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2326 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 13:40

D40 objektív szempontból rosszabb, mert kevesebb használható hozzá mint a 350D/400D-hez tudtommal.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2327 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 13:43

ez igy nem igaz!
a Nikonok 70 eve azonos objektiv bajonettet hasznalnak, igy ott nagyon sokfele objektit hasznalhato. a dslr-eknel a regebbi manualis objektivek eseten csak a profibb (D200) gepek eseten van mod fenymeresre, a D40/x viszont az AF-et is csak az objektivben levo motorral tudja, ezert gyengebnek tekintheto, mint mondjuk a D80 a fentiek kozul.

a Canon viszont eleg sokszor valtogatta a bajonetjeit, igy ok eleve kisebb valasztekbol indulnak a hasznalt piacon.

ergo ezt a kettot igy osszevetni eleg nehezkes..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2328 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 15:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 14:43

ez igy nem igaz!
a Nikonok 70 eve azonos objektiv bajonettet hasznalnak, igy ott nagyon sokfele objektit hasznalhato. a dslr-eknel a regebbi manualis objektivek eseten csak a profibb (D200) gepek eseten van mod fenymeresre, a D40/x viszont az AF-et is csak az objektivben levo motorral tudja, ezert gyengebnek tekintheto, mint mondjuk a D80 a fentiek kozul.

a Canon viszont eleg sokszor valtogatta a bajonetjeit, igy ok eleve kisebb valasztekbol indulnak a hasznalt piacon.

ergo ezt a kettot igy osszevetni eleg nehezkes..

Mintha itt olvastam volna azt, hogy a Canon is meberemlékezet óta egy bajonettet használ, de még ha nem is így van, szvsz akkor is rengetek obi van hozzá.

Szóval nálam a rangsor D40 - 350D - D80 viszont ha abszolút belépő szintűt keres akkor inkább az első kettőt ajánlanám, sőt a Nikon D50 is szóba jöhet.

#2329 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 16:31

a Canonnál pont 20 éve volt a nagy váltás, amikor bevezették az EOS rendszert
ez persze hosszú idő, így nem csoda, h azóta nagyon sok obi jelent meg hozzá

#2330 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 16:36

Idézet: DLL - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 16:50

Mintha itt olvastam volna azt, hogy a Canon is meberemlékezet óta egy bajonettet használ, de még ha nem is így van, szvsz akkor is rengetek obi van hozzá.

Az AF bevezetéskor váltott foglalatot a Canon.

#2331 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 20:08

Öhm, tudtok olyan Fujikhoz jó rawprogit ami használ dualcore procikat? s7raw szinte tökéltetes, de hogy egy ilyen procival is enynit szöszöljön mindig az poén...  :respect:

#2332 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 21:31

nézted a procik terhelését feldolgozás közben, biztosan csak az egyik dolgozott?
mert a képfeldolgozás nagyon jól párhuzamosítható algoritmusokat használ, így az ilyen programok egy ideje már szépen ki szokták használni a több magot - de ettől még nem a sebességükről híresek, a RAW feldolgozás nagyon erőforrásigényes

#2333 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 22:09

Hátő... egyik magot kihasználja, másikat max 30%ig... dehogy 3ghzen ketyegő kórón ennyi idő legyen bármi az dühítő. Mármitn ha vmit oda-vissza kapcsolok akkor szinte elfelejtem mert elötte a nyers képet látom aztán azt amit állítottam...  Ejj...

#2334 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 06:41

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 22:19

Bármilyen jó, ha a talpfeszültsége alacsony (kb. 6 V), vagy építesz/veszel hozzá triakos illesztőáramkört. Viszont a középérintkezős vakut a váz csak elsütni tudja, semmilyen más kommunikáció nem folyik a vaku és a váz között, TTL vezérlés (trough the lens, tehát a vaku a gép által kapott adatokból számolja ki, milyen erejű villantásra van szükség a megfelelő kép elkészítéséhez) tehát nem lesz. A középérintkezős vakukon általában van valahol egy táblázat vagy számolótárcsa, ahonnan le tudod olvasni, hogy adott érzékenység és tárgytávolság mellett mekkora rekeszt kell állítani a gépen (a villanás rövidsége - kb. 1/1000 s - miatt a záridő lényegtelen, az egyedüli lényeg, hogy a vakuszinkronidőnél ne legyen rövidebb), akkor jó fedettségű képet fogsz kapni. Jobb vakukban van egy kis fénymérő, ami a meglevő fényt is figyelembe veszi a villantásnál, ez hasznos lehet pl. derítő vakuzáskor.

RiCS szokott vezeték nélküli vakukioldókat árulni, őt érdemes megkérdezni. Alapból csak olyan talpat kapsz (SCA rendszerű vakuk kivételével fixen egybeépítve a vakutesttel), amivel a vakupapucsba tudod őket csúsztatni.

Egy kiindulási alap: http://brainerror.ne...owto/macroring/

Köszi :respect:
Viszont van vakuszinkron csatlakozóm is; nem tudom hgoy ezzel adatok is támászkálnak hogy mekkorát kéne villanatani, vagy csak az hogy mikor? :think: Könyvből rémlik olyan hogy nem TTL kompatibilis, de majd megnézem pontosabban...

Rics, ha látod akkor itt kérdem, ha nem akkor majd dobok privit a kioldóról...

+1 kérdés: Körvakuhoz gondolom érdemes lenne 58as menethez kerítenem amit bele tudok tekerni; iylet kerret gondolom nincs külön ugye? Vegyek egy UV szűrőt és fogassam ahhoz?
:respect:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 03. 06:45 -kor

#2335 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 07:18

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 14:11

kérdés: Ha ti lennétek a Fuji, akkor mi akadályozna abban titket hogy ne az SR-es CCD-ket használjátok a gépeitekben? :think:
Ahogy látom jó lett, mégsem azt tolják... :think:

Erre nem reagált senki, én meg megint talákoztam egy ezt bemutató cikkel véletlen, godoltam még utoljára megkérdem.  Nem akarom elhinni hogy csak a megapixel hajszában vérzett el ez az érzékelő... vagy van vmi hátánya is? (Bár tükrös gépeibe is ilyen lapkákal pakolgat :think:)

#2336 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 07:32

talán kis méretű CCD-n nem működik jól
vagy annyival drágább az érzékelő, ami a kompakt kategória árrésébe nem fér bele (tán két modelljük volt ilyennel szerelve)
a jel korrekt feldolgozása sem egyszerű, és ami tesztet olvastam, a szerint a kamera-JPG-ek nem igazán tudták kihasználni a lehetőséget, RAW-ban pedig kevesen használnának ilyet
és persze tényleg jobban marketingelhető a nagy felbontás, sajnos

#2337 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 07:45

Éjtem... bár papíron a kicsi gépben is jól ment (ugye megint azt mondomha 2 gép akezemben mindkettővel lövök akkor mondok frakót, addig csak elvileg-ről beszélek inkább)... Kicsit sajnálom, 6xxx/9xxx szériába ha csak 4-5 mpixellel is de inkább ilyet látnánk sztem szívesen...

[szerk.: Ha lenne rá igény, akkor csinálok összeollózott képeket a 6500/9600os összehasonlításról amit hétvégén csináltam...]

Másik; foveonról sokat nem hallok mióta kijött a Sigma SD9-e; ennyire bajos lett és csiszolják a új revíziót, vagy a sigma vette el az emberek kedvét? :) Ahogy elnézem régóra kinn van...

szerk2: Vajon vakuzáshoz jobb eredményt érek el ha a 3 fehér 3 sárga (smd) ledet használok? (vagy 6 fehér 3 sárga) :think: Vagy itt senki nem próbálkozott ilyenekkel, próbáljam ki és osszam meg veletek? :)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 03. 08:13 -kor

#2338 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 09:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 7:45

Másik; foveonról sokat nem hallok mióta kijött a Sigma SD9-e; ennyire bajos lett és csiszolják a új revíziót, vagy a sigma vette el az emberek kedvét? :) Ahogy elnézem régóra kinn van...

szerk2: Vajon vakuzáshoz jobb eredményt érek el ha a 3 fehér 3 sárga (smd) ledet használok? (vagy 6 fehér 3 sárga) :think: Vagy itt senki nem próbálkozott ilyenekkel, próbáljam ki és osszam meg veletek? :)

sigma SD14 létezik éppen, csak arról se hallani sokat.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 09. 03. 09:39 -kor

#2339 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 11:44

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 8:45

Sose értettem, hogy a lednek mi köze a vakuhoz. Már persze azon kívül, hogy a "fotómobilok" gyártói megpróbálják eladni vakunak a ledet. :omg:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2340 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 12:32

5 centire még el tud világítani ;)

Más: ND szűrőből a 8as sötétebb mint a 4-es ugye? Mert akkor azt veszek; nagyobb érzékenységgel és kisebb rekesszel még tudok 'világosítani' ha sok lenne, de ha kevés a kevésbé szűrő akor a 11 (telénél asszem8)as rekesz akokr nem sokkal vagyok előrébb; nem?

szerk: ezt akkor meg is rendelem...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 05. 13:01 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.