HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2341 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 19:34

Mai kompaktok (képesek tűző napnál zajos képeket cisnálni)

http://i243.photobucket.com/albums/ff3/eej...ch/PICT2655.jpg

http://i243.photobucket.com/albums/ff3/eej...ch/PICT2714.jpg

http://brick40.hyves.org/74750001-74800000...142_6_K23H.jpeg

:(  2-3éve jobb volt a helyzet, pedig nem álltunk technikai szinten ott, ahol ma áll...hatnánk.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2342 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 23:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 20:34

Mai kompaktok (képesek tűző napnál zajos képeket cisnálni)

http://i243.photobucket.com/albums/ff3/eej...ch/PICT2655.jpg

http://i243.photobucket.com/albums/ff3/eej...ch/PICT2714.jpg

http://brick40.hyves.org/74750001-74800000...142_6_K23H.jpeg

:(  2-3éve jobb volt a helyzet, pedig nem álltunk technikai szinten ott, ahol ma áll...hatnánk.

Mondjuk vegyük figyelembe a 30-35°C-os meleget is, úgy már nem is olyan meglepő, persze nem mentség, mert attól a kép még horzsol itt-ott :Đ

#2343 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 06:44

Ennyire csak nem érzik meg a meleget, nem? :think: Nekem a S6500 letojta a meleget :) (Igaz, nem is ilyen zajgyár amúgy sem...). 9600ot még nem kínoztam nagy melegben, de akkor figyelek rá...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2344 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 07:43

SZOTYI A700

#2345 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 07:50

Kérnéxépen akkor eyg is segítséget...
szal középpontos vakuk jók nekem idáig ok.
De az melyik tipusokhopz való a popolárisabbak közül? Most lenne egy alig használt Metz Metcablitz 36 AF-3C TTL (20ért 33K helyett), ami canonokhoz jó azt tudom róla, de ennél többet nem. Annyi hogy a fénymérés 4 pinje (ha jól gondolom) nem lesz használva és cső?

Vagy ez nem frankó hozzá? Amit találok a metz oldalán ajánás géphez:

(Fuji S9600) This camera is equipped with an accessory shoe with centre contact for the connection of an external flash unit providing auto flash mode:
    mecablitz 20 C-2
    mecablitz 76 MZ-5 digital
    mecablitz 45 CL-4 digital
    mecablitz 54 MZ-4 / 54 MZ-4i
    mecablitz 44 MZ-2

Minek felel meg a Fuji csatlakozója, mert canon/nikon/pentaxokat látok ált...  belelapoztam pár tesztbe de egyik sem pont ilyen...

Kép

Manuálból:
Compatible flash units:
Falsh units can be used with this camera must meet the following 3 conditions:
-The aperture can be set
-External syncronization can be used (1/1000ig tudja)
-The sensitivity can be set

és TTL mode cannot be used.

Táblázat, adatok.
http://www.optiform....k/vaku_metz.htm

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 06. 08:37 -kor

#2346 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 08:23

Nézz hozzá a neten egy táblázatból egy alacsony talpfeszű olcsó vaku táblázatot, nyomtasd ki, sétálj el vele egy használtcikk kereskedőhöz és bátran vásárolj valami olcsóbb középérintkezős automatát fillérekért...

#2347 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 08:26

Erre gondolsz?
Kép

Okés, de ugye vidék :)/:(
Azaz vagy nagyfalun kérnék tippeket erre, vagy valami... meg milyen adatokat nézzak (az árán kívűl :D ). Kerestem vakukról okosító leírásokat de nem találtam :(

Mert esetleg olyannal mint pl a 20 C-2 azonkívűl hogy vmennyire feljebb tudom billenteni (és onnan tudok lappal szórni) és nem a gép akksiját eszi lehet alig vagyok előrébb - legalábbis úgy tűnik a gyárimnál nem nagyon kraftosabb.

36 C2 (féle) tetszene már, de azt nem látom a kompatibilisek között; nem tom mi a difi a 20as és 36os között (nem a fényerőre gondoltam hanem kompatibilitásra...) És a 36os újonnan br 20K, azaz akár újonnan akár használtan nem olyan drága. Persze ha tudtok ajánlani olyan korrekt helyet bp-n ahol van némi választék ilyenek között azt nagyon megköszönném!

http://depo.hu/index.php?pn=product&c_main...=456&p_id=24034

Kép
36 C-2
A fényszóró függölegesen 90°-ban elfordítható
Zoom reflektor, amely 28-85 mm tartományban dolgozik
Kulcsszám: 36 ISO 100/21°-nél és 85 mm-es gyújtótávolságnál

Automatikus/Manuális üzemmódok
3 Telecomputer rekesz
Vakufelügyelet kijelzés
Vakukészenléti állapot kijelzés

Amit szeretnék a vakutól az az hogy
-erősebb legyen a gyárinál (nem kell hogy hűdesokkal, de néha elkelne több kraft, mert 800fölé nem megyek az érzékenységgel az fix)
-billenthető fej (hogy tudjak lappal szórni, ha van rajta alapból ilyen szóróprizma az persze nem hátrány :)
-kábel/rádiósan tudjam máshonnan is használni (rádiós szettet néztem ricsnél; kábel árától függ hogy melyik verzió nyer)
-(nem rossz ha van "zoom" rajta, mert este is néha 150-200ig kitekerem, és nem árt ha nem elém körbe, hanem inkább előrébbre küldi a fényt...)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 06. 08:48 -kor

#2348 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 08:59

150-200-nak megfelelő fénycsóvát elfelejtheted, az már a better beamer nevezetű vaku előtétlencse szakterülete, gyárilag ezek olyan 28-10x környékéig tudnak maguktól zoomolni, diffúz előtéttel mondjuk 17-24-ig tipustól függően.

Jómagam vivitar 2600-ast vettem 4000 forintért a rádiós cuccaimhoz (három középérintkezős vaku hasonló árban figyel a rádiós vevők tetején, ha heterogén módon akarok világítani), szal szerintem középérintkezős automata vakuért 8+k-t kiadni szvsz sok. Pláne hogy tudtommal a fuji a talpfeszültségre sem kényes... Majd lefotózom otthon milyen vakuim vannak.

#2349 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:00

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 7:43

Igéretes, ígéretes. Szép lassan egymás torkának mennek a gyártók hogy kielégítsék az igényeinket ilyen téren... BTW kölcsönkértem egy hétre egy kitobis pikop d40x-et sb600-assal, hadd lássam mittud a nikon ttl vakurendszer. :]

#2350 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:38

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 9:59

150-200-nak megfelelő fénycsóvát elfelejtheted, az már a better beamer nevezetű vaku előtétlencse szakterülete, gyárilag ezek olyan 28-10x környékéig tudnak maguktól zoomolni, diffúz előtéttel mondjuk 17-24-ig tipustól függően.

Jómagam vivitar 2600-ast vettem 4000 forintért a rádiós cuccaimhoz (három középérintkezős vaku hasonló árban figyel a rádiós vevők tetején, ha heterogén módon akarok világítani), szal szerintem középérintkezős automata vakuért 8+k-t kiadni szvsz sok. Pláne hogy tudtommal a fuji a talpfeszültségre sem kényes... Majd lefotózom otthon milyen vakuim vannak.

Öhhhm, http://www.depo.hu/metz/mb_36_m-1
Azaz ua mint amit kinéztam csak a számomra úgysem használható auto mód (TTL) nélkül ha jól látom? és 14 újonnan.

Ok, reméltem hogy többet visz zoom módban, de vmit javít (pláne ha vmi tükröződő réteggel ellátom ha gyárilag nincs.

Megköszönném a képet/infót a vekuidról; mert még mindig láma vok a témában. Tényelg nincs ilyenről cikk/akármi? Ill tuti hely ahol ilyenket leshetek?

#2351 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 9:38

Öhhhm, http://www.depo.hu/metz/mb_36_m-1
Azaz ua mint amit kinéztam csak a számomra úgysem használható auto mód (TTL) nélkül ha jól látom? és 14 újonnan.

Ok, reméltem hogy többet visz zoom módban, de vmit javít (pláne ha vmi tükröződő réteggel ellátom ha gyárilag nincs.

Megköszönném a képet/infót a vekuidról; mert még mindig láma vok a témában. Tényelg nincs ilyenről cikk/akármi? Ill tuti hely ahol ilyenket leshetek?

én ilyet vettem. egy hatalmas baj van vele, az pedig az, hogy nem lehet vezérelni semmilyen elektronikus módon...marad a zsepi-feltét vagy valami hasonló furfang, mert amúgy teljes erőből ha valakit szembetalál, az tuti megvakul. nagyon erős.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 09. 06. 09:47 -kor

#2352 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:47

Öhm... elektornikus mód alatt mire gondolsz? Álíltani manuálisan lehet fényerősséget; nem? Csak a fényképező nem tudja álíltani, csak indítani - én legalábbis így értem a honla alapján...

#2353 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:29

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 11:47

Öhm... elektornikus mód alatt mire gondolsz? Álíltani manuálisan lehet fényerősséget; nem? Csak a fényképező nem tudja álíltani, csak indítani - én legalábbis így értem a honla alapján...

nem lehet rajta állítani semmit (csak a zoomot a reflektoron s billenteni a fejet). 1 kapcsoló van rajta: BEkapcsolva, KIkapcsolva. és 1 gomb, a tesztelőgomb.

#2354 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:37

Jaaa...
Akkor ennél okosabb a 20C-2 beállíáts szempontból? Ugyan elsősorban derítővel akaromhasználni, de tényleg nem ártana vmi hangolási lehetőség. És a 36 C2-ő pedig már állítható? :think:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 06. 13:03 -kor

#2355 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:49

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 12:37

Jaaa...
Akkor ennél okosabb a 20C-2 beállíáts szempontból? Ugyan elsősorban derítővel akaromhasználni, de tényleg nem ártana vmi hangolási lehetőség. És a 36 C2-ő pedig már állítható? :think:

azokat nem ismerem, passz.

#2356 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 13:04

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 13:49

azokat nem ismerem, passz.

Optiformánál azt mondták a Sunpak Auto 383 lenen nekem jó, br 40K :(
http://www.optiform....vaku_sunpak.htm

De a 36 C-2esen sincs álíltási lehetőség...

Viszont a kis olcsó(bb) középpontoscsatis vakukon meg van/lenne állítási lehetőség (amiket ajánlotok)? :think: (Mondjuk nem értem mibe fájna 6-8 ellenállás potival/kapcsolóval, akár +500Ftba? :think:)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 06. 13:10 -kor

#2357 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 13:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 13:04

Optiformánál azt mondták a Sunpak Auto 383 lenen nekem jó, br 40K :(
http://www.optiform....vaku_sunpak.htm

De a 36 C-2esen sincs álíltási lehetőség...

Viszont a kis olcsó(bb) középpontoscsatis vakukon meg van/lenne állítási lehetőség (amiket ajánlotok)? :think: (Mondjuk nem értem mibe fájna 6-8 ellenállás potival/kapcsolóval, akár +500Ftba? :think:)

konkurrenciát jelentene a felsőbb kategóriás vakuknak, ÉS egyben még mindig nem automata, tehát az emberek amúgy se nagyon keresnék, mivel nincs rajta idiótabiztos AUTO mód.

#2358 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 14:58

Tegyük hozzá hogy a modern TTL vakurendszerek sem idiótabiztosak...

#2359 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 15:18

Konklúzió?  (Ez egy rejtett "szóval akkor ezt meg ezt vedd ami olcsó&jó; manuálisan állítható, de ez téged úgysem zavar hogy csak úgy, meg tudtad is, mivel nenm TTL comp. a géped." - re várás... :(

#2360 Felhasználó inaktív   enigma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 16:12

Sziasztok

Minolta Z1-hez (3Mpix) szeretnék venni új memóriakártyát mert amit jelenleg használok (256MB) azt már  lassúnak és kicsinek érzem.
Érdemes-e  nagy sebességű (100x-150x) kártyát venni vagy teljesen felesleges lenne az egy ilyen gépbe ? Elég az 50x sebesség is ugye ?    (pl.: Kingston .Elite.Pro.2GB)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.