HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2451 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:20

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:18

Irigyeim követ tessék,olcsó a kő.
Csak szép sorban. :Đ

Áj vant szám sztón... Háu máccs? :D

Egyébként nem vettem észre tényleges lassulást a torrentezés közben...

#2452 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:23

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:52

Mert felesleges neki egy külön topic, csak azért, mert kevesebb embert érint, mint a mostani p2p para. Mi már rég befejeztük, ti meg még mindig ontjátok a "de lassú a torrent" postokat. Engem pl. nem érdekel, de nem küldök át senkit másik topicba...

csak ennyi lenne az értelme pédául:

NSD: "szimplán nem tudom egy felhígult topic napi sokoldalas termését követni/elolvasni/megválaszolni."

Tényleg nem kötekednbi akarok, de az egyik technikai probléma (amikben legyünk őszinték, NSD eddig sokat segített), a másik meg egyedi szocproblém, ami csak felesleslegesen gyarapítja a topic terjedelmét (és például NSD el se tudja miatta olvasni a lényeget)

Részemről lezártam a vitát, ha a forum tulajdonosai ezt nem látják be maguktól, szerintem ez sajnálatos dolog és valóban nem a mi dolgunk ítélkezni mások felett. Csak javasoltam egy szerintem teljesen ésszerű megoldást, amit itt pár ember nem tud elfogadni.

sorry  :offtopic:

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 06. 21:25 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:29

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:23

Tényleg nem kötekednbi akarok, de az egyik technikai probléma (amikben legyünk őszinték, NSD eddig sokat segített), a másik meg egyedi szocproblém, ami csak felesleslegesen gyarapítja a topic terjedelmét (és például NSD el se tudja miatta olvasni a lényeget)

Nem gondolom, hogy az utolsó pár oldalban sok post szólt a dolgozónetről, ami miatt NSD nem tudná elolvasni a "lényeget". Hogy kinek mi a lényeg, az meg egyéni elbírálás. Részemről is vita lezárva.  :respect: :kocc:
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2454 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:30

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:23

a másik meg egyedi szocproblém, ami csak felesleslegesen gyarapítja a topic terjedelmét

Az ilyen hozzászólások gyarapítják feleslegesen, nem az értelmes kérdések. Igen, ebben benne van az enyém is épp úgy, mint a te előződ. Azt hiszem itt én is kiszállok... nyugodtan űzzétek el az összes értelmes embert innen a flamelésekkel, a p2pkorlát, a hány100gigakorlát, a linuxisok meg a többi rendkívül érdekes és fontos témával.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2455 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:33

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:30

Az ilyen hozzászólások gyarapítják feleslegesen, nem az értelmes kérdések. Igen, ebben benne van az enyém is épp úgy, mint a te előződ. Azt hiszem itt én is kiszállok... nyugodtan űzzétek el az összes értelmes embert innen a flamelésekkel, a p2pkorlát, a hány100gigakorlát, a linuxisok meg a többi rendkívül érdekes és fontos témával.

azért is enyém lesz az utolsó szó :D :D :D :D :D :D :D

#2456 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:37

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:30

nyugodtan űzzétek el az összes értelmes embert innen a flamelésekkel, a p2pkorlát, a hány100gigakorlát, a linuxisok meg a többi rendkívül érdekes és fontos témával.

Meg ne haragudjál rám, de igénybe vettem egy szolgáltatást amit nem tudok úgy használni ahogy eddig. Úgy egy hete ***** ideges vagyok, de mégis nyugodtan, értelmesen próbálom elmondani, hogy mi bajom van. Igen, folyamatosan. Addig kérem, hogy szálljanak le a lábamról amíg meg nem teszik.
Engem egyáltalán nem zavar a Te problémád, sőt átérzem hiszen biztos neked fontos annyira, mint az enyém nekem. Az egésznek egyetlen egy mondattal elejét lehetett volna venni 4 napja.

#2457 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:49

Részemről szomorú ,hogy igy fogjátok fel.
Nem vérre megy az egész.
Persze az egész ország megosztott,és mért pont ez a totyik lenne kivétel.

Hangulatjavítóként: Nem chello témájú link.

:respect:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2458 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:51

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:37

Meg ne haragudjál rám, de igénybe vettem egy szolgáltatást amit nem tudok úgy használni ahogy eddig. Úgy egy hete ***** ideges vagyok, de mégis nyugodtan, értelmesen próbálom elmondani, hogy mi bajom van. Igen, folyamatosan. Addig kérem, hogy szálljanak le a lábamról amíg meg nem teszik.
Engem egyáltalán nem zavar a Te problémád, sőt átérzem hiszen biztos neked fontos annyira, mint az enyém nekem. Az egésznek egyetlen egy mondattal elejét lehetett volna venni 4 napja.

Szerinted a szolgáltató kihirdetné, hogy emberek most p2p szűrőt tesztelünk , bocsi ??
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2459 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:53

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:12

Képes voltál leírni 200 szót ahelyett a 6 helyet, hogy Igen, ezentúl korlátozzuk a p2p forgalmat, vagy Igen, ideiglenesen korlátozzuk a p2p forgalmat.  :confused:

Az ilyen kijelentések megelőzése végett írtam oda, hogy szigorúan elméleti síkon válaszolnék. De te mindenáron olyan szavakat akrsz a számba adni, amiket nem mondtam és kötöd az ebet a karóhoz.

Egyébként meg bejelentetted már, mint műszaki hibát? Jó estét, Simon Templar vagyok, ügyfélszámom ez és ez, ha torrent protokollon keresztül az alábbi irányokból töltök, ezt és ezt a hibajelenséget tapasztalom. Az ügyfélszolgálat pedig a normál belső csatornákon eszkalálja a megfelelő személy(ek)nek, ha nem jut veled dűlőre.

Lehet hamarabb megoldódna a problémád, mintha csak hangulatot keltenél.

#2460 Felhasználó inaktív   Biaggi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:53

Na jó akkor én is írok, pedig ritkán szoktam.

De a torrent nálam is nagyon lassú, 40 - 50 , ez a maximum , és télleg idegesítő....

Ha nem torrenteznék , végülis engem se zavarna, de így más a helyzet!
Max Biaggi a legjobb azt csá!!!

#2461 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:54

Idézet: mexel - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:31

Csak annyi, hogy sok helyről nekem is lassan jött, de van ahonnan akár 330-al is dönget akár nappal is a dolog. Lehet hogy hülyeség, de nem lehet oka az ADSL sávemelés? Nagy letöltési sebesség kicsi uppal? Mivel már gyorsan tudnak letölteni, elveszi kevesebb ember a feltöltési sebességeket, mert felfelé az ADSL viszont karcsú.

Szerintem jó helyen kapirgálsz, az ADSL down/up aránya erősen romlott, sávszéltől függően 5,2/1-10/1 16/1-20/1re, vagyis feleakkora jelenleg a down/up arány. Nálam jellemzően a friss cuccok jönnek lassan, a pár napos/népszerűek jönnek full sávon.

Szal szvsz nem a krolát miatt van, hanem az ADSL arányromlása miatt, a chellósoktól elég gyorsan jön a cucc.

X.

#2462 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:00

ez nem ettol van, ki lett tesztelve, nyugi :) biztos h a chello csinalgat vmit.. :(
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2463 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:53

Az ilyen kijelentések megelőzése végett írtam oda, hogy szigorúan elméleti síkon válaszolnék. De te mindenáron olyan szavakat akrsz a számba adni, amiket nem mondtam és kötöd az ebet a karóhoz.

Egyébként meg bejelentetted már, mint műszaki hibát? Jó estét, Simon Templar vagyok, ügyfélszámom ez és ez, ha torrent protokollon keresztül az alábbi irányokból töltök, ezt és ezt a hibajelenséget tapasztalom. Az ügyfélszolgálat pedig a normál belső csatornákon eszkalálja a megfelelő személy(ek)nek, ha nem jut veled dűlőre.

Lehet hamarabb megoldódna a problémád, mintha csak hangulatot keltenél.

Tisztázzunk valamit. Ismerlek jópár éve. Index fórum. Kérdeztem, segítettél többször. Ott dolgozol ahol nekem problémám volt, ott voltál a fórumon is, tudtál, segítettél. Megköszöntem. Kicsivel odébb az avx-en moderátor vagyok tízezer+ hozzászólással. Naponta levelek tucatjait kapom a témába vágva és válaszolok. Nem azért mert jó fej vagyok, hanem mert azért vagyok ott. Ha nem akarok segíteni akkor nem vagyok ott. Ha megkérdezel hogyan kell Infinte plazmafalat telepíteni szívesen elmondom, vagy ha szakmai titoktartás kötelez akkor udvariasan elnézésedet kérem. Ez ennyi. Nekem is van dolgom, több cégem van, gyerekeim vannak, stb. Ez nem érdem. Állapot.
Most is problémám van. Nagy. Kérdeztem. Nem válaszoltál. Kérdeztem újra. Mellébeszéltél. Most kioktatsz. Sajnálom.

#2464 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:02

a dógozónettel mivan?
mer én nettel dógozom. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2465 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:04

:offtopic:

öööö

egy apró megjegyzés evvel a p2p dologgal kapcsolatba....

ne legyetek abba annyira biztosak, hogy upc korlátoz valamit.
BIX-nek, mint szervezet, ugyanúgy kötelessége beengedni arra illetékes hatóságot, akinek, ha van felhatalmazása, turkálni a tcp packettek között, bátran megteheti, és gondolom meg is teszi!!!

"Szigorúan elméleti síkon vitába szállnék: az ISzT általá kibocsátott Acceptable Use Policy mindig is az ÁSzF elválaszthatatlan részét képezte (képezi), ebben van két kitétel:
- Tilos meggátolni más felhasználót abban, hogy használja és élvezze a szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat.
- Tilos a hálózatot szerzői jogvédelem alá eső alá eső anyagok átvitelére használni, ha az átvitel során mások szerzői joga sérül (pl. tilos kalóz szoftverek átvitele)."

irányadó szabályzatok: http://www.bix.hu/index.php3?lang=hu&page=...p=shdoc&docid=1, http://www.iszt.hu/i...lapszabaly.html

Bátran lehet olvasgatni  :cool:

:offtopic:
Keeping the funk alive

#2466 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:07

Idézet: Xabi - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:54

Szerintem jó helyen kapirgálsz, az ADSL down/up aránya erősen romlott, sávszéltől függően 5,2/1-10/1 16/1-20/1re, vagyis feleakkora jelenleg a down/up arány. Nálam jellemzően a friss cuccok jönnek lassan, a pár napos/népszerűek jönnek full sávon.

Szal szvsz nem a krolát miatt van, hanem az ADSL arányromlása miatt, a chellósoktól elég gyorsan jön a cucc.

X.

De nem kapirgál jobb helyen, mert külföldi trackerekről, ahonnan mondjuk egy adott fájl 500 seedere közül max. 3-4  a magyar, onnan is csigalassúan jön. Basszus: nehogymár 730 seedertől 18K-val töltsek, mert szétröhögöm magam (bár ez inkább siralmas). Ja és Január 31-ig minden rendben volt, onnantól meg gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra a p2p meghalt. Ezt félre lehet magyarázni azzal, hogy "ha full sávval töltesz fel, akkor nem is fogsz gyorsan letölteni" - de mindenki tudja, hogy nem erről van szó. Direkt kipróbáltam több olyan torrent oldalról több olyan fájllal, amit még múlt hónap végén töltöttem le - akkor minimum 200K-val jöttek lefelé, most meg MAXIMUM 20-szal.

Szóval én is jobban örülnék NSD-től egy olyan megerősítésnek, hogy: "nem, szó nincs p2p korlátozásról". Mivel azonban ez nem hangzott el, kvázi a mi kérésünkre sem, gyanítom, hogy pontosan erről van szó. Ez viszont akkor nagyon nem szép dolog, tekintve, hogy a torrent forgalmam minimum 60%-a leglális (film és játék preview-k, ésatöbbi) a maradék 40%-ot viszont nem nagyon osztom vissza és mivel szoftvert nagyon kevés esetben töltkök le, így azt hiszem egyetértünk abban, hogy magánhasználatra ezígy rendben is lenne.  Akkor meg mégis milyen jogon korlátoznak? Mi értelme 10 vagy 20 megás netnek, ha még 1 megával sem tudom letölteni azt, ami érdekel???

Szerkesztette: PyRex 2007. 02. 06. 22:10 -kor

#2467 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:11

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:07

De nem akpirgál jobb helyen, mert külföldi trackerekről, ahonnan mondjuk egy adott fájl 500 seedere közül max. 3-4  a magyar, onnan is csigalassúan jön. Basszus: nehogymár 730 seedertől 18K-val töltsek, mert szétröhögöm magam (bár ez inkább siralmas). Ja és Január 31-ig minden rendben volt, onnantól meg gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra a p2p meghalt. Ezt félre lehet magyarázni azzal, hogy "ha full sávval töltesz fel, akkor nem is fogsz gyorsan letölteni" - de mindenki tudja, hogy nem erről van szó. Direkt kipróbáltam több olyan torrent oldalról több olyan fájllal, amit még múlt hónap végén töltöttem le - akkor minimum 200K-val jöttek lefelé, most meg MAXIMUM 20-szal.

Szóval én is jobban örülnék NSD-től egy olyan megerősítésnek, hogy: "nem, szó nincs p2p korlátozásról". Mivel azonban ez nem hangzott el, kvázi a mi kérésünkre sem, gyanítom, hogy pontosan erről van szó. Ez viszont akkor nagyon nem szép dolog, tekintve, hogy a torrent forgalmam minimum 60%-a leglális (film és játék preview-k, ésatöbbi). Mégis milyen jogon korlátoznak? Mi értelme 10 vagy 20 megás netnek, ha még 1 megával sem tudom letölteni azt, ami érdekel???

És mivan ha tényleg csak szar a net? Máskor másoknak az FTP-vel volt pont ugyanilyen problémájuk. Nekem ma jött 100kval az ismeretterjesztő film, kb 20 seeder volt :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2468 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:13

ST: minden, ami nem szerepel hivatalos weboldalon, nem publikusan hozzáférhető vagy nem tartalmazza az ÁSzF, az ha nem is deklaráltan, de saját jól felfogott érdekemből belső információnak minősül. Ne vedd kioktatásnak az előző hozzászólásom, de ha nem jelentesz be valamit, az a hiba hivatalosan nem létezik. Ettől függetlenül ilyen beírások alapján mi elkezdhetünk nézelődni, de szerintem nem az a normális, hogy ennek a folyamatát lépésről lépésre ide vezetjük. Ha információra van szükségünk hozzá, amit a hibabejelentésekből nem tudunk levonni, megkérdezzük, volt már rá példa.

Csak annyit próbáltam mondani, hogy nem az szokott megoldást hozni, ha sokszor jelezzük, hanem ha jó helyen jelezzük.

Peace.  :respect:

#2469 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:13

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:11

És mivan ha tényleg csak szar a net? Máskor másoknak az FTP-vel volt pont ugyanilyen problémájuk. Nekem ma jött 100kval az ismeretterjesztő film, kb 20 seeder volt :)

Hirtelen egyik napról a másikra minden 10 chellósból minimum 7-nek a p2p hálózatokon a letöltési sebessége leesik a béka segge alá...? Háát nem tudom...

#2470 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:14

Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:00

ez nem ettol van, ki lett tesztelve, nyugi :) biztos h a chello csinalgat vmit.. :(

"Csinálgat"  :D
Szerintem szenvednek ,mert már egy hete müvelik ezt  :p
Úgy gondolom lehet direkt van így ,mert nincs korlát és tudják ,hogy sok a letöltő... 
És nappal megakadályozzák öket!
Este jól jön azt tudom 350 el hasít simán  :)
No comment én várom a március elsejét : a jó pingel  , fix gyors letöltéssel , fix gyors feltöltéssel  :respect:
Kevesebb lesz az elmű számlám  :think: :D
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.