HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2471 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:16

nos, ha korlátozni akarjak az upc-ék, akkor a titkositassal és a portok randomizalasaval ki lehet kerulni nem? ha igen, akkor meg minek aggodni?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2472 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:17

Kalózellenes bizottság

A Zene- Film- és Software-ipar Kalózellenes Koalíciója január 17-én találkozót szervezett a kormány és a jogérvényesítő hatóságok képviselőivel.

A találkozón a kormány és a jogérvényesítő hatóságok részéről képviseltette magát a MEH, a GKM, az IRM, az APEH, a Nemzeti Nyomozó Iroda, a VPOP és a Magyar Szabadalmi Hivatal. Utóbbiak támogatásukról biztosították a Koalíció célkitűzéseit és egyes konkrét cselekvési javaslatait. Felmerült egy miniszteri vezetés alatt működő, a hamisítás és kalózkodás elleni programot kidolgozó kormányzati munkabizottság létrehozása, amelyben a Koalíció is részt vesz. Mindkét oldal egyetértett abban, hogy a bizottság felállítása és a hatékony munka mielőbbi megkezdése kiemelt nemzetgazdasági érdek.

A Koalíció megalakulása óta a felek most egyeztettek először. A tervbe vett együttműködés áttörést jelenthet, hiszen a kormány és jogvédő szervek támogatása jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben a kalózellenes küzdelem még hatékonyabb legyen.az előttük álló közös tevékenységre.

A 2006 júniusában alakult Zene- Film- és Software-ipar Kalózellenes Koalíciójának tagjai az Art Mozi Egyesület, az ASVA, a BSA, az Electronic Arts, a Független Producerek Szövetsége, a Magyar Filmforgalmazók Egyesülete, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Magyar Mozisok Szövetsége, a Magyar Producerek Szövetsége, a Magyar Videokiadók Egyesülete, a MAHASZ, a ProArt, valamint a Sony Hungária Kft.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2473 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:19

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:13

Hirtelen egyik napról a másikra minden 10 chellósból minimum 7-nek a p2p hálózatokon a letöltési sebessége leesik a béka segge alá...? Háát nem tudom...

Igen, ez pont ugyanakkora esélyjel {bakker hogy kell ezt a szót leírni? :think: :D}  lehet központi hiba,mint központi buherálás. Talán területileg is be kéne írni ki hol tapasztalja a lassulást, abból jobban lehetne következtetni. Bár nekem mind1, mert működik, csak tényleg idegesítő a dolgozónet meg a 600 giga letöltés után most 20 oldalon a p2p összeesküvést olvasgatni :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2474 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:19

NSD, sztem csak annyit kene mondanod ezzel kapcsolatban, hogy tudsz p2p korlatrol, nem tudsz rola, es ez valami hiba, vagy pedig nem szolhatsz errol egy szot sem. valamint azt, hogy ha most mindenki akinek ezzel baja van betelefonal, hogy ez meg ez a hiba, akkor lesz -e valtozas szerinted?

ez kb 2 mondat, es semmi olyan nincs benne, ami esetleg rad karos hatassal lehetne :) (sztem)
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2475 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:21

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:13

Csak annyit próbáltam mondani, hogy nem az szokott megoldást hozni, ha sokszor jelezzük, hanem ha jó helyen jelezzük.

Ebben biztos igazad van, valószínűleg én közelítettem meg rosszul a problémát. Ha gondom van akkor mindig megkérdezem a fórumokon, hogy másnak nincs-e hasonló. Ha nincs akkor bejelentem mert nálam van a guzmi. Mikor azt veszem észre, hogy szinte mindenkinek ugyanaz a gondja akkor azt gondolom, hogy erről biztos minden illetékes tud és dolgoznak rajta. Jelen esetben még azt is gondolom, hogy -a hiba jellegéből adódóan- egyenesen az illetékesek idézték elő. De -ismétlem- igazad van, elnézést kérek, de ettől függetlenül továbbra is várok valamilyen reakcióra - nem feltétlenül Tőled. De tudod, hogy egy "hivatalosan nem mondhatok semmit" félmondat is tud beszédes lenni.

#2476 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:21

helyileg én 11.kerben tapasztalom a lassulast, de mar amikor visszakorlatoztak (valamikor 28a kornyeken), akkor is szar volt :(
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2477 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:23

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:21

Mikor azt veszem észre, hogy szinte mindenkinek ugyanaz a gondja akkor azt gondolom, hogy erről biztos minden illetékes tud és dolgoznak rajta.

Tényleg, kb 5 embernek volt ez a baja itt  a fórumon :D Ez már a szinte mindenki  ? :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2478 Felhasználó inaktív   Tovi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:24

Na csak hogy bonyolultabbá tegyem a helyzetet  :)

Itt nálam (Pécs) rendben van a torrent, 330KB/s-el jön a cucc folyamatosan Classic-on, a feltöltési sebességet kicsit visszakorlátoztam 50 KB/s-ig, mert ha fullon ment tényleg torlódás volt...
Abit NF8;AMD Semptron 3400+(250x8);Titan D5TB4 CU35;2x512MB Infineon PC3200;Sapphire AGP8x X1650Pro 256MB GDDR3;IBM DeskStar 120GByte+Seagate Barracuda IV 160Gbyte 7200rpm;Pioneer DVD-106;Morex 9689 Silver ház

#2479 Felhasználó inaktív   zergelo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:39

Idézet: Tovi - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:24

Na csak hogy bonyolultabbá tegyem a helyzetet  :)

Itt nálam (Pécs) rendben van a torrent, 330KB/s-el jön a cucc folyamatosan Classic-on, a feltöltési sebességet kicsit visszakorlátoztam 50 KB/s-ig, mert ha fullon ment tényleg torlódás volt...

Este van...ilyenkor minenkinek hasit.

Ha dolgoztatok mar szolgaltato szektorban, akkor megertenetek NSD helyzetet....
Senki nem hivja a helpdesket hogy baja van.
Ha most NSD ide beirja hogy: igen korlatozzuk a P2Pt bocs gyerekek hogy senki nem szolt nektek, akkor szerintem egybol mindenki hivna az UFSZ-t es durvan menne az anyazas.

Viszont, ha nem lenne semmi bibi a dologban, akkor NSD (a historybol latszik hogy ilyen gyerek ez az NSD) mar reg nagybetukkel irna, hogy: gyerekek mirol beszeltek nalunk nincs semmi, tuti hogy ez meg ez meg ez miatt van valami.

Tehat, ha az eddigi eszmefuttatasom helyes, akkor is oda jutok hogy kiserleti egerek vagyunk, illetve tovabbra is fenntartom azt a lehetoseget, hogy upgrade/felkeszules az upgradere miatt lehet ez a korlatozas szeru dolog.
Ezt a dolgot az is alatamasztja, hogy a CselloÖbölnel nem tapasztalok hasonlo lassulast.
Szerintem valamit a UPChalo -> Internet gatewaynel baszkuraljak a rendszert. (remelhetoleg a mi oromunkre marc 1 utan.)
"...egy meggymag meg meg egy meggymag..."

#2480 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:49

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:19

Igen, ez pont ugyanakkora esélyjel {bakker hogy kell ezt a szót leírni? :think: :D}  lehet központi hiba,mint központi buherálás. Talán területileg is be kéne írni ki hol tapasztalja a lassulást, abból jobban lehetne következtetni. Bár nekem mind1, mert működik, csak tényleg idegesítő a dolgozónet meg a 600 giga letöltés után most 20 oldalon a p2p összeesküvést olvasgatni :)

Nézz körül más totyikokban is, mindenhol megy a sírás a p2p belassulása miatt a UPC usereknél.
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#2481 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:55

Engem speciel hidegen hagy a torrentek lassúsága, viszont az rohattul bassza a csőrömet, hogy ma már 3x álltam neki egy 500mb-os zipet feltölteni valahova, és egyszer sem sikerült, mert a kibaszott chello valamiért megszünteti az adatforgalmat kb 100mb után. És ezt menetrendszerűen, minden alkalommal. Pedig még csak nem is illegális tartalom, de persze ahova töltöm fel, ott folytatni nem lehet. Szal mindig kezdhetem elölről.

#2482 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:09

nekem szintén csinálta ezt,azzal a külömbséggel,hogy tudtam folytatni újracsatlakozás után.
Kellemetlen amikor az ftp átmegy RETR gondolkodóba... :mad:
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2483 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:50

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:55

Engem speciel hidegen hagy a torrentek lassúsága, viszont az rohattul bassza a csőrömet, hogy ma már 3x álltam neki egy 500mb-os zipet feltölteni valahova, és egyszer sem sikerült, mert a kibaszott chello valamiért megszünteti az adatforgalmat kb 100mb után. És ezt menetrendszerűen, minden alkalommal. Pedig még csak nem is illegális tartalom, de persze ahova töltöm fel, ott folytatni nem lehet. Szal mindig kezdhetem elölről.

Ezzel én is küzdöttem már, de nem biztos, hogy ez a chello problémája. Sokkal inkább az ftp-é vagy a kliensé vagy a túloldalé. ADSL-en eleve reménytelen ilyen mennyiségeket feltölteni, mert hamarabb time-outol.
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#2484 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 07. 00:01

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:55

Darabolt zip nem johet szoba?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2485 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:02

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:23

Tényleg, kb 5 embernek volt ez a baja itt  a fórumon :D Ez már a szinte mindenki  ? :)

Nem mindenki teszi szova. :)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2486 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:09

Ennyi offot is rég olvastam el mint ma! Egyébként készíthetitek a köveket! 30k-s feltöltési korláttal 350-es downt értem el..
40k-s upload mellett 330 volt mindez.......
50k-s uploadnál 300-310 közöt..... :up:

#2487 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:55

Ez például simán lehet router beállítási probléma, hogy példát is hozzak: linksys wrt54g-vel volt ilyen bajom, fix idő után mindig meghalt az ftp upload. A megoldás: dd-wrt firmware-ben a tcp keepalive értéket feljebb kellett emelni. De ahogy elhangzott, lehet kliens hiba, szerver gond vagy egyéb. Szerintem ez kifejezetten nem chello gond lesz.

#2488 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:44

Idézet: HookR - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 1:02

Nem mindenki teszi szova. :)

Igen, közel sem mindenki. Nekem sem volt valamelyik nap jó a torrent, ráhagytam, túlélem. Amúgy szerintem elképzelhető hogy korlátoznak valahol, és értelmét is látom: például ha központi kapacitást bővítik és tesztelik, addig a többi eszköz teherbírásához limitálják a hálózat forgalmát mondjuk x gbit/s-ben, aminek áldozatául esik a torrent. És miért pont az? Mert gondolom igen nagy hányadát adja az összforgalomnak, így ezt érdemes shapelni. És logikusan nappal nagyobb az összforgalom, ezért a torrent döglődik mert korlátozódik, éjjel meg hasít mert van szabad kapacitás. Várható (és tudható) volt, hogy a bővítés nem lesz zökkenőmentes, de szerintem kibírható hogy most nem szakít a 3/6mbit, viszont 1 hónap múlva meg hasítani fog a 10 meg a 20. Egy kis türelembe még senki nem halt bele. Nagyon. :)
Uff, köveket ide!  :D

#2489 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:49

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 1:44

Igen, közel sem mindenki. Nekem sem volt valamelyik nap jó a torrent, ráhagytam, túlélem. Amúgy szerintem elképzelhető hogy korlátoznak valahol, és értelmét is látom: például ha központi kapacitást bővítik és tesztelik, addig a többi eszköz teherbírásához limitálják a hálózat forgalmát mondjuk x gbit/s-ben, aminek áldozatául esik a torrent. És miért pont az? Mert gondolom igen nagy hányadát adja az összforgalomnak, így ezt érdemes shapelni. És logikusan nappal nagyobb az összforgalom, ezért a torrent döglődik mert korlátozódik, éjjel meg hasít mert van szabad kapacitás. Várható (és tudható) volt, hogy a bővítés nem lesz zökkenőmentes, de szerintem kibírható hogy most nem szakít a 3/6mbit, viszont 1 hónap múlva meg hasítani fog a 10 meg a 20. Egy kis türelembe még senki nem halt bele. Nagyon. :)
Uff, köveket ide!  :D

Így legyen :)

#2490 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 01:03

:eek: Benéztem ebbe a totyikba:RLAN :eek:
És elszégyeltem magamat.
Gyerekek a mi netünk ehhez képest hasít. :Đ
Szóval emelés előtt visszafogom magam seedelek máshonnét,ftp-vel leszedem,
és nem bosszantalak titeket

Szerkesztette: tikva 2007. 02. 07. 01:04 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.