Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 16:34
Hiaba hasonlitod a dockhoz a taskbart, tok mas a ketto...
Nem tudom, feltunik-e peldaul, hogy mac-en a figyelmezteto ikonok a menubaron vannak, nem pedig a dockban. Az Apple ezeket a dolgokat szetbontja... ahogy az alma tab sem alkalmas ablakok kozti valtasra, hanem csak futo programok kozti valtasra (elobbihez az expose is kell, ugye). Esatobbi.
Tehat ha windowson akarod azt, amit a dockos d&d-pal csinalsz, akkor ne a taskbarra, hanem a programok inditoikonjaira dobd amit akarsz (pl desktopon levo ikonokra vagy a quick launchban levokre).
Ha a taskbar gombokra dobod, akkor ugyanaz van, mint az exposenal: megjelenik a behajtani tilos jelzes, ahogy fentebb is irtam.
En sajnos nem tudok screenshotokkal szolgalni, hogy en hogy csinalom, mert nem latszana semmi abbol, hogy ctrl+x vagy ctrl+c utan ctrl+v-t nyomok.
Nos, tudom használni a windowst. Régóta használom, de ettől még logikátlan benne a drag&drop.
MIÉRT EGY HIBAÜZENET jelenik meg egy drag&drop művelet végén, miért nem csinálja meg azt, amit akkor megcsinál, ha ráhúzom arra a nyamvadt ablakra, ami később jelenik meg?! És nem, a mac os x-ben ez nem így van, az a behajtani tilos tábla akkor jelenik meg, ha semmilyen alkalmazásra nem húzod a dolgaid, hanem állsz vele két window között. Ja, spring-loaded folder, az ugye windowson nincs (engem zavar, van hogy hosszú másodpercekig várom wxp-n is, hogy megnyíljon a folder :>), text/image/... clipping sincs, tehát vagy használod a clipboardot (ahova egy dolog fér), vagy csinálsz temp fájlokat és azokba mentegetsz.
És igen, az apple szétbontotta (nem, ez nem igaz, a microsoft próbálta egyberakni) a dolgokat. Van pl menubar, ui egyszerre csak egy alkalmazás van előtérben, nem kell, hogy a kijelzőn futó összes alkalmazásnak saját menubarja legyen. Meg van külön launcher, a dock. Messze nem olyan hatékony, mint pl a quicksilver, de nagyon intuitív és kellemes használni, főleg, mert az ikonok dinamikusan változnak a működésük szerint sok appnál..
Illetve, amire eddig nem tértem ki, hogy windowson én is inkább hotkeyjel játszok, mert egy drag&drop művelet elkezdésekor egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy be tudom-e fejezni, mert instabil az egész.