HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 15:36

Nincs itt semmilyen ferdites. Esetleg ulj oda egy windows ele es probald ki. :D

Az elobb csinaltam meg amiket mondtal, XP es Vista alatt is. Minden mukodik. A taskbaron levo stuffra rahuzva a cuccot feljon aktivva az ablak es dobhatod bele. Ugyanigy kijelolheto tobb szoveg reszlet office-ban es athuzhato firefoxba, ie-be, vagy amibe csak akarod.
Persze aki hasznalni is kepes a windowst pontosan tudja ezt...

Idézet

Nem, nem lehet.

Ez kb. olyan, mintha en pofaznek Mac OS X-rol, hogy mit lehet benne es mit nem... :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#682 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 15:43

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 16:19

Unom már ezeket a ferdítéseket. Taskbarról volt szó. Húzz rá egy futó alkalmazásra bármit, ne az ablakára, hanem a taskbaron lévő stuffra.

Pontosan ezt irtam a legelejen. Es az expose is igy csinalja, rahuzol valamit az exposeban egy ablakra, megjelenik a behajtani tilos jelzes, hogy ne azon ejtsd, aztan eltunik az expose es odamaszol az egerrel az ablakhoz, aztan beleejted. Ugyanaz a ketto.

#683 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 16:17

Sajnos nincs officeom kipróbálni, de a taskbarra húzva ez történik: http://somlovidek.hu.../dnd/wxperr.jpg
Ezzel szemben os x-nél: http://somlovidek.hu/temp/dnd/dock/
D&D: http://somlovidek.hu...dnd/allwindows/
Springloaded folder: http://somlovidek.hu...dnd/springload/
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#684 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 16:34

Hiaba hasonlitod a dockhoz a taskbart, tok mas a ketto...
Nem tudom, feltunik-e peldaul, hogy mac-en a figyelmezteto ikonok a menubaron vannak, nem pedig a dockban. Az Apple ezeket a dolgokat szetbontja... ahogy az alma tab sem alkalmas ablakok kozti valtasra, hanem csak futo programok kozti valtasra (elobbihez az expose is kell, ugye). Esatobbi.

Tehat ha windowson akarod azt, amit a dockos d&d-pal csinalsz, akkor ne a taskbarra, hanem a programok inditoikonjaira dobd amit akarsz (pl desktopon levo ikonokra vagy a quick launchban levokre).
Ha a taskbar gombokra dobod, akkor ugyanaz van, mint az exposenal: megjelenik a behajtani tilos jelzes, ahogy fentebb is irtam.

En sajnos nem tudok screenshotokkal szolgalni, hogy en hogy csinalom, mert nem latszana semmi abbol, hogy ctrl+x vagy ctrl+c utan ctrl+v-t nyomok.

Szerkesztette: ion 2007. 07. 12. 16:36 -kor

#685 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 16:59

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 16:34

Hiaba hasonlitod a dockhoz a taskbart, tok mas a ketto...
Nem tudom, feltunik-e peldaul, hogy mac-en a figyelmezteto ikonok a menubaron vannak, nem pedig a dockban. Az Apple ezeket a dolgokat szetbontja... ahogy az alma tab sem alkalmas ablakok kozti valtasra, hanem csak futo programok kozti valtasra (elobbihez az expose is kell, ugye). Esatobbi.

Tehat ha windowson akarod azt, amit a dockos d&d-pal csinalsz, akkor ne a taskbarra, hanem a programok inditoikonjaira dobd amit akarsz (pl desktopon levo ikonokra vagy a quick launchban levokre).
Ha a taskbar gombokra dobod, akkor ugyanaz van, mint az exposenal: megjelenik a behajtani tilos jelzes, ahogy fentebb is irtam.

En sajnos nem tudok screenshotokkal szolgalni, hogy en hogy csinalom, mert nem latszana semmi abbol, hogy ctrl+x vagy ctrl+c utan ctrl+v-t nyomok.

Nos, tudom használni a windowst. Régóta használom, de ettől még logikátlan benne a drag&drop.
MIÉRT EGY HIBAÜZENET jelenik meg egy drag&drop művelet végén, miért nem csinálja meg azt, amit akkor megcsinál, ha ráhúzom arra a nyamvadt ablakra, ami később jelenik meg?! És nem, a mac os x-ben ez nem így van, az a behajtani tilos tábla akkor jelenik meg, ha semmilyen alkalmazásra nem húzod a dolgaid, hanem állsz vele két window között. Ja, spring-loaded folder, az ugye windowson nincs (engem zavar, van hogy hosszú másodpercekig várom wxp-n is, hogy megnyíljon a folder :>), text/image/... clipping sincs, tehát vagy használod a clipboardot (ahova egy dolog fér), vagy csinálsz temp fájlokat és azokba mentegetsz.
És igen, az apple szétbontotta (nem, ez nem igaz, a microsoft próbálta egyberakni) a dolgokat. Van pl menubar, ui egyszerre csak egy alkalmazás van előtérben, nem kell, hogy a kijelzőn futó összes alkalmazásnak saját menubarja legyen. Meg van külön launcher, a dock. Messze nem olyan hatékony, mint pl a quicksilver, de nagyon intuitív és kellemes használni, főleg, mert az ikonok dinamikusan változnak a működésük szerint sok appnál..
Illetve, amire eddig nem tértem ki, hogy windowson én is inkább hotkeyjel játszok, mert egy drag&drop művelet elkezdésekor egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy be tudom-e fejezni, mert instabil az egész.
I don't believe it.
-- DNA

#686 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 18:23

Az ilyen hibauzenet azert van, hogy megtanuld, hogy valamit nem lehet.
Az exposeval kapcsolatban tevedsz, nezd meg jobban, hogy ott is ugyanugy mutatja a tilos jelzest, akarhol is legyen a kurzor - ejteni csak azutan tudod, hogy kijottel az exposebol es fokuszt kapott az ablak.
Az, hogy a clipboardra alapbol csak egy dolog fer nem hinnem, hogy emeszthetetlenebb teny, mint az, hogy a finderben nem lehet kivagni egy file-t. Az atlagfelhasznalonak boven eleg egy clipboard, bar itt visszaterhetnenk arra, hogy windowson is lehet szoveget drag&droppolni.
Az, hogy mindennek kulon menubarja van, nem feltetlenul rossz dolog, de ez egy nagyon hosszadalmas problema.
Igazabol az egesz menus tortenet nagyon idejetmult, megsem akar kihalni. A windowson az az uj trend, hogy alapbol rejtve vannak, mivel nem nagyon hasznaljak az emberek a menuket. A toolbarok meg mac-en is az ablakokon vannak erdekes modon.
Ez teljesen szubjektiv, de engem nagyon irrital a dock, de ha eltuntetem, akkor meg nem erem el a trasht (mar neztem valami desktopra teheto trash-t, de nekem inkabb az kene, hogy a finderbol elerhessem), ha csak autohide-ra allitom a dock-ot, akkor is idegesit a tudat, meg neha elojon magatol.
Apropo trash: eleg gagyi, hogy mac-en nincs restore a trash-ben, tehat nem rakja vissza oda a file-t automatikusan, ahonnan torolted.

#687 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 20:12

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 18:23

Az ilyen hibauzenet azert van, hogy megtanuld, hogy valamit nem lehet.

Kezd ez már nagyon pointless vitává válni. Írhatnám, hogy restore helyett van undo, meg hogy a dock is csak egy alkalmazás, lehet helyettesíteni, illetve a kukához is shortcutot rakni, de sok szempontból már nem számít. Egyrészt balatonsound van és holnap végre megyek, másrészt meg remélhetőleg az apple asap lecseréli a termékvonalát moultitouchra (nem csak maces vodoovodoo ez..) és akkor majd jobban értelmezhetővé válnak a "csillivilli" effektek, hozzátenném: amiket sokan azért így is nagyon jól tudunk használni..
I don't believe it.
-- DNA

#688 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:05

Es hogy undozol a trashbol, ha a 15.-kel ezelotti file-t akarod visszarakni a helyere? :)

Na mindegy, latom ez neked csak vita, nem eszmecsere, ugyhogy majd a balatonsoundon folytatjuk ;)

#689 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:23

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:05

Es hogy undozol a trashbol, ha a 15.-kel ezelotti file-t akarod visszarakni a helyere? :)

Na mindegy, latom ez neked csak vita, nem eszmecsere, ugyhogy majd a balatonsoundon folytatjuk ;)

Hja kérlek, én nem szoktam eszetlenül kidobálni stuffokat, amúgy is, erre való a backup, meg pár hónap múlva a time machine :>

Jössz Zamárdiba? Csak mert sör mellett megy az eszmecsere is lehet.. :)
I don't believe it.
-- DNA

#690 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:34

Azt mondja el nekem valaki, Windows alatt hogy lehet megcsinálni a következőt:
Van egy folderem, benne nyolc .pdf, öt .tiff, három .psd és mondjuk 140 .jpeg. Ezek közül thumbnail alapján kiválasztok huszonöt darabot, majd szeretném átmásolni őket egy másik folderbe, ami - teszem azt - a desktopon, öt folder mélységben van. A megnyitott ablak épp takarja a folder ikonját, mivel nagy méretben kellett használjam. Olyan módszer érdekel, ami garantálja, hogy ne veszítsem el a kijelölt fájlokat, és anélkül tudjak a célfolderbe navigálni, hogy előre meg kéne nyitnom azt.

#691 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:46

Idézet: Zoch - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:34

Van egy folderem, benne nyolc .pdf, öt .tiff, három .psd és mondjuk 140 .jpeg. Ezek közül thumbnail alapján kiválasztok huszonöt darabot, majd szeretném átmásolni őket egy másik folderbe, ami - teszem azt - a desktopon, öt folder mélységben van. A megnyitott ablak épp takarja a folder ikonját, mivel nagy méretben kellett használjam. Olyan módszer érdekel, ami garantálja, hogy ne veszítsem el a kijelölt fájlokat, és anélkül tudjak a célfolderbe navigálni, hogy előre meg kéne nyitnom azt.

Biztos van spring loaded folder hack windows ala :)

#692 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:48

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 12:31

\o/
Apple unlocks full-screen QuickTime playback
http://www.appleinsider.com/articles/07/07...unes_7_3_1.html

:omg:

2007 07 11-re eljutottak idáig. :lol:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#693 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 23:47

Idézet: Zoch - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:34

jobbgomb kivágás, odanavigálsz és jobbgomb beillesztés. Tadaa

ha már iphone amúgy -> whats-hidden-in-iphones-fine-print.html
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#694 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:27

Van ebben a listaban egy-ket erdekes dolog...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#695 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:46

Biztos van spring loaded folder hack windows ala :)

Neha unalmamban szoktam hasznalni a spring-loaded funkciot, de nem igazan ertem, mi a jo benne. Ez is ilyen kalozos dolog, kampokezueknek nelkulozhetetlen. Eleve nem is ertem, hogy kepes valaki egerrel navigalni egy konyvtarszerkezetben, raadasul ugy, hogy kozben nyomva tartja az egergombot... nekem mindig gorcsot kap tole a kezem.

#696 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:21

Idézet: playback - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:47

jobbgomb kivágás, odanavigálsz és jobbgomb beillesztés. Tadaa

ha már iphone amúgy -> whats-hidden-in-iphones-fine-print.html

Es ha epp nem akarom elvesziteni a vagolap tartalmat? :)

#697 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:22

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:43

Neha unalmamban szoktam hasznalni a spring-loaded funkciot, de nem igazan ertem, mi a jo benne. Ez is ilyen kalozos dolog, kampokezueknek nelkulozhetetlen. Eleve nem is ertem, hogy kepes valaki egerrel navigalni egy konyvtarszerkezetben, raadasul ugy, hogy kozben nyomva tartja az egergombot... nekem mindig gorcsot kap tole a kezem.

En hasznalom sokszor, ha tobb helyrol masolgatok mindenfele folderekbe, hogy ne kelljen mindig beallitgatni elore a target konyvtarat, foleg amikor a file kivalasztasa elott nem is tudom, hogy hova szeretnem masolni.

#698 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:22

De miert veszitened el? Aki gyakran hasznalja a vagolapot, az ugyse fog ott tarolni semmit... Ha pedig valaki tobb vagolappal akar dolgozni, akkor keres egy programot, ami azt csinalja.

Latjatok, feleim, ez van. Van akinek eleg, hogy csak egy sarokbol tud ablakot meretezni, masnak pedig eleg egy clipboard.

Szerkesztette: ion 2007. 07. 13. 11:24 -kor

#699 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:26

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 12:22

En hasznalom sokszor, ha tobb helyrol masolgatok mindenfele folderekbe, hogy ne kelljen mindig beallitgatni elore a target konyvtarat, foleg amikor a file kivalasztasa elott nem is tudom, hogy hova szeretnem masolni.

De az egeszben pont ez a rohejes, hogy nem is tudod, hogy hova akarod masolni, megis a spring-loaded feature-rel baszakszol, amikor csak annyit kene tenni, hogy alma+c, utana beirod spotlightba a target nevet, megnyitod a targetet, es alma+v...

#700 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 14:19

Valaki tudna segiteni abban, hogy hogyan tudom a halozaton elerhetove tenni mas gepek szamara azt a mountot, amit a Parallels csinal a Windowsos meghajtorol?

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.