HWSW Informatikai Kerekasztal: Tervezed e hogy Vistara állj át ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tervezed e hogy Vistara állj át ? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Tervezed e, hogy Vistára állsz át ? (349 felhasználó adott le szavazatot)

Tervezed e, hogy Vistára állsz át ?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#41 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 1:21

kinem szarje ezt mamár le, pláne 100-200 napos uptime-ok mellet :D nem hasonlóan fogyaszt. az xp shellje winapi a psitáé meg clr-es managed kódos izé...

Vegyél vissza kicsit.

Egyébként a három gyereknek meg a feleségemnek tetszik,
és kevésbé tudják elbarmolni a rendszert.
Nem minden felhasználó irt disszertációt IT-ből
és az átlag felhasználóknak tényleg csorog a nyála.

Szóval ez a sok lapos duma megint kihozta belőlem az elitizmusom,
hétfőn 2 vistát veszünk.Home premium,ultimate dobozost.
:p
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#42 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:41

lassan kezdem azt hinni, hogy velem van baj, mrt nekem itt is tokeletesen megy minden:) bar xp alatt sem volt semmi gondom. vista alat meg annyi, hogy elvileg valamihez nincs driver, de nem tudom mihez, mert minden tokeletes:))

az officerol fura, hogy kevesebbet beszelnek, pedig szerintem az is sokat fejlodott, ezt csak ugy megemlitettem:) bar ott szerintem nem is kerdeses, hogy inkabb a 2007-et veszik majd...

#43 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:46

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 1:41

lassan kezdem azt hinni, hogy velem van baj, mrt nekem itt is tokeletesen megy minden:) bar xp alatt sem volt semmi gondom. vista alat meg annyi, hogy elvileg valamihez nincs driver, de nem tudom mihez, mert minden tokeletes:))

az officerol fura, hogy kevesebbet beszelnek, pedig szerintem az is sokat fejlodott, ezt csak ugy megemlitettem:) bar ott szerintem nem is kerdeses, hogy inkabb a 2007-et veszik majd...

office -ról azért beszélnek keveset kishazánkban mert:

1.) a o2007 nem hozott túl sok újdonságot.
2.) kishazánkban nem divat eredeti office-t használni,főleg otthon.
2.a) picipuha az officexp óta minden s*arért külön pénzt kér
3.) tesztelve simán megy az office 2003 is vista alatt...
4.) Nemtom mér :Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#44 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:57

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 0:46

office -ról azért beszélnek keveset kishazánkban mert:

1.) a o2007 nem hozott túl sok újdonságot.
2.) kishazánkban nem divat eredeti office-t használni,főleg otthon.
2.a) picipuha az officexp óta minden s*arért külön pénzt kér
3.) tesztelve simán megy az office 2003 is vista alatt...
4.) Nemtom mér :Đ

hat nem tudom, de szerintem sok jo uj dolog van a 2007-ben, foleg a sima irodai felhasznaloknak. vegre tudnak kattintgatva igenyes doksikat, tablaztatokat, grafikonokat, bemutatokat csinalni. igazsag szerint még én is szebbett csinaltam pillanatok alatt, mint a 2003ban sok ido alatt:)

ez mondjuk azt is jelentheti, hogy en vagyok bena:))

#45 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 02:07

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 18:42

egyeb, mert: draga, meg sok hardvert zabal, ...

no, de komolyan, tul sok hardver kell neki, es semmi olyat nem nyujt ami miatt erdemes lenne egy zsak penzt kiadni.
nomeg meg varjunk, kitudja milyen bugok derulnek igy hirtelen ki....

Gyakorlatilag ugyanezen okok miatt.

#46 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 08:14

Nem, egyéb ok, NF3 támogatás hiánya.

#47 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 12:14

Egyelőre nem, mert olyannyira xarok a driverek hozzá, hogy csak mazoistáknak ajánlott. :reklamacio:
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#48 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:10

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 1:57

hat nem tudom, de szerintem sok jo uj dolog van a 2007-ben, foleg a sima irodai felhasznaloknak. vegre tudnak kattintgatva igenyes doksikat, tablaztatokat, grafikonokat, bemutatokat csinalni. igazsag szerint még én is szebbett csinaltam pillanatok alatt, mint a 2003ban sok ido alatt:)

ez mondjuk azt is jelentheti, hogy en vagyok bena:))

Szvsz sima irodai felhasználónak, meg otthoni usernek -pláne- tökfelesleges emiatt váltani. Azért, mert gizike kicsit pofásabb doksit tud varázsolni vele, azért nem érdemes egy cégnek x gépen sokszázezerért/millióért upgradelni a jelnlegi jól működő szoftvereket. Simán pénzkidobás, legtöbb helyen egy office95 tudásának a töredékét sem használják ki. 20 soros feljegyzéseket, meg szerződéseket meg lehet írni word6-ban is (a free alternatívákról nem is szólva). Vistára szvsz ugyanez igaz. Ahol most XP van meg valamilyen régebbi office, az még ugyanolyan jól fog menni 1-2 év múlva is (support is lesz egy darabig). 2-3 év múlva meg jön az új windows, akkor megint lehet majd cserélni gépenként egy "százasér", mert szebb lesz mint a vista.
-ZsOlTi-

#49 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:28

Utolsó, mégpedig azért, mert egyelőre még nem bízom meg a driver és softver-ellátottságban. De a gépem sem elég hozzá. :p
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:49

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 0:40

es meg valami egy ev utan, ha nem hosszabbitod, akkor mi van? letiltjak? vagy akkor megy tovabb es kesz?

Elvileg nem használhatod, sőt, le kell törölni, amit küldenek azt kötelező felrakni. Gyakorlatban az XP-k működnek tovább, Vistánál nem tudom, mert a laptopos licenszek is időnként pofáznak a céges szerverrel, az meg intézi az aktiválgatásokat. Ez már érdekesebb lehet.
Make love not Wor.

#51 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 15:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:49

Elvileg nem használhatod, sőt, le kell törölni, amit küldenek azt kötelező felrakni. Gyakorlatban az XP-k működnek tovább, Vistánál nem tudom, mert a laptopos licenszek is időnként pofáznak a céges szerverrel, az meg intézi az aktiválgatásokat. Ez már érdekesebb lehet.

mire oda kerül a sor,addigra kifut a vista is...

#52 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 16:23

Valószínűleg,akik játszani akarnak,azoknak kötelező lesz Vista-ra váltani (DX10).
Egyéb iránt engem is visszariaszt,mennyire kezdetleges -szokás szerint- a driver support. Bár ez gondolom nem csak kif. a MS hibája,hisz az alkatrészgíártóknak is lett volna bőven idejük pötyögni egyet.

Másrészt a felület sem nyerte meg elsőre a tetszésemet - biztosan sok újdonság van benne,de én az XP-ből is csak pár funkciót használok-azok is általában vminek a letiltásai.
Elég sok külső progit használok.
Szal nincs igazán olyan funkciója az XP-hez képest,amiért váltanék.

A boot kérdésre annyit,h megvan egy minimum gépigény. Egy 100eFt-os gép teljesítménye között anno és most pedig óriási különbség van. Ergo mindenképp gyorsabban töltődik be adott idő alatt nagyságrendileg azonos,vagy akár több adat is.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#53 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 16:34

Nem, egyéb, mert számomra nem jelent egyenlőre semmilyen plus-t az xp-vel szemben. Egyetlen olyan sw sincsen ami vista-t igényelne a palettámon. Majd ha minden programom sipákol, hogy vista kell neki, akkor hajrá, de addig feleslegesnek érzem az áttérést.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#54 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 16:36

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 15:23

Valószínűleg,akik játszani akarnak,azoknak kötelező lesz Vista-ra váltani (DX10).
Egyéb iránt engem is visszariaszt,mennyire kezdetleges -szokás szerint- a driver support. Bár ez gondolom nem csak kif. a MS hibája,hisz az alkatrészgíártóknak is lett volna bőven idejük pötyögni egyet.

XP-vel is így kezdődött  :D , mármint a driver support.
DX10-re sztem lesz vmi okosság xp-hez is.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#55 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 16:49

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 12:10

Szvsz sima irodai felhasználónak, meg otthoni usernek -pláne- tökfelesleges emiatt váltani. Azért, mert gizike kicsit pofásabb doksit tud varázsolni vele, azért nem érdemes egy cégnek x gépen sokszázezerért/millióért upgradelni a jelnlegi jól működő szoftvereket. Simán pénzkidobás, legtöbb helyen egy office95 tudásának a töredékét sem használják ki. 20 soros feljegyzéseket, meg szerződéseket meg lehet írni word6-ban is (a free alternatívákról nem is szólva). Vistára szvsz ugyanez igaz. Ahol most XP van meg valamilyen régebbi office, az még ugyanolyan jól fog menni 1-2 év múlva is (support is lesz egy darabig). 2-3 év múlva meg jön az új windows, akkor megint lehet majd cserélni gépenként egy "százasér", mert szebb lesz mint a vista.

Azert ezzel nem telejsen ertek egyet, szerintem pont az volt a baj, az eddigi rendszerekkel, hogy gizike azt sem tudta, hogy wordben miket lehet csinalni.. persze en sem azt mondom hogy office 2003-rol penzert valtanek, de ha most vennek uj szoftvert, akkor tuti 2007-est vennem. Amugy en hasznalom az uj 2007-est es nekem valahogy jobban bejon, gyorsabb vele a munka, akár csak ha olyan aprosagot nezek, hogy escelben ha huzom le a kijelolest, akkor megall a vegen es nem szalad tul.. az alternavitovokat meg nem szeretnem fikazni igy inkabb nem mondok semmit, de mi sajnos nagyon sokat szivtunk ceges kornyezetben, bar lehet azert, mert elotte is MShez voltunk szokva.

Te meddig hasznaltal 2007et meg vistat?

#56 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 17:23

hat, nemtom, 2007-et nem lehet xp-re tenni, vagy mi?

amugy meg gizikinek szerintem az office 97 is boven eleg, ugyse fogja kihasznalni a lehetosegeit (pl. formazas. lehet, hogy tudja, hogy vannak stilusok, de akkor SEM fogja hasznalni. mert egyszerubb neki megnyomni a B betut, meg betumeretet allitani...)

nomeg a titkarno azt hasznalja ami van, nemar, hogy hozza keljen alkalmazkodni, ha nem tetszik neki, el lehet menni, lesz ezer masik helyette.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#57 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 17:48

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 16:49

Azert ezzel nem telejsen ertek egyet, szerintem pont az volt a baj, az eddigi rendszerekkel, hogy gizike azt sem tudta, hogy wordben miket lehet csinalni..[...]

Lehet, hogy nem tudta, hogy mit lehet, de nem is volt rá szüksége. Egy céges körlevélen, egy szerződésen, egy fordításon nincs mit csicsázni, nagyon szépen ízlésesen el lehet készíteni word6-ban is, meg openoffice-ban is, ha valaki tudja mit akar. Gizike meg a 2007-ttel pont olyan gány doksikat fog gyártani, mint előtte, mert a sorvégen entereket üt, meg space-sszel csinál behúzásokat stb. (ismerős s dolog gondolom). Hogy most az opengl/directx-es 3D-s grafikon már szebb, mint office97-ben, az egy dolog, 97-ben is tudott szépet csinálni, aki tudta használni, aki meg nem tudja, vagy nincs szépérzéke, az ezzel is a legrondább neonzöld színt fogja a grafikonhoz használni, csak most már DX10 rendereli a rondaságot. Rengeteg cég van -szvsz a többség-, ahol marhára nem lenne szükség már mondjuk office 97 óta semmire váltani, de kell, mert az MS gépezet belekényszeríti az embereket, és mert elterjedt az a hülye felhasználói szokás, hogy mindent .doc-ba, meg xls-be küldözgetnek, akkor is, ha a másik oldalon már nem akarnak belenyúlni.

Idézet

az alternavitovokat meg nem szeretnem fikazni igy inkabb nem mondok semmit, de mi sajnos nagyon sokat szivtunk ceges kornyezetben, bar lehet azert, mert elotte is MShez voltunk szokva.

Aktívan utoljára office 97-et használtam, aztán cégnél egy darabig 2000-et, de akkortájt már próbálgattam az openoffice-t, aztán annyira bejött, hogy azóta nem volt a gépemen MS office. És hidd el pont olyan csini specifikációt vagy szerződést írok vele, mint bárki más a vadi ú office 2007-ttel. Az ügyfeleimet szépen rászoktattam, hogy árajánlatot meg ilyesmit, PDF-ben küldök nekik -ez először elővigyázatosság volt, mert akkoriban még az OOo-nak azért akadtak gondjai a word doksikkal-, de azzal sem volt soha gondom, ami doksikat kaptam. Persze biztos vannak más tapasztalatok is, de szerintem lassan eljut oda a világ, hogy felismerik a cégek -sok ilyen hír van-, hogy nem csak MS van, meg nem csak doc és xls, itt vannak a nyílt, szabványos dokumentum formátumok, nem kell már a kompatibilitástól parázni. Aki vált, az óriásit spórol -otthoni user is- azzal, hogy kilép ebből az MS darálóból, amiben X évente frissíteni kell (de nem is erről szól itt igazán a történet, hogy feltétlenül free alternatívára kéne bárkinek váltani, de miért váltson bármiről office2007-re egy kis cég, home user, akárki, ha a munkájához megfelel a meglévő office 2003 is. Azért mert szebb? Azért mert van benne 800 olyan funkció, amit eddig se használt, meg még 800 új funkció, amit ki se fog próbálni?).

Idézet

Te meddig hasznaltal 2007et meg vistat?

Semeddig :) De nem is értem miért így kérdezed, nem az a kérdés, hogy láttam-e már (láttam, de a gépemen még nem volt), tetszik-e, hanem hogy érdemes-e rá váltani. Tudom mit tud, nem érdemes váltani (szerintem). De mondd meg miért jó egy 5-10 gépes kis cégnek _most_ az XP-ket sokszázezres kiadással lecserélni Vistára? XP-t használtam ~5 évig (sosem raktam újra, semmi gondom nem volt vele), előtte 2000-et, előtte NT4-et. Tavaly év vége óta viszont nincs windows a gépemen, csak Linux, előtte is párhuzamosan ment, egyre kevesebbet használtam a win-t, aztán most az új gépre már nem is raktam fel. 1-2 szoftver miatt tartok egy virtuális gépen XP-t. Vistára már nem lesz szükségem remélem, ha elkerülhetetlen lesz, akkor veszek egyet, kap az is egy virtuális gépet, szerencsére szépen fejlődnek a virtualizációs technológiák, sebességgel nem lesz gond. De itt már nagyon elkalandoztam a témától :)
-ZsOlTi-

#58 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:05

amugy a legdurvabb az, hogy egy frissen telepitett office2k3 (legalabbis a tisztaszoftveres - ez nem ugyanaz mint a campuse, meg ilyeneke) alapbol word97-es kompatibilitasi izen van.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#59 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:20

Eltársak.
Magyar Vista ez mostmár innentől élesben megy.
Sokkal többen fognak váltani amint felfogják,
hogy a parasztvakitó külső mögött komoly belső lakik.
Egy hónapja amikor még nem voltak driverek én is fikáztam a vistát.
Ma már...
Holnap mindenesetre leirom milyen a magyar vista...  :Đ

#60 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:28

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 16:49

gizike azt sem tudta, hogy wordben miket lehet csinalni..

Nem is nekik meg a 2 fős családi vállalkozásoknak találták ki.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.