Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 16:49
Azert ezzel nem telejsen ertek egyet, szerintem pont az volt a baj, az eddigi rendszerekkel, hogy gizike azt sem tudta, hogy wordben miket lehet csinalni..[...]
Lehet, hogy nem tudta, hogy mit lehet, de nem is volt rá szüksége. Egy céges körlevélen, egy szerződésen, egy fordításon nincs mit csicsázni, nagyon szépen ízlésesen el lehet készíteni word6-ban is, meg openoffice-ban is, ha valaki tudja mit akar. Gizike meg a 2007-ttel pont olyan gány doksikat fog gyártani, mint előtte, mert a sorvégen entereket üt, meg space-sszel csinál behúzásokat stb. (ismerős s dolog gondolom). Hogy most az opengl/directx-es 3D-s grafikon már szebb, mint office97-ben, az egy dolog, 97-ben is tudott szépet csinálni, aki tudta használni, aki meg nem tudja, vagy nincs szépérzéke, az ezzel is a legrondább neonzöld színt fogja a grafikonhoz használni, csak most már DX10 rendereli a rondaságot. Rengeteg cég van -szvsz a többség-, ahol marhára nem lenne szükség már mondjuk office 97 óta semmire váltani, de kell, mert az MS gépezet belekényszeríti az embereket, és mert elterjedt az a hülye felhasználói szokás, hogy mindent .doc-ba, meg xls-be küldözgetnek, akkor is, ha a másik oldalon már nem akarnak belenyúlni.
Idézet
az alternavitovokat meg nem szeretnem fikazni igy inkabb nem mondok semmit, de mi sajnos nagyon sokat szivtunk ceges kornyezetben, bar lehet azert, mert elotte is MShez voltunk szokva.
Aktívan utoljára office 97-et használtam, aztán cégnél egy darabig 2000-et, de akkortájt már próbálgattam az openoffice-t, aztán annyira bejött, hogy azóta nem volt a gépemen MS office. És hidd el pont olyan csini specifikációt vagy szerződést írok vele, mint bárki más a vadi ú office 2007-ttel. Az ügyfeleimet szépen rászoktattam, hogy árajánlatot meg ilyesmit, PDF-ben küldök nekik -ez először elővigyázatosság volt, mert akkoriban még az OOo-nak azért akadtak gondjai a word doksikkal-, de azzal sem volt soha gondom, ami doksikat kaptam. Persze biztos vannak más tapasztalatok is, de szerintem lassan eljut oda a világ, hogy felismerik a cégek -sok ilyen hír van-, hogy nem csak MS van, meg nem csak doc és xls, itt vannak a nyílt, szabványos dokumentum formátumok, nem kell már a kompatibilitástól parázni. Aki vált, az óriásit spórol -otthoni user is- azzal, hogy kilép ebből az MS darálóból, amiben X évente frissíteni kell (de nem is erről szól itt igazán a történet, hogy feltétlenül free alternatívára kéne bárkinek váltani, de miért váltson bármiről office2007-re egy kis cég, home user, akárki, ha a munkájához megfelel a meglévő office 2003 is. Azért mert szebb? Azért mert van benne 800 olyan funkció, amit eddig se használt, meg még 800 új funkció, amit ki se fog próbálni?).
Idézet
Te meddig hasznaltal 2007et meg vistat?
Semeddig

De nem is értem miért így kérdezed, nem az a kérdés, hogy láttam-e már (láttam, de a gépemen még nem volt), tetszik-e, hanem hogy érdemes-e rá váltani. Tudom mit tud, nem érdemes váltani (szerintem). De mondd meg miért jó egy 5-10 gépes kis cégnek _most_ az XP-ket sokszázezres kiadással lecserélni Vistára? XP-t használtam ~5 évig (sosem raktam újra, semmi gondom nem volt vele), előtte 2000-et, előtte NT4-et. Tavaly év vége óta viszont nincs windows a gépemen, csak Linux, előtte is párhuzamosan ment, egyre kevesebbet használtam a win-t, aztán most az új gépre már nem is raktam fel. 1-2 szoftver miatt tartok egy virtuális gépen XP-t. Vistára már nem lesz szükségem remélem, ha elkerülhetetlen lesz, akkor veszek egyet, kap az is egy virtuális gépet, szerencsére szépen fejlődnek a virtualizációs technológiák, sebességgel nem lesz gond. De itt már nagyon elkalandoztam a témától