HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:02

Tegnap szolidaritásból írtam nekik egy ilyen mailt:

Jó estét!
Jó volna, ha a budapesti Ferenc központhoz csalakozó kollégák kapnának rendes
szolgáltatást. Elnémult egy pár telefon! Mélyen együtt érező ember vagyok! Lehet
röhög rajtam, nem teccik magénak amit írok. De normáli szolgáltatást ebben az
országban senki nem tud adni?
Jó volna ha tennének az ügy érdekében valamit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csak serényen!

Üdv.!
Forest

#562 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 12:19

Nézegettem a Pantel honlapját, és úgy vettem észre, hogy eltünt az 1 illetve a 24Max csomagjuk, mert én csak a 3 és az 5 Mbit-es csomagokat látom, és azok árai is változtak, és a Pantel vonal ára is lejjebb ment 100 ft-al.
Pantel Lakossági Akció

Akkor ezek szerint, ha esetleg migrálni szeretnék 24 Max-ba, akkor ez már nem lehetséges?

Az akciós szórólap még a régi. akkor most melyik az igaz???

Akciós Szórólap

Szerkesztette: murex 2007. 08. 14. 12:23 -kor

#563 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 13:05

Ez érdekes. Anno én is észrevettem hogy az 1 Mbps-es legkisebb csomag eltűnt a választékból, az akkor jelent meg amikor a Tíkom kijött a naked ADSL csomagokkal tavasszal. Most már úgy tűnik mintha a 24Max csomag is eltűnne. Ahogy nézem üzleti ügyfeleknél még van 24 Max csomag, 20 rongyért, korábban úgy emléxem ez 40 rongy volt. Lehet úgy gondolják akinek ez a csomag kell fizessen érte üzletiként dupla árat? Vajon az eltűnt csomagok userei a szerződés lejárta utána majd mit fognak fizetni? A garantált minimum értékek fölfelé irányba nekem úgy tűnik mintha megint tovább csökkentek volna.

#564 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 13:28

Hali,

Itt még van 24max csomag és rendelni is lehet:

PanTel Legjobb Ajánlatai

A 3 Mbit/s csomag csökkent 600, az 5 Mbit/s pedig nőtt 300 pengővel.
A telefon is csökkent 100 pengővel.

Gyuri

Szerkesztette: gyuri 2007. 08. 14. 13:30 -kor

#565 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 13:35

Idézet: shabba - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 14:05

Ez érdekes. Anno én is észrevettem hogy az 1 Mbps-es legkisebb csomag eltűnt a választékból, az akkor jelent meg amikor a Tíkom kijött a naked ADSL csomagokkal tavasszal. Most már úgy tűnik mintha a 24Max csomag is eltűnne. Ahogy nézem üzleti ügyfeleknél még van 24 Max csomag, 20 rongyért, korábban úgy emléxem ez 40 rongy volt. Lehet úgy gondolják akinek ez a csomag kell fizessen érte üzletiként dupla árat? Vajon az eltűnt csomagok userei a szerződés lejárta utána majd mit fognak fizetni? A garantált minimum értékek fölfelé irányba nekem úgy tűnik mintha megint tovább csökkentek volna.

Na, ez nagyon vicces... Nekem pont most van számhordozás alatt a vonal, és pont ezt a 24Max-ot rendeltük. Itt kérdeztem is, hogy szokásos-e, hogy gyakorlatilag több mint 1 hónapja alig történik valami. Furcsa, hogy Július 10.-e óta gyakorlatilag annyi történt Júli 25.-étől T-Com ajánlatkérés van a státuszban, és senki nem mond semmit, senki az égadta világon nem is tud semmit... Pont ma próbáltuk megint elérni őket, és elkezdtek mindenfele irányítgatni, ahol természetesen ott sem nem tudtak semmit, aki az üzletkötő az lassan 1 hónapja mindig az adott héten szabin van (most is), és folyamatosan irányítanak mindenfele... :( Lehet, hogy köze lesz ennek az időhúzásnak ehhez a változáshoz ? :(
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#566 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 13:36

Az az érzésem, hogy az egész mögött az Invitel felvásárlása áll. Nem lehet egy cégcsoporton belül konkurenciája egyik a másiknak. Az invitel mivel egy rakat sz*r, így a Pantelnek is lejebb kell adnia a minőségben, szolgáltatásokban, stb. Engem is már Gödöllőről hívtak a hiba kijavítása után, ami az Invitel netes központja. 28-as, 62-es és 63-as körzetben szolgáltat Invitel, sajnos igen alacsony színvonalon, fejlesztésekben elmaradva. A mostani Invitel min. 3 névváltoztatáson ment keresztül az elmúlt 15 évben, tulajdonosváltásokkal együtt, nagy reményekkel, hogy a szolgáltatások színvonala majd növekszik. Sajnos ez sosem történt meg. Ez egy átkozott cég, magával ránt mindenkit :-).

A Pantel oldalán a netelőfizetéseknél:

"2007 szeptember 1-től a havidíj 4 990 Ft A szolgáltatást az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. nyújtja."

#567 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:18

Stanlee:

Ha a három cégből lesz egy közös brand, márpedig úgy néz ki ez lenne a cél akkor gondolom a termék kínálat is egységes lesz, nem az mint most hogy más kínál Pantel, Invitel, Hungarotel, más áron. Mivel a legkevesebb lakossági ügyfele a Pantelnek van, gyanítom ott fognak inkább csökkenteni a csomagokon, minthogy inkább az Invtel, Pantel kínálatát húzzák fel a Pantelhez. Bár a közös brand jővő év előtt aligha várható, addig meg még Tíkom is behozhat 24Max típusú csomagkínálatot és akkor már úgysem lehetne mást csinálni arra lépni a közös brandben ahol a Pantel most is tart.

Az szerintem jó lenne ha lenne egy közös brand és az alatt ugyanazokat a csomagokat, ugyanolyan áron kínálnák mind a saját mint a Tíkom területén belül. Nem lenne olyan anomália mint ami eddig volt Pantel és Hungarotel körül. Amikor a Pantel sokkal nagyobb csomagokat kínált mint Hungarotel olcsóbban csak azért mert ez Tíkom területen van. És ezt eljátszották úgy hogy Pantel néven kínálták a lakossági szolgáltatást, annak ellenére hogy ez üzleti ügyfelekre szakosodott csoport, de nem rakhatták a Hungarotelbe az értékesítést mert túl feltűnő lett volna ha ugyanaz a cég két területre ennyire más csomagkínálatot nyújt. A mellékes hogy közben azért a Pantel lakossági supportják a Hungarotel látta el, mert a lakossági üzletág hozzájuk tartozik. Végülis ez eddig csak egy papíron ügyeskedés volt hogy ne kelljen az eltérő kínálat miatt magyarázkodni. Ez szerintem jó lenne ha végre megszűnne és egy név alatt az összes területen ugyanazt kínálnák, még akkor is ha ez a közös nevező egyeseknél kisebb visszalépéssel járna.

Már csak azért is jó lenne egy ilyen közös brand akkor legalább a Tíkom és a UPC mellé harmadiknak talán ők is odaállhatnának azok közé akik befolyásolják is az eseményeket, nem csak úsznak az árral. Bár ahhoz még sokat kellene erősödniük, mint a UPC-re mint a HTCC cégcsoportra ráférne még egy mobil ágazat bevásárlás, idővel talán erre is sok kerül.

#568 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 09:41

@Shabba

Abban én is reménykedem, hogy a HTCC egy tényleges alternatív szolgáltatóként tud majd fellépni itthon. Nekem csak az Invitellel megélt eddigi negatív tapasztalataim riasztanak vissza az egesz felvásárlósditól. Bár az új vezetés - jobban mondva tulajdonos miatt, az eddigi tapasztalatok a HTCC-től talán az Invitelnél is megjelennek majd.

más...

A vonalam természetesen folyamatosan szakad. Honnan is gondoltam, hogy működni fog rendesen. Szóltam nekik, kíváncsi vagyok, meg fogják-e csinálni. Még egy hét és kipróbálhatom rajta a fritz!box-ot.

#569 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:47

A sok reklamálás mára meghozta a gyümölcsét. Mostmár (remélem nemcsak nekem) Pantel helyesen adja ki az időt a bejövő híváskor. Nem hiszem el, hogy a hiba csak nálam volt! Ha pedig nemcsak nálam volt, akkor miért csak én vettem észre?

#570 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:51

Idézet: gyena - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 13:47

A sok reklamálás mára meghozta a gyümölcsét. Mostmár (remélem nemcsak nekem) Pantel helyesen adja ki az időt a bejövő híváskor. Nem hiszem el, hogy a hiba csak nálam volt! Ha pedig nemcsak nálam volt, akkor miért csak én vettem észre?

Ha esetleg visszaolvasol, vagy eddig mindig nyomon követted volna a topikot, észrevetted volna, hogy ez nem egyedi, nekem is, meg másoknak is volt már ilyen, mindig a műszakisokat kell ezzel noszogatni, náluk a hiba. Van olyan hibájuk is, hogyha felhivom magamat, akkor már a mobil jelzi hogy csörög, de a vonalas még nem. Kell neki 2 kicsörgés, mire megszólal. Erre azt mondták, a készülékem a hibás(Sinus 711),  ha sima készülékem lenne, akkor ez nem lenne!

#571 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:56

Idézet: gyuri - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 14:28

Hali,

Itt még van 24max csomag és rendelni is lehet:

PanTel Legjobb Ajánlatai

A 3 Mbit/s csomag csökkent 600, az 5 Mbit/s pedig nőtt 300 pengővel.
A telefon is csökkent 100 pengővel.

Gyuri

De ha megnézed, meztelen Adsl-nél csak a 3 és az 5 Megás csomagok maradtak meg, illetve félmeztelennél illetve a Pantel Vonal-nál még van 24Max. Szóval csak Adsl, telefon nélkül 24 Max az megszünt, honlap szerint!

#572 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 19:38

Idézet: gyena - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 22:37

A pontos időt pontosan mutatja az első beérkező hívás után is? Ha igen milyen hívószámkijelzős készüléket használsz?

A pontos időt mutatja és régen is azt mutatta.
Panasonic KX-TGA711FX

Ha panteles számról jön hívás (06-1-888xxxx), akkor olyan számhoz tartozó nevet is kiír, ami nincs beprogramozva a készülékbe. 06-21-es Pantel mobil VOIP-ről is.

#573 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 20:09

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 20:38

A pontos időt mutatja és régen is azt mutatta.
Panasonic KX-TGA711FX

A Panasonic készülékek azok közé tartoznak, amelyek óráját a központ nem tudja átállítani az ő idejére, ezek az általad beállított óra idejét (akár pontos, akár nem) mutatják a bejövő híváskor. A mai napig azok mutattak rossz időpontot, amelyek útmutatójában az van, hogy az időpontot be sem kell állítani, ha van hívószámkijelzésed, mert azt a központ beállítja, átállítja a központ órájának megelelően. A központ által így beállított időpont máig a téli időszámítás volt, mától már helyesen a nyári.

Azt még ellenőrzöm, hogy a hiváslistán szereplő időpontok megegyeznek-e a tényleges időponttal.

#574 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 21:09

Sagem telefonok esetén mi a helyzet? nekem most csak voip megy sipgate-en keresztül, és ma vettem észre, hogy a telefon a pontos időt mutatja, pedig nem állítottam rajta semmit. Ha visszarakom a Pantel vonalra, akkor valószínűleg a központ idejét mutatja majd, de mivel a routerem egyben telefonközpont is és a voip vonalaim azon keresztül mennek, akkor meg annak a pontos idejét is kellene a telefonnak kijeleznie. Hogy ebből mi lesz majd!?  :think:

#575 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 23:46

Haver akart valtani 24MAX csomagra, amikor felhivta oket kozoltek, hogy a 24MAX csomag mind a meztelen, mind a félmeztelen megoldással lekerült a palettáról aug 6.-an!

#576 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 12:14

Idézet: Hani - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 23:46

Haver akart valtani 24MAX csomagra, amikor felhivta oket kozoltek, hogy a 24MAX csomag mind a meztelen, mind a félmeztelen megoldással lekerült a palettáról aug 6.-an!

Érdekes, mert neten nem ez a helyzet: http://www.pantel.hu...hop/category/3/

Rendelje meg ott :

SzaboZE

#577 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 20:59

Ez az egész itthoni alternatív helyzet nevetséges. Visszafelé haladunk?

#578 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:01

Most már a net is működik. A Pantel modem beszart, fritz!box megy rendesen! speedtest.net eredmények:

Kép

A router a következő adatokal szolgál:

Empfangsrichtung  Senderichtung
Leitungskapazität kBit/s 13448 648
ATM-Datenrate kBit/s 6234 639
Nutz-Datenrate kBit/s 5646 579
Latenzpfad fast fast
Latenz ms 0 0
Frame Coding Rate kBit/s 25 8
FEC Coding Rate kBit/s 0 0
Trellis Coding Rate kBit/s 908 72
Aushandlung adaptive adaptive
Signal/Rauschtoleranz dB 20 13
Leitungsdämpfung dB 10 7
Status f003ce20 f0000074

Csak maradjon így, és akkor szeressük majd a Pantelt :-)

Még egy kérdés: a Signal/Rauschtolernaz ill. a Leitungsdämpfung (vonal csillapítás) értékei milyenek? jók, vagy rosszak? Válaszokat előre is köszönöm!

#579 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:51

Idézet: Stanlee - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 12:01

Signal/Rauschtoleranz     dB     20     13
Leitungsdämpfung dB     10     7
Status         f003ce20     f0000074

Csak maradjon így, és akkor szeressük majd a Pantelt :-)

Még egy kérdés: a Signal/Rauschtolernaz ill. a Leitungsdämpfung (vonal csillapítás) értékei milyenek? jók, vagy rosszak? Válaszokat előre is köszönöm!

Megkozelítőleg 1.5 km kábelen vagy és kb 16-17 megabites kapcsoldást érhetnél el 24 max csomaggal. Nemrossz adatok

#580 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 18:31

Idézet: AnalfaBéla - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 14:51

Megkozelítőleg 1.5 km kábelen vagy és kb 16-17 megabites kapcsoldást érhetnél el 24 max csomaggal. Nemrossz adatok

Köszi a megerősítést, akkor a Leitungskapazität jó értéket mutat.

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.