HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 13:50

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:21

Péntek estére rendbe jött és végre működik a hívószámkijelzés is.  :)

jó neked...

Én kedd óta vagyok vonal nélkül, igaz, ez nem Ferenc központ, hanem Városmajor... Naponta kétszer jelentem be azóta, én is mindig a sztenderd "továbbítottuk a műszaki kollégák felé" választ kapom... Tegnap végre egy értelmes üszolgost fogtam ki, ő hajlandó volt kicsit utána menni a dolgoknak, negyed órán belül ígért egy visszahívást. Ez meg is volt, egy technikus hívott vissza, akivel viszonylag rövid idő alatt tisztáztuk, hogy nem vagyok szőke, nem azért nincs vonalam, mert egyik készüléket melléraktam, végignéztük az ADSL szűrőket, azok is rendben működnek, tehát immár nem csak én állítom, hogy a hiba "odaát" van, náluk. Helyzet ma sem javult, de hát mit várok egy háromnapos ünnep alatt, ha munkaidőben sem sikerült érdemben foglalkozni a hiba elhárításával. Még szerencse, hogy legalább net van, igaz, a korábbi 5 Mbit helyett jó, ha 3,5-el hasít...

Szóval, úgy szar, ahogy van, persze ha nem tetszik, lehet menni más szolgáltatóhoz... Én már erősen töprengek, ilyen háttérrel nem nagyon tudnak ragaszkodni az egy éves hűségnyilatkozathoz, mert én arra úgy szerződtem, hogy kapok szolgáltatást is cserébe...

Üdv

#582 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 13:59

Ide sem szerződök, látom, hogy egy kalap szar az egész. :respect:

#583 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 20:13

Azért annyira nem szar a helyzet.

#584 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 22:01

Idézet: AnalfaBéla - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 21:13

Azért annyira nem szar a helyzet.

lassan egy hete lennél telefon nélkül úgy, hogy egyébként munkaeszköz, és azóta minden hívásod mobilról intézed, ráadásul senki nem tudja neked megmondani, hogy mikor lesz megint vonalad, asszem kicsit máshogy látnád a dolgot... persze aaaaaanyira nem szar, de azért az :-)

#585 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 06:21

Idézet: Topi bácsi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 22:01

lassan egy hete lennél telefon nélkül úgy, hogy egyébként munkaeszköz, és azóta minden hívásod mobilról intézed, ráadásul senki nem tudja neked megmondani, hogy mikor lesz megint vonalad, asszem kicsit máshogy látnád a dolgot... persze aaaaaanyira nem szar, de azért az :-)

Az biztos ,hogy ugyanúgy viselkednék mint te ,de azért a pantelnak ha jólgonolom közel 4000 előfizetője van a lakossági részen. Ebből kb 10 ember nyilatkozoztt úgy itt a fórumon ,hogy elege van az egész bandából. Azért ez elenyésző százalék én úgygondolom.

Szerkesztette: AnalfaBéla 2007. 08. 20. 06:23 -kor

#586 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:06

Mondd meg hol vannak gondok, melyik központ meg valami közelebit, megírom, nekik, hogy elmehetnek az anyjukba. Majd jön a fogy. védők. :D

#587 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 12:49

Sziasztok!

Nekem most van folyamatban a teljes szolgáltatóváltás, aug. 29-re jelezték vissza a vonalhordozást. Nagyon jónak tűnt a leírtak alapján a Pantel, de a fórumot végigolvasva őszintén szólva már nem bízom annyira bennük. Az Invitel nem volt szimpatikus eddig sem, de ezek után ha miatta szívják meg a Pantelesek a szolgáltatást, még annyira sem lesz. Ha ennyi probléma lesz velük mint amennyit itt írogattok akkor asszem fogy védőket meg fogom keresni. Ja és én még júliusban rendeltem meg a dolgot, az akkori feltételek és árak szerint. (5M net+pantel light , szerződésben ez szerepel, de az ár (7690Ft) nem volt feltüntetve). Ha nekem most jönnek a 7990+2200-as árukkal, elhajtom őket melegebb éghajlatra.

Ja és egy kérdés: Mennyi a tényleges sebesség 5Mb-es netnél? Azért kérdem mert ismerősnél a 3Mb-esnél a le- és feltöltés is gyorsabb volt mint amit kellene ténylegesen tudnia. A feltöltés érdekelne igazából, mert sokszor van szükségem a gyors feltöltésre, és nem a torrent miatt.

Lehet csak én parázok túlságosan, de végre örültem hogy megszabadulok a nagy rózsaszíntől és nem kell tovább eltűrnöm a 3200-as havi sarcot a telefonért és azt hogy 2800m-re (ami légvonalban 1,5 sincs...) a központtól nem tudtak csak alig 4Mb-et biztosítani és fizettem 8-ért, mert a nyomorult modemet nem voltak hajlandók egy normálisra kicserélni (nekem még az ősidőkből származó Siemens szerkezet van ami T-com tulajdonú, ergo nekik kellett volna cserélni másikra és csere helyett csak ment a mellébeszélés hogy nekik nincs lehetőségük másikra cserélni, de adnak egy Telindus 1111-et, próbáljam meg azzal, mert az nagyon jó. Mondanom sem kell hogy még annyit sem tudott mint a Siemens.). Máshonnan kölcsönkért modemmel 6Mb is ment vígan. Szóval röviden tömören örülök a szabadulásnak, de picit zizi vagyok az új hírek miatt.

Zsolt

#588 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 15:59

Idézet: kelly73 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 13:49

Ja és én még júliusban rendeltem meg a dolgot, az akkori feltételek és árak szerint. (5M net+pantel light , szerződésben ez szerepel, de az ár (7690Ft) nem volt feltüntetve). Ha nekem most jönnek a 7990+2200-as árukkal, elhajtom őket melegebb éghajlatra.

Zsolt

Tapasztalatom szerint abban az egyben biztos lehetsz, hogy az aláírt szerződés szerint  fizetsz. Én a 4 Mb/768Kb-ot rendeltem február végén, ami a vonalhordáskor már nem volt, szerződésileg azt kaptam, nem a helyette belépő 5 Mb/512Kb-et.
Az más kérdés, hogy a 4 Mb-et sem és a 768 Kb-et sem kapom meg, néha eléri 3800 Kb-et illetve többnyire a 610 Kb-et.

#589 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 19:07

Azért nem kell félni, szerintem megpróbálnak minőségi szolgáltatást nyújtani. Én személy szerint valószínűleg rossz csillagzat alatt születtem, a bolygók állása pedig nem kedvezett a vonalhordozásnak, és ezért lett csak kb. 3 hét és rengeteg telefonálás után netem. A T-Com elkötötte a vonalam, valószínűleg ők tesznek rá, hogy mihamarabb kijavítsák a hibát, hisz nem az ő előfizetőjük vagyok. Amikor szakadt a vonal, próbálkoztak, sőtt vissza is hívtak. Most kiderült, hogy a modem ratyi, másikkal úgy tűnik minden gond nélkül megy a net. De nekem már a T-Com vonalbekötésem is csak majd 3 hónapnyi könyörgés után történt meg, így a negatív tapasztalataim ne risszanak vissza senkit se.

Amúgy örülök neki, hogy nem a T-com T-Online párosnál vagyok, most közel ugyanazt a szolgáltatást kapom majd 4000 Ft-tal olcsóbban, gyorsabb nettel, olcsóbb percdíjakkal. Ha csak az évente megspórolt min. 50000 Ft-ot nézem, már megérte a szolgáltatóváltás sok baja.

Az meg kifejezetten tetszik, hogy a vonalas telefon ingyen van az én csomagomban, mivel úgyse nagyon használom, de ha valakinek azon van kedve felhívni, akkor el tud érni. A saját telefonálásra meg ott a VoIP.

Topi bácsit meg megértem, nekem is munkaeszköz a net, otthonról dolgozom, a külföldi partnereket meg VoIP-en keresztül érem el, szóval ha nincs net, nem tudok dolgozni. Elég szar ügy. Nekünk a nyáron pont úgy jött össze, hogy a lakásomban a vonalhordozás után nem volt semmi, az egyik irodánkban is pont akkor szart be a net, a második irodában meg nem ment a telefon, csak a net. Majd felrobbantam. Mostanra megjavult miden. Gondolom a Pantel a vállalati ügyfeleivel szemben gyorsab reagálást vállal.

Kelly73 majd írd meg, hogyan sikerült a vonalhordozás!

#590 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 19:21

Idézet: Stanlee - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 19:07

Azért nem kell félni, szerintem megpróbálnak minőségi szolgáltatást nyújtani. Én személy szerint valószínűleg rossz csillagzat alatt születtem, a bolygók állása pedig nem kedvezett a vonalhordozásnak, és ezért lett csak kb. 3 hét és rengeteg telefonálás után netem. A T-Com elkötötte a vonalam, valószínűleg ők tesznek rá, hogy mihamarabb kijavítsák a hibát, hisz nem az ő előfizetőjük vagyok. Amikor szakadt a vonal, próbálkoztak, sőtt vissza is hívtak. Most kiderült, hogy a modem ratyi, másikkal úgy tűnik minden gond nélkül megy a net. De nekem már a T-Com vonalbekötésem is csak majd 3 hónapnyi könyörgés után történt meg, így a negatív tapasztalataim ne risszanak vissza senkit se.

Amúgy örülök neki, hogy nem a T-com T-Online párosnál vagyok, most közel ugyanazt a szolgáltatást kapom majd 4000 Ft-tal olcsóbban, gyorsabb nettel, olcsóbb percdíjakkal. Ha csak az évente megspórolt min. 50000 Ft-ot nézem, már megérte a szolgáltatóváltás sok baja.

Az meg kifejezetten tetszik, hogy a vonalas telefon ingyen van az én csomagomban, mivel úgyse nagyon használom, de ha valakinek azon van kedve felhívni, akkor el tud érni. A saját telefonálásra meg ott a VoIP.

Topi bácsit meg megértem, nekem is munkaeszköz a net, otthonról dolgozom, a külföldi partnereket meg VoIP-en keresztül érem el, szóval ha nincs net, nem tudok dolgozni. Elég szar ügy. Nekünk a nyáron pont úgy jött össze, hogy a lakásomban a vonalhordozás után nem volt semmi, az egyik irodánkban is pont akkor szart be a net, a második irodában meg nem ment a telefon, csak a net. Majd felrobbantam. Mostanra megjavult miden. Gondolom a Pantel a vállalati ügyfeleivel szemben gyorsab reagálást vállal.

Kelly73 majd írd meg, hogyan sikerült a vonalhordozás!

Remélem zökkenésmentes lesz nekem is, 2 ismerősnek már én 'vezényeltem le' a váltást, és nem volt gond egyiküknél sem. A megadott időpontban szépen átkötötték őket és ment minden rendesen. És a sávszél is picit nagyobb volt mint amit kértek eredetileg. Mindenképp meg fogom írni a tapasztalataimat.
Én is a megtakarítás miatt jövök át hozzájuk, azért havi 5200Ft nem kevés pénz. Arra lennék még kíváncsi ha mégis kiderül hogy kellene a 2200Ft-os előfizu a telefonra, az megoldható lesz-e később, még az 1 év hűség lejárta előtt. Bár gondolom ha plusz fix bevétel lesz belőle, akkor nem jelent majd problémát.

#591 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 21:12

A sávszél nálam is nagyobb, mint 5 Mbit, kb. 5,4-5,5, a feltöltés is elég jó. Ahogy már írtam, ár/érték arányban a Pantel adja/adta a legjobb szolgáltatást. A kezdeti nehézségek ellenére mindenkinek csak ajánlani tudom. :-) Amúgy nem sírok, mert a DT a sját hazájában egy nagy kalap kaki, sok negatív tapasztalatom van róla/vele, alternatívok is elég furcsán viselkednek kint, szóval a hazai helyzet szerintem ahhoz képest elég jó. A vonalamban meg van még tartalék.

Nincs valakinek arról híre, hogy a Pantel esetleg VDSL-t be fog-e vezetni, ha igen, akkor mikor?

#592 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 08:28

Asszem azért én nem fikáztam széjje' az agyam a Pantelre, pedig ilyen kiszolgálás mellett akár jogos is lett volna. Igen, ár/értékben elvileg a legjobb lenne, ez akkor igaz, amikor ott van az érték is, tehát annyival megy a neted, amennyit előfizettél (illetve bír a drótod), és van egy működő telefonod is. Nálam most az ár/érték hányados nagyon megnőtt, mert az ár maradt, az érték erősen csökkent.

Úgy egyébként semmi bajom nem lenne, ha azt mondta volna nekem az ügyfélszolgálat, hogy "figyi paraszt, hétvégén nálunk is ünnep van, de kedd reggel rárepülünk a témára, nehari, hogy majd' egy hete nem tudjuk megoldani a problémád". Akkor tudom, hogy hibát hárítanak, nem pedig csak hibajegyet töltenek és információt továbbítanak a műszakis kollégák felé.

Ja, vonal még mindig nincs, netem alig éri el a 3 Mbit-et, ami korábban vígan 5 körül volt, tehát valahogy továbbra sem mén nekem a "király vagy pantel" felkiáltás...

#593 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:06

Zalaegerszegen más Panteles vonalon sem működik a telefon vagy csak nekem nem. Érdekes, hogy az internet működik. Leellenőriztem és nem a szűrő hibás. (A bejövőre -a szűrő előttre tettem.)
Hivás esetén az egyik telefon azt irja ki, hogy a telefonvonal szétválasztott. A másik csak halkan kattog.
Ha mobilról felhívom, akkor csak csenget, csak csenget.

#594 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:19

Én is zegi vagyok.  :D

#595 Felhasználó inaktív   CéZé 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:20

Nálam a kertvárosban ugyan ez van!

#596 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:27

Nekem TRÉ-Com van. T-Onlineal sztereóban. Nagyon szar, illetve jó de marha Drága. Nem kéne tömni a zsebgyüket. :reklamacio:  :offtopic:

#597 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 21:04

Idézet: Stanlee - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 20:07

Azért nem kell félni, szerintem megpróbálnak minőségi szolgáltatást nyújtani. Én személy szerint valószínűleg rossz csillagzat alatt születtem, a bolygók állása pedig nem kedvezett a vonalhordozásnak, és ezért lett csak kb. 3 hét és rengeteg telefonálás után netem.

Úgy látszik én is rossz konstellációban születhettem, ugyanis nekem a szerződés Júli 12.-én lett átvéve hivatalosan a Pantel részéről (amit egyébként Juniusban adtam fel postán...) Júli 25.-én kiírták az oldalukon az ügyemre, hogy T-Com ajánlatkérés előkészítése, és azóta gyakorlatilag lassan 1 hónapja ez az állapot nem is változik... 1 hónapja annyit nem tudnak megmondani, hogy egyáltalán át tudják-e hozni a vonalat hozzájuk... Ma felhívtam megint a Pantelest, folyamatosan éppen szabadságon van az az üzletkötő, akivel intéztük. Mint a kámfor... Mások próbálnak segíten, de természetesen nem tudnak, mert ők nem látják át az ügyet...... Senki semmit nem tud. Menjünk be szerintük a T-Com-hoz, és érdeklődjünk ott (??), hogy hogyan áll a dolog... Ezt már negyedszerre sem bírtam feldolgozni... Ma végülis rászántam magamat, mint utolsó kétségbe esett próbálkozásként bementem. Természetesen a T-Com üfsz semmit nem látott, nem hallott, nem is tud, és különben is a Pantel kell, hogy tudja mi van. Nekik a rendszerükben semmi infó nincs, kezdte a ping-pongozást a két cég, én meg a kettő között mint egy labda pattogok. Korrekt... A T-Com-nál van egy bejegyzés, hogy Aug 28.-án lesz valami. Azt, hogy mi lesz nem tudom. Az üfszen sem tudják akkor mi lesz. Lehet akkor jön el a világvége, vagy akkor rabolnak el az ufók, hogy kisérletezzenek rajtam. A Pantel persze ennyit sem tud, ők szívesen segítenének, de még azt sem látják amit én látok a saját oldalukon... Tőlem kérdezgetik, hogy mi van a saját oldalukra oda írva az ügy menetével kapcsolatban... Elméletileg jövőhét keddre valami ki van írva a t-comnál, de senki nem tudja mi, és miért... Lehet akkor kihuzzák a kábelt, aztán majd ott fityeg valahol...? Ez egyszerűen komédia!

A Pantelnél az ügyfélszolga meg akart nyugtatni azzal, hogy elmesélte sajnos ilyen ritkán elő szokott fordulni, hogy a T-Com indokolatlanul hátráltatja bizonyos ügyfeleknél a váltást. Nem tudják miért. Valszeg szeretnek engem, ez szívet melengető dolog, és még kicsit szeretnék érezni, hogy ott vagyok, foglalkozom velük... Azt mondta régebben csak pár alkalommal fordult ilyen elő, mostanában viszont egyre sűrűbben csinálják azt, hogy amennyi ideig csak tudják halogatják az átadást, és ügyintézést... Úgy látszik szomorúak, vagy nehéz a munka, megértem. A T-Com ügyfélszolgálatánál is nehéz, 1.5 órát álltam ma is mire 2 perc alatt kiderítették, hogy a saját alkalmazó cégük, a t-com nem tudják a mit csinál.

Komolyan nevetséges az egész. Az egyik cég sem tud semmit arról, hogy hogyan áll a vonal hordozásom. Kérdem én, akkor ki tudja ? Én majd akkor fogok rádöbbenni, hogy át lettem hordozva, amikor a Pantel megküldi az első számlámat, vagy mi ? :(
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#598 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 17:44

Idézet: gyena - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 9:06

Zalaegerszegen más Panteles vonalon sem működik a telefon vagy csak nekem nem. Érdekes, hogy az internet működik. Leellenőriztem és nem a szűrő hibás. (A bejövőre -a szűrő előttre tettem.)
Hivás esetén az egyik telefon azt irja ki, hogy a telefonvonal szétválasztott. A másik csak halkan kattog.
Ha mobilról felhívom, akkor csak csenget, csak csenget.

Két hete teljesen ugyan ez volt a jelenség nálam Budapesten a XIX. kerületben. Szerencsére csak néhány napig nem volt telefon, aztán minden helyrejött.

#599 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 21:23

Na, a korrektség jegyében a jó híreket is megosztom! Vonalam egy hét után végre jó, jöttek T-Com-os szerelők, kábelprobléma volt, megoldották, működik minden. Már csak azt nem tudom, hogy miért kellett ehhez egy hét és az, hogy naponta hívjam őket... Ezzel tehát nálam az ár/érték arány helyrebillent :-)

Üdv

#600 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 22:16

Nekem is ma jeleztek vissza hogy 29-én este 6 és 10 között megtörténik a teljes szolgáltatóváltás, a modemet pedig postára adták :D Ja és a felh. név és jelszót is küldték már. Előtte vagy 3 hétig felém sem volt semmi jelzés, de ismerősök akiknek segítettem a váltás megvalósítani mondták hogy ne lepődjek meg ha hosszabb ideig semmi jelzés nem lesz.

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.