HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 07:36

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 21:27

... ellenben a DNS a mai napig nem hajlandó egy bizonyos címet feloldani, így az egyik Spyware-ellenes alkalmazásomat kénytelen vagyok a szomszédból lopott wifiről frissíteni...LOL, de így van  :p

Magyarázza már meg valaki, hogy mit jelent az hogy " a DNS nem hajlandó bizonyos cimet feloldani?

Azt, hogy nem hajlandó  a számomra "elvileg" dinamikusan adott, de hónapokon át ugyanazon IP cím helyett másikat adni ?

(azt tudom, hogy bizonyos szerverek (nem a szolgáltatóm) képesek bizonyos IP cimet "fekete listára tenni", ha az IP cimemről "neki nem tetsző tevékenységet" végeztem.)  Ha változna az IP címem, s azt másnak adnák, akkor más látná kárát az én "rendetlen" tevékenységemnek.

#822 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:03

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 8:13

Az van benn a  "szerződésben", hogy a "fordulópont" előtt 15 napig (tehát nemcsak az első év után) mindkét fél felmondhatja.  Ha már lejárt az egy éved, akkor egy évig te sem, s a szolgáltató sem, jogszerűen nem mondhatsz fel.

Kicsit rámijesztettél, mivel én épp most mondom le a szolgáltatást költözés miatt. Ma fel is hívtam őket - szerencsére azt mondta az ügyfélszolgálatos hölgy, hogy lejárt a hűségem. Tehát nekem nem hosszabbították meg automatikusan a 24MAX-ot.
Most kezdeményezem a lemondást, remélhetőleg minden simán megy.

#823 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 20:11

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 7:36

Magyarázza már meg valaki, hogy mit jelent az hogy " a DNS nem hajlandó bizonyos cimet feloldani?

Azt, hogy nem hajlandó  a számomra "elvileg" dinamikusan adott, de hónapokon át ugyanazon IP cím helyett másikat adni ?

Beírod hogy www.valami.hu és a böngésződ közli, hogy a kért oldal nem megjeleníthető (mert a DNS szerver nem oldotta fel a szöveges címet numerikus IP-címmé). Holott bármilyen más (nem panteles) hozzáféréssel elérhető.

A második gondolatod teljesen másra vonatkozik, de tény, hogy a dinamikus IP a gyakorlatban kb kéthavonta változik csak, de ez általában nem hátrány.

Sweetsour: mikor járt le a szerződésed?

Szerkesztette: Zpalee 2008. 03. 21. 20:12 -kor

#824 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 21:31

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 20:11

Beírod hogy www.valami.hu és a böngésződ közli, hogy a kért oldal nem megjeleníthető (mert a DNS szerver nem oldotta fel a szöveges címet numerikus IP-címmé). Holott bármilyen más (nem panteles) hozzáféréssel elérhető.

Mi a DNS szerver(ek) IP címe(i) ami(ke)t használsz, és pl. melyik domain-t nem oldják fel?
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#825 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 23:12

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 21:31

Mi a DNS szerver(ek) IP címe(i) ami(ke)t használsz, és pl. melyik domain-t nem oldják fel?

DNS server 1:      212.24.160.1
DNS server 2:  212.24.164.1

Ezt osztja ki a pantel automatikusan, U.S. Robotics routerem van, de a régebbi D-Linkkel is ugyanez volt, és kipróbáltam router nélkül is, szvsz. mindegy.

Pl. a http://www.javacoolsoftware.com/ oldal sem jött be hónapokig. Most valami csoda folytán a böngészőből bejön, de a definíciós fájlokat a prg. a www.spywareblaster.net címről már nem tudja letölteni, ill. ez a cím a böngészőből sem jön be... (más adsl-el, kábelnettel hibátlan)

Az ügyfélszolgálatos természetesen hülyének nézett, nem akartam közölni vele a végzettségem...

Szerkesztette: Zpalee 2008. 03. 21. 23:16 -kor

#826 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 02:53

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 21:11

Sweetsour: mikor járt le a szerződésed?

Azt mondta, hogy 2007. őszén járt le. Ami egyébként érdekes, mert bár 2006. őszén rendeltem meg a dolgot, de ha jól emlékszem, csak december-január magasságában kötötték be. De amúgy ha izgat a dolog, egyszerűen hívd fel őket. Kérdezd meg a te hűségeddel mi a helyzet. :)

Szerkesztette: sweetsour 2008. 03. 22. 02:53 -kor

#827 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 08:47

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 23:12

DNS server 2:  212.24.164.1

Pl. a http://www.javacoolsoftware.com/

www.spywareblaster.net

Nekem is ugyanezek a DNS szerverek.
Megnéztem:
Ezek a gépeket én sem érem el, sőt a WSPING_PRO se tudja megadni az IP címüket.

Kellene egy lista az ilyen gépekről az IP címükkel. Egyáltalán IP címmel elérhetők?
Megadná valaki ezeknek az IP címét?

#828 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 09:52

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 23:12

DNS server 2:     212.24.164.1

Pl. a http://www.javacoolsoftware.com/ oldal sem jött be hónapokig. Most valami csoda folytán a böngészőből bejön, de a definíciós fájlokat a prg. a www.spywareblaster.net címről már nem tudja letölteni, ill. ez a cím a böngészőből sem jön be... (más adsl-el, kábelnettel hibátlan)

Szintén ugyam ezeket DNS címeket kapom, a két oldal nem jön be.

Most felvetôdött bennem egy kérdés. Gyakran keresgélek google  segítségével és elég gyakori, hogy a találatoknál nem jönnek be oldalak. Eddig mindíg arra gondoltam, hogy biztos nem létezik már a cím, de ezek szerint elképzelhetô, hogy több esetben a Pantel DNS szervere a hiba forrása?

#829 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 10:00

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 8:47

Kellene egy lista az ilyen gépekről az IP címükkel. Egyáltalán IP címmel elérhetők?

IP cím alapján elérhetônek kell lennie.
Egy olyan weboldal lenne jó, ahol megadok egy hosztnevet (pl. www.spywareblaster.net) és kiírja a hozzá tartozó IP címet.

#830 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 13:34

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 8:47

A http://www.hcidata.info/host2ip.htm ezt hozta ki:
Host Name  : www.javacoolsoftware.com
IP Address : 67.43.10.91
Location   : United States

Host Name  : www.spywareblaster.net
IP Address : 64.91.230.221
Location   : United States

Beírva a böngészőbe az így kapott http://67.43.10.91 és http://64.91.230.221 címeket érdekes eredményt kaptam, ami szerintem nem az, aminek lennie kéne, viszont a C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts fájlba beírva az alábbi két sort a két weblap szépen bejön:
64.91.230.221   www.spywareblaster.net
67.43.10.91     www.javacoolsoftware.com
:)

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 03. 22. 13:52 -kor

#831 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 20:21

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 13:34

....

Beírva a böngészőbe az így kapott http://67.43.10.91 és http://64.91.230.221 címeket érdekes eredményt kaptam, ami szerintem nem az, aminek lennie kéne, viszont a C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts fájlba beírva az alábbi két sort a két weblap szépen bejön:
64.91.230.221   www.spywareblaster.net
67.43.10.91     www.javacoolsoftware.com
:)

Kösz, ez működik! Amúgy a hosts fájllal próbálkoztam már énis korábban, csak nekem más IP-ket adott ki anno valamelyik oldal ezekre a szerverekre.

Akkor tehát a kérdés megoldva, de az igazi probléma továbbra is fennáll: a pantel DNS szervere egy rakás ürülék, és ha ezt állítod az ügyfélszolgálatnak, azok hülyének néznek. Aki nem hiszi, járjon utána!
És arról nem is beszélve, hogy ezek alapján ki tudja, még melyik címek nem jönnek be??!

#832 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 00:56

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 20:21

És arról nem is beszélve, hogy ezek alapján ki tudja, még melyik címek nem jönnek be??!

Addig lehet gyűjtögetni a címeket a hosts file-ba. Ha összejött egy jópár, akkor meg itt a fórumon meg lehet osztani.  ;)
Hátha az Invitel (Pantel) is olvassa... Attól tartok, hogy nem...
Szerintem tudnak a problémáról, csak ezt nem fogják "bevallani" a felhasználónak és úgy teszenek mintha minden oké lenne.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 03. 23. 00:57 -kor

#833 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 20:38

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 0:56

Addig lehet gyűjtögetni a címeket a hosts file-ba. Ha összejött egy jópár, akkor meg itt a fórumon meg lehet osztani.  ;)
Hátha az Invitel (Pantel) is olvassa... Attól tartok, hogy nem...
Szerintem tudnak a problémáról, csak ezt nem fogják "bevallani" a felhasználónak és úgy teszenek mintha minden oké lenne.

Invitel (T-Com teruleten) mukodik a a nevfeloldas. Bejon a ket oldal, raadasul a spywareblasteres mar a masikra iranyit.
Manualisan is meg lehet adni DNS szerver cimeket, akar mas szolgaltatoet is.

Invitel DNS szerverek:
213.163.34.66
62.77.203.10

#834 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 21:40

Idézet: Miki - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 20:38

...
Manualisan is meg lehet adni DNS szerver cimeket, akar mas szolgaltatoet is.
...

Igen, csak a routerben -legalábbis az enyémben- csak akkor tudom manuálisan megadni a DNS-t, ha a static IP-t választom, ekkor viszont egy esetleges IP változás után nem enged fel a netre...próbáltam már ezt is.

No meg aztán, én előfizettem egy szolgáltatásra, akkor miért kell ahhoz értenem, hogy a nem éppen triviális DNS szerver beállításokat hogyan lőjem be, hogy minden oldalt elérhessek? Ez kicsit olyan, mintha veszek egy telefont, de bizonyos számokat csak akkor tudok hívni, ha távközlési diplomával rendelkezem...

#835 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 21:52

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 21:40

Igen, csak a routerben -legalábbis az enyémben- csak akkor tudom manuálisan megadni a DNS-t, ha a static IP-t választom, ekkor viszont egy esetleges IP változás után nem enged fel a netre...próbáltam már ezt is.

Az én routeremben (DI-624 Plusz) dinamikus WAN esetén is van két hely, amibe bármit lehet írni DNS szervernek. Csak kérdés, hogy ér e valamit.
Az igazi két DNS szervert ( az IP cím, maszk, átjáró mellett) a szolgáltató osztja ki.

#836 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 22:06

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 21:52

Az én routeremben (DI-624 Plusz) dinamikus WAN esetén is van két hely, amibe bármit lehet írni DNS szervernek. Csak kérdés, hogy ér e valamit.
Az igazi két DNS szervert ( az IP cím, maszk, átjáró mellett) a szolgáltató osztja ki.

Beírtam, ekkor a szogáltatóé ezeket nem írja felül, ezek maradnak. Ekkor azonban alig jönnek be weboldalak.
A routerre meg dinamikusan csatlakozok, a hálókártyánal meg be se lehet írni.

#837 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 22:12

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 21:52

...

Abban pont be lehet tudom, az előzőm az volt, de az US.Roboticsba nem lehet.
A routerre én statikusan csatlakozom amúgy, mert nem UPnP rendszerű, és a torrent miatt kell hogy LAN-on belül fixen legyek. Így a hálókártyánál beírhatom magamnak a DNS-t, de valószínűleg a router ezt nem veszi figyelembe, mert bármit írok be oda DNS-nek, nem megy az említett webcím.

Az előbb mellesleg teljesen elment a netem, még a DHCP szervert sem találta pár percig..

Illetve még egy kérdés, hogy a Pantel ügyfélcentrumba más sem tud belépni már napok óta?

Szerkesztette: Zpalee 2008. 03. 23. 22:22 -kor

#838 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 22:57

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 22:12

Illetve még egy kérdés, hogy a Pantel ügyfélcentrumba más sem tud belépni már napok óta?

Én se tudok belépni! Sikertelen a belépés.
Mútkor, hosszú idő után elöször pár napig jó volt, de az utóbbi napokban nem.

#839 Felhasználó inaktív   hurkagyurka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 27. 17:47

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 18:31

Nekem két hete járt le az egy éves szerződésem. Tekintettel arra, hogy se a Pantel (illetve az Invitel mint jogutód), se én nem nyilatkoztunk, így a szerződés automtikusan, változatlan tartalommal, további egy évre érvényes. Nekem a műszaki része változatlan (4 Mbit/768), bár az utóbbi eddig se és mostanában se éri el a 768-at. Műszakilag nekem rendben.

De az Ügyfélszolgálat, a többszörös : "Nyomd meg a gombot!" vagy tizszer, az szörnyű. S az Ügyfélszolgálatosoknak fogalmuk sincs arról, pl. hogy a weboldal elérhetősége a ki nem számlázott hívásokkal kapcsolatban műszaki vagy nem műszaki hiba.

szia! ha a 24max csomagod van és abból van 4, akkor reklamáld meg.
nekem levitték az árát és kárpótlásul  3 hónapig ingyen van......Üdv

Szerkesztette: hurkagyurka 2008. 03. 27. 17:48 -kor

#840 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 00:10

Valamit tényleg elcseszhettek, az 5-ból ma már nekem is csak szűk 2,5-3 mbitem van!!! :reklamacio:

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.