Idézet: jordan6 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:24
de ha adminként vagy belépve XP alatt és elindítasz egy IE-t, Firefox-ot akkor azt is adminként futtatod, míg Vista alatt nem így van. szerintem ez előny. persze aki nem akarja használni, az kikapcsolhatja.

Az okés, de ha valaki Admin-ként van bejelentkezve, akkor csak tudnia kéne, mit csinál, különben hülyének nézik; egyébként meg NE használja az admin-t, ennél egyszerűbb nem lehet (persze azt MS csavart a dolgon). Nehogy már Adminként admin-jelszavakat meg megerősítéseket kelljen írogatnom... Akkor az Admin is ugyanannyit ér, mint a restricted user. Linuxban ha valamit meg akarsz csinálni, a rendszer nem fog az utadba állni, ott a root tudja, mint akar, s senki sem akadékoskodik. Meg is mondják, hogy konzolon a parancsot root-ként kiadva inkább 2-szer olvasd át, amit írtál, mielőtt végrehajtatod... Szerintem ez elég nagy különbség - ha nem is a rendszer technikájában, inkább a "gondolkodásában". A linux bízik benned, ha nem tudod, mit hogyan kell csinálni, attól a rendszer olyan, amilyen. A windows nem bízik, félt téged, s ez óriási hiba. Szerintem meg kéne tanítani az embereket gondoskodni a rendszerükről, s nem pedig fordítva. Az ugyanis egész nemes egyszerűséggel lehetetlen.
10 év múlva már a böngészőt sem lehet futtatni majd, mert veszélyes? Mi a "következő fokozat"?.
ps.: ezek az "admin-korlátozások-megerősítések" talán azért jöhettek létre, mert valahol, valakik, sokáig súlyos fogalomzavarban voltak, nagy mennyiségben: nem értették meg, hogy adminként használni mit jelent, hogy bármi megtörténhet, stb. Szerintem csak látszatra előny, a mostani helyzetünkhöz képest, de egyre inkább "összemos" bizonyos fogalmakat, a fejekben talán még nagyobb lesz majd a "káosz", aki nem értett hozzá eddig, nem biztos, hogy tudatában lesz a dolgok súlyának, persze látszatra nagyobb lesz a biztonsága, mert jelszót fog kérni majd, de szerintem nem ez a megoldás, hanem megtanítani a usert, a többiben a rendszer pedig valóban legyen a végrehajtó eszköz a kezében, s tegye meg, amire kérik. Nem ez lenne a feladata? Asszem attől egyre inkább távolodunk, s ez az én problémám, ezért ez a sok rinya...
Nos, linux alatt a root felelőssége az első pillanattól be kell hogy verődjön a fejekbe. Ha meg nem, akkor már meg is van a fogalomzavar, onnantól lehet akármilyen az oprencer.
Szerkesztette: Warrior 2007. 08. 09. 08:33 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."