HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2281 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:34

Idézet: jordan6 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:19

azért ez sem teljesen így van. segít megvalósítani a legjobb formulát. csak akkor használjuk admin jogunkat, amikor igazán szükség van rá.

:respect:

Az UAC iszonyat idegesítő vacak. Nem vagyok hajlandó olyan gépen dolgozni, amin nem vagyok admin.
Cirka 5 percig bírtam minden egyes alkalommal a plusz egy gombnyomást.

Adalék:
Szegény egységsugarú júzereknek a cégnél soxor úgy volt beállítva a gép, hogy nézhették a CRT-t 60 Hz-en, éveken át. Módosítási lehetőség nuku.
Most (éljen a kliens-rendszer :lama: ) meg szegény usernek le van tiltva a Remote Desktop, a parancssor meg minden, oszt ha felhív, hogy baja van, rá sem tudok jelentkezni a gépére, igaz, odáig el sem jutok, mert az IP-jét meg sem tudja mondani. A felhasználó kilométeres környezetében informatikus nincs. Ki szív? Naná, hogy a felhasználó. Meg én, mert utána az jön vissza, hogy az informatikus nem volt képes segíteni.

Közben kívülről a céghez bejelentkezéshez 3 login/jelszó és hardverkulcs kell, mindenki a központi tűzfalon és vírusirtó checken keresztül jut ki a webre, Windows update-ek központból szabályozva automatán mennek fel, és ha ne adj isten be is jut egy hacker, mit gondoltok, milyen szenzibilis adathoz fér hozzá a végfelhasználó loginjával? Minden felhasználói progihoz külön login/jelszó, havi változtatással (nekem van 64 - nem tévedés, most számoltam utána!), közös mappák hozzáférései korlátozva/tiltva. Ezek mellett lekorlátozni, hogy szegény tökorrú nehogy felrakjon egy szép hátteret megy egy képernyővédőt...

Végeredményben a kib@szott restricted user korlátok csak a halálba idegesítésre jók.
 aláírás
Spoiler

#2282 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:41

Bármi is a legyen véleményem, de kényszerből együtt kell élnünk ezzel a rendszerrel.

A fő gond az, hogy vártuk a megjelenését, mint gyermek a Télapót.
Amikor megjött ez a Télapó, azzal kezdte, hogy megölte a húsvéti nyuszinkat (leállítja az XP forgalmazását), valamint kiderült róla, hogy a puttonyában nincs más csak egy csomó megrendelő blanketta.(menj memóriát, processzort és főképp videókártyát venni).
A csalódásunkat csak tetézi, hogy miután betette a lábát az otthonunkba, mindenbe beleszól. Ráadásul a puttonyában olyan körülményesen keresgél, hogy attól mindenki a falra mászik. Furcsa az is, hogy úgy mozog, mint egy zombi.

De ha sikerül kimásznom a saját (rém)mesémből, akkor vizslassuk meg ennek az egész vista marketing dolognak a mai magyar viszonyokra való hatását.

Ha a jövő év elején valakinek a vállalkozásában kihal a titkárnő gépe, és az természetesen viszi magával az egész eddigi oem haccacárét - xp-t és office-t - akkor milyen lehetőségei maradtak a cégvezetésnek?
Mekkora költséggel lesz képes egyetlen konfigurációt üzembe helyezni, hogy folytathassa az eddigi munkáját a titkárnő? Mennyi ideig fog a szerencsétlen irodista kínlódni az office 2007-be való betanulással - hiszen az eddig használt 2003-as office is fenn van a halál listán.
Miért kell kihajigálnia a cégnek az összes öreg perifériát (nyomtatót, scannert) - driver hiány miatt?

Éljen az egyetlen közlekedési eszköz a jakfing meghajtású autó!
Ja, hogy sehol sem kapni jakfingot? Az kit érdekel.
Alternatívaként használhatsz pingvines sílécet. Bár ebben a rekkenő hőségben egy kicsit nehézkes.

Igen tudjuk, van Windows downgrade lehetőség.
Ha nem akarunk a cégben rettegni a Télapó krampuszától (BSA), akkor lehet még alternatívaként venni harminc nettó répáért egy ultimate vagy business vistát, hogy használhassuk a régi xp-t egy elérhető árú Ósanos gépen. Használhatjuk tovább a régi tízezer forintos kínai műanyag lézernyomit, amíg ki nem olvad a bele, és talán marad valami adófizetésre is.

De van Bé verzió is.
Tulajdonképpen lophatunk is magunknak Télapót...

Még jó, hogy a rénszarvasok is lázadnak (Dell és Acer), így remélhető hogy a Télapó kedves apukája is gondolkodóba esik és tesz valamit.
Nemcsak az új fiacskája (2008) összefűrészelésén jár az agya, egyébként nyithat egy rénszarvas gyárat is.

Kíváncsi lennék a "Te hány jogtiszta Vistás gépet adtál el?" című szavazós topikra.
Altopikként mehet a "Te mekkorát szoptál az ügyfeled Vistás gépével?"
Al-al topikként pedig talán beszéljünk a „Telefonos segítségnyújtás alapjai a Vistás rendszerben, hálózati megosztási kérdésekben – azaz mi van a pokol hetedik bugyra alatt?”

Tehát a fő gondom a vas.
Az hogy okoskodik a rendszer, az másodlagos - az kell a kreativítás mentes Amerikának. Itt nálunk - okoséknál - csak bosszantó, hogy nem lehet normálisan keresni szövegrészletre, hogy csak akkor törölhetünk, amikor más akarja.
I tak dalse mondaná a művelt orosz...

Ha valaki más nézetet vall, mint amit feljebb leírtam, elolvasom és hajlandó is vagyok közelíteni a saját véleményemhet hozzá, feltéve ha az illető is kifizette a Télapó meghívóját. Mert csórt szoftver ajnározásáért nem fog csokit osztogatni az MS

#2283 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:47

Nem azért, hogy flame legyen belőle de:
Adott vas, core2duo, intel lap, 2 giga ram, két avermedia mce 116 tv tuner
Microsoft távirányító ami két digitv-s beltérit vezérel, HP Scanjet, Lexmark 120
1: XPprof: minden megy
2: XP MCE minden megy
3: Fedora 7: hang csak stereo, tunerek nem mennek, scanner nem megy
4: Debian 4: hang csak stereo, tunerek látszanak, nem mennek, scanner nem megy
5: Ubuntu 7.04 hang csak stereo, tunerek látszanak, nem mennek, scanner nem megy

Természetesen Linuxok alatt minden létező driver/program végigpróbálva, többnapi szívás után sem megy.

Én nem vagyok MS párti, de tény, hogy windows-on minden különösebb ütés nélkül ment minden hardware a gyári driverével, ezzel szemben linuxon csak szívás volt.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2284 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:54

Magyar cégeknél még nagyon sokáig XP lesz az alap operációs rendszer, ez szinte biztos. Sok helyen még Windows 2000-es szerverek mennek, XP vagy 2000pro kliensekkel, külföldön pedig sok helyen a 2003R2 SP2 meg a Vista megy. Itthon még a szerver operációs rendszereket sem cserélik le, a klienseket pedig főleg nem, mert Katika nem fogja tudni elindítani a könyvelőprogramot, vagy nem is fut Vista alatt. :D Office 2007 itthoni elterjedésére meg azt mondom lehet soha nem érjük meg. Iskolákban még office xp-t tanítanak, a 2007-től mindenki a haját tépné. Vista helyzete nagyon érdekes, mert mire itt bevezetnék arra kijön a Windows 7, aminek a kezelőfelülete sokkál inkább office szerű lesz, talán minden eddigi külcsin megváltozik. No, majd összeszedem a gondolataimat és írok egy kisregényt....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2285 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 22:07

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:54

Magyar cégeknél még nagyon sokáig XP lesz az alap operációs rendszer, ez szinte biztos. Sok helyen még Windows 2000-es szerverek mennek, XP vagy 2000pro kliensekkel, külföldön pedig sok helyen a 2003R2 SP2 meg a Vista megy. Itthon még a szerver operációs rendszereket sem cserélik le, a klienseket pedig főleg nem, mert Katika nem fogja tudni elindítani a könyvelőprogramot, vagy nem is fut Vista alatt. :D Office 2007 itthoni elterjedésére meg azt mondom lehet soha nem érjük meg. Iskolákban még office xp-t tanítanak, a 2007-től mindenki a haját tépné. Vista helyzete nagyon érdekes, mert mire itt bevezetnék arra kijön a Windows 7, aminek a kezelőfelülete sokkál inkább office szerű lesz, talán minden eddigi külcsin megváltozik. No, majd összeszedem a gondolataimat és írok egy kisregényt....

Hozzáfűznék egy kicsit az én szemszögemből (iskolában dolgozok többek közt mint admin is) a diákok által elérhető gépek mindegyikén win2000-van Csak azért nem XP (pedig mindegyikhez megvan vásárolva) mert vagy az összes teremben cserélem vagy nem és az egyik termünkben sajnos csak 256mb van arra meg nem vagyok halandó felrakni, Vista-ról álmodni se merek (saját gépemen az van a munkahelyen). Irodai gépeken 1 kivételével mindegyiken XP azon a roh**ék 1 gépen csak azét nem mert van egy ős régi dos-os progi amit még nem sikerült átültetni (leginkább idő hiányába) egyébként Win98 fut azon az 1 gépen. Szervereinken win2003r2 sp2 üzemel. Az oktatásban már pár éve Office 2003-at oktatják a nem éppen profi tanárok. Office 2007 telepítése még tervbe sincs véve (tanárok nem boldogulnának az új kezelő felülettel). Gyanús, hogy igazad van, hogy mire áttérnék Vista-ra addigra itt az új Windows.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2286 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 00:07

Idézet: bon - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 23:07

Hozzáfűznék egy kicsit az én szemszögemből (iskolában dolgozok többek közt mint admin is) a diákok által elérhető gépek mindegyikén win2000-van Csak azért nem XP (pedig mindegyikhez megvan vásárolva) mert vagy az összes teremben cserélem vagy nem és az egyik termünkben sajnos csak 256mb van arra meg nem vagyok halandó felrakni, Vista-ról álmodni se merek (saját gépemen az van a munkahelyen). Irodai gépeken 1 kivételével mindegyiken XP azon a roh**ék 1 gépen csak azét nem mert van egy ős régi dos-os progi amit még nem sikerült átültetni (leginkább idő hiányába) egyébként Win98 fut azon az 1 gépen. Szervereinken win2003r2 sp2 üzemel. Az oktatásban már pár éve Office 2003-at oktatják a nem éppen profi tanárok. Office 2007 telepítése még tervbe sincs véve (tanárok nem boldogulnának az új kezelő felülettel). Gyanús, hogy igazad van, hogy mire áttérnék Vista-ra addigra itt az új Windows.

Irodán még nálunk is van egy 98 azt hiszem, diák gépekre én ráerőszakoltam az XP-t. Most úgy tűnik lenne 2 terem ahova felmenne a Vista is, kipróbálnám ha végre megjönne tisztaszoftver-ben, de ez már más tészta. Az a baj nem lenne olyan tanár aki tudná oktatni, office-ról meg tényleg ne is beszéljünk, mert több IT-s kollegának is kell pár hét mire beletanul.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2287 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 08:21

Idézet: jordan6 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:24

de ha adminként vagy belépve XP alatt és elindítasz egy IE-t, Firefox-ot akkor azt is adminként futtatod, míg Vista alatt nem így van. szerintem ez előny. persze aki nem akarja használni, az kikapcsolhatja.

Az okés, de ha valaki Admin-ként van bejelentkezve, akkor csak tudnia kéne, mit csinál, különben hülyének nézik; egyébként meg NE használja az admin-t, ennél egyszerűbb nem lehet (persze azt MS csavart a dolgon). Nehogy már Adminként admin-jelszavakat meg megerősítéseket kelljen írogatnom... Akkor az Admin is ugyanannyit ér, mint a restricted user. Linuxban ha valamit meg akarsz csinálni, a rendszer nem fog az utadba állni, ott a root tudja, mint akar, s senki sem akadékoskodik. Meg is mondják, hogy konzolon a parancsot root-ként kiadva inkább 2-szer olvasd át, amit írtál, mielőtt végrehajtatod... Szerintem ez elég nagy különbség - ha nem is a rendszer technikájában, inkább a "gondolkodásában". A linux bízik benned, ha nem tudod, mit hogyan kell csinálni, attól a rendszer olyan, amilyen. A windows nem bízik, félt téged, s ez óriási hiba. Szerintem meg kéne tanítani az embereket gondoskodni a rendszerükről, s nem pedig fordítva. Az ugyanis egész nemes egyszerűséggel lehetetlen.
10 év múlva már a böngészőt sem lehet futtatni majd, mert veszélyes? Mi a "következő fokozat"?. :smoker:

ps.: ezek az "admin-korlátozások-megerősítések" talán azért jöhettek létre, mert valahol, valakik, sokáig súlyos fogalomzavarban voltak, nagy mennyiségben: nem értették meg, hogy adminként használni mit jelent, hogy bármi megtörténhet, stb. Szerintem csak látszatra előny, a mostani helyzetünkhöz képest, de egyre inkább "összemos" bizonyos fogalmakat, a fejekben talán még nagyobb lesz majd a "káosz", aki nem értett hozzá eddig, nem biztos, hogy tudatában lesz a dolgok súlyának, persze látszatra nagyobb lesz a biztonsága, mert jelszót fog kérni majd, de szerintem nem ez a megoldás, hanem megtanítani a usert, a többiben a rendszer pedig valóban legyen a végrehajtó eszköz a kezében, s tegye meg, amire kérik. Nem ez lenne a feladata? Asszem attől egyre inkább távolodunk, s ez az én problémám, ezért ez a sok rinya...

Nos, linux alatt a root felelőssége az első pillanattól be kell hogy verődjön a fejekbe. Ha meg nem, akkor már meg is van a fogalomzavar, onnantól lehet akármilyen az oprencer.

Szerkesztette: Warrior 2007. 08. 09. 08:33 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2288 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 08:32

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:21

...
ps.: ezek az "admin-korlátozások-megerősítések" azért jöhettek létre, mert valahol, valakik, sokáig súlyos fogalomzavarban voltak, nagy mennyiségben: nem értették meg, hogy adminként használni mit jelent ...

kb a felhasználók 90% ilyen.

üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2289 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 08:35

Idézet: jordan6 - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:32

kb a felhasználók 90% ilyen.

Egyetértek. Talán jobb lenne, ha ők maguk is fejlődnének, talán mindenki jobban tudná használni a rendszereit még akkor is, ha a hibák néha valóban idegesítőek. Mondjuk akkor talán ez a topic nem volna... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2290 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:01

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:35

Egyetértek. Talán jobb lenne, ha ők maguk is fejlődnének, talán mindenki jobban tudná használni a rendszereit még akkor is, ha a hibák néha valóban idegesítőek. Mondjuk akkor talán ez a topic nem volna... :smoker:

egy példa. el lehet adni az 500 forintos kínai sz@rt is, mert van rá kereslet, sőt erre van igazán kereslet. véleményem szerint azért tették bele ezt a sokak szerint túlzott "hülyebiztos" uac-ot, mert erre van kereslet, szükség.

üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2291 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:10

Te most tényleg azért fikázol, mert a Vistában valamilyen szinten megpróbálták kiküszöbölni a hülye user (legyen akár admin joggal felruházva is!) kártékonyságát?

Vagy szerinted egyből restricted usernek kéne indítani, és utána a (restricted, egységsugarú) user majd megváltoztatja magát adminnak? Akkor meg az lenne a gond.

Bocs, de az utolsó oldalon már megint elkezdtétek ezt a faszom linux-windows hitvitát.
Kurvára nem ide tartozik.
Ha nem tetszik, menjetek a linux topikokba linuxot fényezni.

#2292 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:12

Megjött a Creative SB X-Fi Xtreme Gamer-em. Naívan azt gondoltam majd kikapom az Audigy2-t, ezt meg be és kész. Ááá, felejtsd el Vista alatt. Olyan kékhalálokat dobott a Vista, hog győztem figyelni. Csökkentett módban kézzel kellett eltávolítani a régi hangkártyát, és manuálisan feltenni az újhoz az új drivert. Mondjuk ezt amúgy is megtettem volna, mert az operációs rendszerek nem arra valók, hogy driverileg up to dated-ek legyenek, nade akkor is... Tiszta Win98(ME) feeling. Szóval XP-hez képest visszalépés ez a része.

#2293 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 20:36

Hát az uacot a legegyszerűbb van opció rá a control panelen.

az UAC egy hasznos es jo funkcio. nekem mar fogott el gyesznolkodni akaro webes activex kontrol-t. meg minden mas normalis oprencernel juezrkent oberkodunk nem pedig gyokerkent es bejjon a kritikus funkciokat sudo-zzuk.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2294 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:17

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 9:52

Uff!
Jól beszéltél!

Nos a mappatörlés.
Provokálni nehéz, de tuti találkoztatok vele.
Leginkább a startmenüben való törléskor lehet szembesülni vele.

Lényeg, hogy legyen legalább két egymásba ágyazott mappa.
Nyiss meg egy fájlt, vagy kattints egy linkre (!!!) ami a belső mappában van.
Zárj be mindent - csak a desktop maradjon.
Töröld a külső mappát - ekkor jelentkezik a hiba.
Néha tojik törölni.

Nincs futó alkalmazás, thrumbnail, semmi.
Ha így hagyod órákig, akkor is marad a törölhetetlenség.
Kijelentkezés, bejelentkezés és törölhető.

ez a windos file locking mechanizmusban van. ha valamit valami fog affor nem torolheto. erdemes lenne megnezni filemon-nal hogy csukott abblakok ellenere nem fogja-e megis valami a file-t.

#2295 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:19

Idézet: worxland - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:34

Az UAC iszonyat idegesítő vacak. Nem vagyok hajlandó olyan gépen dolgozni, amin nem vagyok admin.
Cirka 5 percig bírtam minden egyes alkalommal a plusz egy gombnyomást.

ez tipikus windowsjuzer betegseg. minden egyeb nem-windows juzer ember kepes ra. en meg a zikszpet mezitlabas juzerkent hasznalom esha nagyon faaaj valami, akkor RunAS

#2296 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:22

Nem egészen. Az uac szól, ha az admin jogoddal élni akarsz. Csak az a hiba, hogy én tudom, hogy élni akarok vele nem kell hogy rákérdezzen. Nem viccből hívom be a cp-t vagy bármit.

alapveto hiba gyokerkent hasznalni egy rencert. a windows juzerek ezt a security dologot ugy laccik 15 ev alatt sem voltak kepesek mentalisan abszolvealni :D

#2297 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:26

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:10

Te most tényleg azért fikázol, mert a Vistában valamilyen szinten megpróbálták kiküszöbölni a hülye user (legyen akár admin joggal felruházva is!) kártékonyságát?

Vagy szerinted egyből restricted usernek kéne indítani, és utána a (restricted, egységsugarú) user majd megváltoztatja magát adminnak? Akkor meg az lenne a gond.

Bocs, de az utolsó oldalon már megint elkezdtétek ezt a faszom linux-windows hitvitát.
Kurvára nem ide tartozik.
Ha nem tetszik, menjetek a linux topikokba linuxot fényezni.

Az admin joggal felruházott hülye user minden rendszer esetén veszélyes. Épp ezt akartam mondani... Ergo ezt kiküszöbölni, hát nem tudom... Talán meddő próbálkozás, nem tudom, fog-e valahova vezetni, vagy csak a reinstall-ok számát csökkenti majd. Bármilyen rendszerben.
De hogy válaszoljak is: igen, ez a gondom, hogy így akarják növelni a biztonságot. Lehet, hogy rosszul látom, de olyan érzésem van, mintha pl. lenne 1 jól megtervezett hierarchia (pl. 1 cég szervezeti felépítését tekintve), ami ha betartjuk a megfelelő "szolgálati utakat", akkor jól működik, ha szabad ilyet mondani. De ha mindenki mindenkinek kezd el utasítgatni (ez túlzás, tudom), akkor felborulhat minden. Tudom, hogy erős a példa, csak azt érzem, hogy az MS is egyre inkább "keresztbe" cselekszik, más kérdés, hogy módszerei mindenki számára közérthetőek, s egyszerűek (ezért hiszik sokan, hogy jól teszi a cég, amit tesz). Viszont ettől még nem biztos, hogy azok a módszerek hatékonyak is, s az sem biztos, hogy olyan lesz a rendszer, amilyennek MI szeretnénk. Asszem a rendszer mi miattunk van. De ezek csak az elvek. Szerintem bizonyos alapelvek "megszegése" hosszú távon az egész rendszer létjogosultságát kérdőjelezi meg. Még akkor is, ha pillanatnyilag sokaknak jól működik. Azt ugyanis nem tudhatjuk, hogy pontosan hány esetben működik jól s hány esetben rosszul. :smoker:

#2298 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:32

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:41

Bármi is a legyen véleményem, de kényszerből együtt kell élnünk ezzel a rendszerrel.
nem kell, nincs kenyszer.

A fő gond az, hogy vártuk a megjelenését, mint gyermek a Télapót.
Amikor megjött ez a Télapó, azzal kezdte, hogy megölte a húsvéti nyuszinkat (leállítja az XP forgalmazását), valamint kiderült róla, hogy a puttonyában nincs más csak egy csomó megrendelő blanketta.(menj memóriát, processzort és főképp videókártyát venni).
A csalódásunkat csak tetézi, hogy miután betette a lábát az otthonunkba, mindenbe beleszól. Ráadásul a puttonyában olyan körülményesen keresgél, hogy attól mindenki a falra mászik. Furcsa az is, hogy úgy mozog, mint egy zombi.
ezsem igaz. ahogy a sajtoban is olvashattad a komolyabb cegek kivarnak a win server 2008-ig a migralasban. nalunk a cegen belul a mai napig win2k van, kozel 70 ezer juzer. mindez azert mert a ceges appsuite meg a zikszpevel sem kompatibilis. belive me, ebbol semmi hatranyom nem szamazik.

Ha a jövő év elején valakinek a vállalkozásában kihal a titkárnő gépe, és az természetesen viszi magával az egész eddigi oem haccacárét - xp-t és office-t - akkor milyen lehetőségei maradtak a cégvezetésnek?
Mekkora költséggel lesz képes egyetlen konfigurációt üzembe helyezni, hogy folytathassa az eddigi munkáját a titkárnő? Mennyi ideig fog a szerencsétlen irodista kínlódni az office 2007-be való betanulással - hiszen az eddig használt 2003-as office is fenn van a halál listán.
Miért kell kihajigálnia a cégnek az összes öreg perifériát (nyomtatót, scannert) - driver hiány miatt?
minden komolyabb ceg volume licenszeket hasznal. egy vistas CAL csomag feljogosit XP hasznalatara is.

vannak alternativak - raadasul.

#2299 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:25

alapveto hiba gyokerkent hasznalni egy rencert. a windows juzerek ezt a security dologot ugy laccik 15 ev alatt sem voltak kepesek mentalisan abszolvealni :D

Meglehetősen így tűnik. Márpedig mentálisan sokkal nagyobb horderejű dolgok "dőlnek el", mint amire az összes oprencer képes. S amíg a felhasználók többnyire nem lesznek tudatában, mi is történik s miért, addig ... ...szóval addig kiírhatom itt a belemet is... :)

Ezen az MS csak nyer természetesen, én csak azt akartam mondani, hogy az lenne talán jó, ha mindenki 2 szemmel nézné a dolgokat s próbálna fejlődni, "annak ellenére", hogy számítógépet használ.  :smoker:

#2300 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:56

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:12

Megjött a Creative SB X-Fi Xtreme Gamer-em. Naívan azt gondoltam majd kikapom az Audigy2-t, ezt meg be és kész. Ááá, felejtsd el Vista alatt. Olyan kékhalálokat dobott a Vista, hog győztem figyelni. Csökkentett módban kézzel kellett eltávolítani a régi hangkártyát, és manuálisan feltenni az újhoz az új drivert. Mondjuk ezt amúgy is megtettem volna, mert az operációs rendszerek nem arra valók, hogy driverileg up to dated-ek legyenek, nade akkor is... Tiszta Win98(ME) feeling. Szóval XP-hez képest visszalépés ez a része.

az ikszfis tocsikban errol mar futottunk par kort :D

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117