HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2361 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 08:24

Idézet: bon - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 17:58

A HP-nak van univerzális nymotató drivere próbáltad? Esetéleg beválhat még (nekem bevált hp 1000-esnél) az XP-s driver.

Tudnál erről kicsit bővebben irni?
Link, milyen nyomikat támogat, hogy kell telepíteni...stb...

Egy ismerősöm használ 1020-as hp nyomit, de én nem találtam működő vista-s drivert hozzá..

Előre is köszi!

#2362 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 08:46

Hi!

Én nekem kb 1 hónapja van a gépen a Vista Ultimate 32bit, mert annyi rosszat olvastam itt róla mondom kipróbálom :)

A gépem egy AMD X2 4400+, 2 Gbyte RAM, Maxtor 250 Gbyte-os SATA wincsi 3 részre osztva, 7900 GTO VGA, Gigabyte K8NF-9 alaplappal.

Persze még vannak egyébb cuccok is de a lényeg, hogy nekem semmi gondom nem volt. Mindenhez leszedtem a drivert felraktam és működik rendesen. Még egy régi tv tunerem volt a Pinnacle PCTV Stereo de a Mediacenterrel az is ment mert van hozzá Vista driver. Azóta vettem egy másik tunert egyébb okok miatt.

Sokan panaszkodnak a másolásra hát nekem talán még gyorsabb is mint XP alatt. Mondjuk akik ide írtak sokaknak RAID-ben volt több wincsijük azzal lehet, hogy tényleg gond van, de nekem 1 wincsivel tökéletesen megy minden.

Ami különbség van az Xphez képest az a játékok belassulása de remélem idővel az is jobb lesz. Szóval nekem semmi gondom vele.

#2363 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 09:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 0:20

figyelj ezek lényegtelen apróságok ahhoz képest, hogy a vista az IPV6-os lokál linkezésével simán eléri azt, hogy egy ICS-t végző XP leesik a PPPOE linkjétől ha a LAN-on levő vistát shutdownolod :D

...aaaaaaaand hackers welcome!  :D
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2364 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 09:48

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 9:24

Tudnál erről kicsit bővebben irni?
Link, milyen nyomikat támogat, hogy kell telepíteni...stb...

Bővebb info: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2365 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 10:11

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 23:24

Légyszi írd le, milyen pozitívumokat éreztél az XP-hez képest! :)

Hát lényegében egy pozitívumot tudok elmondani.  Gyorsabb. (persze a "lassító rutinok" letiltása után) Csak ezért nem töröltem még le. Minden más kezelőfelületet és működést érintő változtatást eddig csak negatívumként éltem meg.

#2366 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 11:11

Hát lényegében egy pozitívumot tudok elmondani.  Gyorsabb. (persze a "lassító rutinok" letiltása után) Csak ezért nem töröltem még le. Minden más kezelőfelületet és működést érintő változtatást eddig csak negatívumként éltem meg.

Én sajna nem tapasztaltam semmi jót/pozitívot a használatával kapcsolatban, így hamar kilőttem. :D
Egyébként melyek ezek a lassító rutinok, amit/ket le kell tíltani?
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2367 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:59

"Egy ismerősöm használ 1020-as hp nyomit, de én nem találtam működő vista-s drivert hozzá"

Gondolom 64-bitesre kell.
Orosz lapokon érdemes keresni alternativ drivereket.
Nekem a xerox 3116 pl a 3124 driverével megy.

A 1020-as laser asszem megy az a310 sorozat driverével, de nem esküszöm rá.
Ha próbálkoztok akkor egy registry mentés nem árt elötte, ha behalna.

#2368 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 13:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 12:09

Egyébként melyek ezek a lassító rutinok, amit/ket le kell tíltani?

Hát amiket fentebb írtam.

Windows Search, Thumbnail generálás, Scheduled Defrag, System restore

Én még ezen felül lekapcsolom a windows defendert, ics/firewall-t. És még ezen felül is lehet szerintem sok sok háttérben futó szar, amire semmi szükségem csak nem tudok róla.

#2369 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 13:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 14:49

Én még ezen felül lekapcsolom a windows defendert, ics/firewall-t. És még ezen felül is lehet szerintem sok sok háttérben futó szar, amire semmi szükségem csak nem tudok róla.

A scheduled defrag miért lassítana? Kit zavar az, hogy szerdán éjjel 2kor lefut, legalább összerendezi a winyokat, amitől valszeg még gyorsul is, nemhogy lassulna...

#2370 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 14:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 14:49

Köszi! :respect:  Majd egyszer kipróbálom. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2371 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 14:40

nemtom nekem holnap lesz a napja hogy megnézem mit muzsikál a vista a sok KB csomag feltelepítése után...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2372 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 15:18

Idézet: djculture - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 15:40

nemtom nekem holnap lesz a napja hogy megnézem mit muzsikál a vista a sok KB csomag feltelepítése után...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:reklamacio:  8)  :nevet:

#2373 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 15:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 16:18

:reklamacio:  8)  :nevet:

á csak elQjön egy szép érthetö hibaüzenet majd biztos :Đ
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2374 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 15:53

azt be lehet valahol állítani egyes programokra hogy ne kelljen mindig engedélyezni a futásukat? (eltűnjön a kis pajzs az ikonjukról)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2375 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 16:01

Idézet: djculture - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 16:49

á csak elQjön egy szép érthetö hibaüzenet majd biztos :Đ

:eek:  :Đ

#2376 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 18:04

Idézet: djculture - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 23:16

bakker gyerekek lesz ám javítás böven az op rendszerhöz:
[marha hosszú lista]

Ezek nem javítások, hanem a félig kész, valamennyire működő kódoknak a (remélhetőleg teljes változatra történtő) cseréje. :p
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2377 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 19:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 14:54

A scheduled defrag miért lassítana? Kit zavar az, hogy szerdán éjjel 2kor lefut, legalább összerendezi a winyokat, amitől valszeg még gyorsul is, nemhogy lassulna...

Mert bár szerdán éjjelre van beállítva, nekem sosem megy a gépem szerdán éjjel, így ő fogja magát és amikor délután bekapcsolom a gépem, akkor kezdi el csinálni a háttérben. Na meg miután feltelepíted akkor is az első dolga, hogy elkezd defragolni első indítás után, nem is tudsz róla csak azt látod, hogy valami zabálja az erőforrásokat és folyamatosan kerreg a vinyó. Ez nálam különösen jó, ha a kb 1.5TB háttértárat elkezdi defragolni. Jövő hét szerdára talán el is készül vele.

#2378 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 23:24

Légyszi írd le, milyen pozitívumokat éreztél az XP-hez képest! :)

- Gyorsabb (sokkal) mint az XP. Mármint desktop esetén. Pl. az általatok letiltott Superfetch betöltögeti a böngészőt, ezt-meg-azt (1.5gb), aztán utána már nem tölt, szinte egyáltalán.
- Az általatok szintén letiltott Windows Search mindent megtalál nekem pillanatok alatt.
- Minden hardverem megy vele, egyedül a tunerhez nem volt beépített driver (azt sajnos cd-ről kellett telepítenem).
- A Media Centere sokkal jobb mint a régi (2005).
- Stabil. De tényleg.
- Minden program megy vele, amit használok.
- Szép. Igen, tetszik.

Kb. ennyi. Ha már egyszer van egy 4.9 Vista Experience-ű gépem, miért ne használnám ki?

Ami nem tetszik:

- Nincsenek vektorgrafikus 3D-s vagymi ikonok.
- Nincs WinFS.

:p

#2379 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 20:45

valami zabálja az erőforrásokat és folyamatosan kerreg a vinyó

Alacsony lemez I/O és processz prioritással (mert a Vista ilyet is tud), ezért - hacsak nem nagyon ősrégi az a gép - nem észrevehető. Legalábbis nálam :)
De látom, neked Core 2 Duod van, 2 giga memóriával. Igazán nem értem, mi a nyűgöd :think:

#2380 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:36

Hát csak az, hogy én szeretném használni a gépet arra amire én akarom ne a windows döntse el mire ad erőforrást. És igenis iszonyú idegesít az, hogy kerregteti a vinyót tökmind1 milyen prioritással. Superfetch-et meg nem kapcsoltam ki mivel azt sem tudom mi az. De most hogy így mondod lehet az tehet róla, hogy a 2 giga ramból nulla azaz 0 MB üres alapállapotban.

Nekem sajnos nem minden program megy vele.

media centert sosem használtam nem is fogom.
windows keresőt sem
minden hardver megy vele, asszem ez a minimum ami elvárható, ha nem lenne minden hardverhez driver hozzá fel sem teszem eleve.

Egyébként most megint sikerült qrvára felhúznia valamivel, akárhogy állítgattam nem engedte a file associations megváltoztatását, ami wmplayerhez volt rendelve az istennek sem rakta át winamphoz. Hiába próbáltam run as administrator ökörséget vagy bármit nem tette át m3u-ra mind a fos wmplayert hozta be. cp-ből sem engedte átrakni, ki volt szürkítve a jelölőnégyzet, nem lehetett levenni, hogy ne a wmplayer legyen a default program. Ha megpróbáltam hozzárendelni akkor meg csak a wmplayert dobta fel a listába, hogy ahhoz lehet hozzárendelni ezt a kiterjesztést. Browse-olni persze lehett volna, de anyja kínját, hát majd fogok én minden egyes kiterjeshez egyesével keresgélgetni a winampot, az amúgy is fos dialog boxjával hát fenéket. Rákerestem neten van e valami megoldás első találat: "windows media player cannot be uninstalled" Hát ez mégjobban felhúzott. Úgyhogy olyan f8-at kapott a wmplayer, hogy csak úgy füstölt. Persze vista rögtön hátast dobott, hogy nincs meg a program amivel meg akarja nyitni a fájlt. Viszont ettől csodák csodájára megjelent a hozzárendelhető programok listájában a winamp, és simán hozzá lehetett rendelni. De jól van vista, ha ő így akkor én is így ezután ha valamit baszakszik valamit letörlök belőle cserébe :D

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.