HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#241 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:38

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 16:32

Igen, ez igy logikus kiszemeltem az alcohol 120% szoftvert de micsoda veletlen nem telepiti a virtualis meghajtot!

Alcohol 120% (v1.9.6.4719) nekem csinált virtuális meghajtót.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#242 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 28. 15:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 12:42

nem te, hanem az atlagember b+ :Đ

Az átlagember meg nem használ linuxot. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#243 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 28. 15:40

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 15:35

Ha valaki ismer hasonlo szoftvert vistahoz irjon.

Mondjuk a Daemon-Tools nem jó?  :Đ
Abból van 64 bites is... ;)

#244 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:41

Idézet: acu - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 15:38

Alcohol 120% (v1.9.6.4719) nekem csinált virtuális meghajtót.

Melyik valtozat? mert lehet hogy regebbit hasznaltam.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#245 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:42

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 15:40

Mondjuk a Daemon-Tools nem jó?  :Đ
Abból van 64 bites is... ;)

Ez igaz kisem probaltam! Koszi.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.

#246 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 16:42

Idézet

bizony nem. mindazon alatal a wineket telepitik ujra az emberek atlagosah 3/4 evente, nem pedig a linuxokat

Júliusban lesz négy éves. :) Linuxokat azóta telepítettem egy párszor, de azt se sokszor.
"Légy szerény mint én..."

#247 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 18:00

Jelenleg egy aktiválatlan magyar vista ultimate rendszeren vagyok. Mondjuk úgy, tesztelem. Feltett szándékom a vásárlás, ám ez csak április, vagy május folyamán fog megtörténni, méghozzá angliából kapom majd, egy OEM angol ultimate verziót (cirka 10 ezret spórolok ezzel).
Namost, a kérdésem a következő:
Ha meglesz a legális páldányom, de addigra már jól "belaktam" a jelenlegi hm... tesztrendszeremet, van-e lehetőségem ezt legalizálni, majd aktiválni újratelepítés nélkül?
Gondolok itt arra, hogy a termékkulcs megváltoztatása után (természetesen arra, amit megvettem) menni fog-e az aktiválás?

#248 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 18:21

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 19:00

Jelenleg egy aktiválatlan magyar vista ultimate rendszeren vagyok. Mondjuk úgy, tesztelem. Feltett szándékom a vásárlás, ám ez csak április, vagy május folyamán fog megtörténni, méghozzá angliából kapom majd, egy OEM angol ultimate verziót (cirka 10 ezret spórolok ezzel).
Namost, a kérdésem a következő:
Ha meglesz a legális páldányom, de addigra már jól "belaktam" a jelenlegi hm... tesztrendszeremet, van-e lehetőségem ezt legalizálni, majd aktiválni újratelepítés nélkül?
Gondolok itt arra, hogy a termékkulcs megváltoztatása után (természetesen arra, amit megvettem) menni fog-e az aktiválás?

Működik a dolog, viszont külföldről vásárolt OEM nem tudom hogyan lesz legális itthon...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#249 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 19:08

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 19:21

Működik a dolog, viszont külföldről vásárolt OEM nem tudom hogyan lesz legális itthon...

Kösz a választ. Biztosan működik, vagy csak gondolod, hogy igen?
Azért kérdem, mert ha működik, vagyis tudom aktiválni, akkor nem értem miképpen lehetne illegális.
Ha esetleg arra gondolsz, hogy így nem vehetem igénybe a magyar supportot, csak az angolt, az nem gond.
Vagy van valami más is, amiről nem tudok? Ha veszek akárhol a világon egy vistát, azt nem használhatom szabadon bárhol a földön? (term egyéb licenszfeltételeket betartva)
Mivel ultimate verzióról van szó, az nem lehet gond - a legalitás szempontjából -, hogy angolt vettem és magyaron aktiválom.

Egyébként részemről nincs semmi trükközés az egészben, egyszerűen csak a hülye törelmetlenségem késztet ilyen kérdésekre. Megkaptam a DVD-t, telepítettem, nézegettem, egyre jobban belelendültem, már csaknem teljesen átálltam rá, mikor felderengett, hogy jó-jó, de mi lesz majd ha meglesz a sajátom? Csinálhatom végig a "belakást" ismét. Éles dolgokat (saját fejlesztés, doksik, e-mai kezelés) még nem vittem át, pont ezért.

Igazából olyan nagyon nem izgat az sem, ha esetleg várnom kell még 2 hónapot akár a dologgal, de mostmár elviekben érdekel a dolog, hogy működik-e így a dolog. Ha valaki tudja biztosan mi a helyzet, kérem írja meg.

#250 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 20:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 12:18

a 100ezres gep kategoriat meg el kellene felejteni, mindenki tudja mibol all ossze. olvasgatom itt a juzer postokat/alairasokat es szinte mindenkinek 300k+-os a gepe eredeti beszerzesi aron.

Az én mai gépem 116 ezer volt, amikor megvettem (+30k monitor), akkor korszerű alapgépnek számított. Azóta ráköltöttem, ahogy számolok, negyvenöt körül. Beszerzési áron, monitor, és az azóta kikerült, elajándékozott alkatrészek nélkül ~130 k a jelenlegi konfigom, plusz monitor (30k), nyomtató (24k), szkenner (18k). A Vistát egész lendületesen futtatja, driver egyedül a webkamerámhoz (Technika, valami tescos műszaki márka, jópofa, autó alakú egeret is forgalmaz :D) nincs. (Illetve érdekes, MSN, skype nem látja, de WIA-n keresztül működik.)

#251 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 28. 22:05

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 20:05

Az én mai gépem 116 ezer volt, amikor megvettem (+30k monitor), akkor korszerű alapgépnek számított. Azóta ráköltöttem, ahogy számolok, negyvenöt körül. Beszerzési áron, monitor, és az azóta kikerült, elajándékozott alkatrészek nélkül ~130 k a jelenlegi konfigom, plusz monitor (30k), nyomtató (24k), szkenner (18k). A Vistát egész lendületesen futtatja, driver egyedül a webkamerámhoz (Technika, valami tescos műszaki márka, jópofa, autó alakú egeret is forgalmaz :D) nincs. (Illetve érdekes, MSN, skype nem látja, de WIA-n keresztül működik.)

nem Mac mi ?:D

#252 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 22:13

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 20:08

Ha veszek akárhol a világon egy vistát, azt nem használhatom szabadon bárhol a földön? (term egyéb licenszfeltételeket betartva)

Pl nem tudom hogy Angliában milyen feltételekkel lehet OEM szoftverhez jutni, ez országonként változó, és általában csak az adott ország disztribúciós hálózatán keresztül legális. A jogtisztasághoz ebben az (OEM) esetben a COA matrica és a birtokbakerülést igazoló irat (pl számla) szükséges, és nem az hogy tudod-e aktiválni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#253 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 22:43

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 23:13

Pl nem tudom hogy Angliában milyen feltételekkel lehet OEM szoftverhez jutni, ez országonként változó, és általában csak az adott ország disztribúciós hálózatán keresztül legális. A jogtisztasághoz ebben az (OEM) esetben a COA matrica és a birtokbakerülést igazoló irat (pl számla) szükséges, és nem az hogy tudod-e aktiválni.

Azt nem tudtam, hogy az OEM feltételek országonként változóak, a többi infót igen. Természetesen lesz számlám, pontosan tudom, hogy ez a perdöntő a legalitás szempontjából, és nem az aktiválás.
De mégis milyen feltételekre gondolsz, aminek itt Magyarországon nem felelek meg? (Amit eddig találtam angol oldalakon, ott is a géphez, illetve az alaplaphoz való kötöttség szerepel).
Hogy csak az adott ország disztribúciós hálózatán keresztül legális - ez bántott... Nem feketén akarom megvenni, a fiam veszi meg, Angliában, angol pénzért, angol boltban.

Most komolyan, ha van valami olyan kitétel ami megakadályozza, hogy én itt Magyarországon nem vehetek legálisan Vistát külföldről, csak belföldön, akkor szóljatok már rám még mielőtt megvenném.

#254 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 23:02

Microsoft Licensing FAQs (UK)
Ennek a végén pl ez van:
Q. Can I buy OEM Windows XP software with a mouse?
A. No, OEM desktop software must be pre-installed on a fully assembled PC.

Ez szigorúbb mint nálunk...

#255 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 23:15

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 22:43

Azt nem tudtam, hogy az OEM feltételek országonként változóak, a többi infót igen. Természetesen lesz számlám, pontosan tudom, hogy ez a perdöntő a legalitás szempontjából, és nem az aktiválás.
De mégis milyen feltételekre gondolsz, aminek itt Magyarországon nem felelek meg? (Amit eddig találtam angol oldalakon, ott is a géphez, illetve az alaplaphoz való kötöttség szerepel).
Hogy csak az adott ország disztribúciós hálózatán keresztül legális - ez bántott... Nem feketén akarom megvenni, a fiam veszi meg, Angliában, angol pénzért, angol boltban.

Most komolyan, ha van valami olyan kitétel ami megakadályozza, hogy én itt Magyarországon nem vehetek legálisan Vistát külföldről, csak belföldön, akkor szóljatok már rám még mielőtt megvenném.

Bonyolulttá teszik, helyesebben még bonyolultabbá a licencet.

#256 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 00:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 0:02

Ez szigorúbb mint nálunk...

Hát, nem tudom, véleményem szerint ugyanolyan. Angol oldalakon (amazon.uk pl) online is kapható, akár rögvest megvehetném gép nélkül. Ott a licenszről csak ad egy linket, ami elmondja a builder és a végfelhasználó kapcsolatát. Valóban, nem találtam konkrétan olyat, hogy mi van ha a kettő ugyanaz a személy - gondolom ez ott nem annyira jellemző, aki építgeti a gépét magának, az dobozost vesz -, ám olyat sem találtam, hogy a bulder, és az end user ne lehetne ugyanaz.
Ott egyszerűen fel sem merül az OEM mint külön szoftver, csak ha gépet vesz, ott van rajta.
Eh, asszem várok, míg FlowM@n ránéz a topikra.

#257 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 29. 06:52

Mondom én, hogy ez a baj

Közben kijött a 7.3-as Catalyst Vistára és már megint vicc, hogy több hónapja ezeket nem tudják megcsinálni:
- Playing a DVD under the Windows Vista operating system using the Windows Media Player may result in the DVD failing to play when switching between display devices using the hot-key function. Further details can be found in topic number 737-24472
- OverDrive™ may not function as expected under the Windows Vista operating system when running an OpenGL application. Further details can be found in topic number 737-25524
- Resuming from an S3 state may result in a longer than expected time for the Windows Vista operating system to resume. Further details can be found in topic number 737-25798

Na meg hogy a Crossfire cuccokra csinálták meg a legtöbb javítást, hogy legyen mivel csillogni, de hogy rendesen menjen a driver... röhej. OpenGL-es cuccok már mennek már? Pl. Sea3D...?
A Theater kártyákhoz sem tudnak egy rendes drivert kiadni a 7.1 óta...  :down:

Szerkesztette: Mykee 2007. 03. 29. 06:59 -kor

#258 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 08:44

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 6:52

Mondom én, hogy ez a baj

Közben kijött a 7.3-as Catalyst Vistára és már megint vicc, hogy több hónapja ezeket nem tudják megcsinálni:
- Playing a DVD under the Windows Vista operating system using the Windows Media Player may result in the DVD failing to play when switching between display devices using the hot-key function. Further details can be found in topic number 737-24472
- OverDrive™ may not function as expected under the Windows Vista operating system when running an OpenGL application. Further details can be found in topic number 737-25524
- Resuming from an S3 state may result in a longer than expected time for the Windows Vista operating system to resume. Further details can be found in topic number 737-25798

Na meg hogy a Crossfire cuccokra csinálták meg a legtöbb javítást, hogy legyen mivel csillogni, de hogy rendesen menjen a driver... röhej. OpenGL-es cuccok már mennek már? Pl. Sea3D...?
A Theater kártyákhoz sem tudnak egy rendes drivert kiadni a 7.1 óta...  :down:

Ennek az AERONAK is kell driver ? :D

http://www.nestle.hu/foodservices/images/p...oki/aero40g.jpg

http://index.hu/tech...ver/vist070328/

Idézet

Robert Peston, a BBC üzleti újságírója jogosan háborodott fel azon, hogy miután 650 fontért vett egy új laptopot, további 400 fontot kellene elköltenie új hardverekre és szoftverekre, amelyek kompatibilisek a Vistával. Többek között új Outlook 2007 levelezőprogramot kell vennie, mert a Vistán a régi Outlookban nem lehet automatizálni a belépést - a Microsoft szakértői úgy döntöttek, hogy a régi Outlook jelszótárolási módszere nem elég biztonságos. Peston emellett PDA-ját is a kukába dobhatja, egy Microsoft-mérnök szerint ugyanis sohasem lesz kompatibilis a Vistával.

Azért megkérdezném tőle, hogy miért nem nézte meg vásárlás előtt a kompatibilitási listát, már ha van ilyen. Amúgy egyetértek az újságíróval, azt is figyelembe kell venni, hogy Ő a BBC-nél nem valószínű, hogy ne kapjon valami elfogadható megoldást, de a kis ember aki megveszi és nincs lehetősége már visszavásároltatni sem a laptopot sem a Vistat a boltban az azért dühönghet :( A gyártó cég hozzá állása meg pökkhendi és arrogáns szvsz.

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 03. 29. 09:05 -kor

#259 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 10:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 8:44

Peston emellett PDA-ját is a kukába dobhatja, egy Microsoft-mérnök szerint ugyanis sohasem lesz kompatibilis a Vistával.

Lehet, hogy még jobban is járt, ugyanis Windows Mobile alapú kéziszámítógépek közül WM2003 oprendszeresek és fölötte 100%, hogy együttműködnek a Vistával, a PPC2002-re nem mernék megesküdni, de szerintem azzal se lesz baj. Ha a.) olyan gépe van, amire meg se jelent WM2003 frissítés, akkor a helyében boldog lennék, hogy más miatt még nem kellett a kukába dobnia; b.) a legtöbb (nem ősrégi) Palm is működik, ha feltelepíti a legfrissebb szoftvert. De ha ilyen gépe van, marhaság a Microsoft-mérnököket kérdezgetni, a mi cégünknél sem tudja senki, milyen dobbal szerelik a Fordokat. :)

Szerintem összekeverhette a Mobile Device Centert és a Windows Media Playert, az nekem is kiírja, hogy a készülékem túl öreg, és nem támogatja a WMP11. Én inkább annak örülök, hogy alapból támogatja a Vista a windowsos kéziszámítógépeket, nem egy toldozott-foldozott, elhanyagolt szoftvert kell használni.

#260 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 12:39

Elmeletileg az unio barmely tagalamaban vasarolt vista ervenyes kellene legyen orszagtol fuggetlen de az elmeletet neha a gyakorlat megcafolja.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.