HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1921 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 20. 08:56

Idézet: Vertigo - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 9:18

Ez volt keznel... Regi oprendszer behalt, es kezembe akadt az rc1...

Szoval akkor van remeny, hogy nvidia chipes alapokra osszejojjon egy mukodo rendszer.

Mint irtad, nfhez muxik jol a gyari meghajto is (raidhez is? nem tudod veletlenul?), nf4nel, esetleg nem tudni, hogy jobb e hagyni az mst, vagy az nvidiasat tegye fel az ember?

Amugy koszi szepen a reflektet! :)

u.i.
ja meg annyi, hogy termeszetesen 64bites oprendszerrel probalkozom, nema  32bitessel...

64bitest felejtsd el, semmi értelme. Csak szívni fogsz a driverekkel, és nem hoz számottevő előnyt a 64bit.
32bitet érintően:
A raid driver nemtom megy-e, valszeg igen. De ha nincs gond az ms félével, akkor én nem tenném fel az nvidia cuccait. Ez érvényes a videokártya driverre is. Próbáld ki előbb a dolgokat, hogy a windows update által lehúzott driverrel mit csinál a kártyád, az általad igényelt programokban. Az nvidia drivereivel csak akkor érdemes szórakozni, ha ezek nem nyújtanak elég teljesítményt, vagy valami bug/nemműködés van.

Én azt mondom tegyél fel egy Home Basic 32 bitet, ms féle driverekkel az alaplapodhoz, és a 81.97-el a 6600gt-hez. XFI-hez szintén van jó driver+alchemy, a többi meg már a gyártójától függ, hogy találsz e hozzá működő drivert.

#1922 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 09:13

Az ilyen vélemény, mely szerint "lehetőleg ne használjuk az ablakos rendszert", bocs, ha nem szó szerint volt idézve azért kicsit erős. A Windows legfőbb előnye, hogy szinte akárki leül elé és elboldogul vele. A pingvines rendszernél ez azért nem garantálható. A Win-re talál a felhasználó programokat tömkelegével, játékokat... A biztonsági dolgokhoz én annyira nem értek mélységében, de mint átlag felhasználó, én személy szerint soha nem szenvedtem kárt a Windows biztonságának handycapjei miatt. Nem vette még senki át az irányítást a gépem felett, nem ütköztem olyan problémába, amit ne tudtam volna különösebb nehézség nélkül megoldani. És a gépem sem mondható tipikusan agyonbiztosítottnak, van rajta egy NOD32 meg a beépített Win tűzfal és kész. Persze bizonyos felhasználási területeken jobb a Linux nyilván, de ha az átlag felhasználókat vesszük alapul, (és pedig belőlük van a több) kíváncsi lennék, hogy hányan lennének elégedettebbek, ha egyszer csak Win helyett Linuxszal kéne a későbbiekben dolgozniuk. Szóval azért az ablakos rendszer szerintem nem lenne olyan egyszerűen elfelejthető.

#1923 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 09:52

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 23:22

Sziasztok!

A kepeket direktbe bemasoltam a vistaba es csak azutan vettem eszre hogy a dragasagom nem forgatja a kepeket automatikusan ha a foto galeribe diskrol hozom be a kepeket csak ha camerabol importalom.
Van egyszerubb megoldas mint visszamasolni majd ujra beolvasni?

nagy vitaban nincs valakinek otlete...surgos lenne a megoldas...koszi

#1924 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 09:54

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 22:59

...

:think:

Mindenki telepíccsen linuxot?  :Đ
A százalékaiddal egy átlagos egységsugarú felhasználónál (pl. én) nem sokra mész. Kezdjek példálózni, hogy 8 éve van NT4, 2000, XP és most Vista a gépemen, és soha semmi bajom nem volt vele? Ugyanmár.

Hogy idézzek egy klasszikusból:
"Ilyen lohadt hozzáállással nagyon gyolsan gladiátolképzőben találhatod magad!"

#1925 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 10:53

nem erről van szó emberek; éppen ezért baj, hogy ennyire gyenge az eredménye a, windowsnak főleg biztonság terén, hogy mindenki ezt használja. Arról meg, hogy nem vetted észre, hogy kártevő tevékenykedik, vagy egy másik ember éppen hozzáfér a gépedhez, nem azt jelenti, hogy nem történt, nem történhet meg. Pl. meg lehet nézni egy router logfájlját, hány portscannelés, betörési próbálkozás van.

#1926 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 11:02

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 11:53

...

Szavaidból némi paranoiát vélek kiolvasni.

#1927 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 11:09

Szerinted oktalan?

#1928 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 11:11

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 11:53

nem erről van szó emberek; éppen ezért baj, hogy ennyire gyenge az eredménye a, windowsnak főleg biztonság terén, hogy mindenki ezt használja. Arról meg, hogy nem vetted észre, hogy kártevő tevékenykedik, vagy egy másik ember éppen hozzáfér a gépedhez, nem azt jelenti, hogy nem történt, nem történhet meg. Pl. meg lehet nézni egy router logfájlját, hány portscannelés, betörési próbálkozás van.

Baromság. A windowsnak pont azért gyengébb a biztonsága, mert sokan használják, és jobban felfedezik a népek a bugokat. Míg a linux felhasználó tábora a windowshoz képest marginális, nincsenek annyian, akik a feltörésével foglalkozzanak, és a lehetséges célpontok is jóval kevesebben vannak.
Másrészt, szerinted ugyan mi vinne rá egy hackert, hogy egy mezei otthoni windows felhasználó gépébe betörjön? Mióta az xp megjelent a beépíett tűzfalat (se) használom, egy sima nod32 vírusírtóval, meg olykor egy spybotot futtatok. Soha semmi kártevő nem volt a gépemen, pedig 24/7 megy a gép. Now what?
Ez szimplán egy baromság, egy régi beidegződés hogy a linux bármiben is jobb lenne. Épp hogy nem jobb, mivel a szoftver támogatottsága kalap szar a windowshoz képest. Igy a mezei felhasználónak kiesik, sőt, még a munkacélra használt gépek nagy részén is. Sőt, mivel futtatok pár szervert debiannal, az utóbbi idők problémái után igencsak gondolkozok már ott is a windows server 2008-ra áttérésen. Csak ne lenne ilyen baszott drága.

#1929 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 11:30

Nem csak a hackerekre gondolok, botnetek, egyéb....Amúgy meg akkor vegyétek meg a kib@szott drága WinServ. 2008-at, ész fizessetek egy zsák pénzt azért, amit ingyen is meg lehet kapni.

#1930 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 11:50

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 12:30

Nem csak a hackerekre gondolok, botnetek, egyéb....Amúgy meg akkor vegyétek meg a kib@szott drága WinServ. 2008-at, ész fizessetek egy zsák pénzt azért, amit ingyen is meg lehet kapni.

Lehet hogy ingyen van a linux, de a windows szerver környezetben is problémamentesebb ma már. Nem beszélve a supportról, a knowledge baseről, meg hogy nem mindent más kernelen, meg libeken fejlesztenek, hanem egységes platformon, minőségbiztosítással, és standardokkal. Ha nem csak egy gyík webszervert, vagy ftp/mailt kell futtatni, hanem összetettebb a feladat, akkor simán elgondolkodtató már a windows.

#1931 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:22

Szerintem akkor is több érv szól a linux mellett.

#1932 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:23

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 13:22

Szerintem akkor is több érv szól a linux mellett.

Ok.

#1933 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:35

nem gondolod, hogy még gond lehet ebből a nagy globálból? voltak balhék, a win. genuine adatokat gyűjtött, és most (föntebb belinkeltem a cikket) reklákmozni akarnak a gépeken. minden a pénzről szól, és ez pofátlanságot is megenged a magánélet szentségének megsértésével.

#1934 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:52

Locutus jól beszél, tkp. én is azt fogalmaztam volna meg, amit Ő, ha meg nem előz. Amúgy meg az az igazság, hogy engem egyáltalán nem érdekel hányan akartak betörni a gépembe, mivel semmi hátrányát nem éreztem eddig, pedig már a Win95-ös korszak óta netezek. Mit szednek ki belőle? A nevemet, adataimat? Rajta van a postaládán vagy az iwiwen meg ki tudja még hány nyilvános helyen... Ezekből az átlagos otthon használt számítógépekből túl sok mindent úgysem tudnak kiszedni... semmi értelme ezekbe betörni, aki ezen parázik és azért használ Linuxot viselve a vele járó hátrányokat, az tényleg némiképp paranoiás. Mellesleg szerintem Win-re is lehet biztonsági cuccokat tenni, annak, aki tényleg idegeskedik ezen. Bár ahogy észre vettem, van egy pár ismerősöm, akik azt se tudják, hogy mi az, hogy vírusirtó meg spyware irtó meg tűzfal, meg azt sem, hogy mi ellen védenek, de feltesznek mindegyikből 3-at a gépre, mert XY a piaci kocsmában azt mondta, hogy kell... aztán csodálkoznak, hogy olyan lassú a gépük, hogy swappel egész nap, pedig csak filmet néznek rajta...

#1935 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:54

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 9:13

Az ilyen vélemény, mely szerint "lehetőleg ne használjuk az ablakos rendszert", bocs, ha nem szó szerint volt idézve azért kicsit erős. A Windows legfőbb előnye, hogy szinte akárki leül elé és elboldogul vele. A pingvines rendszernél ez azért nem garantálható. A Win-re talál a felhasználó programokat tömkelegével, játékokat... A biztonsági dolgokhoz én annyira nem értek mélységében, de mint átlag felhasználó, én személy szerint soha nem szenvedtem kárt a Windows biztonságának handycapjei miatt. Nem vette még senki át az irányítást a gépem felett, nem ütköztem olyan problémába, amit ne tudtam volna különösebb nehézség nélkül megoldani. És a gépem sem mondható tipikusan agyonbiztosítottnak, van rajta egy NOD32 meg a beépített Win tűzfal és kész. Persze bizonyos felhasználási területeken jobb a Linux nyilván, de ha az átlag felhasználókat vesszük alapul, (és pedig belőlük van a több) kíváncsi lennék, hogy hányan lennének elégedettebbek, ha egyszer csak Win helyett Linuxszal kéne a későbbiekben dolgozniuk. Szóval azért az ablakos rendszer szerintem nem lenne olyan egyszerűen elfelejthető.

Tessék már megérteni, hogy a Linux nem Windows. Más igényeket képes kiszolgálni.
Az "átlagfelhasználók" (ahogy írtad) pedig meglepő módon nem lennének elégedettebbek "ha egyszer csak Win helyett Linuxszal kéne a későbbiekben dolgozniuk". Mert egyszerűen Nem kell.  :smoker:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1936 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 13:09

Még egyszer én is elmondom, a támadásokon kívül botnetbe kapcsolódhat a géped.a biztonsági szoftverek meg ne húzzák vissza a gépemet win alatt.

#1937 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 13:35

Jó, akkor mostantól https://forum.hwsw.h...howtopic=126888 , és akár az eddigieket át is lehet helyezni oda.

#1938 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 14:06

Ja, télleg ilyen téma is van itt :) amúgy nem akartam én kampányolni egyik mellett sem, mindenki használja, amelyiket csak akarja, mindenki tudja, hogy neki mi a fontos és ennek megfelelően választhat. A Linux még ráadásul ingyen is van... mondjuk Uram bocsá, hogy hozzáteszem, de aki akarja, annak a Win. is ingyen van (beszélve továbbra is az 'átlagfelhasználókról') :Đ

Szerkesztette: JFS83 2007. 07. 20. 14:07 -kor

#1939 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 20. 14:33

A mai világban atért 25000 forint nem pénz egy jogtiszta OEM operációs rendszerért. És azt se felejtsük el ha nem lenne a Windows akkor most nem tartanánk ott az infomatika területén ahol most tartunk.
A pc-k 10-ed ennyire sem terjedtek volna el a nehezen konfigurálható és használható linuxos op rendszerek mellett.

Részemről hajrá windows.  :respect:

Ui.: És az is tény hogy a betörési kisérlet még nem egyenlő a betöréssel. Én 5 éves használat alatt sosem találkoztam még betöréssel.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#1940 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 14:50

Btw, valaki érdeklődött még itt rajtam kívül:

Hibernálás teljes kikapcsolása:

run
powercfg -H off

Majd futtatni kell a disk cleanupot, hogy teljesen felszabadítsa az eltűnő hiberfil.sys helyét.

Nálam működött :)

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.