HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#141 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 28. 21:41

Na mostmár kezd elegem lenni!
A windows néhány mappánál nem képes megjegyezni az ikonelrendezést. Az egyes mappák megjlenítési beállításainak megjegyzése be van kapcsolva, szóval az nem lehet a baj. Az az érdekes, hogy pl. egy mappámnál csoportok szerinti megjelenítés van és típus szerint, amit nem én állítottam be. Ha viszont itt kiveszem a csoporba rendezést és átrakom név szerintibe akkor ezt nem csak erre alkalmazza, hanem  a sajátgépre is! Ha meg a sajátgépben visszaállítom akkor az a bizonyos mappa is vonatkozik. Megőrít!
Milyen fájlok hülyültek meg, hogy így elromlott ez a mappa megjegyzősdi? Mivel lehetne helyrehozni?
Köszi!

#142 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 22:17

Idézet: garferi - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 22:41

A windows néhány mappánál nem képes megjegyezni az ikonelrendezést. Az egyes mappák megjlenítési beállításainak megjegyzése be van kapcsolva, szóval az nem lehet a baj. Az az érdekes, hogy pl. egy mappámnál csoportok szerinti megjelenítés van és típus szerint, amit nem én állítottam be. Ha viszont itt kiveszem a csoporba rendezést és átrakom név szerintibe akkor ezt nem csak erre alkalmazza, hanem  a sajátgépre is! Ha meg a sajátgépben visszaállítom akkor az a bizonyos mappa is vonatkozik. Megőrít!
Milyen fájlok hülyültek meg, hogy így elromlott ez a mappa megjegyzősdi? Mivel lehetne helyrehozni?
Köszi!

tweakui-ban az explorer/customizations-nal allitsd nagyobbra a 400-at (pl 4000)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: ion 2007. 03. 28. 22:17 -kor

#143 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 22:48

Idézet: garferi - Dátum: 2007. Mar. 28., Wednesday - 22:41

Köszi!

az sokszor nem segit ha a tweakUI-ban megnoveled a megjegyezenod mappak beallitasat mondjuk akar 10000-re is, mert az csak a bags szamokat noveli, ahova a beallitasokat menti folderenkent. ha jol tudom ez alapban "300" vagy 400?, ez a beallitas. de ha felveszed 5000re akor csak annyi lesz, hogy nem 300 mappat "jegyez" meg hanem 5000ret, tehat lesz vagy 5000 bags bejegyzes. persze nyilvan ez attol fugg hany mappat nyitsz meg, mert csak azokat rakja a bags-be amiket megnyitsz. igy nyilvan nem lesz 5000 bejegyzes csak par100 mondjuk. persze ha megnyitsz 5000 mappat akkor azt mindet oda fogja rakni.

bags = HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Shell\Bags

na mar most ennek ellenere is neha (valakinel tobbszor) elfelejti a beallitasokat. ilyenkor van egy masik megoldas:

letre kell hozni ide egy ilyen reg bejegyzest:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell]
"vid"="{137E7700-3573-11CF-AE69-08002B2E1262}"

a vastagon jelolt resz pedig a kovetkezo lehet:

Icons, sima ikon nezet {0057D0E0-3573-11CF-AE69-08002B2E1262}
List, lista nezet {0E1FA5E0-3573-11CF-AE69-08002B2E1262}
Details, reszletes nezet {137E7700-3573-11CF-AE69-08002B2E1262}
Thumbnail, nagy ikon kep {8BEBB290-52D0-11D0-B7F4-00C04FD706EC}
Tiles, ennek nemtom a magyarjat {65F125E5-7BE1-4810-BA9D-D271C8432CE3}
Filmstrip, film ize nezet :D {8EEFA624-D1E9-445B-94B7-74FBCE2EA11A}

ezt a bejegyzes kikenyszeriti ezt a beallitast amit beallitassz itt, minden konyvtarra, tehat meg azokra is amiknek elozoleg nem volt bags szama (pl ha a cdrom/dvdrom ba mesz bele vagy nyitod meg uj ablakban annak nem lesz ilyen bags-e, meg meg a halozati konyvtar beallitasainak sincs), stb.... magyaran ez mindig ervenyben lesz! persze ez csak az ikon nezetet menti le, jegyzi meg, mig a bagsekben az egyes konyvtarak pozicioja (+status bar es masok) is lementodnek...

ez a modszer garantaltan mukodik.  :cool: emlekszem regen mindig amikor a cdrom mapat nyitottam meg (shortcuttalm vagy scriptel) annak mindig a default winbe beleprogramozott nezete jelent meg, holott en mindenhol details nezetet hasznaltam minden konyvtarra. aztan ezzel a tweakkel meg siman ugy nyitodik meg ahogy en akarom. :)

Szerkesztette: des 2007. 03. 28. 22:56 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#144 Felhasználó inaktív   Veres Lajos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 29. 08:16

Tegnap 20-15 kor, minden előzetes figyelmeztetés nélkül eltüntek a Dokumentum mappámból az állományok. (A gép működött, épp a levelezéseimet néztem.) Az oprendszer és programok hibátlan maradt. Az eltünt dokuk  regisztrációs bejegyzései sincsenek meg.
Vissza lehet szerintetek állítani az elveszett fájlokat? (NTFS)
Előre is köszi.
Veres Lajos

#145 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 10:17

Idézet: Veres Lajos - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 9:16

Tegnap 20-15 kor, minden előzetes figyelmeztetés nélkül eltüntek a Dokumentum mappámból az állományok. (A gép működött, épp a levelezéseimet néztem.) Az oprendszer és programok hibátlan maradt. Az eltünt dokuk  regisztrációs bejegyzései sincsenek meg.
Vissza lehet szerintetek állítani az elveszett fájlokat? (NTFS)
Előre is köszi.
Veres Lajos

Ha azota nem mentettel a merevlemezre, akkor a GetDataBack nevu programmal van ra esely. Persze nem artana nehany biztonsagi intezkedes sem :)

A legbiztosabban ugy jarhatsz el, ha egy masik szamitogepen keresztul allitod vissza a fajlokat (pl kiveszed a merevlemezt), es utana viruskeresest is lefuttatsz.

Szerkesztette: ion 2007. 03. 29. 10:20 -kor

#146 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 19:56

Sziasztok,
szeretnék vásárolni egy sata2-es új vinyót. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1. most van egy ata és egy sata vinyóm, az új sata az atát váltaná le. Az XP-m jelenleg a d: partíción van, a c: az ata disk. Ha berakom az új vinyót és lehúzom az atát, akkor nem fognak megkeveredni a betűjelek, fog tudni bootolni a gép? Az új sata2 vinyót c:-nek be tudom állítani az ata helyére és akkor minden marad a régiben? Mert ha a mostani d:-t előlépteti c:-re és az újat berakja d:-nek, akkor az XP gondolom nem fog tudni elindulni...
2. egyelőre annyira nem tervezem, de ha újraraknám az XP-t azzal lennének gondjaim? Legális eredeti példányom van, amibe még nem volt beleintegrálva az sp2, én pedig egy 320 gigás vinyót akarok venni.
Előre is köszi a segítséget.

#147 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:37

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:56

...Az XP-m jelenleg a d: partíción van, a c: az ata disk. Ha berakom az új vinyót és lehúzom az atát, akkor nem fognak megkeveredni a betűjelek, fog tudni bootolni a gép? ...

Általában a C: meghajtón vannak az indítófájlok (ntldr, boot.ini, ntdetect.com), anélkül nem fog menni. De ezeket át is lehet másolni, boot.ini-t lehet módosítani, az (rdisk) utal benne a vinyó pozícióra. Betűjel a registryben rögzítve van (MountedDevices kulcs).

#148 Felhasználó inaktív   Kupszika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 30. 16:10

Sziasztok!

Digital Dollyval átméreteztem egy NTFS partíciót. Amikor újra indítottam nem helyesen mutatta az XP a partíció méretét. Sőt nem is használja helyesen. Még mindig a régi méretnek megfelelően használja a vincsit, ami ugye nem elég.

Kép

Van egy megoldásotok, hogy miként lehetne helyrerakni ezt a problémát?

Sziasztok
Kupszika

#149 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 10:25

Idézet: Signal - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 22:37

Általában a C: meghajtón vannak az indítófájlok (ntldr, boot.ini, ntdetect.com), anélkül nem fog menni. De ezeket át is lehet másolni, boot.ini-t lehet módosítani, az (rdisk) utal benne a vinyó pozícióra. Betűjel a registryben rögzítve van (MountedDevices kulcs).

Köszi. Így néz ki a boot.ini-m:

"[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /usepmtimer /NoExecute=OptIn"

Akkor ha jól értem át kell másolnom a mostani c: meghajtómról a rendszerfájlokat a mostani d: meghajtómra, mégpedig: boot.ini, NTDETECT.COM, ntldr, AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS, IO.SYS, MSDOS.SYS, Bootfont.bin.
Mit kéne átírnom a boot.ini-ben, hogy innentől kezdve csakis a mostani d: meghajtómról bootoljon? Remélem, hogy az új vinyó berkaásakor az a c: betűjelet fogja logikusan kapni és akkor más nem változik majd.
Rákerestem a mounteddevices kulcsra regedittel, de nem találtam változtatható bejegyzést :(

Szerkesztette: Orgi 2007. 03. 31. 10:27 -kor

#150 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 10:52

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 11:25

....Akkor ha jól értem át kell másolnom a mostani c: meghajtómról a rendszerfájlokat a mostani d: meghajtómra, mégpedig: boot.ini, NTDETECT.COM, ntldr, AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS, IO.SYS, MSDOS.SYS, Bootfont.bin.
Mit kéne átírnom a boot.ini-ben, hogy innentől kezdve csakis a mostani d: meghajtómról bootoljon? Remélem, hogy az új vinyó berkaásakor az a c: betűjelet fogja logikusan kapni és akkor más nem változik majd.
Rákerestem a mounteddevices kulcsra regedittel, de nem találtam változtatható bejegyzést :(

Nem oszt, nem szoroz, de az amúgy is 0 bájtos DOS fájlok felejthetők: AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS, IO.SYS, MSDOS.SYS.

A BIOS beállítások szerinti elsődleges boot HDD-hez rdisk(0) bejegyzés tartozik, második eszköz rdisk(1) stb. Mindamellett a rendszer képes elindulni boot-ini nélkül is, mivel az ntldr ilyenkor elkezd keresni önállóan egy betölthető kernelt.

A HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices kulcs alatt könnyen át lehet nevezni a bejegyzéseket (jobbklikk...), és az ott látható betűjeleket cserélni, de a rendszermeghajtód jelenlegi D: betűjelét inkább ne akard megváltoztatni! Egy friss telepítésű Windows jól tűri ezt a trükköt, de amikor már mindenféle programok vannak telepítve, agyonvághatod a rendszert, vagy legalábbis a programok nem fognak rendesen működni.

Ha már sikerült bootolni a D: meghajtót önmagában (ehhez persze legyen aktívként megjelölve) egy új meghajtó legközelebb vagy megkapja a szabad C: betűjelet, vagy cserélheted tetszés szerint a lemezkezelésnél (diskmgmt.msc). Mivel ki van iktatva a bootfolyamatból, már nem számít rendszermeghajtónak, úgyhogy cserélhető.

Problémát okozhat, ha a másolás során az ntldr a partíció egy olyan távolabbi szektorába kerül, ahol a boot-kód nem találja meg, ilyenkor ad egy "hiányzó ntldr" üzenetet. Bár az NT boot-kód elvileg úgy van kitalálva, hogy ne legyen ilyen gond, de attól még előfordul.

Szerkesztette: Signal 2007. 03. 31. 11:02 -kor

#151 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 13:30

Kijött már az SP3? Vagy ha nem, mikorra várható, tudja esetleg vki?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#152 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 14:05

Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem. "generic host process for win32 service" ez
nekem mit és honnan tölt le dolgokat nemtom miket szed le vagy mit
csinál de a tűzfal szerint ez dolgozik. Persze csak akkor csinál vmit ha
bekapcsolom a gépet és kb 10mb-okat mindig elvisz, mindennap. Plusz
az a gáz nekem hogy korlátos microhullámu netem van és kicsit zavaró.
Leállítani nemtom mert akkor nincs internetem. Meglehet valahogy oldani
hogy ez az izé  :Đ neműködjön de a netem menjen?

Köszi Mtbsrác

#153 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 14:17

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 15:05

Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem. "generic host process for win32 service" ez
nekem mit és honnan tölt le dolgokat nemtom miket szed le vagy mit
csinál de a tűzfal szerint ez dolgozik. Persze csak akkor csinál vmit ha
bekapcsolom a gépet és kb 10mb-okat mindig elvisz, mindennap. Plusz
az a gáz nekem hogy korlátos microhullámu netem van és kicsit zavaró.
Leállítani nemtom mert akkor nincs internetem. Meglehet valahogy oldani
hogy ez az izé  :Đ neműködjön de a netem menjen?

Köszi Mtbsrác

Megjelenik vmi hibaüzenet?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#154 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 20:13

Semmi mert kikapcsoltam azt a szolgáltatást.

#155 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 12:15

xp tűzfallal hogy lehet bizonyos oldalakat letiltani? :think:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#156 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:11

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 12:15

xp tűzfallal hogy lehet bizonyos oldalakat letiltani? :think:

A hosts fájlba beírod az oldal URL-jét, elé meg 127.0.0.1-et. :) (c:\windows\system32\drivers könyvtárban találod.)

#157 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:42

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 13:11

A hosts fájlba beírod az oldal URL-jét, elé meg 127.0.0.1-et. :) (c:\windows\system32\drivers könyvtárban találod.)

oks, ezt megtettem és működik is
csak az zavar /iskolai gyakorlati kérdésről van ugyebár szó/, hogy a konkrét kérdés szerint a windows tűzfalával tiltsak le egy oldalt
ez a hosts buhera ezt meríti ki? és a választ kb úgy képzeltem el, hogy a tűzfal beállításai közt lesz egy pipa vagy valami :Đ
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#158 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:44

Sziasztok!

Be kell valljam nem nagyon használok windowst, ezért ebbéli tudásom elég hiányos  :(

Felkértek és most kellett windows xp-t telepítenem egy Asus A6Tc notebookra (wifi: broadcom 4318 chip) és meglepődve láttam, hogy nem tudok egy hálózati interface-hez (nem csak lan, hanem wlan is kellene) több profilt létrehozni.
Ezt linux alatt többek között az ifscheme-mel szépen meg tudom csinálni, de erre a gépre nem tehetek linuxot.

A WPA2+AES megy szépen, kézzel megadtam és megy a wifi, csak ebből lenne jó legalább még kettőt előre beállítani, hogy a usernek csak ki kelljen választani az éppen használni kívánt hálót. Ahogy látom XP-ben csak egy dhcp + egy alternatív konfigurációt tudok beállítani  :(

Legális sw-re van szükségem, tehát a 20-30 euro ár sem lenne gond, de amiket találtam, mintha nem kezelnék a wlan-t. ( nem tudom bennük wlan-hoz az alábbiakat megadni: key management protocol, channel, pairwise, pre-shared key stb.)
Lehet, hogy csak a leírásukban nem szerepel, esetleg én vagyok a láma?

Amit eddig néztem:
Drivercd kapott asus wlancenter.
Egy másik notebookhoz kapott ASUS Net4Switch Utility for Windows XP.
http://www.jitbit.co...fileswitch.aspx
http://www.netswitch...roduct_info.htm
http://www.soft32.co...load_75611.html
http://www.netsetman...x.php?s=nsm.php

Bármi ötletet szívesen fogadok, amit egy r=1 user használni fog tudni.

Windows guruk segítsetek!  :respect:

Előre is köszi!

Bye, Fifi

#159 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 14:48

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 13:42

csak az zavar /iskolai gyakorlati kérdésről van ugyebár szó/, hogy a konkrét kérdés szerint a windows tűzfalával tiltsak le egy oldalt
ez a hosts buhera ezt meríti ki? és a választ kb úgy képzeltem el, hogy a tűzfal beállításai közt lesz egy pipa vagy valami :Đ

http://support.microsoft.com/kb/320855

A Windows tűzfallal nem tudsz blokkolni konkrét oldalt. Szerintem a hosts fájl buherálása ezt meríti ki, de azért a biztonság kedvéért kérdezz rá a tanárodnál.

#160 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 18:17

Hali!

Mindenki csak egy hálózatban használja a notebookját?  :Đ

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6