HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#981 Felhasználó inaktív   THoMZoNE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 17:43

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 15:41

ha télleg nincs ott az uj betukeszlet telepitese akkor hozz letre a Fonts kt-ben egy dekstop.ini filet a kovetkezo tartalommal

[.ShellClassInfo]
UICLSID={BD84B380-8CA2-1069-AB1D-08000948F534}

aztan probáld ujra.

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 15:41

ha télleg nincs ott az uj betukeszlet telepitese akkor hozz letre a Fonts kt-ben egy dekstop.ini filet a kovetkezo tartalommal

[.ShellClassInfo]
UICLSID={BD84B380-8CA2-1069-AB1D-08000948F534}

aztan probáld ujra.

Respect...  :respect:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  LOL.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

uVme már robbanás közeli állapotban van...
Légy RÉSZESE a JÁTÉKNAK, mielõtt a JÁTÉK MEGKEZDÕDNE!
ismerd meg:
http://www.uvmeguru.com/uvme.php?r=438399

ABiT KN9Sli , AMD Sempron 3400+ (CPU Cooler Thermaltake CL-P0257D Blue Orb 2in1) , 2 GB Samsung DDR2 667, Geforce 6600 GT 512 , 3 db 250 GB Samsung SATA 2, Raidmax Sagitta Black House, Sharkoon Luminous Bill, Razer Diamondback Lava Red Egér.

#982 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:41

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:22

Lehet, hogy nem egészen ide tartozik, de nem találtam megfelelő témát, újat meg nem akarok emiatt nyitni.

Excel kérdésem van...

Excel tudósok topikja:

http://forum.index.h...cList?t=9009340 

#983 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:53

ez nem tudja valaki hogy miért lehet?

KÉP
Kép

a zene laggol kb, pedig semmi különöset nem csinálok (P4 3GHz)
meleg mutat a terheltség mást mint amit a win érzékel? vagy nem értem

#984 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 22:37

az miért van, hogy az én windózomban inaktiv a készenlét gomb? :think:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#985 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 23:59

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 19:57

a gépem szo szerint 15 percig áll le
konkrétan a "windows is shutting down" résznél áll meg 15 percig
kiprobáltam hogy kikapcsolom a virtual memory ürétését kikapcsolásnál de nem segitett, más ötletem nem nagyon van.. :(

valakitől tipp esetleg? :)
kösz

Nekem volt úgy, hogy 1 óra után se kapcsolt még ki. Talán próbálj Registry ürítést vagy futtass le egy spyware-virus scan-t. Az én gondomat akkor egy vírus okozta. De lehet, hogy már csak a reinstall segít.

#986 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 01:35

Adam(...): A CPU terheltségben benne van pl. egyes driverek CPU használata is. Szerintem a legvalószínűbb, hogy valamelyik IDE vezérlőre kötött egység PIO módban működik a DMA helyett.

Gabesz: valamelyik driver nem támogatja ezt a módot, vagy a BIOS-ban ki van kapcsolva ez a lehetőség, esetleg valamilyen program megakadályozza a windows-t, hogy készenlétbe menjen (pl. tűzfal/virusgyilok/internetmegosztó program is képes ilyenre).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#987 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 06:15

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 23:37

az miért van, hogy az én windózomban inaktiv a készenlét gomb? :think:

Mit tudunk az alaplapodról?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#988 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 08:38

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 7:15

Mit tudunk az alaplapodról?

egy IBM T60-as noti, fel van telepitve neki a thinkpad power manager is, de azzal se jó.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#989 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 08:11

Üdv!

Olyan problémánk lenne, hogy 2 gép is a cégnél elkapott vmi olyasmit, hogy a nyomtatási modul lehalt a winben. XP SP2; oem, így supportot nem kapok. Spoolersubsystem induláskor hibaüziket dobál (az egyik gépen, adatvégrehajtás megakadályozásával), nyomtásisor kezelő nem indul, ha indítom attól még nem változik semmi. Nyomtató eszköz nincs és nem lehet hozzáadni. Win tűzfal és kerio, avg, nod32 és avast vírusírtó, spywareguard, counterspy, adaware és spybot voltak védelem fronton 1-2 nulláról reinstall is volt; első restartig jó.

Másik gépbe berakva pagefile.sys-t fertőzöttnek találja, törli, de megint nem műxik a scannelt vinyóról bootolva.

Attól félek hogy ez a cégnél tovább terjed, mert ha nem tudunk nyomtatni abból nagy bajk lesznek :(

Tudnátok segíteni, vmi tippetek van?  :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#990 Felhasználó inaktív   Dudi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:31

Sziasztok!

Lehet hogy volt róla már szó....de most sajnos nincs időm végigolvasni az egész Topicot... :(

A kérdésem az lenne, hogy lehet azt megoldani Windows XP Home SP2 alatt azt, ha nekem van két felhasználói fiókom (Rendszergazdai és egy Korlátozott) a korlátozott fiók alatt fusson egy SQL szerver. A rendszergazdai alatt tökéletesen megy viszont a a korlátozott alatt meg se nyikkan...A korlátozott fiók azért lenne nekem jó, mert olyan helyre kell rakni a gépet, ahol szeretnek belemókolni az emberkék...pedig nem kellene......  Ill még érdekelne olyan lehetőség/progi amivel szinte midnent le tudok tiltani egy bizonyos felhasználói fiókon belül...

Valakinek valami ötlet?

Dudi

#991 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:52

Hali!
XP-s notebookom van és beállítottam, hogy a fedél lecsukásakor készenléti állapotba menjen. Ennek ellenére mindig újra indul, mikor felnyitom a fedelét. Céges a noti (ráadásul doménes)és lehet, hogy vmi policy ''genyózik'', de nemtom, hogy hol lehetne ezt állítani.
Vki esetleg tud segíteni? :confused:
Köszi!

#992 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 16:41

Idézet: Anonimi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 11:52

Hali!
XP-s notebookom van és beállítottam, hogy a fedél lecsukásakor készenléti állapotba menjen. Ennek ellenére mindig újra indul, mikor felnyitom a fedelét. Céges a noti (ráadásul doménes)és lehet, hogy vmi policy ''genyózik'', de nemtom, hogy hol lehetne ezt állítani.
Vki esetleg tud segíteni? :confused:
Köszi!

Netán a Notebook BIOS beállításától függ? Nem tudunk róla semmit...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#993 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 17:25

Idézet: Anonimi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 12:52

Hali!
Vki esetleg tud segíteni?   :confused:
Köszi!

Induláskor először megkísérli a hibernálásból való visszatöltést és eközben reseteli magát? Startmenüből hibernálva sem jó?

#994 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:37

Idézet: Signal - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 17:25

Induláskor először megkísérli a hibernálásból való visszatöltést és eközben reseteli magát? Startmenüből hibernálva sem jó?

Nem hibernálásról van szó, hanem készenléti állapotról. Munka után lecsukom a fedelet és elvileg "elmegy" készenléti állapotba. Ezt onnan látom, hogy a bekapcsolást jelző LED villogásba megy át. De amikor felnyitom a gép fedelét, akkor ugyanúgy indul, mint amikor a bekapcsoló gombbal indítom. Végig kell várnom a bootolási folyamatot, bejelentkezni, stb.  :think:

#995 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 23:57

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy kisvállalati gépeken lehet-e windows xp Home editiont futtatni hivatalossan vagy csak prof-ot? mert most vettünk a cégnek egy lifebookot és venni akarunk hozzá egy xp-t csak nem tudjuk hogy milyen op-rendszer kell rá. Válaszotokat előre is köszönöm!!

#996 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 16:59

Idézet: fr3ewar - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 23:57

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy kisvállalati gépeken lehet-e windows xp Home editiont futtatni hivatalossan vagy csak prof-ot? mert most vettünk a cégnek egy lifebookot és venni akarunk hozzá egy xp-t csak nem tudjuk hogy milyen op-rendszer kell rá. Válaszotokat előre is köszönöm!!

Szia!  ;)

Akármit is futtathatsz jogilag. A "HOME" elnevezés csak arra utal, hogy le van "butítva", vagyis nemtod szerverkörnyezetben (domainben) futtatni a gépedet, központi jogosultságellenőrzéssel, stb., hanem marad a munkacsoport gépenkénti beállításokkal.

Ha 4-5 gépetek van, egyszerűbb és olcsóbb megoldás is. (-1 szerver és költségei)

10 gépig van egy OSL Small Business megoldás is asszem, ami ad 10db munkaállomásra licenszet, plusz Small Business Servert, mindenféle körítéssel, + 10db Office használattal. Ez évente kb. 270USD, viszont mindig a legújabb cuccokat teheted fel a gépre!!! 5 gép felett simán megéri!  :D
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#997 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 21:57

miért van az hogy az IE7 MINDIG új fület nyit? eszközök-internetbeallitasok - lapbeallitasokat mar vegigneztem... de semmi ertelmesre nem leltem.. akar uj kedvencet, akar begepelek egy cimet mindig uj fulben/lapban nyitja, eleg idegesito...

#998 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 22:00

megvan, IE7 Pro miatt volt...

#999 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:34

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 9:11

Üdv!

Olyan problémánk lenne, hogy 2 gép is a cégnél elkapott vmi olyasmit, hogy a nyomtatási modul lehalt a winben. XP SP2; oem, így supportot nem kapok. Spoolersubsystem induláskor hibaüziket dobál (az egyik gépen, adatvégrehajtás megakadályozásával), nyomtásisor kezelő nem indul, ha indítom attól még nem változik semmi. Nyomtató eszköz nincs és nem lehet hozzáadni. Win tűzfal és kerio, avg, nod32 és avast vírusírtó, spywareguard, counterspy, adaware és spybot voltak védelem fronton 1-2 nulláról reinstall is volt; első restartig jó.

Másik gépbe berakva pagefile.sys-t fertőzöttnek találja, törli, de megint nem műxik a scannelt vinyóról bootolva.

Attól félek hogy ez a cégnél tovább terjed, mert ha nem tudunk nyomtatni abból nagy bajk lesznek :(

Tudnátok segíteni, vmi tippetek van?  :respect:

Tipp vkinek?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1000 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:35

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:59

Szia!  ;)

Akármit is futtathatsz jogilag. A "HOME" elnevezés csak arra utal, hogy le van "butítva", vagyis nemtod szerverkörnyezetben (domainben) futtatni a gépedet, központi jogosultságellenőrzéssel, stb., hanem marad a munkacsoport gépenkénti beállításokkal.

Ha 4-5 gépetek van, egyszerűbb és olcsóbb megoldás is. (-1 szerver és költségei)

10 gépig van egy OSL Small Business megoldás is asszem, ami ad 10db munkaállomásra licenszet, plusz Small Business Servert, mindenféle körítéssel, + 10db Office használattal. Ez évente kb. 270USD, viszont mindig a legújabb cuccokat teheted fel a gépre!!! 5 gép felett simán megéri!  :D

Köszi szépen a válaszodat! A vége vista business lett, mert az helyett futtatható a gépen az xp prof, és az ára 1ezer forint külömbséget jelentett.

köszi fr3ewar

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.