HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1961 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 01:55

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 0:58

Azt ugye észrevetted, hogy nem DSLR-el fényképezte őket?  :cool:
Nem védeni akarom, de ha nem 350D-mmel fotózok, hanem egy pici kompakttal, akkor sokkal kevésbé érdekel a dolog, nem is nagyon van kedvem vele fotózni, stb...Szóval vagy nem fotózok vele, vagy trehányul... :D

Igen, észrevettem :) Tudom, h direkt e célra sokáig hajkurászta azt a gépet!
S mivel fontos volt neki, h legyen raw, gondoltam, hogy használja is, és akkor a konvertálás előtt be is állitja : ))))

sean nem aza trehány forma : ))

Mielőtt félreértene bárki is, egyáltalán nem akratam senkit megbántani az irományommal!!  :respect:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1962 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 05:43

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 23:34

Idézet

Ezek nem azok a képek, amiket tőled lehet várni :( Sokkal szebb, élénkebb, kontrasztosabb képeket szoktál feltölteni, mutatni.
Sokkal mostohább körülményekkel is tetszetősebben bánsz!!
Nem állítom, hogy nem szép képek, de (és most ne tessék megharagudni  :rolleyes: ), hozzád képest szinten aluliaknak érzem.

Természetesen sértődés nincs, köszönöm a kritikát.

Idézet

A 'narrow street II' pl szerintem erősen dől jobbra! Nem azt mondom, h nem jó a kép! Viszont sokkal könnyebben fogadnám, ha nem a te neved alatt futna.

Szerintem nem dől :) A tűztorony teteje volt a mérce nekem, az egyenes... Valami meg mindenképpen ferde lesz, egyrészt a kis gép obija szépen torzít, másrészt perspektívatorzítást nem tudom itt kiküszöbölni.

Idézet

A 'View from the Fire tower' szintén jó... tipikus nézelődő túrista (barátnőd?!)... Ha nem ő, akkor kicsit zavaró, ha ő, akkor nagyon zavaró, hogy kifelé néz a képből. És ez is dől :( (igen tudom, fikázni könnyű, csináljam jobban)

Itt sem érzem, hogy dőlne :) Van a gépen egy segédlet amit állandóan bekapcsolva használok mindig valamilyen támpontot keresek, a tornyok itt is egyenesek imho. A barátnőm meg szándékosan néz kifelé, nekem így tetszik, sokkal beszédesebb a kép így szerintem.

Idézet

A 'View from the Fire tower II' az tök jó! Semmi extra, szép és jó kép, kissé harsány fényekkel, dehát gondolom nem szobroztál 3 napig a toronyban, hogy kivárd a szép/jó fényeket!

Hát nem :)

Idézet

Összeségében, útifotóknak tök jók! Látszik rajtuk, hogy fogtál már gépet a kezdben! Viszont a bevezetőt tartom !!!

A cél ez volt :) Ráadásul barátnővel sétálgatva nehezebb jó képet csinálni, mintha csak ezzel foglalkozik az ember. Rövidesen lesznek horvát képek is, ott is kérnék majd kemény kritikát :)

#1963 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 05:44

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 2:55

Igen, észrevettem :) Tudom, h direkt e célra sokáig hajkurászta azt a gépet!
S mivel fontos volt neki, h legyen raw, gondoltam, hogy használja is, és akkor a konvertálás előtt be is állitja : ))))

A gépen nincs raw  :p Nincs igazán jó zsebgép így kompromisszumot kellett kötnöm.

#1964 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 06:03

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 11:09

Mindenkit akit érint: megérkeztek a Garyfong kópiák, kettő darab 430ex-re való illetve kettő darab 580ex-re. Ha jól emléxem dolfer kért egy 580ex változatot.

Írtam választ neked a levedre, viszont azóta sem kaptam hírt felőled

#1965 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 06:52

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 17:55

No, vizuáld magad elé a képet, miután az ég kékjével (annak klónozásával) eltüntettem a villanyoszlop életlen nyomát. (klónozás, eh) alapvetően ezek nem kellenek egy természetfotóra, hiányuktól alapvetően nem lesz a kép kevesebb. Sőt.

mint irtam reszben izles kerdese. DE csak reszben! amint valami termeszetfotos palyazatra kuldi be az ember, azonnal kiszorjak egy ilyen beavatkozas utan. tehat a PS mersekelt hasznalata otthonra izles kerdese, palyazatra mar nem.

felreertes ne essek: en is klonozok, ha kell. (multkor egy jo utcakeprol a falfirkakat tuntettem el, mert nagyon nem illett a beallitasba.) de a termeszetfoto az picit mas. ott az egyik szempont, hogy nem nyulunk bele. (nem fujjuk le a bogarat lakkal, nem kaszaljuk le a vedett fufeleket az erdekes virag mellol, nem tomjuk ki a madarat, hogy studioba fotozzuk, es vegul nem nyulunk bele PS-pal, hogy a nem szukseges reszleteket kiszedjuk belole. -- persze ezek mas-mas szintu "vetsegek", es lehet sorbarendezni oket, de a termeszetfotozas szerintem alazatot kovetel, es a valosag 1:1 abrazolasat.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1966 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 08:44

Nem folytatom tovább, mert ez marhaság. Az utómunka alapvető mozzanata egy kis retus. Azok a pályázatok ahol kivágják az igényes munkát amely többé kevésbé magában foglalja az utómunkát, retust is, megérdemlik magukat - az ilyen azt nem érdemli meg hogy ember képet indítson. (Másrészt, ha nem akarom hogy egy képemről megállapítsák hogy volt rajta utómunka akkor nem tudják megmondani róla hogy volt rajta utómunka - exif szerkeszthető, printből meg nem nyernek exifet)

#1967 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 09:46

nem veletlen, hogy a termeszetfoto palyazatok eseten kerik az eredeti diat illetve raw-t!

amugy a legrangosabb termeszetfoto-palyazatokrol (is) beszelunk, ugyhogy nem hinnem, hogy a "megerdemlik..." velemenyed helyenvalo lenne.

lasd a szeptemberi FotoMozaik "Egy zsuritag tapasztalata" (Dr. Toth Otto) az ev termeszetfotosa 2007 palyazat kapcsan:
"Ha a szabalyok megengedik a szenzorpiszok, vagy analog felvetel eseten a scannelesi hibak es egyeb szennyezodesek utolagos eltavolitasat, az meg nem jelenti azt, hogy barmilyen zavaro reszletet szabadon eltavolithatunk a keprol. Szerintem a palyazati kiirassal ellentetes es teljesseggel megengedhetetlen peldaul a nem elegge egyenletes felhozet utolagos kifoltozasa, viz alatti felvetelen a vizben lebego tobb szaz uledekszemcse csillanasainak egyenkenti kiretusalasa, vagy egy oda nem illonek erzett madarreszlet eltavolitasa. Persze lehet abban bizni, hogy egy-egy ilyen beavatkozas esetleg elkeruli a zsuri figyelmet, es aki barkin atgazolna a dij megszerzeseert, az nyilvan ugy erzi, megeri kockaztatnia, de az ilyen modszerek, velemenyem szerint, teljesseggel ellentetben allnak a palyazat es a tisztesseges verseny szellemevel."

meg egyszer nyomatekkel, a felreertesek elkerulesere: ezek az elvek a termeszetfotozasban vallottak a szakma altal. mas palyazat eseten nem feltetlenul veszik ennyire komolyan, de persze a tulzo retus sehol sem szivesen latott. (a fentebb javasolt nem a tulzo retus peldaja!)
a forum ma:

#1968 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 09:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 9:46

nem veletlen, hogy a termeszetfoto palyazatok eseten kerik az eredeti diat illetve raw-t!

amugy a legrangosabb termeszetfoto-palyazatokrol (is) beszelunk, ugyhogy nem hinnem, hogy a "megerdemlik..." velemenyed helyenvalo lenne.

lasd a szeptemberi FotoMozaik "Egy zsuritag tapasztalata" (Dr. Toth Otto) az ev termeszetfotosa 2007 palyazat kapcsan:
"Ha a szabalyok megengedik a szenzorpiszok, vagy analog felvetel eseten a scannelesi hibak es egyeb szennyezodesek utolagos eltavolitasat, az meg nem jelenti azt, hogy barmilyen zavaro reszletet szabadon eltavolithatunk a keprol. Szerintem a palyazati kiirassal ellentetes es teljesseggel megengedhetetlen peldaul a nem elegge egyenletes felhozet utolagos kifoltozasa, viz alatti felvetelen a vizben lebego tobb szaz uledekszemcse csillanasainak egyenkenti kiretusalasa, vagy egy oda nem illonek erzett madarreszlet eltavolitasa. Persze lehet abban bizni, hogy egy-egy ilyen beavatkozas esetleg elkeruli a zsuri figyelmet, es aki barkin atgazolna a dij megszerzeseert, az nyilvan ugy erzi, megeri kockaztatnia, de az ilyen modszerek, velemenyem szerint, teljesseggel ellentetben allnak a palyazat es a tisztesseges verseny szellemevel."

meg egyszer nyomatekkel, a felreertesek elkerulesere: ezek az elvek a termeszetfotozasban vallottak a szakma altal. mas palyazat eseten nem feltetlenul veszik ennyire komolyan, de persze a tulzo retus sehol sem szivesen latott. (a fentebb javasolt nem a tulzo retus peldaja!)

A fentebb bemutatott mozdulatok alapvetően a hobbifotós számára egy iránymutatásul szolgálnak hogy tehetnek könnyű és finom mozdulatokkal azért hogy az alkotásuk látványélményét ne befolyásolja pár olyan képelem ami elviszi a fő témáról a tekintetet. Persze, belemagyarázhatunk ezt-azt.

Most kicsit szar passzban vagyok egy cikkíró ugyanis jött és írt egy rossz hangvételű mailt arról hogy panaszkodott neki a lovasnemzet szerkesztője merthogy nem küldtem be a cikkéhez a képeket. Persze, mert a képek a lovasnemzet háromésfélmegás mailboxába nem fértek bele és rendre visszapattantak - feltettem nekik az egészet egy galériába és elküldtem a linkeket a mailben hozzá. A vicc, hogy megkaptam a főszerkesztőtől a visszaigazolást, és küldték hová számlázhatom a képeket a lap megjelente után. Most meg ez. Szép az élet. A fenti pályázatos szöveg után a lovasnemzet fotópályázatára meg asszem nem nevezek semmit, rohadtul nincs kedvem a szar utómunkázott képeimmel még printelni és postán is szopni mert ezek a köcsögök nem tudják elektronikus úton fogadni őket.

#1969 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 10:35

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 8:59

...lovasnemzet fotópályázatára meg asszem nem nevezek semmit...

Szerintem én sohasem fogok nevezni egy fotópályázatra sem, mert a jó itt nem mérhető pontosan. Kinek ez, kinek az tetszik. Sokszor néztem már díjazott képeket...khhmmm, volt ami tetszett, volt ami nem és sokszor a sokadik helyezett képe jobban tetszett, mint akár az elsőé...

#1970 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 26. 10:42

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 11:35

Szerintem én sohasem fogok nevezni egy fotópályázatra sem, mert a jó itt nem mérhető pontosan. Kinek ez, kinek az tetszik. Sokszor néztem már díjazott képeket...khhmmm, volt ami tetszett, volt ami nem és sokszor a sokadik helyezett képe jobban tetszett, mint akár az elsőé...

akkor neked zsűrinek kéne menned :idea:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1971 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 11:05

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 10:59

A fentebb bemutatott mozdulatok alapvetően a hobbifotós számára egy iránymutatásul szolgálnak hogy tehetnek könnyű és finom mozdulatokkal azért hogy az alkotásuk látványélményét ne befolyásolja pár olyan képelem ami elviszi a fő témáról a tekintetet.

tokeletesen igazad van.

en mindosszesen azt jeleztem, hogy a hobbifotos ne ringassa magat abba a tevkepzetbe, hogy ezzel a modszerrel nyugodtan palyazhat is, mert meglepetes erheti..

(no meg amugy sem art nemi felvilagositas az irant, hogy a modern termeszetfotos etika ma mit is gondol az ugyrol. de ezt itt es most csak zarojelben.)
a forum ma:

#1972 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 11:31

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 9:42

akkor neked zsűrinek kéne menned :idea:

:D

#1973 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 11:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 11:05

Én mindosszesen azt jeleztem, hogy a hobbifotos ne ringassa magat abba a tevkepzetbe, hogy ezzel a modszerrel nyugodtan palyazhat is, mert meglepetes erheti..

Ismétlem, ha nem akarom hogy észrevegyék az utómunkáimat akkor nem veszik észre.

Hozzáteszem, hogy szvsz ezek a lépések a hétköznapi fotózáshoz ugyanúgy hozzátartoznak minthogy előveszem a gépet, feltöltöm az akksit beteszem a memóriakártyát kattintok, letöltöm, megvágom, kontraszt, színvilág módosítás, odanemillők retus, élesítés, stb, leméretezés, export. A folyamat így lesz teljes.

Szerkesztette: RiCS 2007. 09. 26. 11:50 -kor

#1974 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 12:03

ugy tunik e felett atsiklottal:
"nem veletlen, hogy a termeszetfoto palyazatok eseten kerik az eredeti diat illetve raw-t!"
;)

es persze, hogy a mindennapi fotozasban ez reszet kepezi a tevekenysegnek. a termeszetfotozasnal azonban nem. szerintem nincs vita kozottunk a fotozas legnagyobb reszet erinto kerdesekben. a termeszetfotozas ellenben egy picit mas.
a forum ma:

#1975 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 12:41

Ma már rawot kreálni sem olyan nagy kaland. Amúgy az NG-n és pályázatain kívül még melyik híresült el arról hogy annak ellére hogy bekérték a dián az eredetit, kitömött jégmadarat tettek a címlapra ? És hogy is intézték el az egész dolgot ? Ezek után azthiszem nincs miről beszélnünk. No meg még melyik természetfotós pályázat kér el rawot vagy diát ?

#1976 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 12:52

egy kis játék :)

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1977 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 13:16

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 12:47

Ismétlem, ha nem akarom hogy észrevegyék az utómunkáimat akkor nem veszik észre.

És ha meg tudod ezt csinálni, akkor mi van?
A lényeg az, hogy legyen benned annyi gerinc, hogyha vhol utómunka nélküli pályamunkákat kérnek, akkor csak utómunka nélküli képekkel pályázol.

#1978 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 13:42

Kérjenek. Ha nem tetszik a pályázati kiírás, nem pályázok. Ha tetszik akkor meg olyan képet adok le amilyet akarok, a szabályok akkor lényegesek mikor a megszegésüket rád tudták bizonyítani.

#1979 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 13:49

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 14:42

Ha tetszik akkor meg olyan képet adok le amilyet akarok, a szabályok akkor lényegesek mikor a megszegésüket rád tudták bizonyítani.

Ezt már magadnak kell lerendezned a saját lelkiismereteddel.  Vagy annak hiányával.

#1980 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 13:54

Fúj micsoda gonosz rossz ember vagyok, hozzám képest a kitömött jégmadár glóriás angyal a diájával meg a NG-s címlapjával együtt, szégyelljen maga alá a genyó döglött tiszavirág is, éljen a gerincesség, tisztaság, szépség és tisztátalan fogantatás.  :cool:

Ugyan. Gerincesség, ebben a világban ? rotflmao.

Kép

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.