HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 09. 22:03

Idézet: x00 - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 19:39

Közben rájöttem, hogy zároltak voltak az elemek :rolleyes:
Úgyhogy sikerült átírni a neveket és így már megy.
Köszi a segítséget!

Szerintem amúgy az volt a probléma, hogy hagytál egy space-t az 1 előtt. (Választógomb 1) Ilyet nem szoktak nevekben csinálni; nem csodálnám, ha ez borította volna ki, és a Választógomb1 formával meg simán menne. Ha space van, ott valami befejeződött és új kifejezés, állandó, változó stb. kezdődik. Így a 'Választógomb' önmagában állt és értelmezhetetlen volt; aztán meg az 1.Value kifejezéssel se tudott volna mit kezdeni (ha eljut odáig), mert az 1 önmagában szerintem nem használható objektum, állandó, változó stb. neveként.
Ha duplán kattintasz szerkesztés módban valamelyik vezérlőre, akkor beszúr egy Akarmi_Click subot a munkalap visualbasicos kódjába, ahol 'Akarmi' a vezérlő neve. Ha azt másolod, akkor biztos, hogy nem hibázod el. A 2003-as magyar nyelvű Excel amúgy még OptionButton1-nek hívja. úgyhogy nem frissítek.  :cool:

#442 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 18. 11:25

Sziasztok!

Lenne egy problémám, nem tuti, h Excelben lesz a megoldás, de hátha...
Tehát, adott egy xls tábla, melyben szerepel munkahely id (több száz van), és szerepel a dolgozók neve (több ezer - egy munkahelyen változó, 2-50 fő között kb.), plusz egyéb adatok, ami a probléma szempontjából mellékes. A tábla a munkahely id szerint növekvő sorba van rendezve. A cél: minden munkahelyre készítenem kell egy levelet, amelyekben szerepel ez a tábla, de csak az ott dolgozók adatairól - tehát, ha új munkahely id jön a listában, akkor azok a dolgozók új lapra/új levélbe kerüljenek.
Eléggé körlevél szagú a dolog, de abba nem tudok táblarészletet behúzni. Aztán első nekifutásra arra jutottam, hogy a levél szövegét, amit mindenki megkap, előfejbe írom a Wordben, majd átcopyzom a teljes táblát a Word "törzsébe", és egyesével teszek egy oldaltörést a munkahely id váltásoknál. "Profi" megoldás, és még pár órát el is venne az életemből, a szemkisülésről nem is beszélve.  :Đ
A probléma ésszerű megoldására szeretnék valami módszert találni. Felmerült egy olyan ötlet, hogy nincs-e az oldaltörésnek valami kódja, amit az Office általánosan  felismer és kezel? Mert azt akkor behekkelném az Excelbe minden munkahely id változásnál (pl. egy pivotba rakom a táblát, és az összegző soroknál tenném be ezt a kódot), már ha létezik ilyen. Vagy VB, vagy mittomén...
Valakinek ötlet?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#443 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 12:29

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 11:25

Sziasztok!

Lenne egy problémám, nem tuti, h Excelben lesz a megoldás, de hátha...
Tehát, adott egy xls tábla, melyben szerepel munkahely id (több száz van), és szerepel a dolgozók neve (több ezer - egy munkahelyen változó, 2-50 fő között kb.), plusz egyéb adatok, ami a probléma szempontjából mellékes. A tábla a munkahely id szerint növekvő sorba van rendezve. A cél: minden munkahelyre készítenem kell egy levelet, amelyekben szerepel ez a tábla, de csak az ott dolgozók adatairól - tehát, ha új munkahely id jön a listában, akkor azok a dolgozók új lapra/új levélbe kerüljenek.
Eléggé körlevél szagú a dolog, de abba nem tudok táblarészletet behúzni. Aztán első nekifutásra arra jutottam, hogy a levél szövegét, amit mindenki megkap, előfejbe írom a Wordben, majd átcopyzom a teljes táblát a Word "törzsébe", és egyesével teszek egy oldaltörést a munkahely id váltásoknál. "Profi" megoldás, és még pár órát el is venne az életemből, a szemkisülésről nem is beszélve.  :Đ
A probléma ésszerű megoldására szeretnék valami módszert találni. Felmerült egy olyan ötlet, hogy nincs-e az oldaltörésnek valami kódja, amit az Office általánosan  felismer és kezel? Mert azt akkor behekkelném az Excelbe minden munkahely id változásnál (pl. egy pivotba rakom a táblát, és az összegző soroknál tenném be ezt a kódot), már ha létezik ilyen. Vagy VB, vagy mittomén...
Valakinek ötlet?

Ha életedben csak egyszer kell ez az egész és csak nyomtatásra, akkor én azt mondanám, hogy az excelbe írd be a levél szövegét a tábla fölé/alá (ahova és ami kell), és a táblát mindig egy-egy munkahely id-re szűrve egyenként nyomtasd ki a leveleket (ezt egyébként elég egyszerű makrózni is, végigmegy egy ciklus a munkahely ideken, szűr, nyomtat, szűr, nyomtat). Makróval az is megoldható, hogy a munkahely id-re szűrés után a látható cellákat egy új munkalapra v. munkafüzetbe másoltasd, ha menteni is akarod. Kicsit több babrálással azt is meg lehet oldani, hogy a szűrés után másolt tartalmakat egy másik munkalapon oldaltörés beszúrásával egymás alá másolgassa (természetesen itt is úgy értem, hogy a levél szöveg alul-felül ott van minden szűrésben), és akkor már tényleg hiper-szuper minden.  Ha nincs hosszú, bonyolult, sok formázást kívánó szöveg, akkor ez járható útnak tűnik.

Szerkesztette: Cpt. Flint 2009. 03. 18. 12:32 -kor

#444 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 12:40

Idézet: Cpt. Flint - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 12:29

Makróval az is megoldható, hogy a munkahely id-re szűrés után a látható cellákat egy új munkalapra v. munkafüzetbe másoltasd, ha menteni is akarod.

Sőt, szerintem docban v. rtfben is menthető a másolt tartalom.

#445 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 14:09

Misi_D

A címsort és azt a részt, ami az egyenszöveget tartalmazza, jelöld ki fent ismétlődő soroknak a Fájl/Oldalbeállítás/Lap fülön.
A lenti makró beszúrja az oldaltöréseket – ha az ID-k az A oszlopban vannak, akkor jó helyre. ;)
Ha nem A-ban vannak, akkor az If kezdetű sorban a két Cells második paraméterét 1-ről írd át a megfelelő oszlop sorszámára.

Sub BreakRows()
    For sor = 2 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
        Cells(sor, 1).Select
        If Cells(sor - 1, 1) < Cells(sor, 1) Then
            ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add Before:=ActiveCell
        End If
    Next
End Sub

Szerkesztette: Delila 2009. 03. 18. 14:12 -kor

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#446 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 14:20

Idézet: Delila - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 14:09

Misi_D

A címsort és azt a részt, ami az egyenszöveget tartalmazza, jelöld ki fent ismétlődő soroknak a Fájl/Oldalbeállítás/Lap fülön.
A lenti makró beszúrja az oldaltöréseket – ha az ID-k az A oszlopban vannak, akkor jó helyre. ;)
Ha nem A-ban vannak, akkor az If kezdetű sorban a két Cells második paraméterét 1-ről írd át a megfelelő oszlop sorszámára.

Sub BreakRows()
    For sor = 2 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
        Cells(sor, 1).Select
        If Cells(sor - 1, 1) < Cells(sor, 1) Then
        End If
    Next
End Sub

ezzel egy baj lehet még: ha a levél végére is akar írni (dátum, aláírás). meg hogy a sorbarendezésre (és jelen esetben csak növekvő jó! én inkább <> használtam volna) mindig ügyelni kell.
Cserébe viszont baromi egyszerű és hatásos.

Szerkesztette: Cpt. Flint 2009. 03. 18. 14:22 -kor

#447 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 14:24

Misi_D ezt írta:
A tábla a munkahely id szerint növekvő sorba van rendezve.

A lapok alján ismétlődő szöveget élőlábként kell megadni.

Ja, és még egy fontos dolog: a for kezdete 1-gyel több legyen, mint a fent ismétlődő sorok száma.

Szerkesztette: Delila 2009. 03. 18. 14:29 -kor

Link

#448 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 14:25

Idézet: Cpt. Flint - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 14:20

ezzel egy baj lehet még: ha a levél végére is akar írni (dátum, aláírás). meg hogy a sorbarendezésre (és jelen esetben csak növekvő jó! én inkább <> használtam volna) mindig ügyelni kell.
Cserébe viszont baromi egyszerű és hatásos.

mondjuk a végére szánt szöveget beteheti élőlábba.

#449 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 14:26

Idézet: Delila - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 14:24

Misi_D ezt írta:
A tábla a munkahely id szerint növekvő sorba van rendezve.

A lapok alján ismétlődő szöveget lábjegyzetként kell megadni.

Most igen. Én csak annyit mondtam, hogy ha később is használja és bővül a tábla, akkor figyelni kell rá. Nem kell megsértődni.  :respect:

Azt meg azért tudjuk, hogy élőlábbanm elég szar formázni meg igazítani... de hát én maximalista vagyok.  :D

Szerkesztette: Cpt. Flint 2009. 03. 18. 14:28 -kor

#450 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 14:30

Eszemben sem volt megsértődni, mindketten segíteni akarunk.
Link

#451 Felhasználó inaktív   r0cket 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 08:01

olyan problémám lenne, hogy 2003ban nem tudom megnézni a lineáris trendvonal egyenletét. Tudom, hogy lehet, Office XPben már sikerült. Holt található? Úgy emlkékszem, hogy vmi tulajdonságban írta ki.
köszi.

#452 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 08:21

A trendvonalon jobb klikk, Trendvonal formázása, Egyebek fül, Egyenlet látszik a diagramon.
Link

#453 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 10:09

Hú, köszi srácok!  :respect:
Többször is kelleni fog a jövőben, az egyenként nyomtatás nem megoldható - már csak azért sem, mert nem én nyomtatom, hanem küldöm tovább az anyagot - de ott aztán tényleg csak annyit foglalkoznak vele, h fájl/nyomtatás... Aztán a service-ért a számlát küldjétek a főnökömnek!  :D
Egyébként ez volt a lényeg, ezt nem vágtam:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#454 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 12:39

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 10:09

Egyébként ez volt a lényeg, ezt nem vágtam:

Szívesen.
Fejből én sem vágtam az oldaltörés beszúrását, ezért rögzítettem egy makrót, onnan kimásoltam. :rolleyes:
Link

#455 Felhasználó inaktív   Topgunhu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 15:40

Sziasztok.
Nagyon nagy segitségre lenne szükségem.A problémám a köv:
Egy fő excel fájlban összegeznem kell a havi eladásokat.
A táblázat a köv adatokat tartalmaz oszlopokban:
1.TPN kod 2.Ean kod 3.Termék 4. jan készlet 5. februari készlet 6.eladott mennyiség
A februári készlet fügvényre lenne szükségem úgy hogy összefésüli a 20 excel fájlt és az adott TPN teméknek a készlete összegezi az 5-ik oszlopban.
Ha honap végén lementettem a készleteket hogyan tudnék összegezni öket a fötablazatban hogy ne kéne egyenként bögészni?
A partnerek adatbázisok a köv oszlopokat tartalmazza:
1.Dátum 2.TPN 3.Raktár 4. Üzlet 5.Készlet

#456 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 20:19

Topgunhu

Mindegyik partner füzetében felveszel egy új oszlopot, az F-et. F2-be beírod az =SZUMHA(A:A;A2;E:E) képletet, és lemásolod.

A gyűjtő fájlod E2 cellájába ez jön:

=FKERES(A2;[Partner_1.xls]Munka1!A:F;6;HAMIS)+FKERES(A2;[Partner_2.xls]Munka1!A:F;6;HAMIS)......+FKERES(A2;[Partner_20.xls]Munka1!A:F;6;HAMIS)

Persze mind a 20 fájl nevét rendesen meg kell adnod, és ha nem Munka1 a lapok neve, azt át kell írnod. Ezt a képletet végig másolod. A fő füzet minden TPN kódja mellett összegzi a többi lap azonos TPN kódú készletét.
Link

#457 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 08:20

Nem írtad, hogy a partnerek füzeteiben havonta, vagy folyamatosan vezeted-e az adatokat. Ha folyamatosan, akkor az összegzés előtt meg kell adni az időhatárokat.

I1-be: Kezdő dátum:, I2-be: Utolsó dátum:      szöveg jön.
A két dátumot (például 2009.02.01 és 2009.02.28) a J1, és J2 cellákba írd be. A formátum lehet más, pl. 2.1 és 2.28 is, lényeg, hogy dátum formátum legyen.

Az F2 képlete ezután: =HA(ÉS(A1>=$J$1;A1<=$J$2);SZUMHA(A:A;A1;B:B);0)

Ezt másold végig.

Ezzel megoldjuk, hogy mindig csak azokat az értékeket összegezzük, amik a megadott időintervallumban szerepelnek, a többi dátum mellé 0 érték kerül.

Szerkesztette: Delila 2009. 03. 20. 08:22 -kor

Link

#458 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 21:44

Ment valaha valakinem az KEREKÍTÉS.FEL parancs? Nekem nem akar menni, mintha szövegként értelmezné és nem tudja kerekíteni. A sima kerekítés tökéletesen megy, de ez nem [=KEREKÍTÉS.FEL((M8)/16;-1)] Akinek sikerült már működésre bírni az kérem jelezze.

#459 Felhasználó inaktív   fusti67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 23:35

Köszi szépen mindenkinek, aki segíteni próbált! (Megrajzoltam elforgatva, nem akkora gáz, mint hittem...)
Köszi még egyszer...

#460 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 00:39

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 21:44

Ment valaha valakinem az KEREKÍTÉS.FEL parancs? Nekem nem akar menni, mintha szövegként értelmezné és nem tudja kerekíteni. A sima kerekítés tökéletesen megy, de ez nem [=KEREKÍTÉS.FEL((M8)/16;-1)] Akinek sikerült már működésre bírni az kérem jelezze.

"KEREK.FEL" a pontos neve, nem "KEREKÍTÉS.FEL". Nem ez a probléma? Mert egyébként teljesen jól működik.
Amit még el tudok képzelni, hogy a forráscella (példád szerint az "M8") valóban szöveg volt eredetileg, és utólag lett átformázva számmá. Ez esetben a benne levő érték marad szöveg formátumú, amíg legalább egyszer bele nem szerkesztesz. Tehát próbáld ki, hogy -- miután a cella valóban számformátumra lett formázva -- dupla klikkel vagy F2-vel bemész a cellába és leenterezed. Ha ez sem segít, akkor még a tizedesvessző lehet probléma, feltéve, hogy törteket használsz. A törtek esetében oda kell figyelni, hogy a Windows milyen nyelvi beállításokkal rendelkezik, ugyanis ennek megfelelően variálja az Excel, hogy a pont vagy a vessző nála a tizedesvessző. Eltérő beállítás esetén a számot félreértelmezi. Igazából ezzel a problémával utoljára az Excel 2000-ben találkoztam, nem tudom, hogy azóta javítva lett-e.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.