Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 11:25
Sziasztok!
Lenne egy problémám, nem tuti, h Excelben lesz a megoldás, de hátha...
Tehát, adott egy xls tábla, melyben szerepel munkahely id (több száz van), és szerepel a dolgozók neve (több ezer - egy munkahelyen változó, 2-50 fő között kb.), plusz egyéb adatok, ami a probléma szempontjából mellékes. A tábla a munkahely id szerint növekvő sorba van rendezve. A cél: minden munkahelyre készítenem kell egy levelet, amelyekben szerepel ez a tábla, de csak az ott dolgozók adatairól - tehát, ha új munkahely id jön a listában, akkor azok a dolgozók új lapra/új levélbe kerüljenek.
Eléggé körlevél szagú a dolog, de abba nem tudok táblarészletet behúzni. Aztán első nekifutásra arra jutottam, hogy a levél szövegét, amit mindenki megkap, előfejbe írom a Wordben, majd átcopyzom a teljes táblát a Word "törzsébe", és egyesével teszek egy oldaltörést a munkahely id váltásoknál. "Profi" megoldás, és még pár órát el is venne az életemből, a szemkisülésről nem is beszélve. :Đ
A probléma ésszerű megoldására szeretnék valami módszert találni. Felmerült egy olyan ötlet, hogy nincs-e az oldaltörésnek valami kódja, amit az Office általánosan felismer és kezel? Mert azt akkor behekkelném az Excelbe minden munkahely id változásnál (pl. egy pivotba rakom a táblát, és az összegző soroknál tenném be ezt a kódot), már ha létezik ilyen. Vagy VB, vagy mittomén...
Valakinek ötlet?
Ha életedben csak egyszer kell ez az egész és csak nyomtatásra, akkor én azt mondanám, hogy az excelbe írd be a levél szövegét a tábla fölé/alá (ahova és ami kell), és a táblát mindig egy-egy munkahely id-re szűrve egyenként nyomtasd ki a leveleket (ezt egyébként elég egyszerű makrózni is, végigmegy egy ciklus a munkahely ideken, szűr, nyomtat, szűr, nyomtat). Makróval az is megoldható, hogy a munkahely id-re szűrés után a látható cellákat egy új munkalapra v. munkafüzetbe másoltasd, ha menteni is akarod. Kicsit több babrálással azt is meg lehet oldani, hogy a szűrés után másolt tartalmakat egy másik munkalapon oldaltörés beszúrásával egymás alá másolgassa (természetesen itt is úgy értem, hogy a levél szöveg alul-felül ott van minden szűrésben), és akkor már tényleg hiper-szuper minden. Ha nincs hosszú, bonyolult, sok formázást kívánó szöveg, akkor ez járható útnak tűnik.
Szerkesztette: Cpt. Flint 2009. 03. 18. 12:32 -kor