HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei IV. Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 12. 18:27

Idézet: Warton - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 17:57

köszi érdekes volt.
Viszont sajnos semmi ujdonság nincs benne,az ellenörök,tisztelet a kivételnek,szociálisan retaldáltak,a lenyúlás meg...teljesen természetes magyarhonban,sajna.
Mindenhol ha odaraknak vmi vezetőt pár évre,csak azzal törödik amíg ottvan vmennyire megszedje magát.Tisztelet megint a kivételnek.

#2422 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 19:00

Idézet: thomasfox - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 18:27

köszi érdekes volt.
Viszont sajnos semmi ujdonság nincs benne,az ellenörök,tisztelet a kivételnek,szociálisan retaldáltak,a lenyúlás meg...teljesen természetes magyarhonban,sajna.
Mindenhol ha odaraknak vmi vezetőt pár évre,csak azzal törödik amíg ottvan vmennyire megszedje magát.Tisztelet megint a kivételnek.

Ne haragudj meg, én még ott tartok, hogy ha elvégzel egy munkát, akkor azért ellenszolgáltatást kell kapj, nem?
Kivéve, ha előre meg volt beszélve, hogy társadalmi munkát végzel.

A BKV vállalja, hogy elvisz téged A-ból B-be. Neked ezért fizetned kell, amennyiben nincs szerződésed velük, hogy társadalmi munkában végzik neked ezt a szolgáltatást.

Akkor miért kellene, hogy az ellenőrök szociálisan érzékenyek legyenek??? Akinek van jegye, azzal normálisak.
Akinek pedig nincs, az mit is pofázik?

Nos???
Gondolkoztál már ma?

#2423 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 19:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 19:00

Ne haragudj meg, én még ott tartok, hogy ha elvégzel egy munkát, akkor azért ellenszolgáltatást kell kapj, nem?
Kivéve, ha előre meg volt beszélve, hogy társadalmi munkát végzel.

A BKV vállalja, hogy elvisz téged A-ból B-be. Neked ezért fizetned kell, amennyiben nincs szerződésed velük, hogy társadalmi munkában végzik neked ezt a szolgáltatást.

Akkor miért kellene, hogy az ellenőrök szociálisan érzékenyek legyenek??? Akinek van jegye, azzal normálisak.
Akinek pedig nincs, az mit is pofázik?

Nos???

miért haragudnék,igazad van abszolute.
De ez itt magyarhon.
Tehát nem az a probléma hogy büntetnek,ha nem a büntetés mikéntje (lökdösödés,megalázás,fizikai contact,eléggé megkérdöjelezhető inteligens párbeszédek stb stb)
És igen én is találkoztam már teljesen kulturált "kallerral :) " tehát ez is mint minden emberfüggő,de tegyük a szívünkre a kezünket,meik az általánosabb munkamorál náluk.

Amelett hogy a filmnek,sztem nem ez volt a hangsulyos eleme,hanem a bugabugabuga.
alatta káosz hozzánemértés stb.
De azért volt nagy adag demagógia is...

Azért mondtam érdekes volt,jó link ;)

Apropo pofázás,alapból ok.De ha vkit elkapnak az még nem jogositja fel az ellenörző szerveket arra hoyg megkérdezzék pölö hogy van az anyja.
Nah és onnantól már érdekes a pofázás kérdése.
Igen igen tudom az utasok már, másik fele őket sem kell félteni.

Szerkesztette: thomasfox 2008. 01. 12. 19:15 -kor

#2424 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 20:13

Teljesen jó ez a bkv-ról, ez a magyar valóság. Ha nem akarsz büdösben utazni lökd le a hajléktalant a bkv helyett. Ahelyett, hogy a bkv saját magát tenné rendbe inkább lehúzza azt aki még utazik azokon a leprás, koszos járműveken. A pénz pedig elfolyik erre-arra.

#2425 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 21:55

Ebből a videóból engem csak az idegesít, hogy a BKV szerint mindenért az utas a hibás/felelős.

Nagy sor van?! Nem azért van nagy sor mert nem futja dátumbélyegzőre, hanem azért mert a hülye utas hülyeségeket kérdez.
Hajléktalan van a buszon/metrón? Miért nem szállítják le az utasok a hajléktalant?
Még jó hogy nem kérik, hogy én vezessem a tetves buszukat. :fuck: Bár ha a BKV mindenkit Bamakóba küld... :D

A videóból pedig nekem az jött le, hogy a hatalmas pénzügyi hiányért elsősorban nem a bliccelők tehetnek (ők is), hanem a korrupt vezetők.

Az pedig tényleg egy gyöngyszem a videóban, hogy akinek nincs jegye annak emberi joga sincs, mehet Auschwitzba! :omg:

#2426 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:05

Idézet: Warton - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 21:55

A videóból pedig nekem az jött le, hogy a hatalmas pénzügyi hiányért elsősorban nem a bliccelők tehetnek (ők is), hanem a korrupt vezetők.

így van,ez a lényeg.

#2427 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:26

Idézet: thomasfox - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 19:13

miért haragudnék,igazad van abszolute.
De ez itt magyarhon.
Tehát nem az a probléma hogy büntetnek,ha nem a büntetés mikéntje (lökdösödés,megalázás,fizikai contact,eléggé megkérdöjelezhető inteligens párbeszédek stb stb)
És igen én is találkoztam már teljesen kulturált "kallerral :) " tehát ez is mint minden emberfüggő,de tegyük a szívünkre a kezünket,meik az általánosabb munkamorál náluk.

Amelett hogy a filmnek,sztem nem ez volt a hangsulyos eleme,hanem a bugabugabuga.
alatta káosz hozzánemértés stb.
De azért volt nagy adag demagógia is...

Azért mondtam érdekes volt,jó link ;)

Apropo pofázás,alapból ok.De ha vkit elkapnak az még nem jogositja fel az ellenörző szerveket arra hoyg megkérdezzék pölö hogy van az anyja.
Nah és onnantól már érdekes a pofázás kérdése.
Igen igen tudom az utasok már, másik fele őket sem kell félteni.

Kiemeltem a lényeget.
Minden érmének két oldala van.
Aki csak az egyiket emeli ki (ez történt a filmen) az csúsztat.
Gondolkoztál már ma?

#2428 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:28

a videóból egy idézet:
"Akinek nincs jegye vagy bérlete azt állítjuk meg, nem?"

És akkor ezután merje nekem valaki is azt mondani, hogy felkészültek/alkalmasak.

Amivel pedig Regőczi zárja az egész interjút....

#2429 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:40

Nagy sor van?! Nem azért van nagy sor mert nem futja dátumbélyegzőre, hanem azért mert a hülye utas hülyeségeket kérdez.

Mondjuk ezt nagyon nem ertettem. Vettem a berletet rogton, ahogy mentem meloba (eves berlet ugye buli, hogy az nem jo otodikeig, koszonjuk, hogy elore egy evre megtisztelt bizalmaval :omg: ), es erthetetlen volt szamomra, hogy a sorban kb minden elottem allo megkerdezte, hogy akkor most hogy vannak a berletek, meg miazhogynincshaviberlet, meg miazhogynincsnyugdijasberlet, esatobbi, esatobbi... nem ertem, hogy vazzeg az emberek burokban elnek, vagy mi az isten?

Persze a masik oldalrol megvolt a szokasos csigatempo, meg kezzeliras, meg kezzelszamlatomb, meg a ilyes.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2430 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:41

1. Ebből a videóból engem csak az idegesít, hogy a BKV szerint mindenért az utas a hibás/felelős.

2. Nagy sor van?! Nem azért van nagy sor mert nem futja dátumbélyegzőre, hanem azért mert a hülye utas hülyeségeket kérdez.
3. Hajléktalan van a buszon/metrón? Miért nem szállítják le az utasok a hajléktalant?
4. Még jó hogy nem kérik, hogy én vezessem a tetves buszukat. :fuck: Bár ha a BKV mindenkit Bamakóba küld... :D

5. A videóból pedig nekem az jött le, hogy a hatalmas pénzügyi hiányért elsősorban nem a bliccelők tehetnek (ők is), hanem a korrupt vezetők.

6. Az pedig tényleg egy gyöngyszem a videóban, hogy akinek nincs jegye annak emberi joga sincs, mehet Auschwitzba! :omg:

1. Eléggé komolyan van benne igazuk. Végi kéne nézni egy busznyi utast. És odafigyelve megnézni, micsoda kattogás van, ha megjelenik 1 garnitúra ellenőr a járaton.
Saját tapasztalat, 7-es busz viszonylat, hogy kb. a buszon utazók >felének nincs (érvényesített) jegye. Magyarul csalnak.
Senki nem mondhatja, hogy tudja, mi lenne, ha egy >50%potyázó helyett 0 % potyázó lenne.

2. Mindkét fél vétkes. Az utasok mindent a legeslegutolsó pillanatra szeretnek hagyni.

3. Mert nincs hozzá joguk. Ennyire egyszerű. A BKV alkalmazottai is csak felszólíthatják, tettleg nem dobhatják ki a buszból. Legalábbis hivatalosan, a törvény betűi nem teszik ezt lehetővé számukra.

4. Nem kérhetik.

5. Részben. Az éves szinten 12-15 milliárdos veszteség több, mint felét a nem fizető utasok okozzák. A többit meg ez gerjeszti. De kétségtelen az előző rendszerből visszamaradt, egymásba kapaszkodó jó elvtársak is okozzák. De ez önmagában nem eredményezne ekkora óriási hiányt.

6. Amerikában (sok államban) az tetszik, hogy az, aki TUDATOSAN bűncselekményt követ el, az ezzel a cselekedetével lemond az őt megillető jogokról.
Azért ez tudatos sarkítás a részedről (Auschwitz), én inkább azt mondanám, hogy aki jegy/bérlet/stb nélkül száll fel és ugat, az menjen az anyjába. JOGOSAN.
Gondolkoztál már ma?

#2431 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:42

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 22:40

Mondjuk ezt nagyon nem ertettem. Vettem a berletet rogton, ahogy mentem meloba (eves berlet ugye buli, hogy az nem jo otodikeig, koszonjuk, hogy elore egy evre megtisztelt bizalmaval :omg: ), es erthetetlen volt szamomra, hogy a sorban kb minden elottem allo megkerdezte, hogy akkor most hogy vannak a berletek, meg miazhogynincshaviberlet, meg miazhogynincsnyugdijasberlet, esatobbi, esatobbi... nem ertem, hogy vazzeg az emberek burokban elnek, vagy mi az isten?

Persze a masik oldalrol megvolt a szokasos csigatempo, meg kezzeliras, meg kezzelszamlatomb, meg a ilyes.

Na, ezt írtam én is, csak rövidebben...
Gondolkoztál már ma?

#2432 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 23:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 23:41

3. Mert nincs hozzá joguk. Ennyire egyszerű. A BKV alkalmazottai is csak felszólíthatják, tettleg nem dobhatják ki a buszból. Legalábbis hivatalosan, a törvény betűi nem teszik ezt lehetővé számukra.

5. Részben. Az éves szinten 12-15 milliárdos veszteség több, mint felét a nem fizető utasok okozzák. A többit meg ez gerjeszti. De kétségtelen az előző rendszerből visszamaradt, egymásba kapaszkodó jó elvtársak is okozzák. De ez önmagában nem eredményezne ekkora óriási hiányt.

3. Akkor ha jegy nélkül utazok akkor engem sem dobhatnak ki, mégis megtennék. Ellenben a csövest nem dobják ki, most akkor hogy is van ez?

5. Honnan veszed a számokat?

#2433 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 23:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 22:41

A hajléktalanokhoz nincs joguk nyúlni, a romákhoz hozzá sem szólnak, de ha valakinek előző nap lejárt a bérlete vagy csak otthon hagyta, azt azonnal körbeveszik és fenyegetik. Persze csak ha kisebb náluk.
Érdekes kontraszt. :reklamacio:

#2434 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 23:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 21:41

1. Eléggé komolyan van benne igazuk. Végi kéne nézni egy busznyi utast. És odafigyelve megnézni, micsoda kattogás van, ha megjelenik 1 garnitúra ellenőr a járaton.
Saját tapasztalat, 7-es busz viszonylat, hogy kb. a buszon utazók >felének nincs (érvényesített) jegye. Magyarul csalnak.
Senki nem mondhatja, hogy tudja, mi lenne, ha egy >50%potyázó helyett 0 % potyázó lenne.

2. Mindkét fél vétkes. Az utasok mindent a legeslegutolsó pillanatra szeretnek hagyni.

4. Nem kérhetik.

6. Amerikában (sok államban) az tetszik, hogy az, aki TUDATOSAN bűncselekményt követ el, az ezzel a cselekedetével lemond az őt megillető jogokról.
Azért ez tudatos sarkítás a részedről (Auschwitz), én inkább azt mondanám, hogy aki jegy/bérlet/stb nélkül száll fel és ugat, az menjen az anyjába. JOGOSAN.

2. Ezeket  a béárleteket nem lehetett megvenni tavaly, ha jól tudom. Vagy igen? Mellesleg nem volt túl széleskörű a tájékoztatás.. (Én most hirtelen egy plakátra, szórólapra sem emlékszem. Egyedül neten keresztül láttam erről információt..)

3. Tehát ha jegy nélkül utazom, akkor engem is csak felszólíthatnak, hogy hagyjam már abba a jegy nélkül utazást? Meg engem még mindig jobban idegesít egy közönséges, bunkó biztonsági őr mint egy büdös ember...

6. Ez max szabálysértés.. Mellesleg mi jogon dönti el pár olyan ember, hogy engem megilletnek-e a jogaim vagy sem, akik még a feladatukat sem tudják (a többiről meg ne is beszéljünk...)?

Én értem ám a mondandódat, hogy itthon az utasok is "sárosak". Én is így látom, sokan még nem heverték ki az előző rendszer rossz beidegződéseit, és nem természetes számukra, hogy egy szolgáltatás igénybevételéért fizetni kell. Ez egyik percről a másikra nem fog megváltozni, nem is lehet elvárni.
Viszont azt el lehetne várni, hogy a BKV ezeket a körülményeket figyelembevevő rendszert alakítson ki. Erre az egyik jó megoldás lenne a metróknál a belőptető kapu, és utána már csak a felszíni közlekedésre kellene koncentrálniuk..
Ezután még javítani kellene a jegyrendszeren, az értékesítésen (turisták számára kész pokol jelenleg..) stb stb. És akkor talán ezzel együtt változnának az emberek is.

#2435 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 00:03

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 23:53

2. Ezeket  a béárleteket nem lehetett megvenni tavaly, ha jól tudom. Vagy igen? Mellesleg nem volt túl széleskörű a tájékoztatás.. (Én most hirtelen egy plakátra, szórólapra sem emlékszem. Egyedül neten keresztül láttam erről információt..)

3. Tehát ha jegy nélkül utazom, akkor engem is csak felszólíthatnak, hogy hagyjam már abba a jegy nélkül utazást? Meg engem még mindig jobban idegesít egy közönséges, bunkó biztonsági őr mint egy büdös ember...

6. Ez max szabálysértés.. Mellesleg mi jogon dönti el pár olyan ember, hogy engem megilletnek-e a jogaim vagy sem, akik még a feladatukat sem tudják (a többiről meg ne is beszéljünk...)?

Én értem ám a mondandódat, hogy itthon az utasok is "sárosak". Én is így látom, sokan még nem heverték ki az előző rendszer rossz beidegződéseit, és nem természetes számukra, hogy egy szolgáltatás igénybevételéért fizetni kell. Ez egyik percről a másikra nem fog megváltozni, nem is lehet elvárni.
Viszont azt el lehetne várni, hogy a BKV ezeket a körülményeket figyelembevevő rendszert alakítson ki. Erre az egyik jó megoldás lenne a metróknál a belőptető kapu, és utána már csak a felszíni közlekedésre kellene koncentrálniuk..
Ezután még javítani kellene a jegyrendszeren, az értékesítésen (turisták számára kész pokol jelenleg..) stb stb. És akkor talán ezzel együtt változnának az emberek is.

2. Nem tudom, én legalább tucatnyi TV-műsorban hallottam róla ( a net mellett), az RTL napokig riogatott a BKV-s változtatásokkal híradóban és egyéb 'kultúr' műsorokban, az m2- is folyamatosan ment, még vitaműsor is volt, sőt, a Napkeltében is (vagy hogy hívják a műsort) volt szó róla.

3. Igen, Téged is. Addig, míg rendőr (vagy más hatósági ember) nincs az ellenőrrel. Onnantól már alkalmazhatnak fizikai kényszert is.
Téged jobban zavar, mert nem neked kell fizetned a busz üzemeltetését. Ha neked kerülne pénzedbe, máshogyan állnál hozzá.

6. Tessék mondani, milyen jogok illetnek meg egy valamilyen szolgáltatást ellenszolgáltatás nélkül igénybe vevőt????

A továbbiakkal teljesen egyetértek!
A Metron a beléptető kapukat le sem kellett volna bontani. Sőt, a 4-est már újra úgy kellene tervezni/építeni. Ha jó a londoniaknak és jó a párizsiaknak és jó a tokioiaknak, akkor csak jó lenne a budapestieknek is, nem?
Gondolkoztál már ma?

#2436 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 00:11

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 23:16

3. Akkor ha jegy nélkül utazok akkor engem sem dobhatnak ki, mégis megtennék. Ellenben a csövest nem dobják ki, most akkor hogy is van ez?

5. Honnan veszed a számokat?

3. Megtennék??? Nem értem, miért a feltételes mód? Most vagy olvastad valahol és hangulatot akarsz kelteni, vagy dobtak már ki téged és akkor megtörténtként írnád.

5. www.bkv.hu éves beszámolók....
Gondolkoztál már ma?

#2437 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 00:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 23:03

...

2. Nincs TVm. Feltételezni azt, hogy mindenki a TVből nyeri a tudást pedig elé nagy öngól lehet a BKV számára.  :)

3. Ezt most nem értem :omg:  Akkor ennyi erővel egy utast sem zavarhatnának a hajléktalanok, hiszen nem az utasok fizetik az üzemeltetést? (Pedig igenis az utasok fizetik, tehát pénzbe kerül nekem is....)

6. Mondj inkább te egy olyat, ami nem illeti meg. A szolgáltatás igénybevételén és a hozzá kapcsolódó dolgokon kívül :)

Koppenhágában első ajtónál felszállós rendszer van, és működik. Mondjuk ott nincs akkora tömeg hiszen van alternatívája a tömegközlekedésnek (Autó parkolóházba+bicaj). A metrójukban pedig nincs kapu, viszont keresés nélkül is találsz olyan helyet ahol jegyet válthatsz. Az ellenőrök meg tudnak angolul és segítőkészek... (Pedig ott sem ez a ranglétra csúcsa)
Ezeket csak azért írom, hogy hidd el a jelenlegi helyzet legnagyobbrészben a BKV hibájából fakad... Átgondolatlanság, lehetetlen szervezeti felépítés, döntésképtelenség stb stb.

(Ha jól emlékszem, pontosan 2 évvel ezelőttre ígérték biztosra, hogy beléptetőkapuk lesznek a kisföldalattin kísérleti jelleggel, és hacsak nem tökéletesen hús-vér embereknek álcázott beléptetőkapukat telepítettek mindegyik megállóhoz, ez sem valósult meg. Akkor gondolhatod, hogy máshol mikorra lesznek kapuk  :( )

#2438 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 00:52

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 0:23

2. Nincs TVm. Feltételezni azt, hogy mindenki a TVből nyeri a tudást pedig elé nagy öngól lehet a BKV számára.  :)

3. Ezt most nem értem :omg:  Akkor ennyi erővel egy utast sem zavarhatnának a hajléktalanok, hiszen nem az utasok fizetik az üzemeltetést? (Pedig igenis az utasok fizetik, tehát pénzbe kerül nekem is....)

6. Mondj inkább te egy olyat, ami nem illeti meg. A szolgáltatás igénybevételén és a hozzá kapcsolódó dolgokon kívül :)

Koppenhágában első ajtónál felszállós rendszer van, és működik. Mondjuk ott nincs akkora tömeg hiszen van alternatívája a tömegközlekedésnek (Autó parkolóházba+bicaj). A metrójukban pedig nincs kapu, viszont keresés nélkül is találsz olyan helyet ahol jegyet válthatsz. Az ellenőrök meg tudnak angolul és segítőkészek... (Pedig ott sem ez a ranglétra csúcsa)
Ezeket csak azért írom, hogy hidd el a jelenlegi helyzet legnagyobbrészben a BKV hibájából fakad... Átgondolatlanság, lehetetlen szervezeti felépítés, döntésképtelenség stb stb.

(Ha jól emlékszem, pontosan 2 évvel ezelőttre ígérték biztosra, hogy beléptetőkapuk lesznek a kisföldalattin kísérleti jelleggel, és hacsak nem tökéletesen hús-vér embereknek álcázott beléptetőkapukat telepítettek mindegyik megállóhoz, ez sem valósult meg. Akkor gondolhatod, hogy máshol mikorra lesznek kapuk  :( )

6. Tudod, van itt egy olyan ősi ERKÖLCSI (mond még valamit ez a szó egyáltalán) tanítás, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. Mondhatom máshogy is, nincs szükség herékre, akik csak máso knyakán élősködnek.
Nem próbáltad még, hogy beülsz egy taxiba egy már benne ülő utas mellé és azt mondod, hogy menjetek csak nyugodtan tovább, neked jó lesz az az úti cél, ahová ő, a fizető utas megy és mivel úgyis ki kell fizetnie neki az utat, neked ingyen lesz. Avagy idáig még senki nem jutott az erkölcsi züllésben? Vajon csak idő kérdése?
Na de tényleg, miért ne lehetne beülni mondjuk a pirosnál egy ilyen taxiba? Jogod van hozzá nem? Hiszen az autó megy, benzin gyakorlatilag ugyanannyi fogy ha 1 utassal megy vagy ha te is benne vagy. Hát akkor mi tart vissza?

Hagyjuk a nyugatot. Náluk már akkor demokrácia és egymásra figyelés volt, amikor nálunk épp készültünk a legsötétebb kommunizmust felépíteni...
Hiába, hogy papíron már változás volt, már szép kék színű zászlonk is van, a fejekben az átállás nem akaródzik menni...

Ne tessék nekem mondani, hogy itthon nem lehet találni helyet, ahol jegyet lehet venni!!!!! Kétségtelen, hogy egy dolog kell hozzá, akarni kell! :)

Mibő llehetne nagy fejlesztéseket végrehajtani? Az állami/fővárosi támogatás nem tud emelkedni, sőt, az utasbevétel pedig a rengeteg bliccelő miatt csökken. Így most az van, hogy nekem, becsületesnek azért kell többet fizetnem 1 db menetjegyért, hogy kompenzálják ezáltal a rengeteg bliccelő utazását...
És valamiből a (jogosan) zsaroló (sztrájkoló) dolgozóknak is ki kell szúrni a szemét némi kis alamizsnával.

Szerkesztette: *Macika* 2008. 01. 13. 00:54 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2439 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 01:17

6. Huh! Jó példát hoztál fel. Igaz én taxiba még mínusz 20 fokban sem ülök (kivéve a reptéri taxizást). Ezt inkább ne folytassuk, mert OFF topic lenne  :cool: (Én azért azt gondolom, hogy az emberek többsége jogkövető, és a maradék csak valami átmeneti dolog miatt nem (de egyszer ők is azok lesznek) és ezért nem kell velük sem úgy bánni mint egy kivetett kutyával. Főleg, hogy az ellenőrök nem is alkalmasak ítélkezésre)

Természetesen ha keres az ember akkor talál esetleg egy automatát, ami nagy valószínűséggel nem működik. (A gellért téren lévő két automatát még nem láttam működni). De talán egy kis "reklámmal" sikeresebbek lennének, sok helyen már bejött :D

Nos azt kell mondanom, hogy pénz az van. Még ha ez nem is így tűnik.
De, legyen itt pár példa: vállalati struktúra normalizálása, kiszervezések, és ami lehet történni fog: eladni 1-2 viszonylatot..

#2440 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 01:47

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 1:17

6. Huh! Jó példát hoztál fel. Igaz én taxiba még mínusz 20 fokban sem ülök (kivéve a reptéri taxizást). Ezt inkább ne folytassuk, mert OFF topic lenne  :cool: (Én azért azt gondolom, hogy az emberek többsége jogkövető, és a maradék csak valami átmeneti dolog miatt nem (de egyszer ők is azok lesznek) és ezért nem kell velük sem úgy bánni mint egy kivetett kutyával. Főleg, hogy az ellenőrök nem is alkalmasak ítélkezésre)

Természetesen ha keres az ember akkor talál esetleg egy automatát, ami nagy valószínűséggel nem működik. (A gellért téren lévő két automatát még nem láttam működni). De talán egy kis "reklámmal" sikeresebbek lennének, sok helyen már bejött :D

Nos azt kell mondanom, hogy pénz az van. Még ha ez nem is így tűnik.
De, legyen itt pár példa: vállalati struktúra normalizálása, kiszervezések, és ami lehet történni fog: eladni 1-2 viszonylatot..

Szerintem egy két általánost végzett ember képes megállapítani, hogy egy humanoidnak van-e utazásra jogosító valamije a birtokában.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.