HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei IV. Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 13. 22:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:25

Én arról a BKV-ről beszélek, amelyik a 7-es buszt üzemelteti, mivel azon a viszonylaton szoktam járni, nem sűrűn, hetente 4-5 alkalommal.
Az utasok kb. 2/3-a előkészített jeggyel utazik, amit akkor lyukaszt ki, ha feltűnnek az ellenőrök. Jó múltkor alig bírtam ki mosoly nélkül, ami csattogás és dallam-csipogás hallatszott, amikor a jármű két végében feltűntek a BKV emberei. 3 emberből kettő rohant lyukasztani.
Szigorítás? Rekord bevétel?
Érdekes, hogy én nem hallottam erről. Igaz, a Metron naponta többször is folyamatosan dolgoztak az ellenőrök, de felszíni közlekedésnél gyakorlatilag nem változott semmi.
Több szájból is hallottam, hogy 'nem megyek metróval, mert ott ellenőriznek a köcsögök'...
Szerintem mérhetően csökkent a Metro forgalma a szigorított ellenőrzések bevezetése óta.

Van bérletem, de nem járok metróval, mert kifelé és befelé is ellenőriznek. Táskába turkálni necces amikor sok az ember, egy óvatlan pillanat és lenyúl vmit egy brazil. Az ellenőrök nem figyelnek, hogy mit mutatok, csak legyen valami.

Elég sokat utazok a 7-es vonalon, én nem figyeltem meg, hogy az emberek 2/3-a előkészített jeggyel utazna. Lehet nekem nincsen olyan sasszemem, mint neked.

#2462 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 22:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:33

Definiálnád nekem a béka segge alatti szolgáltatást?

Fűtetlen járművön utazni -5 fokban?
30 percenként járó villamos kimaradása, mindez -5 fokban?
Végállomás +2 megálló és már nem lehet felszállni, mert annyian vannak fent?
Nem lehet kilátni az ablakokon annyira koszosak?

#2463 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 22:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 22:16

De sok doboz cigire meg fussa?

juj ez kissé erős volt.

#2464 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:04

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 23:53

3. Tehát ha jegy nélkül utazom, akkor engem is csak felszólíthatnak, hogy hagyjam már abba a jegy nélkül utazást?

Ha jól hallottam, volt némi anomália a bérletvásárlás körül, még a héten is nehéz volt fél-egy óra alatt hozzájutni a sorbanálláskor. (A gyerekért viszont időre kell menni az oviba.)
Azt is hallottam, volt némi elnézés, és szóbeli ejnye-bejnye az ellenőröktől, ha valaki ingyér utazott.
Hatvanhárom pénztárost bocsát el a BKV?
Az Árpád-hídi bérletpénztár a kezdetektől fogva rossz és kicsi, igaz 25 éve még volt fent a buszvégállomáson is bérletvásárlási lehetőség. Emiatt az Újpest felé menő oldalon sosem volt pénztár, a Belváros felé viszont csak egyablakos, ami előtt 6.-án mindig eszméletlen hosszú sor áll(t). Úgy hírlik 1.-e óta ez mindennapossá vált. Majd reggel meglátom, idén még nem ültem BKV-n.
A Nyugati-téren kb. egy éve lecsökkentették a pénztárak számát 2-re. A zsebtolvajok paradicsoma Kánaánná vált.

Idézet

Meg engem még mindig jobban idegesít egy közönséges, bunkó biztonsági őr mint egy büdös ember...

Egészen addig, amíg nem kerül 5 méteres közelségbe egy esős napon a felhúzott ablakú villamoson.

A napokban úgy hozta a sors, hogy két napon keresztül nem állt módomban megfürdeni. Ugyanabban a göncben lehúztam a melót, és abban is aludtam. Akik a közelembe jöttek, nem ugrottak el, és nem támadt hányingerük. Pedig, amikor a cipőmet levettem, uszkve 35 év után szagát éreztem a lábomnak.
Akkor egy csövi, aki 10 méterről hátszélben is szagos, mióta lehet úgy?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2465 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:17

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 22:47

Fűtetlen járművön utazni -5 fokban?
30 percenként járó villamos kimaradása, mindez -5 fokban?
Végállomás +2 megálló és már nem lehet felszállni, mert annyian vannak fent?
Nem lehet kilátni az ablakokon annyira koszosak?

A "fűtetlen" járműről több más fórumon is kitárgyalták, hogy az legfőképp nem a sofőr hibája, de a vezetésé inkább, mert nem jut a karbantartásra.
Ha az ingyen utazókat leszállítjuk (fel sem engedjük), lassan üresek lesznek a járművek.
A takarítás is pénzbe kerül. Az őszi-téli-tavaszi időszakban te sem viszed el a kocsidat félnaponta mosatni, mert képtelenség. Megtisztítod a kilincsek körül, hogy azért ne legyél koszos.
Egy esős nap egyetlen fordulóján, tehát akár a reggeli garázskiálláskor is összekoszolódhat a busz külseje, hogy hónapos reteknek tűnik.
A graffitit, kiflimorzsát, tökmaghéjat, sörösdobozt nem a sofőr szórja szét az utastérben.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2466 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:24

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:04

Ha jól hallottam, volt némi anomália...

Mindegy.
Majd mi is így adjuk elő a munkahelyen.
Én majd verem az asztalt, hogy ha megkaptam a fizetést meg a prémiumot csak akkor csinálok valamit. Addig nem. A cég meg ugyanezt csinálja az ügyfeleivel. Fizetés és kuss van... aztán majd 1-2 év múlva kapnak szolgáltatást is...

Mert ha jól vettem ki a BKV-nél most ez a helyzet. Amíg nem dobunk össze 3x ennyi pénzt, addig nem lesz fűtés, tisztaság vagy épp értelmesebb járatkihasználás.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 01. 13. 23:25 -kor

#2467 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:56

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 0:17

A "fűtetlen" járműről több más fórumon is kitárgyalták, hogy az legfőképp nem a sofőr hibája, de a vezetésé inkább, mert nem jut a karbantartásra.
Ha az ingyen utazókat leszállítjuk (fel sem engedjük), lassan üresek lesznek a járművek.
A takarítás is pénzbe kerül. Az őszi-téli-tavaszi időszakban te sem viszed el a kocsidat félnaponta mosatni, mert képtelenség. Megtisztítod a kilincsek körül, hogy azért ne legyél koszos.
Egy esős nap egyetlen fordulóján, tehát akár a reggeli garázskiálláskor is összekoszolódhat a busz külseje, hogy hónapos reteknek tűnik.
A graffitit, kiflimorzsát, tökmaghéjat, sörösdobozt nem a sofőr szórja szét az utastérben.

Nem mondtam, hogy a sofőr hibája lenne.
Hasraütéssel nem mérhető a számuk, a bkv pedig csak saccol.
Megtisztítom az ablakokat, a bkv ezt sem teszi.
A tökmagokról nem is esett szó.

#2468 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:58

Akkor gyakorlatilag ott tartunk, hogy amig nem megfelelő a szolgáltatás, felmenthető a bliccelő, vagy legalábbis "érthető",hogy miért nem áldoz a szolgáltatásra. Viszont amig sok a bliccelő, képtelenség egy ponton túl javítani a szolgáltatáson [nincs pénz erre-arra, stb.]

Nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy "ha a vezetőség lop/csal, akkor én miért legyek becsületes".
Hogy agyonhasznált frázissal éljek: ezért tartunk itt, ahol. Mert ha a másik lophat, akkor én sem veszem olyan komolyan a szabályokat.

Eszembe jutott pár dolog a bérletes sorbanállás kapcsán:

- ma már a legkisebb SZTKban is van egy szutyok péegyes valami mátrixnyomtatóval. Miért nem tud a BKV számlát [ad absurdum bérletet: mondjuk spécibb nyomtatóval az érvényességet] nyomtatni? Lenne egy "adatbázis", és ha számlát kérek, csak rábök a néni, és kész. Szerintem ehhez pénztáranként 100k-ra lenne szükség. Hány pénztár van Bp-en? Mondjuk legyen 100, akkor a project 12 millából [100*100 + 2 millió egyéb költség] meg is van. Nem tétel, egy végkielégités.... [Bár ha azt nézem, hogy kb 2 hónapja lehet kártyával fizetni, és ezt is csak pár helyen,akkor sose lesz nyomtatott számla.]

- Olyat nem lehetne, hogy egy BKV-s néni hó elején kijönne a nagyobb cégekhez [hirtelen 2 hely jut eszembe: Infopark és valamelyik irodaépület az Üllői környékén [Nokia, IBM, UPC]], mondjuk 1 vagy 2 napra, lenne nála egy bélyegző a cég címével, és legyártaná a számlákat, árulná a bérletet. Nem hiszem, hogy nagy meló lenne. Ok, a BKVnak ebből sok előnye nem lenne [max picit kisebb sorok], de pozitiv reklám lehetne... És valszeg van pár nyugdíjközeli pénztáros néni,akit ki lehetne küldeni... [OK, a begyűjtött pénzt valszeg össze kéne szedni, ne a néni vigye busszal, de erre is van megoldás: tuti van céges autó,ami körbejárhatna...]

- Elektronikus jegy: mennyire jó lenne, ha mondjuk neten, banki átutalással fel lehetne tölteni egy kártyát,így lehetne venni jegyet, napi jegyet, bérletet, stb... Teszem azt ülök bent munkába, és kiderül, hogy ki kell ugranom valahova. Belépek a bankom oldalára/BKV oldalára, átutalok kemény 300 Ft, és 1 órán keresztül van jegyem. Vagy hó elején megveszem a bérletet, és nem kell sorban állni egy cetliért.
Persze lenne egy chip/RFID/vonalkód kártyám, amit ha jön az ellenőr, meg kell mutatnom, ő lehúzza egy kütyün, stb... Nyilván ez elég sok pénz, de ez a jövő...

Hosszú lett. :)

Üdv

g
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#2469 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:59

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 0:24

Mert ha jól vettem ki a BKV-nél most ez a helyzet. Amíg nem dobunk össze 3x ennyi pénzt, addig nem lesz fűtés, tisztaság vagy épp értelmesebb járatkihasználás.

Ebben az országban nagyon sok helyen, a legfelsőbb szinten várják ezt el az emberektől. Aki ezt szóvá teszi azt rögtön letámadják, hogy de fizetni kell érte és pofabe, kussmá, stb...

#2470 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 00:01

Idézet: graffin - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 0:58

Nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy "ha a vezetőség lop/csal, akkor én miért legyek becsületes".
Hogy agyonhasznált frázissal éljek: ezért tartunk itt, ahol. Mert ha a másik lophat, akkor én sem veszem olyan komolyan a szabályokat.

A vezetőségnek kell(ene) példát mutatni, de valamiért nem jeleskedik benne.

#2471 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 00:06

Éjszakai jegy

#2472 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 00:10

Idézet: graffin - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:58

nononono épp itt van a kutya elásva egyik oldalnak sem lenne szabad
de mig az egyik oldalt a dunába "küldjük",a másikról inkább nem beszélünk,illetve max azt mondjuk hát igen a vezetők is kicsit sárosak...
erre mondom én nonszensz.

értem én persze,aki igénybe vesz vmit fizessen,de aki az adókból fizetnek (és nagyon túlfizetnek) az meg dolgozzon.
Nem ezeknek kéne többtizmillás végkielégitést adni,hanem inkább szétosztani azok között,akiknek ez nehézségbe ütközik.

Megint az a fránya tekintélyelvűség.... ;)

#2473 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 00:18

Idézet: thomasfox - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 0:10

nononono épp itt van a kutya elásva egyik oldalnak sem lenne szabad
de mig az egyik oldalt a dunába "küldjük",a másikról inkább nem beszélünk,illetve max azt mondjuk hát igen a vezetők is kicsit sárosak...
erre mondom én nonszensz.

Az a baj, hogy ez jól be tud ám rögzülni. Mármint, hogy "mindenki" lopcsalhazudik [a politikai szereplőktől, pártoktól kezdve (figyelem: többes szám :) ) a benzinkutasig], tehát nem kell olyan komolyan venni, ha mondjuk valaki rámpirít, hogy miért nem veszek jegyet,miiért bliccelek.

És akkor ha majd eljön egy olyan vezér, aki már korrekten utánanéz a vállalatának, az emberek gondolkodásmódja marad a régi....

Na jó, nem moralizálok, nem áll jól. :)
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#2474 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 00:24

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:24

Amíg nem dobunk össze 3x ennyi pénzt,

Ez mire vonatkozik?
Mert az Eu és a világ boldogabbik felén a bérek kb. úgy alakulnak.
Szerintem én sem venném zokon hogy ha a mérleg egyik oldalát az Eu-hoz mérik, akkor a másikban is az legyen.
Nem katasztrofális összeg a jegy és bérletár változása, csak nem mindegy, hogy mennyiből kell kigazdálkodni.

#2475 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 01:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 21:25

alig drágábban adják az 1 órára érvényes jegyet. 1 órára és nem 2-3 megállóra!!!

Kit érdekel, hogy egy órás a jegy, ha nem lehet vele átszálni?? Vagy szerinted van olyan járat amin ezt ki lehet használni? :) (Moszkva-Móricz oda vissza :) )

#2476 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:11

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 2:45

Kit érdekel, hogy egy órás a jegy, ha nem lehet vele átszálni?? Vagy szerinted van olyan járat amin ezt ki lehet használni? :) (Moszkva-Móricz oda vissza :) )

:respect2: 6-18-61 villamos, amelyik tetszik  ;)  :)
----------
rohamkocka

#2477 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 0:17

A fűtésre éppenséggel van egy pozitív példám: múltkor egy troli alattunk állt ki a forgalomból, mert a fűtést sehogyan sem sikerült gerjeszteni. Amúgy a járművek egy részében beépítve sincsen a fűtés, amikor legyártották őket, fontosabb volt az elkészítendő mennyiség, másrészt az volt a fő gondolat, hogy egy ember úgysem tölt annyit a járművön, hogy fűteni kelljen, Persze akkoriban 30-40-60 perces menetidők alig-alig voltak. Ha ma egy jármű fűtetlen, annak több oka van: vagy be sincs még építve (régi ICS-k, régi Ikarusok), vagy busznál spórol a vezető a gázolajjal (amiből visszatérítést kap), vagy a vezető nem kapcsolta be (pl. Tátra), esetleg valóban műszaki hibás. Ilyen szempontból a HÉV-ek a legjobbak, mert ott az illetékes pályamester írja elő, milyen fokozaton kell mennie a fűtésnek.
----------
rohamkocka

#2478 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:18

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 1:45

Az idotartam jegyekkel ha jol tudom, szinte mindenhol, ahol van, at lehet szallni. Ez volna a lenyege.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2479 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:22

EUs merleges dolgohoz hozzaszolva azert sok helyen ugy fereditenek, hogy EU mertekuek az uzemeltetesi koltsegek, igy a szolgaltatasok arait is ehhez kell igazitani, holott az alkalmazottt munkaero berezese (koltsege) joval EU szinvonal alatt van alatt van, es ha jol sejtem akkor a BKV uzemeltetesi koltsegenek egyik jelentos reszet a berezes alkotja... Szoval nem tudom mire velni ezeket az arakat!!!

#2480 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:26

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 0:01

A vezetőségnek kell(ene) példát mutatni, de valamiért nem jeleskedik benne.

Ebben az a rohej, hogy hiba csereled le a fejet, attol meg a ceg szar marad... Antal jobb mint Aba volt? (off, es nemszeretett, de kormanyok jonnek-mennek megis same shit az egesz azon a szinten is). A MAV-nal hoztak kivulrol vezetot (Devecz), de az alsobb szinteken addig szabotaltak amig megbukott o is. Nem lehet mindig felfele mutogatni, es az nem erv, hogy masok is lopnak azert lopok en is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.