HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1041 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:05

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 17:14

upsz. Ez most sok vagy kevés? Állítólag (netes leírások) olyan 3 órát bír menni normál használattal, dvd-zve, hajtva, 2 körül... Ennyit a centrinosok tudnak.

A G4-es procik 7 wattot fogyasztanak. A 12-es Powerbook 3.5-4.5 orat megy, nalam a 15-os-on a 3 ora meg szokott lenni, most kulso monitor van rajta igy tobb is. irtam neked privit, majd nezd meg

OS X re lehet WindowsXP skint tenni :) (mar ha nagyon el akarja valaki ronditani.. :D )

http://www.maxthemes...e=Mac%20OS%20XP

#1042 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:20

(megszűnik az az alsó csúszka is?)
Amúgy legalább a lehetőség megvan :up:

Amúgy hogy mi ronda, az relatív. Mondtam, én még a normál winxp-t is tovább butítottam a win2k szintjére. Azt viszont bevallhatom, hogy MacOSX alap háttere van nálam is a háttérben:P

Szerkesztette: Boba 2004. 09. 06. 19:21 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1043 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:20

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 18:59

Nem csak neki nem jön be... Bár remélem lehet változtatni. (win-nél is vannak skinező progik, linux alá is pl kde gnome)
(homokozó lapátról... 4 napíg volt itt single G5. utána köldtem vissza, hogy köszönöm nem kell.)

Linuxos skinezoprogi: kde, gnome.
:D :D
A tcsh pedig parancssor, a gdm bejelentkezoablak es a lilo meg oprendszervalto..

("Én pl linuxot is használok a gépemen. 80%ban kb." Csak zarojelben: miota?)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1044 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:24

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 20:20

("Én pl linuxot is használok a gépemen. 80%ban kb." Csak zarojelben: miota?)

Olvasd el... én a gépet mint grafikus, felhasználó használom. A butított megnevezésért meg bocsánat... nincs kedvem novellákat írni arról mégis mi a kde vagy gnome, vagy a különbségeiről. Arra ott a google. Ha kötekedni akarsz, ajánlom a legközelebbi építőipari vállalatot, kérj tőlük sok betont. Abba köss...

Mióta? Amióta Maya van RH linux alá... pár éve.

#1045 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:28

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 18:20

(megszűnik az az alsó csúszka is?)
Amúgy legalább a lehetőség megvan :up:

Amúgy hogy mi ronda, az relatív. Mondtam, én még a normál winxp-t is tovább butítottam a win2k szintjére. Azt viszont bevallhatom, hogy MacOSX alap háttere van nálam is a háttérben:P

Dockot lehet hide-olni, taskbart viszont meg senki nem akart gyartani OS X ala :)

En nagyon szeretem a dockot, 20-25 ikonnal az osszes altalam hasznalt alkalmazast elerem, es az ikonok szepen mutatjak a beerkezo leveleket, iChat, MSN uzenetek szamat, letolteseket, stb, es szerintem sokkal gyorsabban el lehet erni a dolgokat mint a Start menuben kotoraszva. Tudom windowson az emberek kiraknak egy rakas shortcutot a desktopra, de en azt nem szeretem, mert akkor minek a start menu, masreszt tele van a desktop ikonokkal. De persze ez mind megszokas kerdese, mindenesetre en nagyon hamar megszerettem a Dock hasznalatat. Start menuben legjobban azt utaltam, amikor az egerrel elnavigaltam a negyedik kis fulecskeig, melleklikkeltem, es kezdhettem elolrol az egeszet :)

#1046 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:31

Quicklunch... más kérdés, hogy ritkán használom. Win alól pl alapból indul a maya.

#1047 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:41

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 20:24

Olvasd el... én a gépet mint grafikus, felhasználó használom. A butított megnevezésért meg bocsánat... nincs kedvem novellákat írni arról mégis mi a kde vagy gnome, vagy a különbségeiről. Arra ott a google. Ha kötekedni akarsz, ajánlom a legközelebbi építőipari vállalatot, kérj tőlük sok betont. Abba köss...

Mióta? Amióta Maya van RH linux alá... pár éve.

Nem kell bocsanatot kerni, nem vagyok linux polgarjogi harcos (regen neha, de azt mar kinottem). Nekem tetszik a "butitott" elnevezes :) (bar egyesek az ablakkezelot jobbnak talaltak anno ;) , mikor meg a window manager szot kellett magyaritani de.. imho ma mar nem igazan wm a talalo, szinte oprendszerek, az oprendszeren belul, meg gnomeot amugy is jobban szeretem).
Es igazan nem kotekedni akartam :D (mielott meg irnad a frappans valaszt).

Ja es quicklaunch. ;)

Szerkesztette: hybris 2004. 09. 06. 19:43 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#1048 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:43

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 20:41

...meg gnomeot amugy is jobban szeretem).
...

Kifogsz röhögni... azért használok én gnome-t, mert az az default RedHat-hoz ha jóltudom. Ennyit arról, hogy én mennyire akarom csicsásítani, vagy bármit csinálni a rendszerrel. Az eredeti skin-t használom ami install óta megvan. Egyedül a wallpapert szabtam testre (valami 2 turbópingvin, lila háttérrel).

#1049 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:44

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 20:41

Ja es quicklaunch. ;)

Most eszem éppen... tudat alatti elírás lehetett :D

#1050 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:56

Egyebkent miert redhatet hasznalsz?
A fedora ingyenes es "ugyan azt tudja". Na ez igy hulyen hangzott, de asszem ertheto volt (ugyan azok keszitik, 100% kompatibilis etc.).
Egyebkent neten vetted, vagy boltban? Nem igazan vagyok otthon ezen a teren (rh), de erdekelne, hogy van e hazai kepviseletuk, disztributoruk, vagy ilyesmi.
I don't believe it.
-- DNA

#1051 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 20:13

Maya miatt RedHat. 7.3, 8, 9 alatt támogatott hivatalosan. Nincs kedvem kockáztatni.

Gépre alapból ezt telepítették.

#1052 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 20:43

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 21:13

Maya miatt RedHat. 7.3, 8, 9 alatt támogatott hivatalosan. Nincs kedvem kockáztatni.

Gépre alapból ezt telepítették.

A fedora is redhat.
I don't believe it.
-- DNA

#1053 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 20:48

Alias oldalán Rh 7.3, 8 és 9 van feltüntetve. Ha valami miatt nemmegy, én úgyse tudok rájönni miért nem megy, vagy megcsinálni. Ezért inkább használom azt, amit ajánlanak. Az újabb OS tudását nemigazán használom ki. Ha linuxot használok elindul a Maya és a Shake. Esetleg knoppix, és mellé egy zenejáccó és kifujt. Az sem biztos, hogy kitudnám használni az új OS előnyeit...

Nomeg alapból ezt rakták fel a gépre. Amíg jól működik, nincs kedvem megbolygatni.

#1054 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 21:04

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 21:48

Alias oldalán Rh 7.3, 8 és 9 van feltüntetve. Ha valami miatt nemmegy, én úgyse tudok rájönni miért nem megy, vagy megcsinálni. Ezért inkább használom azt, amit ajánlanak. Az újabb OS tudását nemigazán használom ki. Ha linuxot használok elindul a Maya és a Shake. Esetleg knoppix, és mellé egy zenejáccó és kifujt. Az sem biztos, hogy kitudnám használni az új OS előnyeit...

Nomeg alapból ezt rakták fel a gépre. Amíg jól működik, nincs kedvem megbolygatni.

Csak tenyleg furcsa, hogy a macet dragallod megis 2 "fizetos" oprendszer van a gepeden, meg maya (mind a kettore), plusz shake. Nem vagyok teljesen tisztaban ezeknek az araival, de szerintem ez mar az a kategoria, ahol par szaz ezer forint "nem szamit". Na, de reszemrol ennyit az offrol.
I don't believe it.
-- DNA

#1055 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 05:16

Krinyo:
"Nezd mar meg az Apple hivatalos arkepzeset, konyorgom. Ami kint 1300 dollar, az itt 1400 euro. Ami kint 299 dollaros szoftver, az itt (Europaban) 289 euro. 1 euro = 1,2 dollar per pillanat, ez 20% extra profit kapasbol az europai vasarlokon. Nem csak a hazaiakon. Csak ugy. Ne mondd, hogy ennyi a szallitasi koltseg miatt, mert korberohoglek."

Ha az jol esik, tedd azt, de ismet el vagy keveredve kisse. Pont ugy csinalsz, mintha ez minden esetben igy lenne, mikor ez nem igy van! Ne kerdezd minek fuggvenyeben valtozik a gepek kinti ara az ittenihez kepest, de tobbsegben vannak azok, amik (brutto) ara itt kb. 50%-al magasabb, mint kint (ellentetben az uj imac euroban megadott magas araval).
Az, hogy melyik sw mennyibe kerul, az nem tulzottan izgat, mert egyreszt nem kotelezo itt megvenni, masreszt lehet tobbfele vasarolni, senki nem kenyszerit arra, hogy a legdragabb helyen vedd meg (masreszt a gep mindenkepp kell, jogtiszta sw nem kell mindenkepp, csak bizonyos esetekben :) ).
A kedvedert osszevetettem nehany dolog kinti arat, az itteni brutto arral, marhara nem altalanos gepeknel az, amit fentebb irsz. Inkabb a fontosabb, es/vagy dragabb programokkal huzzak le a kedves vasarlokat, valszeg azert, mert ahol erre van szukseg, ott ennyi penz nem nagyon szamit.
eMac combo      ELTERES: 34%
eMac superdrive          41%
iBook (1GHz/combo/256/30GB) 47%
Dual G5 1,8GHz    46%
Dual G5 2GHz      46%
Dual G5 2,5GHz 47%   
Ipod mini      45%
iLife          53%
Panther        72%
(205-nek szamoltam a dollart)
Tehat tovabbra is fenntartom, hogy nem az apple araival van baj, hanem azzal, hogy nem amerikaban elunk...

>"az OS X kepessege nem a csiliviliben merul ki."

Naranek:
"Ezt nem is allitottam, de erre nincs szuksegem, es nem kapcsolhato ki egyszeruen.."

Nemtom pontosan mi is zavar olyan nagyon...az, ha belepsz 1 konyvtarba, es nem csak kib@sz 1 ablakot? Vagy ahogy lecsuszik a dock-ra 1 ablak? Vagy a dock zoom-ja? Pontosan mi?

>"Tudom, vannak emberek, akik abban lelik oromuket, hogy virust hajkurasznak, meg spyware cuccokat, >esetleg az eppen aktualis update-eket toljak fel, tuzfalat allitgatnak"

Naranek:
"Ez egy Mac-es mitosz, erdekes mod en szepen beallitottam egy tuzfalat es egy virusirtot immar 1.5 eve, ezek a hatterben a beavatkozasom nelkul frissitgetik magukat, az emlitett gepet hetfon reggel 9-kor bekapcsolom es penteken delutan zarom le, napi 8-12 ora folyamatos munka folyik rajta, nem fagy le, nincs kek kepernyo, nem lassul, nincs vele semmi problema, soha nem volt virusom, sem barmilyen kartekony szoftverem.. Es mindezek ellenere PC-nek hivjak es 10-ed annyiba kerult, mint egy G5-os Mac..."

Ez marhara nem mitosz, hanem a tapasztalat! Probaltam egyertelmuen kifejteni az elobb a velemenyemet, ugy nez ki nem mindenkinek jutott el...elhiszem, hogy sokaknak ez a beallitosdi legkevesbe sem jelent problemat, mint ahogy a jelek szerint Neked sem...1 ismerosomet tudom hozni peldanak, aki tortenetesen amerikaban lakik, es a jelek szerint - rengeteg ismerose alapjan - azt lehet allitani, hogy akinek nem munkaeszkoz a gep - kiba sokan vannak ilyen emberek, talan hihetetlen - az annyit ert csak hozza, amennyit muszaj. Es itt most nem arra gondolok, hogy hibatkeres,  problemat old meg, hanem arra, hogy amit hasznal rendszeresen programot, azzal elboldogul, aztan ha valami gaz van, akkor lehet hivni az ismerosoket - tapasztalat, hogy kb. 5 juzerre jut 1 valamennyire hozzaerto ember.
A problema a kovetkezo, semmi tanfolyamot nem vegzett sem o, sem a csaladban valaki. Amit mutattak neki, azt sem konnyen jegyzi meg, en sem konnyen jegyzem meg azt, ami egyebkent rohadtul nem erdekel.
Nem is tudom hanyszor uszott el mindene, mire most vegre ugy ahogy vedve van a gepe, de o egyedul nem tudta megcsinalni...mint ahogy most sem tudja, hogy mi a halalt is kell csinalni, ha az ad aware talal sok sz@rt, mert persze talal...valaki elhadarta neki mit kell csinalni, aztan nem annyira ertette meg, mert semmi gyakorlata nincs ilyen allitgatosdi teren. Na most naluk 3-4 ember van, aki gepet hasznal, es 2-3 kozoluk semmi ilyet nem tud beallitani. Az ismeroseik kozott nem is tom hany pc-t nem hasznalnak most, mert szethalt, es azt sem tudjak, hogy akkor mi legyen vele, mit kell ezutan kezdeni, hogy ujra jo legyen. Gondolod, hogy ha fel is szenvedi a rendszert nagy nehezen, akkor az lesz az elso, hogy tuzfalat allitgat be, meg virusolot? Na persze, szep is lenne...
Szoval en kb. ezt veszem eszre magam korul, aki nem kifejezetten melora/game-re hasznalja a gepet, azoknak minimum a haromnegyede jobban jarna a mac-el, mert aki nem assa bele magat a temaba, azok kozul SZINTE MINDENKI ezekkel sziv, hogy szetb@sszak azt a hulladek fos rendszeret max felevente.
Ezzel szemben mi is veszelyeztetne mac-en?
Na mindegy, asszem ezt hiaba magyarazom, sokan azt kepzelik, hogy mindenki ugyanannyira ert ezekhez, es ha meg nem, akkor ugyanannyira erdekli, hogy a jovohetre ertsen hozza, es ne legyen kesobb ebbol gond...csak hat nem igy van.
(a gepe egyebkent elegge zizi, neha lefagy, neha ki kell lepni mindenbol, van valami oldal, ahol magyar tv-t szokott nezni, attol neha egyszeruen kikapcsol a gep...van amikor 5x kell megprobalni a gepet bekapcsolni, mert megfagy...ja, amugy brand gep, bar van mar vagy 3-4 eves, es xp van rajta...ja, es itunes, az valahogy bejott neki a winamp utan, hehe :) )

>"Vannak rengetegen - es ez a tobbseg -, aki nem tolt naponta/hetente orakat azzal, hogy forumokat >olvasgat, mert esetleg marhara nem ugy mukodik a gepe, ahogyan kene."

Naranek:
"Ez egy erdekes kerdes, tekintve, hogy ha valakinek PC-n van gondja, akkor tutira lesz 100 meteres korzetben valaki, aki tud rajta segiteni, Mac eseteben tenyleg marad a ketsegbeesett forumozas, vagy szervizbejaras (olvasok Mac-es forumokat is, ugyhogy ezt bizton tudom).."

Ja, ez az elobbi peldaban is kb igy tortent, ott vagy mindossze eltevedve, hogy nem mindenkinek pattannak elso szora, es addig meg benne lehet az emberben a para, hogy na vajon most mindenem eluszott? Ha nem, akkor mikorra lesz rendben? Es ha rendben lesz, akkor meddig?
Na ez az ami mac-en kisse maskepp megy, persze vannak emberek, akik azt kepzelik, hogy ezek a dolgok  hozzatartoznak a szamitastechnikahoz, hiszen pc-n tobbnyire ez megy...sajnalom is oket, mert sokak jobban jarnanak a mac-kel :p  (es itt most nem terites folyik, en sem ajanlanam sok embernek!)

>"Nem vitatom, hogy vannak fasza programok pc-re, de hiaba vannak, ha nem jar minden pc melle 1-2 >cd/dvd (minden gyartohoz ugyanazokkal a programokkal!)"

Naranek:
"Ezt felettebb viccesnek tartom, ha a Microsoft csomagol a rendszer melle valami plusz alkalmazast, akkor fujjolnak az emberek mert visszael a monopol helyzetevel, ha az Apple teszi ugyanezt, akkor megvaltja a vilagot :)"

Veletlenul sem a gyakorlati megvalositasat hianyolom a dolognak, egesz egyszeruen nem igazan kivitelezheto a dolog, annyira nagy az erdekellentet, hogy ez letrejohessen...amugy eszembe sem jutott, hogy pont a hulye m$ alljon elo ezzel, inkabb valami kozos fejlesztesre gondoltam (volna).
Azt meg hozzatennem, hogy az nem gond, ha az apple adja a programjait, az apple programjai nem azert  vannak elterjedve, mert az apple annyira visszaelne a monopol helyzetevel, hanem azert, mert logikus , egyszeru programokat keszit, sok hulye ceggel ellentetben, marhara nem mindegy.

Naranek:
"Ezeket a programokat is meg kell tanulni, es mivel OSX-bol nincs hasznalhato magyar verzio, magyar "i"-s programokkal, igy a kezdo felhasznalo, aki egy szot sem ert angolul, biza PC-n hamarabb el fog igazodni.."

Aki ennyit nem ert meg angolul, annak nem hogy pc elott semmi keresnivaloja, de meg mac elott sincs :p

Naranek:
"En csak azt kifogasolom, hogy az Apple veri a mellet a minoseg es megbizhatosag jelszavat hangoztatva, holott ugyanazt a vasat hasznalja fel, mint az altaluk megbizhatatlannak kikialtott PC..
Raadasnak 4-5x aron.."

Szerintem totalisan mindegy, hogy azt hasznalja, vagy nem, mivel az oprendszer nem ugyanaz, de ugy latom emellett az "apro" reszlet mellett Te elsiklottal :p :omg:
A 4-5X-os :eek: ar total hulyeseg, es akkor meg rendkivul finom voltam.

>"EZ LEGALABB MUKODIK, ES KEVESEBBET KELL TOKOLNI VELE, HOGY IGY IS MARADJON!"

Naranek:
"Valo igaz, az XP es a hasznalt programok feltelepitese es behangolasa tobb idobe kerul, mint az OSX telepitese, de utanna mindket gepen ugyanugy lehet dolgozni, nem ertem milyen tokolesre lenne szuksegem meg PC-n.."

En itt a tuzfalra, virusirtora, meg kulonbozo frissitesekre gondolok.
Sajna sok ember akkor jon ra, hogy kellett volna ilyen is, mikor mar megtortent a baj.
Nem vitatom, hogy a belott rendszer - legyen az akar az xp - lehet olyan stabil, mint az X, a gond ott van, hogy az ehhez kello "szakertelem" nincs meg az atlag pc-juzernel.

>"A mondat elso reszevel kapcsolatban meg annyi lenne a reagalasom, hogy kicsit tobb mac-es valtott >pc-rol mac-re, mint forditva, javaslom ezen gondolkodj el kicsit."

Naranek:
"Egyreszrol legalabb 10x annyi PC-t hasznalo ember van a vilagon, mint Mac-es, igy ezek a szamok nem igazan jelentenek semmit..
Masreszrol az emberek szeretnek megismerni uj dolgokat, foleg ha a marketinggepezet (ami az Apple eseteben igen jol mukodik) szepen csillogtatja elottuk azokat.."

Termeszetesen nem a szamokra gondoltam, hanem az aranyokra.
Ha nekem nem jon be a pc, es mac-re valtok, de az megsz@rabb, akkor visszavaltok, nem?
Na ez az ami nem tul gyakran fordul elo, hogy mac utan valaki visszavaltson pc-re.
Tudom, semmit nem jelent az, ha en azt mondom, hogy lesz@rom az apple marketinggepezetet, csak az erdekel, amit latok, de azert ezt ugy erzem hozza kellett tennem.

Naranek:
"Pl.: nezzuk meg az uj iMac-et, ha hasonlo konfiguracioban megjelenne egy PC (1.8 GHz-es proci, 256 MB RAM, alaplapra integralt Geforce 5200) akkor meg a 17, vagy 20 colos kijelzo ellenere is oriasi bukas lenne, fokent, ha ilyen arat kernenek erte :)
Nem ertem egyebkent az Apple miert van ennyire elajulva ettol a designtol, TFT-be epitett PC, mar legalabb 3 eve letezik a piacon, raadasul nehany peldanyuk merfoldekkel szebb, mint ez a szappantarto design.. "

Ugy latom meg mindig nem erted, hogy inkabb az oprendszer, es a hozza tartozo - SW - korites fogja meg az embereket, tehat a hasonlat rendkivul rossz. Az persze mas kerdes, hogy a koritesbe beletartozik az, hogy a design sem 1 utolso szempont, na de mit kene gyartsanak, egy ezeregyedik pc-hazba tomott mac-et, ami egyaltalan nem log ki a sorbol? Igen, ez mar marketing...
Nezd meg ezt a sony-t is: Sony VAIO PCV-W20
Yahoo shop: $1085  (1,8GHz celeron(cs), 512MB, 60GB, combo, 15,3" TFT)
Ez akkor olcso, vagy ebbe belebukott a sony?

Szerkesztette: ANTIpc 2004. 09. 07. 05:43 -kor

#1056 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 05:22

Naranek:
"Az iMac ugyan draga es ronda, de legalabb a jatekok sem futnak rajta, de nyugodjunk meg a dock az igaz nem olyan gyorsan es finoman mint a G5-on, de kepes animalodni rajta..."

A dragasag az relativ, mint ahogy a szepseg is. Jatekra valoban nem valo.
Frankon nem ertem milyen dock-os lassusagrol beszelsz...  :confused:

Naranek:
>"addig pedig szorgosan toltogetni a frissiteseket, virus definiciokat, patcheket, upradgeket, hogy >a rendszeret ne kelljen 2 hetente ujratelepiteni a gepet szorgosan tamado programok/emberek miatt."

"Mac-es szomszedja ugyanigy lelkesen upgradeli a rendszeret, hiszen nehany aprosag utolag kerul bele, nehany dolgot meg mindig nem tud (ugye azok a franya ekezetek, hat nem szegyen egy DTP-s platformtol?) es a legujabb ablakcsavarodos trukkot is fel kell tolteni, mert anelkul nem elet az elet.."

Mivaaan?! :eek:

Arrol meg amit a mac biztonsagossagarol osszehordtal par cikk alapjan, az kesz, MEGALOL :D :omg:
Te komolyan azt kepzeled, hogy a win-nek barmi eselye van az X-szel szemben ilyen teren??!
Ember, ne a hulye hireket olvasd, hanem nezz utana esetleg, hogy akinek szethullott mac-en a rendszere, annak mitol hullott szet, hat nem virusoktol, meg betorestol...
Ezek a hirek tipikusan azok, amiknek nagyobb a fustje, mint a langja.

Naranek:
"Ma az emberek 80% jatekra veszi az otthoni gepet, az uj iMac pedig nem 2 es nem 5 ev mulva avul el, hanem maris elavult, koszonhetoen az ultragagyi fejleszthetlen videoalrendszerenek.."

Gondolom nem azert van az az erzesem, hogy mac-en ez nem 80%, mert en sem tartozom bele...
Az a video szerintem is total gaz, de mivel nem game-elek vigan el lenne nalam 3 evet az a gep.

>"ES mig windows biztonsagi resekrol neha hetente jonnek jelentesek es tobb szaz gyorsjavitas van >jelenleg is, addig osx-hez osszes van par darab"

Naranek:
"Ami a hirek szerint nem igazan mukodik.."

Igen, rengetegen vagyunk, akik ezekkel a hibakkal/hianyossagokkal talalkoztunk, tenyleg igy van ahogy mondod...
Nemtom, nekem most se virusolo, se firewall, se semmi, de azert jol megvagyok.
Kb. 2 eve hasznalok X-et, egyszer tettem ujra a rendszert hiba miatt...ja igen, a vinyo halt meg :p

Naranek:
"De a nem az a lenyeg, hogy mikent jon letre egy biztonsagi res, hanem a meglete, es nem en aradoztam arrol, hogy OSX-re NINCSENNEK ilyen problemak..
Ezt en kodositesnek hivom.. Ezert ideztem be ezeket a szosszeneteket.."

Nemtom ki mondta, hogy szo szerint nincsenek problemak...szerintem winhez kepest nincsenek.
Tudod az a nagy problema, hogy amig winre kijon hetente x szopato cucc, addig mac-re neha kijon valami remhir, amivel vagy SENKI nem talalkozott meg, vagy CSAK A LEHETOSEGET emlitik meg valaminek , de ugyszinten nem talalkozik vele senki. Ja igen, a multkor kijott valami home-konyvtar torlo ize...milliok gepe valt hasznalhatatlanna, tenyleg ugy volt :p :D

>"Aki imacet vesz az nem elsosorban jatszani akar a szamitogepevel es ha (tegyuk fel) ebben igazam >van, miert kellene fejlett "videoalrendszer"?"

Naranek:
"Egy otthonra szant gep, amivel nem lehet jatszani smile2.gif "

Teny, hogy nem igazan alkalmas jatekra, de azert ez igy eros tulzas, hogy nem lehet rajta jatszani, mivel a game elindul rajta :p Es azt sem hiszem azert, hogy csak olyan game van, amire ez a video nem eleg.

>"windows jobb mint az OSX"

Naranek:
"Ezt en nem irtam..
Egyszeruen ar/teljesitmeny szerint a Mac vesztes ebben a versenyben.."

Kerdes mit veszunk teljesitmenynek.
Amugy ha csak ezzel a 2 dologgal tudsz jellemezni 1 gepet, akkor nem ertem mirol is beszelunk :p

#1057 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 05:27

>"Hamarabb megtérül mint gondolná az ember.
>Tizedannyit nem kell foltozgatni, törödni a rendszerrel mint egy win-es gép esetében."

Krinyo"
"Mert a torodes a penzbe kerul, draga letolteni az ingyenes frissitest (ami osx-hez is ugyanugy jon), meg feltenni egy ingyenes viruskergetot, hogy a szolgaltaton esetleg atszivargo virusokat elkapja. :) Nagyon sok penzbe kerul mindez. :D "

A jelek szerint az, mert a fel vilag ezekkel sziv :D :p

Krinyo:
"http://www.apple.com/support/downloads/

Itt nem sokkal kevesebb frissitest latok, mint ami az XP-hez jonni szokott, ha up-to-date akarsz lenni, te is frissithetsz eleget. :D"

De mac-en nem letkerdes, hogy uptodate legyen az ember :p

#1058 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 06:21

Idézet: ANTIpc - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 6:27

De mac-en nem letkerdes, hogy uptodate legyen az ember :p

Hidd el, elobb-utobb az lesz. Ahogy winre, oda is irni fognak virust, ferget... akkor legalabb egy kicsit csokken majd ez a felsobbrendusegi erzes, ami csak ugy sut a fenti hozzaszolasaidbol. Szubjektiv velemeny. Nem allok neki vitatkozni, mert teljesen felesleges, rajta vagyok en is a Mac levlistan (erdekes mi?) es amikor azt mondod kevesebb a problema (neha egeszen nevetsegesek), csak mosolygok magamban.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1059 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 06:47

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 5:21

Hidd el, elobb-utobb az lesz. Ahogy winre, oda is irni fognak virust, ferget... akkor legalabb egy kicsit csokken majd ez a felsobbrendusegi erzes, ami csak ugy sut a fenti hozzaszolasaidbol. Szubjektiv velemeny. Nem allok neki vitatkozni, mert teljesen felesleges, rajta vagyok en is a Mac levlistan (erdekes mi?) es amikor azt mondod kevesebb a problema (neha egeszen nevetsegesek), csak mosolygok magamban.

Krinyo

Ja, elobb-utobb bizti lesz szivas mac-en is, tobb mint most, de azt meg mindig nem hiszem hogy akar csak meg is kozeliti majd a win-es feeling-et.
Nem a felsobbrendusegi erzes sut a hozzaszolasaimbol, hanem az, hogy kesz rohej amit a winnel az emberek szopnak - es ha ezt valaki keptelen felfogni - Naranek ugy erzem keptelen -, akkor nem bizti, hogy megallom szo nelkul, ennyi.
Nekem sem 5-10 eve van am mac-em, csak alig tobb mint 2 eve, rovid ideig "hasznaltam" pc-t, szerencsere nem az enyem volt, na akkor jottem ra, hogy hulye leszek ilyet venni, nincs se idom, se kedvem, se idegem apolgatni, ha mar kell mindenkepp gep, akkor kozbe kene iktatni a mac-et is, aztan ha gagyi, akkor eladom a halalba gyorsan, ha nem, akkor marad. Valahogy jobban bejott ez, kevesebb a baj vele, de ez nem jelenti azt, hogy nincs. Bar ehhez az is hozzatartozik, hogy eloszor classic-om volt, na az total shit volt, de az X szerencsere megmentett a win-tol.
Az egeszen nevetseges kerdesekre a levlistan csak annyit mondanek, hogy mint ahogy itt valaki irta, hogy pc-hez 100-meteren belul van ember, mac-hez tobbnyire nincs, mit kellene akkor csinalni, ha gyorsan kell a megoldas? Levlista/forum/chat/telefon havernak/stb., logikus, nem?

#1060 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 07:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 7:21

Krinyo

nem hiszem, hogy egy unix alapu rendszert olyan konnyu lenne megfertozni. Kivulrol root jogot szerezni nem olyan konnyu, mint windowsnal. Nem azt mondom, hogy nem lehet, csak nem konnyu. Bar, ha jol bealitott a rendszer, akkor majdnem lehetetlen. Script-kiddie szinten nem hiszem, hogy csinalna barki is.
Megis, hany olyan virus volt windowsra (is) az outlookon keresztul terjedo makrovirusokon kivul, ami terjedni tudott ? 2 vagy 3 ? Az pedig a felhasznaloi hulyeseg - hivd naivitasnak, ha akarod - ha barmire rakattint vagy elindit barmit ami erkezik levelben. Legelemibb ovatossag felrugasa.
  Par eve meg rendszergazdafele voltam a **** [nagy magyar ceg], es akkor is keptelenseg volt megmagyarazni az embereknek, hogy a munkahelyi gep nem porno es jatekterjesztesi celra van.
Minden felhasznalo hulye, csak Mac-en nincs outlook express, ami ezt masok szamara is vilagossa teszi :)

Tom#

Szerkesztette: TomPP 2004. 09. 07. 07:01 -kor

Hallowed are the Ori !

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55