HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma bó'tosok :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma bó'tosok :)) jelentés a pult innenső oldaláról ;-) Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 19:46

Idézet: Zwiebi - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:25

@brand memoria:

valamikor 3,5 - 4 eve vasaroltam memoriat es kivancsisagbol megneztem, mit arulnak brand markanev alatt. Hat nem TMD-50D chipes TwinMos-ok voltak? Mivel igencsak kellemes aron dobtak oket utanam, gyorsan be is vasaroltam belole.  :D

-A Twinmos-nak nincsen félvezetőgyára.
-A Brand memóriákon is márkás, minőségi alkatrészek vannak, mivel gagyi gyártó nincsen a területen jelen, maximum az ostya széléről szedik össze az olcsóbb OEM felé kiszórt dolgokat, de ez sem törvényszerű, hiszen pl. a Samsung eladásainak nagyobb részét ezek a mindenfelé, dzsunkától Twinmos-ig eladott IC-k teszik ki, itt aztán van minden :) .
-Az IC-re írt típus így semmi rokonságot nem mutat a panel gyártójával és tervezőjével, valamint az SPD-t programozó emberkékkel, márpedig a modulokat itt lehet elszúrni komolyan. Az ostya széléről származó IC-kkel általában csak annyi a "gond", hogy nem nagyon tuningolhatóak (a ráírt sebességet tudják, statisztikai válogatás van, mint a CPU-k esetében), tehát a meghibásodások ezeken az olcsó modulokon többnyire nem a rajtuk lévő IC-k minőségéből fakadnak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#22 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 20:58

Idézet: Zwiebi - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 19:25

@brand memoria:

Eddig két Samsung chipes 512-es modullal (tehát "brand") toltam, gond egy szál se volt, igaz, én nem tuningolok. Most vettem helyettük 2x1GB dobozos Kingmaxot. Azokkal sem volt semmi gáz. Beraktam, működik.
Úgy éreztem, hogy nem fogom 3e pénz miatt kísérteni a sorsot (ennyivel volt olcsób a "brand" Infineon és Samsung) és bejött.

#23 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 00:35

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 20:46

tehát a meghibásodások ezeken az olcsó modulokon többnyire nem a rajtuk lévő IC-k minőségéből fakadnak.

Én ugyanezt tanultam jó pár évvel ezelőtt -- a modul gyártója számít, Corsair, Kingston, satöbbi, az IC nem igazán.

Szerkesztette: bean 2007. 04. 26. 00:35 -kor

#24 Felhasználó inaktív   Zwiebi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 22:16

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 20:46

-Az IC-re írt típus így semmi rokonságot nem mutat a panel gyártójával és tervezőjével, valamint az SPD-t programozó emberkékkel, márpedig a modulokat itt lehet elszúrni komolyan. Az ostya széléről származó IC-kkel általában csak annyi a "gond", hogy nem nagyon tuningolhatóak (a ráírt sebességet tudják, statisztikai válogatás van, mint a CPU-k esetében),

Itt az volt a furcsa, hogy ez TwinMos dobozos dual kit volt. Valoszinuleg nem ismertek, ezert adtak brand cimszo alatt. Fesz emeles nelkul ment 480 Mhz-en, tehat nem volt egy selejtes peldany...

#25 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:01

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 21:04

W98 alatt is ment már a digitális lejátszás, amit a rendszer többnyire ki is választott az erre képes eszközhöz.

Csak az a gond vele, hogy ha ide kábelen játszod le, akkor a cd meghajtó mint adat cd kezeli a lemezt. és 52x-esen vagy ami a névleges sebessége, fogja pörgetni a lemezt. Míg ha normálisan kezelné audioóként, akkor csak 1x-es sebességgel forgatná.

#26 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 21:29

Meghajto fuggo.

Pl. a Toshiba SDM1612 DVD olvasom csak annyira porgeti a lemezt, amennyire az olvasas intenzitasa indokolja.
Ha egy program ket percenkent nez ra a meghajtoban levo lemezre, akkor 1-2x sebesseggel porgeti, teljes sebessegre csak akkor gyorsit, amikor huzamosabb ideig olvas valami, aztan ha mar nem olvasnak rola, akkor ismet visszaveszi a tempot.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 29. 21:33 -kor

#27 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 11:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 22:29

Meghajto fuggo.

Pl. a Toshiba SDM1612 DVD olvasom csak annyira porgeti a lemezt, amennyire az olvasas intenzitasa indokolja.
Ha egy program ket percenkent nez ra a meghajtoban levo lemezre, akkor 1-2x sebesseggel porgeti, teljes sebessegre csak akkor gyorsit, amikor huzamosabb ideig olvas valami, aztan ha mar nem olvasnak rola, akkor ismet visszaveszi a tempot.

Nem, ahogy Mumia kolléga mondta, "lejátszási mód"-függő! Ki lehet próbálni, mondjuk sima win98-as CD-playerrel, vagy valami 3rd party lejátszóval, meg pl. a Media Playerrel.  :smoker:

ps.: sok olvasó jóval hajlamosabb "hibákat elkövetni" redbook-audio olvasásakor, ha "data" módban olvas, ill. jóval megbízhatóbb "cda-módban". A 2 mód nem ugyanaz, s nemcsak "fordulatszámban" térnek tehát el.

Szerkesztette: Warrior 2007. 05. 01. 11:47 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#28 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:28

Ügyfél szól, hogy nem megy a net.
Már hívta a szolgáltatót, aki rádugta a laptopját, megmutatta hogy működik, és távozott.
Mi egy erősebb nyomással bedugtuk a gépbe a kábelt, kattant a fül, és lőn világosság, azaz net.

És hogy mitől nem ment a helyére a kábel?

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#29 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 11. 11:35

Egy méretesebb széria (~100 db) márkás (NEC/Zenith) gépnél tapasztaltam: sehol se találtam a 2. USB párost. Aztán megleltem hasonló módon elrejtve.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#30 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 15:36

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 11:28

Ügyfél szól, hogy nem megy a net.
Már hívta a szolgáltatót, aki rádugta a laptopját, megmutatta hogy működik, és távozott.
Mi egy erősebb nyomással bedugtuk a gépbe a kábelt, kattant a fül, és lőn világosság, azaz net.

És hogy mitől nem ment a helyére a kábel?

Bocs, elég homályos a kép, lehet azért nem látom. De lehet csak én nem jól látom, és szemüveg kéne :hemuveg:
Vagy nem értem ...
Az USB melleti LAN helyet kell nézni? :think:

#31 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 19:40

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 16:36

Bocs, elég homályos a kép, lehet azért nem látom. De lehet csak én nem jól látom, és szemüveg kéne :hemuveg:
Vagy nem értem ...
Az USB melleti LAN helyet kell nézni? :think:

Nem a soros port mellett megbúvó alaplapi VGA-t, ami kitolja az egész hátlapot.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#32 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 09:06

Velem már rég estek meg ilyen dolgok (manapság nem járok ily boltokba):

Annak idején vettem 1 Geforce2 MX-et (Manli volt, elég jól húzható, annak ellenére, hogy szinte noname), s a pultnál ahogy rendeztük a számla-ügyet, 1 másik fazon (azt hiszem boltos volt ő is) odavetette:

- Csak majd ne használj hozzá ilyen mindenféle tuning-drivereket, mint pl. a Detonator, csak a hozzáadott drivert!
- De hisz a Detonator a hivatalos driver, s a referenciadriver-e is...!
- Nem.
- De igen...

1 kis vita sosem árt... :)

Másik: szintén szuper boltok egyike, 2002 körül lehetett, amikor az XP "megjelent" a háztartásokban. Néni áll a pultnál, az innenső oldalon, s kérdezi az eladót (mi csak lébecoltunk a pult másik végében):

Vevő néni:
- Érdeklődni szeretnék, hogy hallott-e már XP-ben a kék halálról?
Boltos:
- Kék halál XP-ben??? Olyan nincs.
Mire mi:
- De van. ("de van, de vaaaaaaan...")
Boltos:
- Már hogy lenne, hiszen az XP egy olyan stabil rendszer, hogy ott ilyesmi NINCS!

...namost, kis vita itt is volt, a bolt jóhírét persze nem rontottuk, talán nem volt hova. Hogy magyarázzam meg a boltosnak, hogy hülyeséget beszél? Hiába mondanám, hogy védett mód, kivételkezelés... Az XP biztos olyan találmány, ahol ezekre nincs szükség. :) Nem vitáztam tovább vele, hagytuk a fenébe.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#33 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:09

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:40

Nem a soros port mellett megbúvó alaplapi VGA-t, ami kitolja az egész hátlapot.

Jaa ...
Már látom, tényleg ...
azt észrevettem, de gondoltam biztos direkt van letakarva, hogy ne abba dugják, hanem a másikba ... csak nem tűnt fel, hogy kinyomja az egész lemezt ...
:up:

Warrior:
Az ilyeneket hiába is győzködöd. Meggyőzni úgyse tudod, csak a szádat téped, plusz még ő néz hülyének. Különben, hogy számtech boltban árulhass, ahhoz nem számtech végzettség kell, hanem: eladói vagy boltvezetői ... legalábbis a törvény szerint enélkül nem adhatsz el.

Szerkesztette: Sparow2 2007. 05. 14. 10:23 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Porter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 11:04

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 11:09

Különben, hogy számtech boltban árulhass, ahhoz nem számtech végzettség kell, hanem: eladói vagy boltvezetői ... legalábbis a törvény szerint enélkül nem adhatsz el.

Tárgyi tévedés. Működési engedélyt csak úgy kaphatsz, ha legalább alkalmazol egy megfelelő végzettséggel rendelkező személyt. Tehát a tulajnak valóban nem kell értenie hozzá, de ha számtech boltot akarsz nyitni akkor bizony csak úgy kapsz működési engedélyt, ha van számtech végzettségű papírja valakinek a cégnél (informatikus vagy valami ilyesmi) valamilyen formában. (persze az megintcsak mellékes hogy a papír megléte és a tudás színvonala milyen szinten találkozik egymással)
Amúgy meg a fent említettekhez (kékhalál meg detonator) csak annyit az Üvegtigrisből:
-Nincs
-Olyan nincs, hogy nincs
-Akkor van :)

#35 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 13:06

Idézet: Porter - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 11:04

Tárgyi tévedés. Működési engedélyt csak úgy kaphatsz, ha legalább alkalmazol egy megfelelő végzettséggel rendelkező személyt. Tehát a tulajnak valóban nem kell értenie hozzá, de ha számtech boltot akarsz nyitni akkor bizony csak úgy kapsz működési engedélyt, ha van számtech végzettségű papírja valakinek a cégnél (informatikus vagy valami ilyesmi) valamilyen formában. (persze az megintcsak mellékes hogy a papír megléte és a tudás színvonala milyen szinten találkozik egymással)
Amúgy meg a fent említettekhez (kékhalál meg detonator) csak annyit az Üvegtigrisből:
-Nincs
-Olyan nincs, hogy nincs
-Akkor van :)

Hát ez nem így van.
Spéci esetekben kell hozzáértő ember. Pl. ha gyógyüdültetéssel foglalkozol, akkor kell alkalmaznod egy hozzáértő orvos szakembert (ha neked nincs megfelelő orvosi végzettséged).
De pl. ismerősnek volt régebben bababoltja is, most meg netkávézója (amiben hardvert is árulhat, és árul is pár apróságot, mint egér, hűtőventillátor, meg hasonlók; de árulhatna videókártyát, alaplapot, processzort, satöbbit is (szerk: rendelésre hoz is bármilyen PC-s hardvert, tehár árul hardvert is)), és egyikhez sincs semmilyen végzettséget vagy hozzáértést igazoló papírja. Viszont van boltvezetői papírja.
Nem ezen volt a nehézség, vagy a hangsúly, hanem az ántsz (vagy hasonló szerv) részéről: pl. legyen WC, kézmosó, ilyen-olyan tisztitó és mosószerek külön szekrényben, meg még egy halom szabály, aminek meg kell felelni.

Szerkesztette: Sparow2 2007. 05. 14. 13:18 -kor

#36 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 14:59

Egy sima nullát érő számítógép üzemletetői "bizonyítványra" is akkora halom tevékenységet beírnak a vállakozóidba, hogy azzal a weblakészítéstől a hardver javításig bármit le lehet fedni.
Ennyit a "végzettségről".

#37 Felhasználó inaktív   Porter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 15:11

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 15:59

Egy sima nullát érő számítógép üzemletetői "bizonyítványra" is akkora halom tevékenységet beírnak a vállakozóidba, hogy azzal a weblakészítéstől a hardver javításig bármit le lehet fedni.
Ennyit a "végzettségről".

Erre kívántam én is rávilágítani. Amúgy az sem mindig volt így hogy kellett a működési engedélyhez a papír. Akinek már volt ilyen tevékenységi köre és anno nem kértek hozzá papírt attól utólag sem fognak. Viszont ha most akarsz vadiúj vállalkozást (legalábbis nekem ezt mondták), akkor legalább egy ilyen számítógépüzemeltetős vagy valamilyen papír/bizonyítvány kell.

Én így tudom, de ettől persze tévedhetek, abban az esetben sorry.

A boltosok részéről (meg egyébként is sokaknak) meg le kéne szokni arról hogy valamire csuklóból rámondják hogy olyan nincs, pedig lehet csak ők nem ismerik...

#38 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 15. 13:06

Idézet

Akinek már volt ilyen tevékenységi köre és anno nem kértek hozzá papírt attól utólag sem fognak.

Debizony fogtak. Sőt: mestervízsgát kellett (volna) tenniük évekkel ezelőtt. Igaz, nem az apeh v. az önkormányzat kérte, hanem az adott kamara.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#39 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 15. 13:55

üzletnél a működési engedélyhez többek közt kereskedelmi végzettség kell, ezt a települési önkormányzat adja ki. de semmilyen adott számtech szakmai kikötés sincs. ha vki ev -t akar kiváltani, na ott kell neki egy csomó papír, ami vmilyen szinten lefedi a tevékenységi kört, ami bejegyzésre kerül. de elárulom, ha ugyanezt bt. keretében teszi, mint beltag, ahhoz ehhez már gyk. semmi sem kell emlékeim szerint.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#40 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 15. 13:57

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 14:06

Debizony fogtak. Sőt: mestervízsgát kellett (volna) tenniük évekkel ezelőtt. Igaz, nem az apeh v. az önkormányzat kérte, hanem az adott kamara.

igen régen eltörölték a kötelező kamarai tagságot.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó