HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#121 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:26

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:14

Hm, nekik csak Hitachijuk van, abból meg nincs DLP...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#122 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:33

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:26

Hm, nekik csak Hitachijuk van, abból meg nincs DLP...

Nem csak Hitachijük van! :) Írj nekik e-mailt és egyeztess velük.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#123 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:39

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:33

Köszi, megpróbálom.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#124 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:15

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:33

Csak Hitachi és csak importálnak, nem is forgalmaznak, így megnézni sem lehet.

#125 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:23

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 11:55

Én mindenképpen a CRT-t ajánlom, egyrészt feleannyiba kerül és a jelenlegi analóg adásokkal feltétlenül a legjobb képminőséget nyújtja. Majd ha 2012-ben jönnek a digitális adások, akkor kidobják, és vesznek egy, a mostaninál klasszisokkal jobb LCD-t 50k HUF-ért.

Tartósság: egy 17 éves CRT mellől ilyet kérdezel? :) LCD monitoroknál szeret behalni a háttérvilágítás 3-5 év után, persze nem mindegyiknél, de nálunk többször volt rá példa, és nem olcsó javítani. Gondolom CCFL-es LCD tévéknél is hasonló a helyzet.

:respect:

Köszi, én is sejtettem hogy a CRT biztosabb...

#126 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:26

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 13:15

Csak Hitachi és csak importálnak, nem is forgalmaznak, így megnézni sem lehet.

Érdekes, tavaly nekem nem ezt írták. :blink: :think: Akkor elnézést. :(

Szerkesztette: Csokis 2007. 05. 16. 12:26 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#127 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:44

Ok, másik kérdés.

LG 42PC51 vs. 42PC52. Az utóbbi 15 ezerrel olcsóbb, első látásra annyi a különbség, hogy a drágábbiknak van egy ezüst színű csik az előlapján. :) És  adatai alapján az olcsóbbik 1080i-t fogad max., míg a drágább 1080p-t is. Ez fontos lehet később?

42PC81 (ez az 1366-os) kb. őszre várható.  :(

#128 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:56

Most letöltöttem a használati utasításukat, közös manuál van a két típushoz, műszaki adataik tökéletesen megegyeznek. Szóval drága az az ezüst csík... :)

Bár a manuálban a műszaki adatoknál egy szó sem esik sem felbontásról, sem kontrasztarányról, sem színmélységről, szóval érdekes...

#129 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 13:31

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:23

:respect:

Köszi, én is sejtettem hogy a CRT biztosabb...

Csak az a kerdes, hogy milyen normalis CRT-t kapsz manapsag, amikor az egesz megjelenito ipar az LCD-re plazma-ra meg projira van kihegyezve ?  :think:

Szerkesztette: GTamas 2007. 05. 16. 13:37 -kor

#130 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 13:38

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 14:31

Csak az a kerdes, hogy milyen normalis CRT-t kapsz manapsag, amikor minden boltban csak LCD meg plazma figyel ?

Hm jó meglátás :D

Panasonic meg Samsung crt-ket azért még látni itt ott...pl. mediamarkt (bár onnan nem szívesen :D)

#131 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 14:08

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 13:38

Hm jó meglátás :D

Panasonic meg Samsung crt-ket azért még látni itt ott...pl. mediamarkt (bár onnan nem szívesen :D)

Igen, ezt en is tudom, csak a mostani CRT-k minosege koszonoviszonyban sincsen a 6-8 eves tarsaikkal, inkabb vegyel egy hasznaltat, annak meg mindig jobb kepe van, mint a mostaniaknak, mondjuk ez eleg lutri, de a hificity-n ki lehet fogni jo allapotuakat. Vagy kicsit sporolj, es vegyel egy 42" plazmat vagy egy jobb projektort !  Kesobb ugyis nagyobbat akarsz majd !  :D
Egyelore szerintem felejetosek az LCD-k az alacsony kontrasztjuk meg az utanhuzasuk miatt.  :down:

Szerkesztette: GTamas 2007. 05. 16. 14:31 -kor

#132 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 14:25

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:44

Ok, másik kérdés.

LG 42PC51 vs. 42PC52. Az utóbbi 15 ezerrel olcsóbb, első látásra annyi a különbség, hogy a drágábbiknak van egy ezüst színű csik az előlapján. :) És  adatai alapján az olcsóbbik 1080i-t fogad max., míg a drágább 1080p-t is. Ez fontos lehet később?

42PC81 (ez az 1366-os) kb. őszre várható.  :(

1. En az LG-t alapbol elfelejtenem, de ez csak az en szereny velemenyem. Inkabb nezz korul a P betuvel kezdodo modellek kozott ...  :D

2. Mire itt Magyarorszagon elerheto kozelsegbe kerulnek az ilyen felbontasu filmek, addig meg sok viz le fog folyni a Dunan, szerintem boven eleg, ha a 720p-t meg az 1080i-t tudja, azok pont jok a netrol levadaszott HD ripekre, szoval en foloslegesnek tartom egyelore az 1080p-t, hacsak nem rendelkezel mar Blu-ray lejatszoval, es hozza jopar filmmel ...

Szerkesztette: GTamas 2007. 05. 16. 14:29 -kor

#133 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 15:23

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 15:25

1. En az LG-t alapbol elfelejtenem, de ez csak az en szereny velemenyem. Inkabb nezz korul a P betuvel kezdodo modellek kozott ...  :D

2. Mire itt Magyarorszagon elerheto kozelsegbe kerulnek az ilyen felbontasu filmek, addig meg sok viz le fog folyni a Dunan, szerintem boven eleg, ha a 720p-t meg az 1080i-t tudja, azok pont jok a netrol levadaszott HD ripekre, szoval en foloslegesnek tartom egyelore az 1080p-t, hacsak nem rendelkezel mar Blu-ray lejatszoval, es hozza jopar filmmel ...

1. Nézd, 4 hónapja nézegetem egymás mellett a 42-es Panasonicokat és LG-ket, és rohadtul nem látom, hogy a Panasonic olyan fenemód superior volna, sőt, ha egyáltalán látni köztük különbséget, akkor kb. ugyanannyi esetben jobb az LG, mint ahányszor a Panasonic. Nem tudom, miért kellene mégis Panat vennem 25%-kal többért?

Pioneer meg van a cégnél 2 db 50", mindkettőt én üzemeltem be és nem jöttem rá, honnan veszi a Pio a bátorságot hogy arcpirító módon kétszeres áron adja a cuccait... Nem szeretek emblémákat venni sok pénzért, szóval Piot már elvből sem vennék.

#134 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 18:01

Jo rendben, vedd azt, amit jonak latsz. En is lefutottam ezeket a koroket, mielott megvettem a Pana-t, ( a pio-t en is k.va draganak talaltam) de nekem termeszetesebbnek tunt a kepe.  Az LG-k, Samsungok kepe nekem nagyon szinezett, harsany volt pl. az emberi bor szinet egyik sem tudja normalisan megjeleniteni, (szerintem) + erdekes modon a Panakban nincs fehermosas meg pixel tologato funkcio a beeges miatt.
Teny, hogy jobban neznek ki dizajn-ra, meg csili-vili a menujuk, de nekem ez nem volt szempont.
Ez szubjektiv dolog, nekem nem jottek be, neked igen, kesz, passz.  ;)
Egyebkent erdemes lenne nezelodnod az avx.hu plazma es LCD topikjaiban, ott sok okossagot lehet olvasni.

Sok sikert a valasztashoz !  :up:

#135 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 19:01

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 13:38

Nem bírtam elmenni emellett a tévhit mellett szó nélkül. Bizony GTamás nagyon jól mondja, a berögződéssel ellentétben a mai 100 Hz-es csodák hullanak, mint a legyek. A paneljük megadja magát nem sokkal a gari idő lejárta után a vacak minőségű alkatrészek miatt, amit persze nem érdemes javíttatni... Igen, ez a Samu-ra is igaz. Szóval ha tényleg hosszú távra szeretnél vásárolni, akkor kerüld el ezeket. Másik fórumon egy tv szerelő a Schneider-t ajánlja a 100 Hz-esek közül (meg az 50-esek közül is  :) ), mert viszonylag korrekt képű, és javítható konstrukciójú. Nem tudom újonnan lehet-e kapni, vagy csak használtan, utána kell nézni.

Szerkesztette: [Fishi] 2007. 05. 17. 19:05 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#136 Felhasználó inaktív   hokusz* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 23:35

Hali.

Röviden csak annyit szólok hozzá a témához, hogy karácsonyra vettem egy Sony Bravia típusú LCD-tv-t.
Itthon Matáv kábel tv-jel. Na 2 hónapig bírtam a tévéadást nézni rajta és visszavittem. A színek csúsznak, a fekete sehol se fekete, árnyékok is kurvaszarok. Így Panasonic Plazmával jöttem vissza és már azóta még egy Pana plazma tulajdonosa is vagyok. Szóval otthon mindig más a minőség mint ahol veszed. /Nesze neked DEMO anyag/. Az biztos hogy azóta villanyszámla megugrott miota Plazmák mennek itthon.

Szerkesztette: hokusz* 2007. 05. 17. 23:37 -kor

#137 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 09:32

Idézet: hokusz* - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 23:35

Hali.

Röviden csak annyit szólok hozzá a témához, hogy karácsonyra vettem egy Sony Bravia típusú LCD-tv-t.
Itthon Matáv kábel tv-jel. Na 2 hónapig bírtam a tévéadást nézni rajta és visszavittem. A színek csúsznak, a fekete sehol se fekete, árnyékok is kurvaszarok. Így Panasonic Plazmával jöttem vissza és már azóta még egy Pana plazma tulajdonosa is vagyok. Szóval otthon mindig más a minőség mint ahol veszed. /Nesze neked DEMO anyag/. Az biztos hogy azóta villanyszámla megugrott miota Plazmák mennek itthon.

Akkor nagy hulyesegeket megsem beszelek.  :) Gratulalok a Pana-dhoz ! 42 vagy 50"-os a "kicsike" ?

Mondjuk en nem doltem be a bemutatotermi HD demo anyagoknak, hanem megkertem az eladot, hogy hadd tegyem be a sajat filmjeimet, + az interconnect min. komponens legyen, es hagyjon magamra egy orara a tavszabalyzoval. Ezek utan 2 filmet azonnal kukaztam, mert olyan szar volt a minosege, es nem azert mert tomoritettek voltak, hanem a gyari DVD kepe defaultban volt rettenetesen gagyi, ami eddig CRT-n fel se tunt, ennyit a gyari DVD-k minosegerol ...  :omg:

Kit erdekel a villanyszamla, amikor az ember cserebe kozel mozielmenyt kap otthon ?
Egyebkent az LCD-k es a plazmak relative ugyanannyi energiat fogyasztanak, mivel az LCD-nel a folyamatos panelmegvilagitas miatt egyenletes a fogyasztas, a plazmaknal pedig aszerint ingadozik, hogy total feher kepet mutat-e, vagy negereket az alagutban, a ket fogyasztas tipus atlaga kozel ugyanannyira jon ki eves szinten, persze ugyanolyan kepernyomereteket vizsgalva.

#138 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 11:53

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 11:05

WiZARD, az első képeden a szoba is elég világosnak tűnik, mégis jó a kép a vásznon. A projektor világítja be ennyire?

az a kép nem igazi :)
szobában ég a lámpa, attól van világos.
projis kép meg másik kép (állványról) és kettőt összephotoshopoltam :)

de jól néz ki :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#139 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 11:55

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 11:57

Visszatérve az eredeti témához. Tud bárki olyan helyet, ahol házimozi projektorokat lehet kipróbálni a MM-nél jobb körülmények között?

www.xms.hu
www.lsk.hu
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#140 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 13:30

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 12:53

az a kép nem igazi :)
szobában ég a lámpa, attól van világos.
projis kép meg másik kép (állványról) és kettőt összephotoshopoltam :)

de jól néz ki :p

Na, szép...  :Đ Félrevezeted itt a gyanútlan vásárlókat :)

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.