HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#221 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 15:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 14:33

nem enyém, én már "rég" eladtam, és vettem helyette 1930at...
ha gondolod ismerőst megkérdem mennyiért tud 1930at (én megjelenéskor 80ért vettem tőle, de láttam már hogy 75ért is hirdet)

Megköszönném, hátha mond valami jó árat.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#222 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:37

megkérdeztem.
1930et nem árul már. azt mondta aug végén jön 1940... :)

viszont lehet hogy eladó lesz a 1930am, még gondolkozok rajta...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#223 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 13:37

WiZARD, AVSforumon ilyet írnak a Denon vs. Oppo topicban:

Idézet

The reason I returned my 1930 and got an Oppo 981 was that the 1930 refused to read over 75% of the DVD+R and DVD+R DL discs that I had. That is a deal breaker for me since I almost always watch home-burnt discs.

:think:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#224 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 14:25

nekem semmi gondom nem volt eddig 1930al, de 3-4 féle DVD+-R -t próbáltam csak, többnyire RW-re írok, azokkal se volt gond.
DL-t meg összesen 2 írottat próbáltam, azok is mentek gond nélkül.

(magyar házimozis fórumon sem olvastam ilyesmi gondról eddig...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#225 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 14:55

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 14:37

WiZARD, AVSforumon ilyet írnak a Denon vs. Oppo topicban:

:think:

Na ez szép, megveszi a drága lejátszót, de filmre pénzt adni, az neeeem... idióta.
LY

#226 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 20:03

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 15:55

Na ez szép, megveszi a drága lejátszót, de filmre pénzt adni, az neeeem... idióta.

A filmekre el nem költött pénzből vette a drága lejátszót... :)

#227 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:46

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 14:55

Mert neked minden filmed gyari DVD-n van, ugye ?  :omg:

#228 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 07:42

Ráadásul attól még hogy írt lemez, nem biztos hogy kőkemény warez. Én például hetente tucatnyi DL lemezt írok - amit szükségszerűen ellenőriznem kell, így le kell játszania az asztali készüléke(i)mnek -, mindezt a munkám során. Meg amúgy is, mit kell ezen lovagolni folyamatosan? Egyrészt nem szép dolog más pénztárcájában kotorászni, másrészt ezernyi oka lehet annak, hogy írott lemezen van a cucc. A külföldről nagy nehezen beszerzett ritka kiadványaimat én sem rakom a lejátszóba, egyszer kibontom, DL-re zsupsz egy másolat, aztán a kópiát használom - így nincs veszélyben az eredeti. Azt meg végképp nem tartom véres bűnténynek, ha valaki mondjuk megveszi egy film első hazadi kiadású DVD-Video változatát, de egy-másfél évvel később ugyanazon film újabb, extra, szinkronos stb. kiadását (második-harmadik rókabőrként végül szinkronnal vagy 3 perc plusz jelenettel bővített új DVD-Video változatát) már nem, hanem abból csak beszerez egy jó minőségű, tömörítetlen DVD-9 másolatot. És akkor mi van? Addig amíg nem a fórumon kér segítséget a Decrypter használatához és nem itt próbál újabb kópiákat beszerezni, terjeszteni, addig nem kell itt szemet forgatni álszent módon...  :rolleyes:  :)

#229 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 08:12

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 12:46

Mert neked minden filmed gyari DVD-n van, ugye ?  :omg:

Ja, van már vagy 80 lemezem. Egyáltalán nem rakok a lejátszóba mást...

PPeter: azért van különbség aközött, hogy "mindenkinek vannak írott lemezei is" meg hogy "csak írott lemezt nézek", nem? Igenis taplóság, ha valaki hajlandó egy vagyont költeni lejátszóra, de egy fityinggel nem támogatja a filmjeit létrehozó embereket...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2007. 07. 10. 08:15 -kor

LY

#230 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 10. 08:40

Mivel az arányokról nem tudunk semmit, ezért éreztem úgy, hogy ennyi információ ismeretében felesleges pálcát törni bárki felett.  :)

#231 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:01

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 15:47

és az első, amin flac hang volt.

hat ez az! velejere tapintottal a kerdesnek azt hiszem.. en azon csodalkozom ugyanis, hogy hang tekinteteben miert is kene a dvd-t nezo embernek olyan kenyesnek lennie, ha ugyis jo kis mp3 tomiritest hallgat. ok, van egy kis kulonbseg, hogy mibol jon ki a hang, de azert messze van az a cd minosegtol. persze ha majd lesznek eredeti hangok, es a flac ugye ez lenne, az valoban erdekes lenne! (de mi tudja ezt lejatszani asztaliban?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#232 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 10:01

ok, van egy kis kulonbseg, hogy mibol jon ki a hang, de azert messze van az a cd minosegtol.

Kis különbség?... :omg:

Próbáljuk ki: vegyük meg a legfrankóbb számítógépes 2.1/5.1 hangcuccot és etessük CD-ből kijövő hanggal és tegyünk mellé egy közepesen igényes, hifi dobozokból és házimozi erősítőből összeállított hangcucc mellé, amin DVD hang/normálisabb MP3 szól. Meglepődnék, ha az előbbi cucc nem kapna ki nagyon csúnyán!

#233 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:31

talan "kisse" felreerthetoen fogalmaztam. :)

a hang helyett valoszinuleg a hangjel a megfelelo.. azaz a hangjel kijon a szamitogepbol, es termeszetesen bemegy a (lehetoleg csoves) erositobe.

azaz a kerdes a D/A konverzio. a szamitogep ugye nem a legjobb erre (ha masert nem, mert a hangkartya borzalmasan zajos kornyezetben van). ellenben en azt jegyetem meg, hogy amig mp3 a hang alapja, addig az, hogy jo konverzios kornyezetbe visszuk at a D/A atalakitast az csak egy pofon a szarnak. (mar bocsanat..)

igy mar ertheto, mirol szerettem volna irni?
a forum ma:

#234 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 10:31

talan "kisse" felreerthetoen fogalmaztam. :)

a hang helyett valoszinuleg a hangjel a megfelelo.. azaz a hangjel kijon a szamitogepbol, es termeszetesen bemegy a (lehetoleg csoves) erositobe.

azaz a kerdes a D/A konverzio. a szamitogep ugye nem a legjobb erre (ha masert nem, mert a hangkartya borzalmasan zajos kornyezetben van). ellenben en azt jegyetem meg, hogy amig mp3 a hang alapja, addig az, hogy jo konverzios kornyezetbe visszuk at a D/A atalakitast az csak egy pofon a szarnak. (mar bocsanat..)

igy mar ertheto, mirol szerettem volna irni?

Elsőre is így értettem, és továbbra sem értek egyet.

#235 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 10:02

nem hiszem, hogy ertesz. akkor mit keresne ott a "a legfrankóbb számítógépes 2.1/5.1 hangcucc"??

letisztazom akkor, mirol beszelek! :)

a) szamitogep, benne a hangfile. (ez lehet mp3 vagy rendes wav mondjuk.) a gep ezt "lejatsza", a hangkartyarol jon ki a "hang". (helyesen hangjel.) ez bemegy az erositobe, onnan a hangfalra: ezt hallgatom.

b) asztali lejatszo, benne a lemez, azon wav (cd/sacd/dvd-a), vagy mp3 (dvd film). ez "lejatsza", a hangjel megy ugyanabba az erositobe (mindket esetben hanyagoltuk a digitalis hangjeleket), onnan ugyanazokra a hangfalakra, es en ugyanugy hallgatom.

allitasom: amig a zene tomoritett mp3 nincs jelentos kulonbseg a ket rendszer kozott.

nos, igy mar kezd ertheto lenni?
a forum ma:

#236 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:28

Na, hogy ontopik is legyek.
Plazma-vadászat :D
Már nagyon régóta fájt a fogam egy normálisabb, legalább 106 centis kijelzőre a nappaliba, és mivel új helyre is vonulok hamarosan, így kettős apropóból kezdtem vadászni valami újabb lapos kijelzőre. Az első egy hét után rájöttem, hogy LCD-t semmiképp nem akarok, mert engem az 1080p-s Full HD LCD-k sem győztek meg arról, hogy nekem azokon kellene filmet nézni. Egész egyszerűen nem volt filmszerű élmény, pedig saját magam által összeállított, elég ütős tartalmú lemezeket vittem a mintaboltokba. Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy néhány esetben egy 1024x768-as vagy 1366x768-as plazmán a sima felkonvertált DVD-Video filmnek jobb "filmes" érzete volt, mint egy Full HD-s LCD-n az elvileg makulátlan 1080p-s anyagnak. Nyilván sok minden múlik a készülék elhelyezésén is (megvilágítás), de igyekeztem olyan helyekre menni, ahol az általam kialakítani készült nappalihoz hasonló fényviszonyok uralkodóak. Sokáig LCD-párti voltam, de most hogy két héten át minden kezem ügyébe kerülő készüléket megnéztem, minden tesztet, fórumot elolvastam, javarászt filmnézésre jelenleg nem venném meg egyik LCD-t sem. Illetve mégis, de amelyik LCD-nek tetszett a képe ilyen méretben, az milliós összeget kóstál és a TV-adás baromi rötyin nézett ki azokon is. Nem mintha sokat TV-znék, max. filmcsatornákat, de akkor is. Amúgy projektorom van, egy 1024x768-as felbontású, DLP-s cucc, de azt kímélem, nem TV-znék rajta soha és minden filmet sem akarok azon megnézni.
Folyt. köv.

#237 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:55

Ehh, ez olyan mint egy befejezetlen dugás. :Đ
Kíváncsivá tettél. :think:

#238 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 11:02

nem hiszem, hogy ertesz. akkor mit keresne ott a "a legfrankóbb számítógépes 2.1/5.1 hangcucc"??

letisztazom akkor, mirol beszelek! :)

a) szamitogep, benne a hangfile. (ez lehet mp3 vagy rendes wav mondjuk.) a gep ezt "lejatsza", a hangkartyarol jon ki a "hang". (helyesen hangjel.) ez bemegy az erositobe, onnan a hangfalra: ezt hallgatom.

b) asztali lejatszo, benne a lemez, azon wav (cd/sacd/dvd-a), vagy mp3 (dvd film). ez "lejatsza", a hangjel megy ugyanabba az erositobe (mindket esetben hanyagoltuk a digitalis hangjeleket), onnan ugyanazokra a hangfalakra, es en ugyanugy hallgatom.

allitasom: amig a zene tomoritett mp3 nincs jelentos kulonbseg a ket rendszer kozott.

nos, igy mar kezd ertheto lenni?

Ok, tehát akkor végülis az a mondandód lényege, hogy ha MP3 a forrás, akkor a D/A minőségének nincs nagy jelentősége.

Ebben sok igazság van, nagy kérdés az, hogy a számítógépben milyen a hangkártya és azt milyen DVD lejátszóhoz hasonlítjuk. Ha számítógép esetén hanyagoljuk az alaplapi ratyikat és valamiféle közepesen igényes hangkártyáról van szó, illetve asztaliban kerüljük a highend cuccokat és szintén egy középkategóriás játékost feltételezünk, akkor egyetértek.

#239 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 12:28

Na, hogy ontopik is legyek.
Plazma-vadászat :D
Már nagyon régóta fájt a fogam egy normálisabb, legalább 106 centis kijelzőre a nappaliba, és mivel új helyre is vonulok hamarosan, így kettős apropóból kezdtem vadászni valami újabb lapos kijelzőre. Az első egy hét után rájöttem, hogy LCD-t semmiképp nem akarok, mert engem az 1080p-s Full HD LCD-k sem győztek meg arról, hogy nekem azokon kellene filmet nézni. Egész egyszerűen nem volt filmszerű élmény, pedig saját magam által összeállított, elég ütős tartalmú lemezeket vittem a mintaboltokba. Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy néhány esetben egy 1024x768-as vagy 1366x768-as plazmán a sima felkonvertált DVD-Video filmnek jobb "filmes" érzete volt, mint egy Full HD-s LCD-n az elvileg makulátlan 1080p-s anyagnak. Nyilván sok minden múlik a készülék elhelyezésén is (megvilágítás), de igyekeztem olyan helyekre menni, ahol az általam kialakítani készült nappalihoz hasonló fényviszonyok uralkodóak. Sokáig LCD-párti voltam, de most hogy két héten át minden kezem ügyébe kerülő készüléket megnéztem, minden tesztet, fórumot elolvastam, javarászt filmnézésre jelenleg nem venném meg egyik LCD-t sem. Illetve mégis, de amelyik LCD-nek tetszett a képe ilyen méretben, az milliós összeget kóstál és a TV-adás baromi rötyin nézett ki azokon is. Nem mintha sokat TV-znék, max. filmcsatornákat, de akkor is. Amúgy projektorom van, egy 1024x768-as felbontású, DLP-s cucc, de azt kímélem, nem TV-znék rajta soha és minden filmet sem akarok azon megnézni.
Folyt. köv.

Nos, akkor kb. ugyanarra jutottál, mint én, csak az LCD utálat nálam már korábban megvolt, így a plazma vadászat kezdetén már eleve ki tudtam zárni. Egyébként egyvalamire nagyon jó az LCD: animációs filmeket nézni. :)

Plazmánál a beégéssel mit fogsz kezdeni?

#240 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:57

köztudottan nem vagyok hájendhájfáj párti whitefülű. nékem itten van analóg sztereó rendszerem,  teljesen középszerű, de ettől fületlenül az 5.1 1400 kb/s -os flac és a szimpla 448 kbs ac3/320 kbs mp3 között kihallottam a különbséget a külömbséggel szemben. no nem mintha a kivetítőre freccsent volna bármiféle testnedvem is tőle...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.