HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#1021 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 02. 06. 10:46

Idézet: ToBeY - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 18:53

Xbox controller-be lene nem fényképezőbe. mi a baj sok vagy kevés 2600 ruppó 4db elemért? :think:

Nem az árral van probléma hanem a 2400 feletti hagyományos NiMH akkuk megbízhatatlanok ahogy írták már előbbre. Inkább Eneloop típust kell venni annak garantáltan kicsi az önkisülése.

#1022 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 08. 09:08

Sziasztok!

Van egy régi GP Powerbank töltőm (GPPB02GS), ami elvileg 230V-ról működik. Jelenleg Japánban vagyok, mi lehet akkor, ha én ezt 100V / 60Hz-ról használom? A piros led, ami a töltést jelzi ugyanúgy visekledik, mint otthon, de még nem hagytam egy ciklusig tölteni. Érdemes-e, vagy ha már úgyis itt vagyok vásároljak be jóféle sanyo aksikat töltővel? :)

Szerkesztette: fotel 2009. 02. 08. 09:09 -kor

#1023 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:29

Idézet: fotel - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 9:08

Van egy régi GP Powerbank töltőm (GPPB02GS), ami elvileg 230V-ról működik. Jelenleg Japánban vagyok,

Ha transzformátoros az eleje, akkor egyértelműen nem fog megfelelő feszültséget kiadni.
Ha kapcsolóüzemű csoda van benne, akkor ha arra van méretezve, elmegy 100 voltról is. Meg kellene mérni, mit produkál.
Ha veszel valamit, akkor érdemes komoly, regeneráló üzemmódot is tudó szerkentyűt választani.

#1024 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 17:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 10:46

Nem az árral van probléma hanem a 2400 feletti hagyományos NiMH akkuk megbízhatatlanok ahogy írták már előbbre. Inkább Eneloop típust kell venni annak garantáltan kicsi az önkisülése.

Nekem nem Eneloop van, de SANYO (2600mAh). (Az eneloop is SANYO). Minden ilyen márkájú akksi jó. Egyelőre jó tapasztalataim vannak róla, de nem tűnik jobbnak mint a Panasonic (2700mAh). 3 éve használok ebből is 2 szettet, de nem csökkent a készenléti idejük, vagyis kicsit, de úgy, hogy ha 2 kép között kikapcsolod, regenerálódik (fényképezőgépben). Egyébként a Panasonic nagyon drága is. A sima SANYO nagyon olcsónak számít, igaz, ha jól emlékszem, az is drágább, mint a kérdező által említett Varta. Viszont megéri, mert szerintem nem igazán lehet rosszabb ennél az eneloop cuccnál, mikor a SANYO akksikat kikiáltották világ legjobb ceruzaakksijainak, még asszem nem hívták őket így.

Szerkesztette: einstein 2009. 02. 08. 17:37 -kor

#1025 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 20:50

Idézet: fotel - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 9:08

Sziasztok!

Van egy régi GP Powerbank töltőm (GPPB02GS), ami elvileg 230V-ról működik. Jelenleg Japánban vagyok, mi lehet akkor, ha én ezt 100V / 60Hz-ról használom? A piros led, ami a töltést jelzi ugyanúgy visekledik, mint otthon, de még nem hagytam egy ciklusig tölteni. Érdemes-e, vagy ha már úgyis itt vagyok vásároljak be jóféle sanyo aksikat töltővel? :)

Meg kell nézni, hogy mi van a töltő adatlapján. Valahol fel van rajta tüntetve.

Ha az input résznél valami hasonló szerepel: 100-240V 50/60Hz, akkor lehet használni;
ha viszont ilyesmi: 220-240V 50Hz, akkor nem.

Neten utánnanézve amit találtam, az alapján:
Input Voltage: 230V AC 50Hz
ne használd.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1026 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 08:25

Idézet: einstein - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 17:30

nem igazán lehet rosszabb ennél az eneloop cuccnál, mikor a SANYO akksikat kikiáltották világ legjobb ceruzaakksijainak, még asszem nem hívták őket így.

Szia!

Ez nem  "így hívják - nem így hívják" kérdés, hanem más technológia.
Mindkettőt a sanyo gyártya, de olyan ez, mint a toyota-lexus vagy a nissan-infiniti kapcsolat az autóiparban.

Mindkettőnek van rossz tulajdonsága, de ez felhasználási terület kérdése, hogy kinek mi a rossz:
Egy "sima" sanyo akkunak nagyobb önkisülése van, mint az eneloop fantázianév(márkanév?) alatt kapható szintén sanyo akkunak, aminek hétköznapi használathoz mérten csak elhanyagolható mértékű önkisülése van. De ebből a más technológiából kifolyólag ugyanakkora méretben jelenleg még csak 2100mAh körüli kapacitást tudnak elérni, miközben a "kisülős" akkuk már ugye 2700-nál járnak. Utóbbiakat ma sem Eneloop-nak hívják, hanem "szimplán" sanyo-nak.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 02. 09. 08:34 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1027 Felhasználó inaktív   sbojan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 09. 10:24

Bocsi, ha "kívülállóként" szabadna egy kérdést feltennem?

Ha igen, akkor a véleményeteket kérném a Elemek oldalon található Lithiumos akksikról. A gyártói oldal: Energizer

#1028 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 12:05

Idézet: sbojan - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 10:24

a véleményeteket kérném a Elemek oldalon található Lithiumos akksikról. A gyártói oldal: Energizer

Annyit, h ezek nem akkumulátorok, nem tölthetők. Ha igaz amit írtak, akkor nagytudású elemek.

#1029 Felhasználó inaktív   ToBeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:05

Valakinek van tapasztalata a 2800 mAh FUJI-val kapcsolatban?
Fórumon lehet jóárasítva venni,csak nem ismerem egyáltalán

#1030 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 12:22

Először azt hittem, ez valami kamu:
http://www.japantrendshop.com/eneloop-sola...anyo-p-422.html

de kiderült, igaz
http://www.sanyo-component.com/news-archiv...ad/338/526.html  (itt az alsó link egy szép szines pdf)

#1031 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 14:27

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 12:22

Ügyes innováció, de tulajdonképpen csak ki kellett találni, a technika mai állása szerint adja magát.

A 3200 mA áramforrás nyilván nem szabvány egy AA-méret, hanem exkluzíve ehhez gyártott. Van benne egy 2,4/5 Volt DC/DC konverter, ez sem egy nagy kaland ma már. Legfeljebb kellemetlen, hogy bemenő oldalon a fele feszültséghez dupla áram tartozik (illetve a hatásfok miatt valamivel több), de az akku elbírja.

#1032 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 16:20

Én igazából azon voltam meglepődve, hogy ezen a néven megy ez is... Lehetett volna Sanyo néven is.

#1033 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:21

Végeredményben ha megnézzük: "eneloop solar light", ki van ez is találva, a vásárlónak rögtön megmondja, hogy korszerű, eneloop technológiájú, alacsonykisülésű akkut tartalmazok, ezért (is) vásárolj meg...

Szerk: Esetleg még a többiek kedvéért, akik nincsenek annyira otthon elektronikában, tegyük hozzá, napelemes töltésnél az alacsony önkisülésnek nem csak annyi a jelentősége, hogy sokáig tárolja a töltést.

Töltés közben nagyon nem mindegy, hogy a fényelemek relatíve csekély áramát jórészt elviszi az önkisülés, vagy nem, és ezáltal a töltési idő lecsökken. Hálózati töltésnél ez nem lenne érdekes, hiszen a konnektorban van áram "bőven". Ezért is szerencsés, egyben kézenfekvő kombináció az eneloop és a napelem.

Szerkesztette: Signal 2009. 03. 13. 19:48 -kor

#1034 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 13. 23:06

Pláne érdekes annak fényében, hogy az eneloopoknál mindigis a csepptöltés volt az egyik leginkább kerülendő dolog, a napelemes megfejtés meg nyilván nem olyan :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1035 Felhasználó inaktív   gopajti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 15:16

Sziasztok,

A Voltcraftról már nagyon sok jót írtatok, de a lenti töltőkről is tudnátok valamit mondani?
Köszi.  :up:

Powerex MH-C9000
Powerex MH-C800S
Powerex MH-C801D

#1036 Felhasználó inaktív   gopajti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 15:22

Ha igen, akkor a véleményeteket kérném a Elemek oldalon található Lithiumos akksikról. A gyártói oldal: Energizer

A véleményem ezekről nagyon jó, nem egy reklám duma ami rá van írva az biztos.. a fényképezőmben 4dbot használtam (tavaly szeptember vége óta, lcd mindig ment) most a napokban merültek le. Sokszorosát bírják a sima elemeknek az biztos, szavatosságuk 15 év asszem, és sokkal könnyebbek is mint a normál társaik.

Szerkesztette: gopajti 2009. 03. 14. 15:23 -kor

#1037 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 20:23

mint ahogy Gyula is írja, ezek nem tölthetők, hanem "szimpla" 1x használatos elemek. (ha kimerült akkor viheted elemgyűjtő izébe)

viszont állítólag elég jól bírják, sok a kakaó bennük, de vigyázni kell, mert 1.72V körül vannak gyári, új állapotban, és ez könnyen sok lehet 1-2 készüléknek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1038 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 20:25

Idézet: gopajti - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 15:16

Sziasztok,

A Voltcraftról már nagyon sok jót írtatok, de a lenti töltőkről is tudnátok valamit mondani?
Köszi.  :up:

Powerex MH-C9000
Powerex MH-C800S
Powerex MH-C801D

candle power fórumon jókat írnak róluk.

különösen az MH-C9000, ami egy elég nagy tudású darab, IPC-1 -hez lehet hasonlítani, picit jobb (nem olvad el), többet tud, viszont qrva sokat kell nyomkodni a gombokat rajta (4 db akku 2 Ah-val történő töltésének elindításához 48 gombnyomásra van szükség  :eek:)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1039 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 12:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 19:25

candle power fórumon jókat írnak róluk.

különösen az MH-C9000, ami egy elég nagy tudású darab, IPC-1 -hez lehet hasonlítani, picit jobb (nem olvad el), többet tud, viszont qrva sokat kell nyomkodni a gombokat rajta (4 db akku 2 Ah-val történő töltésének elindításához 48 gombnyomásra van szükség  :eek:)

Ha mar olvasod a forumot akkor szerintem illik megjegyezni hogy valtozott a firmware pontosan ezert, de a hardware is modosult.Igy teljes a kep. :cool:
Joeapi

#1040 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 13:47

nem olvasom, csak multkor beleolvastam, és láttam olyat ami új fw mellett olvadt el...
(nekem is ipc-1 -em van, 4 éve)

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.