HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   gyapo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 16:19

Idézet: domshow - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 14:22

Az árkategória: nem a leggagyibb 3-5000 forintos, szóval egy 10-15k-t rászánnék...

Ha nem fontos a nagyon gyors töltés, akkor 10 k-ért az ipc-1l. Ha fontos, akkor 16 k-ért ipc-1.

#382 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:11

Lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget kérdek, de a fényképezőket újratölthető elemekkel árulják? Én azon a véleményen vagyok, hogy nem. Akkor ezek szerint még töltőt is venni kell hozzájuk?

#383 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:19

Idézet: gyapo - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 17:19

Ha nem fontos a nagyon gyors töltés, akkor 10 k-ért az ipc-1l. Ha fontos, akkor 16 k-ért ipc-1.

Köszi. Conrad.hu gondolom... Lehet, hogy holnap meg is veszem :)

A digitgépeket saját akksival saját töltővel árulják (komolyabbak), cerkaelemeseket vagy elem nélkül, vagy egy garnitúra elemmel adják, tehát töltőt és akksit is kell vegyél hozzá (legalábbis fuji finepix s5000hez adtak egy garnitúra elemet... jah s5000-em eladó!)

#384 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:31

Idézet: domshow - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 18:19

Köszi. Conrad.hu gondolom... Lehet, hogy holnap meg is veszem :)

A digitgépeket saját akksival saját töltővel árulják (komolyabbak), cerkaelemeseket vagy elem nélkül, vagy egy garnitúra elemmel adják, tehát töltőt és akksit is kell vegyél hozzá (legalábbis fuji finepix s5000hez adtak egy garnitúra elemet... jah s5000-em eladó!)

Köszi az útbaigazítást!  :respect:
Én speciel egy Panasonic DMC-LS60-ra gondoltam, ahhoz adnak Oxiride elemeket, de azok tudtommal nem újratölthetőek. Azt meg megint nem tudom, hogy valami töltőt mellékelnek-e hozzá?  :confused:

Szerkesztette: cyberman30 2007. 09. 03. 18:32 -kor

#385 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:43

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 19:31

Köszi az útbaigazítást!  :respect:
Én speciel egy Panasonic DMC-LS60-ra gondoltam, ahhoz adnak Oxiride elemeket, de azok tudtommal nem újratölthetőek. Azt meg megint nem tudom, hogy valami töltőt mellékelnek-e hozzá?  :confused:

A saját akksi más alakú, ezért adnak hozzá töltőt. Ha standard AA-s, akkor az csak elem...

#386 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 19:33

Idézet: domshow - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 18:43

A saját akksi más alakú, ezért adnak hozzá töltőt. Ha standard AA-s, akkor az csak elem...

Ahogy itt olvasgatok, sokan ajánlották a Sanyo Eneloop elemeket. Megéri majd ilyet venni hozzá?
Esetleg olcsóbb vagy jobb?

Szerkesztette: cyberman30 2007. 09. 03. 19:34 -kor

#387 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 06:50

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 20:33

Ahogy itt olvasgatok, sokan ajánlották a Sanyo Eneloop elemeket. Megéri majd ilyet venni hozzá?
Esetleg olcsóbb vagy jobb?

Energizer Ready2Use ugyan azt tudja 2/3 áron, és van 2-es kiszerelésben ha nem kell egyszerre 4.
És ezek nem elemek, hanem akkuk ;)

Szerkesztette: ghostbear 2007. 09. 04. 06:51 -kor

A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#388 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 14:26

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 6:50

Energizer Ready2Use ugyan azt tudja 2/3 áron, és van 2-es kiszerelésben ha nem kell egyszerre 4.
És ezek nem elemek, hanem akkuk ;)

Köszi!  :)
Megnéztem és elég jó vételnek gondolom.

#389 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 21:33

Én innen, erről a fórumról értesültem az R2U aksikról. (meg a hasonló újdonságokról)
Sőt azt is itt olvastam, hogy az Auchan pénztáránál található polcon 990Ft-ért kapható 2db-os AA méretű. Kb. három hete jártam egy ilyen áruházban, és akkor vettem is belőle négyet (minek?).
Tegnapelőtt jártam ismét arrafelé, és már 890-ért aggyák! Megin ráfanyalodtam négyre (minek??)
Most járt le nemrég a "refresh" program első menete az újonnan vásárolt példányoknál - kiváncsiságból raktam oda. Az eredmények: 1717, 1708, 1759, 1782 mAh.
Ez a jelzett 2100mAh-ás kapacitásnak ez  81,76%, 81,33%, 83,76, 84,86%-a.
Talán nem rossz.
Az első négy darab kapott kiképzést az IPC-vel refresh módban (200/100mA-el, 110-120órát tartott!!!), és aug. 26 óta pihen a fiók mélyén, kíváncsi leszek (ha kibirom addig) 3 hónap múlva mi marad bennük.

#390 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 07:32

Idézet: sztgyi - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 22:33

Én innen, erről a fórumról értesültem az R2U aksikról. (meg a hasonló újdonságokról)
Sőt azt is itt olvastam, hogy az Auchan pénztáránál található polcon 990Ft-ért kapható 2db-os AA méretű. Kb. három hete jártam egy ilyen áruházban, és akkor vettem is belőle négyet (minek?).
Tegnapelőtt jártam ismét arrafelé, és már 890-ért aggyák! Megin ráfanyalodtam négyre (minek??)
Most járt le nemrég a "refresh" program első menete az újonnan vásárolt példányoknál - kiváncsiságból raktam oda. Az eredmények: 1717, 1708, 1759, 1782 mAh.
Ez a jelzett 2100mAh-ás kapacitásnak ez  81,76%, 81,33%, 83,76, 84,86%-a.
Talán nem rossz.
Az első négy darab kapott kiképzést az IPC-vel refresh módban (200/100mA-el, 110-120órát tartott!!!), és aug. 26 óta pihen a fiók mélyén, kíváncsi leszek (ha kibirom addig) 3 hónap múlva mi marad bennük.

Szerintem a 200mA kicsit kevés töltésnek ezeknél. Gyorstölthetők, szóval bírniuk kell 1A felett is, de 500mA szvsz már tuti elég, és többet tud belepasszírozni.  :D
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#391 Felhasználó inaktív   ludsimon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:28

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mi történhet az Eneloop AA elemekkel, ha 3 db-ot használok, lemerül mind a 3 db, és én tölteni akarom őket, beleteszem a feltöltött Eneloop-ot, szóval 3 db merültet és 1 db töltöttet, mi történhet vele???

Köszönöm előre is a választ!

#392 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:44

Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 14:28

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mi történhet az Eneloop AA elemekkel, ha 3 db-ot használok, lemerül mind a 3 db, és én tölteni akarom őket, beleteszem a feltöltött Eneloop-ot, szóval 3 db merültet és 1 db töltöttet, mi történhet vele???

Köszönöm előre is a választ!

Bocs, de picit konkretizáld légy szíves.  3 merült és 1 teli akkut be akarsz tenni.  Hova, töltőbe?  Milyenbe?  Valszeg saját töltője az Eneloopnak?

#393 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:52

Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 14:28

Szia ludsimon!

Ez a megoldás nem jó! A feltöltött tönkremehet, és a vele párban töltődő sem fog teljesen feltöltődni!
Létezik olyan töltő, amely cellánként (és nem kettesével, vagy négyesével) tölt.
Semmi esetre se az általad leírt módon tölts!!!

Az egyik ilyen töltő, amelyik cellánként tölt az IPC-1 (vagy IPC-1L). Ez a töltők királya!!!
Épp kezemügyében van egy KODAK K605 tip töltő, ezt korábban pont azért vettem, mert ez is cellánként tölt, csak ennek az a baja, hogy a töltőárama 120mA (vagyis kicsi), és a töltési idő ezért hosszú.

Keress olyan töltőt, ami cellánként tölt!!! (Az Eneloop-hoz van saját töltő, de sajnos az is kettesével tölt.)

#394 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 17:16

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:18

De gyártanak, pl ITT egy.
Ha mondjuk mellécsomagolnának egy üres, csak az áram vezetésére szolgáló AA méretű "adaptert", akkor talán az átlag user is felfogná, hogy azt tegye mellé, ne pedig egy másikat. Mondjuk abszolút hülyék ellen nincs orvosság. :D

Látom, régi hozzászólás, de azért megjegyezném, hogy közelítő számolgatásom szerint (vagyis állandó, névleges feszültséggel kalkulálva), egy ilyen 3,7 V, 750 mAh-s Li-ion akku 2,77 Wh villamos energiát képes tárolni, míg egy 1,2 V, 2500 mAh töltési kapacitású akksi 3 Wh-t.

Az energiamennyiség nyilván összeadódik, így 2 db cella 6 Wattóra energiát nyújthat mondjuk egy fényképezőgép számára.

A vázolt adapteres megoldással (egy cella + egy helyfoglaló semmi) elég rossz lenne a térfogatra vetített energiatárolás mértéke (vagyis az energiasűrűség, ha nevezhetem így). Kitűnik mindamellett, hogy 1 db AA cella fizikai méreteibe közel ugyanannyi villamos energiamennyiség "fér bele" mindkét fajtánál, legalábbis ebben az esetben.

#395 Felhasználó inaktív   Snakeiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 22:12

Camelion toltheto elemekrol milyen velemennyel vagytok?????
Ellegge olcson tudnek hoza jutni. A valaszokat elore is koszi

#396 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 22:24

Idézet: Signal - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 17:16

Látom, régi hozzászólás, de azért megjegyezném, hogy közelítő számolgatásom szerint (vagyis állandó, névleges feszültséggel kalkulálva), egy ilyen 3,7 V, 750 mAh-s Li-ion akku 2,77 Wh villamos energiát képes tárolni, míg egy 1,2 V, 2500 mAh töltési kapacitású akksi 3 Wh-t.

Az energiamennyiség nyilván összeadódik, így 2 db cella 6 Wattóra energiát nyújthat mondjuk egy fényképezőgép számára.

A vázolt adapteres megoldással (egy cella + egy helyfoglaló semmi) elég rossz lenne a térfogatra vetített energiatárolás mértéke (vagyis az energiasűrűség, ha nevezhetem így). Kitűnik mindamellett, hogy 1 db AA cella fizikai méreteibe közel ugyanannyi villamos energiamennyiség "fér bele" mindkét fajtánál, legalábbis ebben az esetben.

Ha nem a kapacitás az elsődleges, akkor jól jöhet ez a megoldás is: alacsonyabb önkisülés, kisebb súly. Mondjuk előbbit kezdik behozni az újabb generációs NiMH-k. És nem érdemes elfelejteni, hogy vannak eszközök, amik nem igazán működnek az NiMH-k és NiCd-k nyújtotta alacsonyabb feszültségen. Ott a tölthető alkáliknál ez szerintem nagyságrendekkel jobb megoldást nyújt. Ha olcsó töltőt lehetne kapni hozzá (nem lehet drága dolog a töltése, hiszen a pár ezer Ft-os telefonok is tudják), akkor gyakorlatilag is alternatíva lehetne, nemcsak elméletileg.

#397 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 14:56

Idézet: Snakeiboy - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 22:12

Camelion toltheto elemekrol milyen velemennyel vagytok?????
Ellegge olcson tudnek hoza jutni. A valaszokat elore is koszi

Nekem sajnos ezekről nincs tapasztalatom, de kérdezném biztosan tölthető elemekről van szó?
Nekem az elem az egyszer felhasználható energiaforrást, a többször felhasználható, vagyis a tölthető az akkumulátort jelenti.
Persze nincs kizárva, hogy van valami újdonság, légyszíves mesélj róluk!
Gugliztam egyet a Camelion után, ott találtam ilyen márkanevű elemeket és említenek akkumulátorokat. (Az volt számomra furcsa, hogy AAA és C, D méretűeket említettek több helyen, de AA-t nem.)

Kedves Mindenki! Ti tudtok ilyenről? Vagyis a tölthető elem-ről?

#398 Felhasználó inaktív   baluka3 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 14. 17:14

Sziasztok!

Azt hiszem vége a Ready2Use kánaánnak. Tegnap a Budaörsi Auchan-ban már 1.290 Ft-ért mérték a 2 db-os AA 2100mAh akkukat... De jó lett volna korábban venni 890 ért... Bár hozzáteszem, igy sem drága. Kiváncsi vagyok a teljesítményére.

#399 Felhasználó inaktív   Snakeiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 20:11

Idézet: sztgyi - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 13:56

Nekem sajnos ezekről nincs tapasztalatom, de kérdezném biztosan tölthető elemekről van szó?
Nekem az elem az egyszer felhasználható energiaforrást, a többször felhasználható, vagyis a tölthető az akkumulátort jelenti.
Persze nincs kizárva, hogy van valami újdonság, légyszíves mesélj róluk!
Gugliztam egyet a Camelion után, ott találtam ilyen márkanevű elemeket és említenek akkumulátorokat. (Az volt számomra furcsa, hogy AAA és C, D méretűeket említettek több helyen, de AA-t nem.)

Kedves Mindenki! Ti tudtok ilyenről? Vagyis a tölthető elem-ről?

Jol van na akkumlatorrol van szo. most ne a szavakon lovagoljunk a pontossag kedveert Ni-MH rol.
Ja es itt a link az emlitet "Akkumulatorrol" http://www.agem.sk/?...product=9426194

#400 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 22:50

Idézet: Snakeiboy - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 20:11

Jol van na akkumlatorrol van szo. most ne a szavakon lovagoljunk a pontossag kedveert Ni-MH rol.

Hello Snakeiboy!

Ne érts félre! Nem szavakon való lovagolásra gondoltam! Évekkel ezelőtt történt, hogy egy kollegánk azzal keresett meg bennünket, hogy kéne neki egy töltő, mert az USA-ból hozott olyan "battery-t", amit 10-szer lehet tölteni !!! Meg is mutatta, ceruzaelem méretű volt, a cellafeszültsége 1,5V és tényleg az volt ráírva, amit ő mondott (sőt még a töltőáram is és a töltési idő is korrektül fel volt tüntetve!!!). Úgy tekintettünk a erre a csodabogárra, mint borjú az újkapura. Az akkor ismert akkumulátorok, többnyire NiCd mind 1,2V feszültségűek voltak. Egyik kollégám barkácsolt neki egy töltőt csengőtranszformátor, meg néhány alkatrész felhasználásával.

Sajnos, sokan keverik az elem és az akkumulátor elnevezéseket. Ez jöhet egy téves fordításból - az általad betett link is batterie-nek nevezi, és ez lehet akár elem is, akár akkumulátor is.

Nos részemről semmi gond, azt hittem, valami újdonság amiről írsz. Egyébként én nagyon kényes vagyok a pontos megfogalmazásra, mert már életem (60) és szakterületem (vill. mérnök) folyamán sok gond adódott a nem pontos megfogalmazásokból (de talán még több a nem érthetőkből!!!)
Mivel nem vagyok gondolatolvasó - és fel sem tételeztem Rólad, hogy tévedtél (ill. nem pontosan fogalmaztál) azért kérdeztem rá az előző hozzászólásomban.

Üdv: sztgyi

Szerkesztette: sztgyi 2007. 09. 14. 22:56 -kor

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »