HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 13:11

http://prohardver.hu...021-1021.html 

...Egy másik dolgot pedig a 2600-as Ansmannál vettem észre (azért, mert csak ennél jut el ekkora értékig), hogy tölt-tölt-tölt, de akármilyen töltőárammal nyomatom (200, 500, 700 is volt már próbálva), mindig pontosan 3,7 Ah-t tölt rá, többet egy fikarcnyival se.

Ez elég gáznak tűnik. Mert 200 mA-rel töltve nem nagy gond a túltöltés, de 500-zal vagy 700-zal már az. Nem értem, hogy nem csökken annyira a feszültsége, hogy a töltő észrevegye. Vagy tényleg ennyi energia kárbavész töltés közben, hogy a névlegesnél ennyivel többet kelljen beletölteni? Elvileg a 140%-ban benne van még így is, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ennyi plusz töltés nem szokott kelleni. A 2500-as Conrad akkuk töltése során pl. 2,7-2,8 Ah használódik el, és ebből 2,5-2,6 Ah-t kisütéskor le is tudnak adni.

#842 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 09:02

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 7:26

Viszont a Uniross Hybrioból 4 db. 1000 Ft??? Az túl jó ár lenne. Vagy darabonként értetted? Ha ennyi lenne, márcsak kíváncsiságból is vennék egy csomaggal.  :) Vagy kettővel. :D

Árleolvasóhoz nem vittem oda, de ennyi volt ráírva :) Ha legközelebb arra járok, megnézem.

#843 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 10:07

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 7:26

Viszont a Uniross Hybrioból 4 db. 1000 Ft??? Az túl jó ár lenne. Vagy darabonként értetted? Ha ennyi lenne, márcsak kíváncsiságból is vennék egy csomaggal.  :) Vagy kettővel. :D

Nekem az Uniross 700-as miniceruzájával van tapasztalatom.
Cordless telefonban, zömmel a lemerülés utáni készülékkel való töltés mellett mintegy fél év üzenidő után már a kijelző fél töltöttséget való jelzésénél lekapcsol.
Ezt az eredeti akkumulátorával jó két év után kezdte el csinálni.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 07. 20. 10:08 -kor

#844 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:27

Pár hete vettem egy IPC-1L töltőt. Teljesen jól működik süt, tölt meg minden, de a betöltött és kisütött áramot nem mindíg írja ki. Van, hogy beteszem az akkut tölteni és 000-át ír folyamatosan, pedig tölti az akkut. Ekkor kiveszem visszateszem, újra beállítom és ha szerencsém van akkor rendesen jelzi. Legutobb úgy jártam, hogy este beleraktam két ceruza akkut frissíteni. Reggel megnéztem, az egyik töltődött a másikat sütötte. Az egyik 13xx a másik 17xx mah-en állt, és egészen addig nem változott amig a töltés be nem fejeződött. Közben persze rendesen zajlott minden, ismétlődően feltöltötte majd kisütötte az akkukat. Másnak produkált már hasonlót?

#845 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:18

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 12:27

Pár hete vettem egy IPC-1L töltőt. Teljesen jól működik süt, tölt meg minden, de a betöltött és kisütött áramot nem mindíg írja ki. Van, hogy beteszem az akkut tölteni és 000-át ír folyamatosan, pedig tölti az akkut. Ekkor kiveszem visszateszem, újra beállítom és ha szerencsém van akkor rendesen jelzi. Legutobb úgy jártam, hogy este beleraktam két ceruza akkut frissíteni. Reggel megnéztem, az egyik töltődött a másikat sütötte. Az egyik 13xx a másik 17xx mah-en állt, és egészen addig nem változott amig a töltés be nem fejeződött. Közben persze rendesen zajlott minden, ismétlődően feltöltötte majd kisütötte az akkukat. Másnak produkált már hasonlót?

Refreshben ha jól emlékszem csak befejezett kisütés adatokat ír (egészen a következő kisütés befejezéséig). Töltés alatt is ezt írja, ezért nem változik (ez a jó benne, mert így a napokig pihenő akku kapacitását is le lehet "tesztelni" refresh-sel, nem kell a töltő mellett ülni pont akkor, amikor a kisütés befejeződik). Ha beteszed discharge refreshre, és a gyenge akku miatt szinte azonnal töltésre vált, akkor 0-t fog mutatni egész a töltést követő kisütés befejezéséig.

Ha erről van szó (és nem sima discharge-nál vagy charge-nál jelentkezett a jelenség), akkor ez nem hiba, az IPC így működik. Ha sima charge-ra téve 0-t mutat, az hiba.

Szerkesztette: netmanus 2008. 07. 22. 15:20 -kor

#846 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:14

Elolvastam a manualt mégegyszer és valóban csak a kisütött és betöltött kapacitást írja ki. Megzavart, hogy sima discharge-nál folyamatosan mutatja a pillanatnyilag kisütött és betöltött áram mennyiségét. Akkor megnyugodtam, minden rendben.  :respect:

#847 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 14:24

Idézet: Andreas - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 9:02

Árleolvasóhoz nem vittem oda, de ennyi volt ráírva :) Ha legközelebb arra járok, megnézem.

Na arra jártam, még mindig van bőven 4 darabos AAA Uniross Hybrio 1000 Ft-ért, vettem is a fejlámpámhoz. Szerintem az átlag vásárló csak a mAh értéket nézi, így nem nagyon fogynak az eneloop kategóriás akksik.

#848 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 12:00

Idézet: Andreas - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 14:24

Na arra jártam, még mindig van bőven 4 darabos AAA Uniross Hybrio 1000 Ft-ért, vettem is a fejlámpámhoz. Szerintem az átlag vásárló csak a mAh értéket nézi, így nem nagyon fogynak az eneloop kategóriás akksik.

Ez annyira nem összeg, sőt feltűnően olcsó. Lehet az adókedvezményekkel rendelkező multi megint ugyanúgy akciózik, mint a dinnyével. Képes rá és olcsóbban adja, mint amennyiért vette :D
Erre válaszként meg a többi akksis bolt több tonna akkut borít majd a parkolóba, és átmennek rajtuk úthengerrel. Mi meg megyünk mazsolázni még épen maradt akkukért hehe :D

Szerkesztette: Ádyka 2008. 08. 03. 12:02 -kor

(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#849 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 19:11

Idézet: Andreas - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 14:24

Én most jártam a soroksáriban, ott 3e a 4 db. Hybrio. 1e-ért vettem volna vagy 8-at. Valamire úgyis jók lesznek. :D

#850 Felhasználó inaktív   ga_bo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 21. 10:13

vettem ezt a GP / eneloop féle akkut... / 2050 mAh.  első töltésre is bekajált bőven ipc1 l ben.

kicsit fényképeztem vele, majd töltés, mennyit vesz fel.... az egyik kb 500 a másik 1000 miliamper.

nem gyanús minőségűek ezek?  :confused:

#851 Felhasználó inaktív   ga_bo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 13:04

Idézet: ga_bo - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 10:13

vettem ezt a GP / eneloop féle akkut... / 2050 mAh.  első töltésre is bekajált bőven ipc1 l ben.

kicsit fényképeztem vele, majd töltés, mennyit vesz fel.... az egyik kb 500 a másik 1000 miliamper.

recyko....  méd in china.

lehet hogy eneloop -ot kellett volna.  :think:

#852 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 13:21

A Varta féle Ready2Use se rossz. Az AA méret határozottan jónak tűnik, az AAA kicsit gyengébb (de még így is jobb, mint a sima akkuk).

Rakd be kisütés-töltésre, mert a töltő biztos, hogy rosszul érzékelte a feszültségesést, és túl hamar kapcsolt le (új akkuknál megesik). Ennyire nem lehet gyenge, ne aggódj. Hány mA-es töltésre tetted be?

#853 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 13:51

Idézet: ga_bo - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 10:13

Én 200mA-val szoktam tölteni az IPC-n az Eneloop-okat.
Volt olyan töltés egyszer, amikor az IPC már 1,55V-ot jelzett, de még mindig töltötte fél óráig. Azt hittem elromlott valami.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#854 Felhasználó inaktív   ga_bo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 18:03

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 13:21

A Varta féle Ready2Use se rossz. Az AA méret határozottan jónak tűnik, az AAA kicsit gyengébb (de még így is jobb, mint a sima akkuk).

Rakd be kisütés-töltésre, mert a töltő biztos, hogy rosszul érzékelte a feszültségesést, és túl hamar kapcsolt le (új akkuknál megesik). Ennyire nem lehet gyenge, ne aggódj. Hány mA-es töltésre tetted be?

200 mA.  a régi rakoncátlan sony akksikat küldöm 700-on, be is adták a kulcsot...

amúgy egy rugóért vettem a PECSA-ban, origi volt.... gondoltam kipróbálom. Eredeti GP az tuti, csak hát akkor is kinai cucc.

Eneloop-nál mind megvehető?  értem ezalatt, van jobb széria, vagy kamu?  eddig japánt láttam.

#855 Felhasználó inaktív   ga_bo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 10:10

senki sem töltöget?  :omg:  :)

#856 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 20:20

Egy akkuból kivehető áramerősség (folyamatos) jellemzően az akku kapacitásától függ?  Konkrétan a kérdés.  Bicikli lámpa 750 mA-t vesz fel.  A 2500 mAh-s C típúsú akksinak ugyan annyira "fáj" ez a terhelés, mint az AA-snak?

A C-AA adapter, mint költséghatékony megoldás miatt kérdezem.

És kb. 0,5C-vel terhelve egy akkut még nem okozok komoly fájdalmat neki, ugye?

#857 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 20:30

Ja, és vettem a múlt héten édesapámnak 1 garnitúra 1300-as GP AA akkut.  Első tesztre 1450 körül voltak minimálisan, de volt 1500 felett is.

Újabb fajta. fehér színű, nem a régi zöld, és 1500 Ft körül volt a 4db.

#858 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:35

Sziasztok

Én megelégedéssel használok eneloop akksikat, viszont nincs tapasztalatom a hybrio és más azonnal használható akksikról.

Ezek minőségben vannak olyan jók, mint az eneloop?

#859 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 14:54

Idézet: GBogyó - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 20:20

Egy akkuból kivehető áramerősség (folyamatos) jellemzően az akku kapacitásától függ?  Konkrétan a kérdés.  Bicikli lámpa 750 mA-t vesz fel.  A 2500 mAh-s C típúsú akksinak ugyan annyira "fáj" ez a terhelés, mint az AA-snak?

A C-AA adapter, mint költséghatékony megoldás miatt kérdezem.

És kb. 0,5C-vel terhelve egy akkut még nem okozok komoly fájdalmat neki, ugye?

Nem, minél vastagabb és rövidebb egy akku (vagyis minél nagyobb a vastagság/hossz aránya), annál jobban bírja a terhelést. De ilyen kis terhelést egy AA akku is simán elvisel. Súlyban meg sokkal könnyebb (mondjuk ez rúdlámpánál érdekesebb).

Milyen atom biciklilámpa lehet az, hogy C elemmel megy?  :D

#860 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 14:56

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:35

Sziasztok

Én megelégedéssel használok eneloop akksikat, viszont nincs tapasztalatom a hybrio és más azonnal használható akksikról.

Ezek minőségben vannak olyan jók, mint az eneloop?

Én régebben írtam, hogy az AA méretben a Varta Ready2Use is egész jónak tűnik, az AAA se rossz, de nem annyival jobb a hagyományosokhoz képest, mint az AA.

Megjegyzem más új fajta akku nem volt a kezeim között, csak hagyományosból jópár.

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.