Idézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 31. 17:47
Most töltök pár 96 körüli nimh akkut, majd beszámolok róluk. 1300mAh-s ceruzaakku..
No, megvolt a teszt. 3 cella van még meg abból a pakkból. A dologhoz tartozik, hogy egy éve pihentek kisülve, kettőt úgy kellett megbikázni, mert 100mV alatt voltak már (ekkor többnyire tönkre is mennek már az akkuk, ezek nem). Mivel ezek nem hagyományos AA cellák, a fejükre kellett forrasztani egy fejet (a forrasztást utálják a cellák). Ma reggelre megvolt a töltés is, amihez hozzátartozik, hogy az IPC1L képtelen volt lekapcsolni velük, de a 200mA-es töltőáram (nem akartam elsőre nagyon hajtani őket) miatt hagytam, hagy dolgozzon vele, majd manuálisan kisütésre tettem. A kényszerpihenő utáni első nekifutásra az egyik cella 750mAh kapacitást préselt ki magából, a másik kettő pedig hajszálpontosan 1100mAh-nál állt meg. A töltés érdekesebb volt, itt a gyengébb az megállt 780mAh körül, míg a két jobb most már rendesen lekapcsolt, 1730mAh-nál (mindkettő pontosan itt). Majd még két nap múlva egy kisütést megnézek. Mindenesetre egészen megdöbbentő, hogy egy mobiltelefonban használt, majd utána szétszedett, ütött-vágott, kb. 14-15 éves akkuk mire képesek még mindig! Mértem rövidzárási áramot: A gyengébb darab 3A-ről indult, a két erősebb pontosan 3,8A-ről, ami egy Eneloop hasonló induló értéke mellett egyszerűen kiváló!