HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 15. 21:51

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 14:07

sztem hagyjuk már ezt a line interactive meg szakmai buzulást otthonra, ha újat akar az ember, 30k-ból és sanszos h menni fog  kváziszínuszossal a táp, és megfelel a gyorsan beszerezhető mainstream, mert akkor bőven az a szempont, amit én írtam. persze lehet vadászni, ha valaki nem vidéki  mindenféle nehezebben beszerezhetőre, használtra, aztán vagy hozzájut 1 héten belül vagy nem, vagy szopik az alkatrészutánpótlással, vagy nem. plusz az idő, energia, benzin amit rászán szintén szempont. és akkor az olcsóbb megint több lehet.
megnéztem az itthon 24 órázó gépem logját, az elmúlt 24 hétről, a legérzékenyebbre van véve a fesz alul-felül, hogyaszongya emigyen kellett közbeavatkozni alacsony feszültség miatt: 14 alkalom, leghosszabb idő 5 mp. egy tökátlagos helyen lakom. húhú, ez aztán tényleg ledarálja 3-4 év alatt az akksit, rendesen. persze vannak egyéb előnyei is, pl. a gyorsabb átkapcsolási idő, de egy szg-nél van különösebb jelentősége?
mert nálam modem, rúter, szvicsek lógnak még rajtuk, az adsl kapcsolat sem szakadt még, annál a pár alkalomnál, míg előtte ültem.

-Az AVR előnye nem is nálad jelentkezik ezek szerint. Nagy közösségekben, vagy nagyfogyasztók mellett viszont idegesítő és nemutolsósorban a reléket, ráaggatott elektronikát is nagyon terhelő esemény tud lenni, ha a szünetmentes állandóan sipákol akkus üzem miatt. Az AVR nem csak az akkut segít jól tartani (ami ettől függetlenül is elhervad 3-4 év alatt), hanem megszünteti a relékontaktusok fölösleges terhelését, az átkapcsolási tranziensek számát minimalizálja, így összességében nagyon jó hatással van minden környékbeli elektronikára. Az akkukat pedig pont ilyen környezetben kíméli nagyon, mert az állandó kibekapcsolgatástól elég hamar tönkre is mennek. Az, hogy a PC mennyire érzi meg, ezer dolog függvénye, de erről megint lehet vitatkozni értelmetlenül, elvégre nem véletlenül léteznek zéró átkapcsolási idővel megáldott online topológiák és veszik is meg őket súlyosabb összegekért szerverek mellé, komoly helyen teljesítő gépekhez.
A régi, olcsó szünetmentesekről annyit, hogy a lutrifaktor kis hozzárétéssel minimalizálható, amihez kaphatsz elég segítséget-csak akarnod kell, habár a passzív megoldás kényelmesebb, arról nem is beszélve, hogy ezeknek a régi dögöknek a megbízhatósága, üzemkészsége a maiakat simán felülmúlja...

Szerkesztette: didyman 2007. 11. 15. 21:54 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#462 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 15. 22:08

Egyik ugyfelunk pesti szorakozohelye egy Elmu traforol kapja a delejt a szomszed gepmuhellyel.
Na, ott eleg ritkan latni a szerver ele rakott Smart1000-et normal uzemben, ido 90%-aban aktiv az AVR Boost.
Ha meg a szomszedban nekiallnak hegeszteni, akkor akar 180V ala is eshet a feszultseg.

Smart1000 elott MGE Ellipse300 volt (mert az ugye olcso), de az elso komolyabb aramszunetnel (felrobbant valami trafo a kornyeken) elszallt, mint a gyozelmi zaszlo, es vitte magaval a szervert is.
Joparszazezres karjuk lett ebbol, hogy leallt a rendszer, es nem tudtak kin mennyi lovet kell leverni tavozaskor.
Utana mar JO szunetmentes kellett nekik, nem olcso :Đ

Azota a masik ket Ellipse300-uk is megadta magat, pedig azokra osszesen egy-egy switch volt kotve...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 15. 22:13 -kor

#463 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 22:09

Idézet: didyman - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 21:51

A régi, olcsó szünetmentesekről annyit, hogy a lutrifaktor kis hozzárétéssel minimalizálható, amihez kaphatsz elég segítséget-csak akarnod kell, habár a passzív megoldás kényelmesebb, arról nem is beszélve, hogy ezeknek a régi dögöknek a megbízhatósága, üzemkészsége a maiakat simán felülmúlja...

Felhasznalobaratsagban nem biztos.
Probalj meg akkut cserelni egy '90-es Smart600-ban :p

Ja, meg a supportjuk is elhajt, amikor megkerdezed, de hat miert nincsen XP ala mukodo szoftver hozza. :Đ

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 15. 22:12 -kor

#464 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 22:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 22:09

Felhasznalobaratsagban nem biztos.
Probalj meg akkut cserelni egy '90-es Smart600-ban :p

Ja, meg a supportjuk is elhajt, amikor megkerdezed, de hat miert nincsen XP ala mukodo szoftver hozza. :Đ

Kell hozzá egy Philips csavarhúzó, meg 10 perc. Supporttal meg email-ben kell beszélni, ott közlékenyebbek, a smart400-amhoz seperc alatt lett dokumentáció és kábelügyben oktatóanyag. Vagy már elmúltak azok az idők?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#465 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 23:05

Idézet: didyman - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 22:19

Kell hozzá egy Philips csavarhúzó, meg 10 perc.

En is igy voltam vele, aztan a vegeredmenyet ismered. :Đ

#466 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:48

na úgy néz ki,hogy egy 750VA-es smart lesz belőle a jövő hét elején,már gyengülő akkuval.18k sok volt érte így??(mostmár mindegy  :D  )
Egyébként ebbe milyen akku való és honnan érdemes beszerezni az újakat?

Szerkesztette: reddragon 2007. 11. 16. 17:48 -kor

#467 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:21

Elmeletileg APC RBC5 valo bele (nagykerfuggoen 20-25k), gyakorlatilag meg veszel 2db mezei 12V 7Ahs akkut, aztan 5-6k-bol megvagy. :D

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 16. 19:24 -kor

#468 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 20:45

Úgynéz ki,hogy még bírják ezek az akkuk benne,de ha  nem sikerül 7-8Ah-ás akkukat szereznem, hanem csak 12Ah-ást(főleg azt tudnék olcsón),az még belemehet?

#469 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 21:06

Fizikailag nem fer bele, mivel a 12Ah masfelszer olyan szeles, mint a 7Ah.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 18. 21:11 -kor

#470 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 19:54

úgynéz ki,hogy még ezek az eredeti akkuk benne és még símán használható egy ideig,bár 3évesek már.
Nade találtam 9Ah-ás akkukat ugyanekkora méretben,az elvileg mehet bele?A másik kérdésem az,hogy jó a neve sincs kínai akku is vagy valami márkásabbat kellene venni?

#471 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 21:39

Szepen mutat papiron az a 9Ah, de nem hinnem, hogy tobb olom+sav lenne benne (amitol a kapacitas fugg), hiszen a meretek adottak...

#472 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 06:09

MGE Puslar extreme C sorozatról esetleg van tapasztalat??akkuhibásan tudnék szerezni csakháát fogalmam sincs milyen minőség.

#473 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 21:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 20:39

Szepen mutat papiron az a 9Ah, de nem hinnem, hogy tobb olom+sav lenne benne (amitol a kapacitas fugg), hiszen a meretek adottak...

Ha pl. a CSB, vagy a BB állítja, hogy 9-es, én elhiszem.

Feltéve, hogy nehezebb a 7,2Ah/12V-os megfelelőjénél:)

#474 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 21:42

Idézet: reddragon - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 5:09

MGE Puslar extreme C sorozatról esetleg van tapasztalat??akkuhibásan tudnék szerezni csakháát fogalmam sincs milyen minőség.

Ha ajándékba kapod és nem túl drága az akku bele, egy próbát megérhet.

#475 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 06:10

Az APC honlapján láttam,hogy van az SUA750-hez firmware frissítés(PowerNet MIB 3.8.8 és 3.8.9),amit nem is régen adtak ki.
A kérdésem az lenne,hogy miként lehet a firmware-t frissíteni a szünetmentesen és esetlegesen milyen javításokat tartalmaz??Próbálkoztam én vele RS232 kábelen,usb-n is,de nem sikerült.

#476 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 07:56

Idézet: reddragon - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 6:10

Az APC honlapján láttam,hogy van az SUA750-hez firmware frissítés(PowerNet MIB 3.8.8 és 3.8.9),amit nem is régen adtak ki.
A kérdésem az lenne,hogy miként lehet a firmware-t frissíteni a szünetmentesen és esetlegesen milyen javításokat tartalmaz??Próbálkoztam én vele RS232 kábelen,usb-n is,de nem sikerült.

Van valami problémád, ami miatt a fw-frissítés szükséges? A fw naplójában van olyan bejegyzés, ami jelzi, hogy a frissítés alapvetően szükséges, súlyos működési, biztonsági hibákat javít?

Ha ezekre nem a válaszod, akkor hagyd a frissítést.

#477 Felhasználó inaktív   Exhodus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 30. 15:41

Üdv mindenkinek

nemtom mennyire témábavágó a kérdésem, de úgyláttam itt vannak hozzáértő emberek, namost nekem a következő lenne a gondom: az év nagy részében kollégiumban lakom ahol olyan az elektromos hálózat hogy  ha 2 hajszárító megy egy szobából az képes levágni az áramot a fél koleszban, ettől függetlenül 3 pc minden cuccal együtt simán megy, csakhogy én nemsokára tervezek beruházni egy igencsak kemény pc-be aminek az áramfelvétele ahogy saccolni tudom átlépheti az 500W-ot, tudom hogy egy hajszárító vagy vízforraló akár 2-3000W is lehet de abban nem vagyok biztos hogy egy Pc meg egy vízforraló "azonos kategória". Szóval szerintetek elbírhatja az elektromos hálózat ha jelenleg egy konnektorról 2 pc + egy hajszárító vagy vízforraló még megy? és ha nem, megoldható e a dolog egy UPS-el vagy valami hasonlóval ?

előre is kösz

#478 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:50

2 PC meg monitorokkal egyutt sem eri el egy gyengebb hajszarito 1000W-os aramfelvetelet, hacsak nem valami uberbrutal tuningolt C2Q procirol van szo 2x8800GT/GTS/GTX-vel.
3 PC mar elerheti egy atlag hajszarito, gyengebb vizforralo teljesitmenyet.
15 eve csucsmodell 6. erzek mikrosutom altal leszopott 1.8kW-hoz kell vagy 5 gep. :D

(En C2D@3200+7900GTO+3 vinyo+21" CRT+hazimozierositom osszesen nincs 400W)

Koleszban meg ra kell kerdezni, hogy az adott szobaban mennyi teljesitmenyt lehet biztonsagosan kivenni a falbol.
Par eve SCHban pl. meg volt adva, hogy melyik szinten 1000, hol 1200, hol 1500W a maximalisan kiveheto teljesitmeny, mivel 25 eve, amikor epitettek az elektromos halozatot, akkor meg nem nagyon volt a kornyeken mikrosuto, meg gepe se nagyon volt senkinek.
Most meg szobankent 0.5 mikro, 3 gep az atlag...
Ugyhogy tavaly kenytelenek voltak bezarni a koleszt, es nullarol ujraepiteni az egesz elektromos halozatot.

Jobbfajta tulfeszvedo/UPS egyebkent ajanlott ilyen helyekre, mivel a gyengebb tapok elszallhatnak, ha valami leveri a villanyt.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 30. 17:05 -kor

#479 Felhasználó inaktív   Exhodus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 30. 20:13

szóval ha lehet egy hajszárítót vagy vízforralót üzemeltetni akkor a gépnek is mennie kell
amúgy a konfig valahogy így fog kinézni: 2 db 8800GT, c2q 6600, 3 winyó, egy x38-as vagy hasonló alaplap meg egy 150 watt (RMS)-os házimozi rendszer, ja hozzá egy 20"-os monitorral

Ui: ja igen ehez a konfighoz egy 600 watt körüli Chieftek-et néztem ki, annak elméletben gond nélkül vinnie kell, túlfeszvédőt biztos beszerzek, de a UPS gáz mert a táp aktív PFC-s

Szerkesztette: Exhodus 2007. 11. 30. 20:15 -kor

#480 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 21:27

Marha egyszeru, nem Chieftec tapot kell alarakni, aztan utana mar egy egyszerubb 800VA-s szunetmentes is eleg.

De ezt meg hanyszor irjuk le?

Masreszt megneznem ahogy X38-ban beizzitod az SLIt :]

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »