HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 19. 09:06

Idézet: szabi - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:02

Igen az az aksicsere led.
Ezt írja a kezelési utasítás:

Nálam a led nem villog hanem folyamatosan ég.
Most egy újabb sikertelen önteszt után 3% aksi töltöttségnél is azt írja, hogy a feszültsége 27.6V.
Ami egyszerűen nem lehet ilyen alacsony töltöttség esetén.

Üdv
szabi

Dehogynem, ha az egyik cella belső ellenállása megnövekedett. Akkor pontosan ezt csinálja. Akkus üzemben járatva lesd meg a mért feszültséget, ott le fog bukni. Ha csak kalibrálatlanság van a háttérben, akkor PC-ből húzd ki (adatkábel maradhat, csak tiltsd le az eseménykezeléseket!!), százas körtét tedd rá és merítsd le vele.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#662 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 19. 09:23

Hi

Mostani önteszt miatt megint meg kell várnom, hogy aksi töltöttség visszamenjen 100%-ra.
Egyébként azért most 10%-os töltöttségnél kipróbáltam amit írtál, kihúztam a hálózatból és ráraktam egy égőt, a feszültség leesett 21V-ra és az égő nem világított.
Kipróbálom majd ha újra feltöltött.
Persze az még mindig nem világos, egy önteszt miért nullázza ki az aksit?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#663 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 09:36

Idézet: szabi - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:23

Hi

Mostani önteszt miatt megint meg kell várnom, hogy aksi töltöttség visszamenjen 100%-ra.
Egyébként azért most 10%-os töltöttségnél kipróbáltam amit írtál, kihúztam a hálózatból és ráraktam egy égőt, a feszültség leesett 21V-ra és az égő nem világított.
Kipróbálom majd ha újra feltöltött.
Persze az még mindig nem világos, egy önteszt miért nullázza ki az aksit?

Üdv
szabi

Leírom megint: Az egyik cella belső ellenállása megnövekedett, ez jelzi öregedését. Ezt most fordítsd le konyhára: Az égő egy ellenállás. Ha ezzel sorbakötöd az akku belső ellenállását, akkor azon feszültség fog esni. Így az égőre kevesebb jut. Az UPS meg akkuhiba miatt lekapcsol, hiszen az elektronika üzemi küszöve alá esik az akkufesz. Akkukat ki kell szedni, ha szerencséd van, savazható, de négy év az elég sok idő, nem sok az esély. Ha savazással még menthető, akkor mázli, de ilyen belsőellenállás-növekedésnél valószínűbb már ólomsár jelenléte, elektróda-erózió.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#664 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 10:40

Idézet: Zool - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 8:53

De Szabinak nem az overload led világít. Legalábbis az én 1400-asomon a jobb alsó a kukás akksi ledje.

Jogos. Akkor ez valószinűleg más nyűg.

#665 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:59

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:36

Leírom megint: Az egyik cella belső ellenállása megnövekedett, ez jelzi öregedését. Ezt most fordítsd le konyhára: Az égő egy ellenállás. Ha ezzel sorbakötöd az akku belső ellenállását, akkor azon feszültség fog esni. Így az égőre kevesebb jut. Az UPS meg akkuhiba miatt lekapcsol, hiszen az elektronika üzemi küszöve alá esik az akkufesz. Akkukat ki kell szedni, ha szerencséd van, savazható, de négy év az elég sok idő, nem sok az esély. Ha savazással még menthető, akkor mázli, de ilyen belsőellenállás-növekedésnél valószínűbb már ólomsár jelenléte, elektróda-erózió.

Volt már ebben aksi csere, akkor az elöregedést az egyre rövidebb futásidő jelezte, nem egyből nullázás.
Ezért furcsa nekem amit most csinál.

Most 100% töltöttségen van, szóval megtettem amit mondtál.
Sajnos mikor elvettem a hálózati áramot egyből kikapcsolt ráadásul a kommunikáció is megszakadt így semmilyen értéket nem tudtam leolvasni.
Rendszer újraindításig plusz hálózat visszaadásáig nem is látta az ups-t.
Minden kikapcsolási paraméternek 60mp késleltetése van, így ez az egyből kikapcsolás nem történhetett volna.
Most égő nélkül vettem el a hálózatot így kb. fél percig működött, majd kikacsolt megint.
Paramétereket viszont így sem jelzi, mivel azóta nincs kapcsolat még az újraindítás sem segít.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#666 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 13:59

Idézet: szabi - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 12:59

Volt már ebben aksi csere, akkor az elöregedést az egyre rövidebb futásidő jelezte, nem egyből nullázás.
Ezért furcsa nekem amit most csinál.

Most 100% töltöttségen van, szóval megtettem amit mondtál.
Sajnos mikor elvettem a hálózati áramot egyből kikapcsolt ráadásul a kommunikáció is megszakadt így semmilyen értéket nem tudtam leolvasni.
Rendszer újraindításig plusz hálózat visszaadásáig nem is látta az ups-t.
Minden kikapcsolási paraméternek 60mp késleltetése van, így ez az egyből kikapcsolás nem történhetett volna.
Most égő nélkül vettem el a hálózatot így kb. fél percig működött, majd kikacsolt megint.
Paramétereket viszont így sem jelzi, mivel azóta nincs kapcsolat még az újraindítás sem segít.

Üdv
szabi

Azért, mert van lassú öregedés, kiszáradás és van cella hirtelen amortizációja. Nem csak egyféle módon tud tönkremenni az akku, a 21V-ra leesés 95%-os akkuhiba, 5% kontakthiba, tehát ezzel letudtuk a lényegi hibakeresést. Szedd ki az akku(ka)t, terheld le egy autóizzóval és lesd meg közben feszmérővel, az egyik le fog könyökölni már 2-3A-től is (1-2V eltérés is bőven sok). Na az a kuka. De négy évesen a másik mellé sem raknék újat. A 60s meg minden, csak nem garantálható, ha az akku dög és nem képes az UPS alap működtetését sem ellátni, akkor az UPS leáll, mit tegyen.
Szedd ki azokat az akkukat és tedd rájuk az égőt, két perc alatt kiderül, hogy azzal van baj, és nem kell itt fórumon rágjuk a csontot, mondok majd olcsó boltot akkura :-) .

#667 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 10:16

Ok, kiszedem megnézem úgy viszi e és meddig az autóizzót.
Sajna feszt mérni nem fogok tudni, nincs műszerem.

Mikor 4 éve használtan megvettem a szünetmentest, ha emlékszel te voltál aki megnézte, hogy rendben van e illetve az aksikat akkor is te szerezted.
  :)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#668 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 10:37

Idézet: szabi - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:16

Ok, kiszedem megnézem úgy viszi e és meddig az autóizzót.
Sajna feszt mérni nem fogok tudni, nincs műszerem.

Mikor 4 éve használtan megvettem a szünetmentest, ha emlékszel te voltál aki megnézte, hogy rendben van e illetve az aksikat akkor is te szerezted.
  :)

Üdv
szabi

Ahaaa :) Rémlik valami :D
Akkor csak annyit kell nézni, hogy milyen gyorsan fut fel az égő üzemi fényerőre és hogy van-e eltérés a két akku által adott fényerő között.

#669 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 09:44

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:37

Akkor csak annyit kell nézni, hogy milyen gyorsan fut fel az égő üzemi fényerőre és hogy van-e eltérés a két akku által adott fényerő között.

Négy aksiból csak az egyik problémás.
Nagyon halvány fényt ad, pedig csak zseblámpa izzóval néztem.
Másik három ok.
Persze ez nem túl nagy terhelés nekik.

Mennyibe kerülne 4 aksi beszerzése?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#670 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 03. 04. 15:00

Sziasztok!

Tegnap megadta magát az MGE Pulsar ellipse 500-as típusú szünetmentes tápegységem. Ez még a sötétkék, "online" vezérlés nélküli modell; csaknem 9 éves. Két védett és 1 szűrt konnektor csatlakozó aljzat van beépítve a készülékbe.

Ilyen a készülék: Kép

Már jó ideje tudom, hogy a benne lévő aksik kiszáradhattak, mert áramszünet esetén már 1-2 éve nem tartotta bekapcsolva a gépet. (Új korában, kb. 2-3 percig tudta bekapcsolva tartani a konfigurációmat és a 19 collos CRT monitoromat.) Ugyanakkor használtam tovább, mert a hálózati feszültségingadozást remekül szűrte így is.

Tegnap viszont egyik pillanatról a másikra lekapcsolt teljesen az UPS is, s természetesen minden rákötött eszköz.

Az UPS bekapcsoló gombja "kioldott". Ez egy nyomórugós, sárga neon háttérvilágítású kapcsoló, s aktív állapotban benyomva kell lennie.

Ha benyomom, akkor az UPS-re kötött gép kap áramot, de a gomb nem marad bent a helyén. Amint elengedem kikapcsol; tehát nem akad meg úgy, mint korábban.

Vagy ezzel jelzi valami beépített védelem, hogy teljesen száraz minden benne lévő aksi és tovább nem használható, vagy maga a bekapcsoló gomb romlott el.

A kérdésem az, hogy ebbe a típusba mennyibe kerülne egy szett (nem tudom hány darab aksi van benne gyárilag) új akkumlátor, illetve a bekapcsoló gombját/elektronikáját megjavítani, ha esetleg az is hibás?

Tudtok ebben segíteni?

Előre is köszönöm!

Üdv: Piftuka

/Forrás: www.wave.no/

Szerkesztette: Piftuka 2010. 03. 04. 15:02 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#671 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 10:08

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 13:59

.... mondok majd olcsó boltot akkura :-) .

Mostanában nem jársz erre?  :smoker:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#672 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 07:45

Idézet: szabi - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 10:08

Mostanában nem jársz erre?  :smoker:

Üdv
szabi

De :D
Lomexnél mindig van minden, egy helyi ürgét kergetek akku ügyben még, mert valami beragadt készletből még a környezetvédelmi árszínvonal előtti verziót tud. Hány Ah-sak?

#673 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 07:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 15:00

Sziasztok!

Tegnap megadta magát az MGE Pulsar ellipse 500-as típusú szünetmentes tápegységem...

Az a védelem része, de érdekes, hogy benyomva nem old rögtön (kéne neki ennek ellenére). Elképzelhető, hogy a teljesen dög akku miatt parádézik, APC-k sem indulnak el. Akkuk: szokásos 7Ah körüli, annak 3-4k közötti az ára, illetve lásd előző válasz :) . Ebből kell valamennyi darab, maximum kettő ebben a modellben. De vásárlás előtt meg kéne néznimásik akkuval, legfeljebb viszek magammal valamit, szerintem van a pincében használható.

#674 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 12:34

Reggel csinált egy érdekeset a jó öreg 600LS-em. Pont indultam volna melóba amikor felbúgott, mintha túlterhelődött volna, majd leverte az automatát (csak ő lehetett).

Kimentem, visszanyomtam, ment rendesen, kihúztam a tápját, akksiról is ment szépen, viszont az összes led villog rajta.

Így hagytam ott, majd este megvizsgálom. Mi lehetett ez, ilyet még nem láttam?

#675 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 03. 09. 12:34

Reggel csinált egy érdekeset a jó öreg 600LS-em. Pont indultam volna melóba amikor felbúgott, mintha túlterhelődött volna, majd leverte az automatát (csak ő lehetett).

Kimentem, visszanyomtam, ment rendesen, kihúztam a tápját, akksiról is ment szépen, viszont az összes led villog rajta.

Így hagytam ott, majd este megvizsgálom. Mi lehetett ez, ilyet még nem láttam?

Belső hiba. De ha működik, akkor mire... https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif

#676 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 07. 07:54

Az a védelem része, de érdekes, hogy benyomva nem old rögtön (kéne neki ennek ellenére).

Pontosításképpen... sokat nem "tököltem" vele, csak kipróbáltam. Valóban... pár másodperc után akkor is kiold, ha nyomom folyamatosan a gombot.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 07. 07:54

Elképzelhető, hogy a teljesen dög akku miatt parádézik, APC-k sem indulnak el. Akkuk: szokásos 7Ah körüli, annak 3-4k közötti az ára, illetve lásd előző válasz Kép . Ebből kell valamennyi darab, maximum kettő ebben a modellben. De vásárlás előtt meg kéne néznimásik akkuval, legfeljebb viszek magammal valamit, szerintem van a pincében használható.

Ez jól hangzik. Majd ezügyben akkor keresni foglak. Úgyis itt vár rád még az a pár számtech cucc, amiről a "Felajánlások" topic-ban is írtam. ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#677 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 09. 19:33

Belső hiba. De ha működik, akkor mire... https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif

Érdekes a dolog, mert valami löket lehetett vagy nem tudom, mert a pincében is elment egy porcelán bizti, amin nincs komoly terhelés.

Lehet, hogy át akart csak kapcsolni, de nem sikerült. Most újraindítottam tökéletesen megy, a külső sokk hatásra szavazok.

#678 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 07:39

Idézet

De biggrin_2.gif
Lomexnél mindig van minden, egy helyi ürgét kergetek akku ügyben még, mert valami beragadt készletből még a környezetvédelmi árszínvonal előtti verziót tud. Hány Ah-sak?

Hello!

Most én nem jártam erre egy ideig. :cool2:
Szóval 4 darab DJW6-12 (12Ah/6V) aksi van benne.
Közben mértem rajtuk feszültséget, üresjáratban 6.5V körül van mindegyik.
Ezeket nem lehet újraformázni valahogy?
Mennyi lenne most mind a 4 cseréje?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#679 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 14:38

Keresgéltem aksikat, sosups-nél lenne DJW12-12 (12Ah/12V).
Darabja 6250 Ft.
Ebből viszont kettő elég lenne.
Ha jól gondolom 4 db 12Ah/6V-os helyett használhatok 2 darab 12Ah/12V-os aksit!?

Ezeket általános felhasználásra javallják.
Amit ups-be azok drágábbak. Mitől drágábbak?
Amit meg az én apc-be ajánlanak arról ne is beszéljünk. :(

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#680 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2010. 03. 17. 14:38

Keresgéltem aksikat, sosups-nél lenne DJW12-12 (12Ah/12V).
Darabja 6250 Ft.
Ebből viszont kettő elég lenne.
Ha jól gondolom 4 db 12Ah/6V-os helyett használhatok 2 darab 12Ah/12V-os aksit!?

Ezeket általános felhasználásra javallják.
Amit ups-be azok drágábbak. Mitől drágábbak?
Amit meg az én apc-be ajánlanak arról ne is beszéljünk. :(

Üdv
szabi

Az ár nem rossz, de ezek eléggé noname akkunak tűnnek, lehet, ezért a kategorizálás, amúgy az UPS-ben csak a kisütőáram nagyobb, de az régen baj, ha az akkuk ezt nem tudják rendesen kiszolgálni adott élettartam során. Tehát ez marketing lesz elsősorban. Lomexnél hasonló árfolyamon lehet, hogy márkásabb kapható.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.