Sziasztok!
Tegnap megadta magát az
MGE Pulsar ellipse 500-as típusú szünetmentes tápegységem. Ez még a sötétkék, "online" vezérlés nélküli modell; csaknem 9 éves. Két védett és 1 szűrt konnektor csatlakozó aljzat van beépítve a készülékbe.
Ilyen a készülék:
Már jó ideje tudom, hogy a benne lévő aksik kiszáradhattak, mert áramszünet esetén már 1-2 éve nem tartotta bekapcsolva a gépet. (Új korában, kb. 2-3 percig tudta bekapcsolva tartani a konfigurációmat és a 19 collos CRT monitoromat.) Ugyanakkor használtam tovább, mert a hálózati feszültségingadozást remekül szűrte így is.
Tegnap viszont egyik pillanatról a másikra lekapcsolt teljesen az UPS is, s természetesen minden rákötött eszköz.
Az UPS bekapcsoló gombja "kioldott". Ez egy nyomórugós, sárga neon háttérvilágítású kapcsoló, s aktív állapotban benyomva kell lennie.
Ha benyomom, akkor az UPS-re kötött gép kap áramot, de a gomb nem marad bent a helyén. Amint elengedem kikapcsol; tehát nem akad meg úgy, mint korábban.
Vagy ezzel jelzi valami beépített védelem, hogy teljesen száraz minden benne lévő aksi és tovább nem használható, vagy maga a bekapcsoló gomb romlott el.
A kérdésem az, hogy ebbe a típusba mennyibe kerülne egy szett (nem tudom hány darab aksi van benne gyárilag) új akkumlátor, illetve a bekapcsoló gombját/elektronikáját megjavítani, ha esetleg az is hibás?
Tudtok ebben segíteni?
Előre is köszönöm!
Üdv: Piftuka
/Forrás: www.wave.no/
Szerkesztette: Piftuka 2010. 03. 04. 15:02 -kor