HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 21:32

Idézet: volata - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 20:27

köszi a gyors választ.
kártevő kizárva, átnéztem, semmi ismeretlen nincs a memóriában.
én is visszavinném amúgy, de mit mondjak? kinyomtassam a smart adatokat és lobogtassam azt? arra kicserélik?

Hitachi  drive fitness teszjét itt találod:http://www.hitachigs...rt/download.htm
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1222 Felhasználó inaktív   aborbely 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 13. 09:45

Idézet: aborbely - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 18:39

A lapon két x16-os PCI-E van és mind a kettővel ugyan azt csinálta. Tehát amikor nem indult, áttettem a másikba. A köv. indításnál megint vissza az elsőbe. Ma csak kivettem, és visszaraktam ugyanabba a foglalatba. A lényeg, hogy a VGA elhagyja a foglalatot egy kicsit. Amikor nincsen kép akkor egyáltalán sehol sem jelenik meg kép. A monitor és a kábel az tutira jó.
Más VGA-val nem tudtam kipróbálni mert csak agp-s van a környéken.
Most próbáltam egy BIOS frissítés, majd kiderül hogy mi az eredmény.
Köszönöm a tippeket.
Majd megírom hogy segített-e. :smoker:

Halott volt a VGA. Alapból. Asszem összesen háromszor indult el egy csomó kínlódás árán. Az azért elkeserítő, hogy az iPon még másfél, két hétig akar rajta ülni, hogy kitalálja hogy leöl minden gépet amibe belekerül, és csak utána kapok egy újat. :mad:  :mad:
Volt már hasonló alkatrészetek? Belekerül egy gépbe, és az utána csak cmos resettel éleszthető újra.
GA-EX38-DS4::Q9300 2.5Ghz:: ZALMAN CNPS9500::GEIL BLACK DRAGON 1066MHz 4GB KIT CL5::SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4::FSP Epsilon 600W::

#1223 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:53

Persze.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1224 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:04

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 18:23

Az Automatikus Frissítés kikapcsolásával kiteszed magad a vírustámadásoknak, nem ajánlom, szűkség van rá tűzfal és vírusirtó mellett is, ha nem akarsz találni, és ha tudod, eltávolítani naponta 25 új káros programot a vírusirtóddal.
Szinte kizárt, hogy a kórokozó a Windows Update-ről töltötte volna le magát, maximum ezen idő alatt máshonnan.

Csak halkan jegyzem meg, hogy pont a warezwinfosok esetében első dolgom az automatikus frissítést is tiltani, mert a wga miatti rohangászásból nem kérek (ki lehet azt is iktatni, ja, csakhát...). Elenyésző probléma van velük, és mégkevésbé a hiányzó frissítések miatt. A sasser óta nem volt komoly támadás, ami expliciten emiatt tudott tarolni az általam felügyelt gépeken. Nincs vállalati buzicsomag mindenirtókkal, csak sima AVG free meg hosts fájl és a szolgáltatások meg tűzfal finomhangolása, kapuk befoltozása. Itthoni vasakon sincs WU (sőt, rezidens kém/víruskergető sem), megvártam az SP3-at aztán most ezeket tologatom, ahol éppen járok.

A WU-ról pedig éppen tud vírus lejönni, mégpedig elgörbült LSP-vel, felülírt DNS-szerver címmel, vagy fertőzött hosts fájllal a windowsupdate.com akárhova/akárhonnan feloldható! Ezeket a nyavajákat a hijackthis, meg a hosts fájl átnézegetése megmutatja, valamint az LSPfix és akármilyen hosts-frissítés tudja kezelni gyorsan, egyszerűen, de eddigre már vélhetően egy halom aktív kártevő is megjelenik, köztük jellemzően vundo, smithfraud...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1225 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:27

na elszált a gépem, annyi szemetet összeszetem hogy nemigaz, mi van trojai támadás. 3 nap alatt 20 ilyen + olyan ez nem normális.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1226 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:52

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 14:27

na elszált a gépem, annyi szemetet összeszetem hogy nemigaz, mi van trojai támadás. 3 nap alatt 20 ilyen + olyan ez nem normális.

ez szerintem nem normális dolog, szerezz be v.mi jó víruskillert, és spyware írtót.
be van kapcsolva a WU? Egy jobb tűzfal sem árt.
itt van 1-2:
vírusírtók
;)

szerk: didyman már az előbb leírta, hogy hogyan lehet az, hogy a WU-val jönnek le a vírusok, olvasd el ;) .

(én nekem ki van kapcsolva a wu, nodot+zonealarmot használok és persze hijakthis-t a spywarék ellen).

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 13. 14:03 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1227 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:56

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 13:52

ez szerintem nem normális dolog, szerezz be v.mi jó víruskillert, és spyware írtót.
be van kapcsolva a WU? Egy jobb tűzfal sem árt.
itt van 1-2:
vírusírtók
;)

minden be volt kapcsizva annyi védelem van a gépbe hogy az már sok.

de amugy a win frissel jött le :reklamacio:

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 13. 13:57 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1228 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 16:34

A probléma nem szünt meg, ha belépek egy mappába és ott szorakozok ugy 5 mp-t eltünik minden a monitorrol csak a hátérkép nem de igy is mükszik elvileg minden csak nem tudok hova kattintani mert az asztal üres és tálca sincsen. szoval erre kéne megoldás. :think:

#1229 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 16:47

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 17:34

A probléma nem szünt meg, ha belépek egy mappába és ott szorakozok ugy 5 mp-t eltünik minden a monitorrol csak a hátérkép nem de igy is mükszik elvileg minden csak nem tudok hova kattintani mert az asztal üres és tálca sincsen. szoval erre kéne megoldás. :think:

már nekem is volt ilyen, az explorer.exe szarakszik ilyenkor, ha mégeygszer előjön, akkor nyisd ki a dvd-tálcát és csukd be, de ha ez sem segített, akkor  a feladatkezelőt elő tudod hívni, abban keresd meg az explorer.exe-t állísd le, majd a Fájl/futtatás menuben gépeld be újra az explorer.exe-t ekkor visszajön a tálca+az ikonok.

A hibát egy vírus okozza! Nekem is volt ilyen kb. fél éve, amikor bekapcsoltam a WU-t leszedett valami szärt, és azután sorra jöttek a vírusok és egyéb spyware-k is. (ekkor még az SP1 volt fenn a gépen).

Végül a dolgot újrainstallal :mad: -(SP2)- tudtam megoldani,  már csak az segíteni magamon.(már tényleg semmi sem segített, a nero-val sem tudtam kiirni a cucokat, mert kiirta, hogy módosult a CRC-je, nemtudtam bejelentkezni a win-be se, mert ugye nincs és nem is volt jelszavam, de nem engedett belépni, a dolgot csökkentett módban egy halom vírusírtóval(virusbuster/avg/panda) tuttam csak megoldani , ekkor már mindegy volt, hogy ezek az írtók egyszerre voltak fenn a gépen.)

A gép bekapcsolása után szokott hibaüzenetet kiirni valamilyen .TMP(temp) nevű fájlra? :confused:
Milyen az XP-d?

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 13. 16:54 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1230 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 19:00

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 16:47

már nekem is volt ilyen, az explorer.exe szarakszik ilyenkor, ha mégeygszer előjön, akkor nyisd ki a dvd-tálcát és csukd be, de ha ez sem segített, akkor  a feladatkezelőt elő tudod hívni, abban keresd meg az explorer.exe-t állísd le, majd a Fájl/futtatás menuben gépeld be újra az explorer.exe-t ekkor visszajön a tálca+az ikonok.

A hibát egy vírus okozza! Nekem is volt ilyen kb. fél éve, amikor bekapcsoltam a WU-t leszedett valami szärt, és azután sorra jöttek a vírusok és egyéb spyware-k is. (ekkor még az SP1 volt fenn a gépen).

Végül a dolgot újrainstallal :mad: -(SP2)- tudtam megoldani,  már csak az segíteni magamon.(már tényleg semmi sem segített, a nero-val sem tudtam kiirni a cucokat, mert kiirta, hogy módosult a CRC-je, nemtudtam bejelentkezni a win-be se, mert ugye nincs és nem is volt jelszavam, de nem engedett belépni, a dolgot csökkentett módban egy halom vírusírtóval(virusbuster/avg/panda) tuttam csak megoldani , ekkor már mindegy volt, hogy ezek az írtók egyszerre voltak fenn a gépen.)

A gép bekapcsolása után szokott hibaüzenetet kiirni valamilyen .TMP(temp) nevű fájlra? :confused:
Milyen az XP-d?

Egy-két trojai + hjack volt a gépen de azok kinyirva, most megy az sp3 de nem hiszem hogy segit mert a magát az xp sem lehet cdr-röl javitani mert hiányzik ez a fálj: abnyp92w.sys(ne kérdezd mi az én sem hallotam még rola) ez a probléma. :mad:
sztem: format c: lesz belöle, jön a késö tavszi nagy takaritás.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 13. 19:01 -kor

#1231 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 20:25

Most megy a formatäläs. ez tuti biztos mindent kijavit, leirt és legaläbb egy hètig nem unatkozom :)

#1232 Felhasználó inaktív   Myron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 17:06

Hali!

Az lenne a baj h lefagy a gép és nem tudom miért.
Így néz ki egy ilyen fagyás:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Az az ATI-s üzenet azért van ott mert kiszedtem a videókártyát, így az alaplapon lévő integrált cuccról megy most. Azért szedtem ki a vidkarit h azt kizárjam mint hibaforrás. Na hát ki lett zárva mert így is szar.
Egy ilyen csodálatos fagyás után csak a reset segít, ilyenkor vagy be se kapcsol a monitor vagy egy ilyen jön be:
Kép
És itt megáll.

Na gondoltam lehet szar a Vista vagy valami driver vagy fasztudja, beraktam egy Windows XP Mini PE nevezetű boot CD-t, hátha avval is lefagy és akkor nem a rendszer a rossz.
Hát lefagyott:
Kép

Reset után a következő csodálatos, szinte művészi kép fogadott:
Kép
Semmi más, megnyomtam resetet, és pár másodperc múlva a mikor bekapcsolt a monitor ennyi jött be.

Memóriára gyanakszok, de talán proci is szar lehet. Meg mi az h benyomo a bekapcsoló gombot, hallom h felpörög a SATA vinyó, és így ennyi. Monitor sokszor be se kapcsol, semmi sípolás vagy prüttyögés.
Táp 300-asról 400-asra lett cserélve 1 hónapja kb. Mert már akkor is szarakodott de nem ilyen sűrűn. Aeeól nincs pontos kórtörténetem mert nem enyém a gép. Viszont én raktam össze és én is telepítettem és akkor még 300-as táp volt benne és órák hosszat játszottam UT3-at 2 napon keresztül és semmi baja nem volt. Aztán elkezdődtek a problémák az ismerősnél pár hétre rá. Az h újraindulgatott. Akkor a szervízbe vagy nemtomhol raktak be neki egy nagyobb tápot. Már akkor sejtettem h semmi értelme mert mondom nekem is bírta full terhelésen.

DVD írót is lehúztam ugyanúgy szar.
Ha a vinyó lenne a szar akkor legalább addig eljutna bootoláskor h kiírja h nem jó a vinyó, vagy ilyesmi. Nem?
Vidkarit már kiiktattam mint mondottam.
Más nincs a gépben.

Memória vagy proci lehet a szar. 2db 1GB-s 800-as kingmax van benne.
Meg egy 6000+ -os proci de azt a képen látjátok is.

Memóriákkal bűvészkedtem, csak egyiket csak másikat, csak egyik slot csak másik slot. Aztán egyik variációval bírta egy csomó ideig. Akkor azt hittem h szar volt az a modul. Aztán csak a másikat használtam de aztán avval is produkált egy ilyet. Lehet valamelyik slot rossz. Alaplap: Gigabyte GA-M61SME-S2

Na szóval az egyik memóriára gyanakszom csak már összekevertem a variációkat h most melyik volt jó melyik slotban és az a baj h egy ilyen kifagyás után kb 10-20 percig be se lehet kapcsolni a gépet mert egyszerűen a monitor se kapcsolódik be meg semmi. Aztán gondoltam addig megírom ezt az üzit, lehet a képek láttán azt mondjátok h ez biztos processzor probélma.

Remélem érthető és nem volt túl terjengős.
Köszi aki tud segíteni.

#1233 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 17:20

Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:06

Én az uj tápra gyanakszok, lehet hogy ki akar fulladni, nincs szaga, ventik mennek  a gépbe+ a tápba, bios reset miegymás. milyen a táp? megkérdezek másokat is a forumon hátha van valami konkrét megoldás.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 14. 17:27 -kor

#1234 Felhasználó inaktív   Myron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 17:35

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:20

Én az uj tápra gyanakszok, lehet hogy ki akar fulladni, nincs szaga, ventik mennek  a gépbe+ a tápba, bios reset miegymás. milyen a táp? megkérdezek másokat is a forumon hátha van valami konkrét megoldás.

ventik mennek, nem büdös, nem meleg. bios-ba nem hiszem h bárki is belépett volna szal alapon van, de azért megpróbálom resetelni majd csak most én se tudok belépni mert egyelőre be se tudom kapcsolni ezt a szart.

#1235 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 17:40

Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:35

ventik mennek, nem büdös, nem meleg. bios-ba nem hiszem h bárki is belépett volna szal alapon van, de azért megpróbálom resetelni majd csak most én se tudok belépni mert egyelőre be se tudom kapcsolni ezt a szart.

akkor itt az idö a hideg resetre, tápkábel le, egy párszor megnyomni  a bekapcs gombot mig van a tápba szufla, alaplapi elem ki, várni egy kis idöt, elem be, táp kébel rá és bekapcs. remélem megérted amit irtam. ;)

#1236 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 18:13

Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 17:35

Amit mutattál az erősen alaplaphibára mutat. Nézd meg alaposan, nem látsz-e (különösen a proci környékén) puffadt tetejű kondenzátort.

#1237 Felhasználó inaktív   Myron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 19:27

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 19:13

Amit mutattál az erősen alaplaphibára mutat. Nézd meg alaposan, nem látsz-e (különösen a proci környékén) puffadt tetejű kondenzátort.

Nem tudom milyen a puffadt tetejű, de itt mindegyik ugyanolyan.

#1238 Felhasználó inaktív   Myron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 19:31

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:40

akkor itt az idö a hideg resetre, tápkábel le, egy párszor megnyomni  a bekapcs gombot mig van a tápba szufla, alaplapi elem ki, várni egy kis idöt, elem be, táp kébel rá és bekapcs. remélem megérted amit irtam. ;)

Megcsináltam, még a RESET_CMOS tüskékre is ráhúztam egy jumert. Aztán bekapcsoltam.
El is kezdte tölteni a Windows-t de lehet csak azért mert előtte másfél órát pihentettem. Amúgy úgy vettem észre h minél többet nyúzom annál kevesebb ideig bírja. Most már annyi időre se képes fennmaradni h kiválasszam a fail-safe defaults-t a biosban. Ha a RAM-ok lennének rosszak lehetséges lehet hogy ilyen gyors mértékben romoljanak? Minél inkább nyúzom annál inkább elromlanak?

#1239 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 19:46

Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 19:27

Nem tudom milyen a puffadt tetejű, de itt mindegyik ugyanolyan.

A kondenzátorok teteje enyhén vagy erősebben feldomborodik. Eredetileg sík, gyakran egy kereszt alakú benyomással gyengítve, h ha felreped, akkor azt szabályozottan tegye.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 06. 14. 20:07 -kor

#1240 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 19:47

Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 20:31

Megcsináltam, még a RESET_CMOS tüskékre is ráhúztam egy jumert. Aztán bekapcsoltam.
El is kezdte tölteni a Windows-t de lehet csak azért mert előtte másfél órát pihentettem. Amúgy úgy vettem észre h minél többet nyúzom annál kevesebb ideig bírja. Most már annyi időre se képes fennmaradni h kiválasszam a fail-safe defaults-t a biosban. Ha a RAM-ok lennének rosszak lehetséges lehet hogy ilyen gyors mértékben romoljanak? Minél inkább nyúzom annál inkább elromlanak?

nem sipol  a gép bekapcsolásnál? ha igen mennyit és milyen az alap lapod.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.