HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2781 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 16. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 16. 19:46

Pls help!

Felajánlások számára küzdök egy Asus K7M alaplappal, amiben van egy Athlon K7600MTR51B C proci, egy Inno3D GeF2MX200 VGA, némi SDRAM, és egyelőre más semmi. Ez a félkonfig semmilyen más táppal nem hajlandó elindulni, csak a felajánlott cuccosok teszteléséhez használt 185W-os Hipro HP-M1854F3P típusú tápommal, ami viszont sajna nem teljesen ATX szabványú dobozban lakik (ezért tesztelek vele, mert mibe építsem be?). Viszont a Hipróval tutira és bármikor indul. Sosem futottam még össze ilyennel, hogy egy ATX alaplap ATX tápokkal legyen inkompatibilis. :think:

Próbáltam 300W-os Codegenekkel, 250 W-os Azonával és TAX-szal, 145W-os Compaq-kal. Az egyik Codegennel kétszer elindult, aztán azóta se kép, se hang. Mindegyik tápnál felpörögnek a ventik, de képig nem jutunk el. Viszont mindegyik táppal szabályosan le is állítható a bekapcs 4 mp-es "nyomva tartásával" (rövidre zárásával).

A postom írása közben kipróbáltam egy 450W-os Chieftec-kel is, hogy ne csak "gagyi tápok" legyenek, de azzal sincs kép. A Hipróval utána natürlich van.

Ötlet?

Ja hiányzik a -5volt, ami egyes alaplapokhoz kellett ezek szerint ehhez is.Hiproba megvan az is gondolom,mind a 20 pinhez megy vezeték.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 16. 19:17 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2782 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 16. 19:52

Ja hiányzik a 3,3volt, ami egyes alaplapokhoz kellett ezek szerint ehhez is.Hiproba megvan az is gondolom,mind a 20 pinhez megy vezeték.

És akkor az a Codegen, amivel először volt kép, aztán azóta azzal se? :think: Meg különben is mindegyik tápnál megy mindegyik pinre derót. Azt nem mértem, hogy delej van-e mindegyik táp mindegyik érintkezőjénél, ahol lennie kell...

... a trip back in time is all I need ...

#2783 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 16. 20:02

És akkor az a Codegen, amivel először volt kép, aztán azóta azzal se? :think: Meg különben is mindegyik tápnál megy mindegyik pinre derót. Azt nem mértem, hogy delej van-e mindegyik táp mindegyik érintkezőjénél, ahol lennie kell...

Az ujabb tápokba pedig hiányzik a minusz 5v fehér vezeték ha jól rémlik a közepén a csatinak.Utána kellett már nekem is nézni.Tehát megvan ez a fehér vezeték a kodegenen is?

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 16. 19:18 -kor

Hádédész..

#2784 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 16. 20:16

Az ujabb tápokba pedig hiányzik a minusz 5v fehér vezeték ha jól rémlik a közepén a csatinak.Utána kellett már nekem is nézni.Tehát megvan ez a fehér vezeték a kodegenen is?

Csak a Chieftec-ből hiányzik a fehér derót. A többi tápnál ott van a helyén.

#2785 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:24

Elvileg lehet még az is, h az elöregedett alaplapnak nagyobb időre van szüksége a tápfeszek stabilizálódásához, mint a standard Power good késleltetés.
(Kíváncsi vagyok, végül mi is a hiba oka.)

#2786 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:28

Leszedtem a manuálját televan szórva jumperrel ez a lap,valami azokkal lesz szerintem bármilyen hihetetlen,pci vaux voltage/io voltagétöl töl kezdve van minden.Ugyanis irják benne hogy monitorozza a lap a feszültségeket és ha nincs meg akkor nem indul.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 16. 19:44 -kor

Hádédész..

#2787 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 10. 16. 20:24

Elvileg lehet még az is, h az elöregedett alaplapnak nagyobb időre van szüksége a tápfeszek stabilizálódásához, mint a standard Power good késleltetés.
(Kíváncsi vagyok, végül mi is a hiba oka.)

Én is kíváncsi vagyok. :) Most megpróbálkozom még a többi táppal, ami készleten van, aztán majd meglátom.

Korábban cserélgettem a RAM-okat is, kivettem és betettem modulokat, de ugyanaz.

#2788 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 16. 20:28

Leszedtem a manuálját televan szórva jumperrel ez a lap,valami azokkal lesz szerintem bármilyen hihetetlen,pci vaux voltage/io voltagétöl töl kezdve van minden.Ugyanis irják benne hogy monitorozza a lap a feszültségeket és ha nincs meg akkor nem indul.

Na, akkor nekem is ezt kell tennem. Megkeresem azt a kézikönyvet, aztán totózok egy jót a jumperekkel. Köszi a tippet!

#2789 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 16. 20:47

Na, akkor nekem is ezt kell tennem. Megkeresem azt a kézikönyvet, aztán totózok egy jót a jumperekkel. Köszi a tippet!

google egyböl kivágja a tipusra a pdf et a két felső jumperek közül az egyik lesz a megoldás szerintem.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 16. 20:10 -kor

Hádédész..

#2790 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 16. 20:53

google egyböl kivágja a tipusra a pdf et a két felső jumperek közül az egyik lesz a megoldás szerintem.

Ja, csak engem meg az Asus ftp-szervere vág ki. :(

Szerk.: utálja Chrome-ot. Explorert meg szereti. F*ck!

Szerkesztette: Telcontar 2010. 10. 16. 20:01 -kor

#2791 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 16. 20:57

Ja, csak engem meg az Asus ftp-szervere vág ki. :(

Mindjárt feltöltöm a zippyre.
Már feltöltöttem: Linkjeim

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 16. 20:02 -kor

Hádédész..

#2792 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 20:17

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 16. 21:01

Mindjárt feltöltöm a zippyre.
Már feltöltöttem: Linkjeim

Kösz, közben megoldottam.

Viszont a jumperek állítgatása sem segített. Igaz, csak az egyik makacskodó tápon próbálgattam végig (ez most egy kékcímkés, 300W-os, Display álnevű Codegen), és nem ellenőriztem vissza, hogy befolyásolják-e a jumpik pl. a Hipróval való együttműködést. Lehet, hogy kell várnom, amíg érkezik valami régi vargánya, aztán azzal menni fog? :think:

A fura az, hogy adtam már át ilyen alaplappal gépet, az most már két éve gond nélkül megy, és azzal egy percnyi szopacs sem volt.

Szerk.: nem befolyásolják a Hiprót. Indul vele. Minden álláskombinációban.

Szerkesztette: Telcontar 2010. 10. 16. 20:24 -kor

#2793 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 16. 21:17

Kösz, közben megoldottam.

Viszont a jumperek állítgatása sem segített. Igaz, csak az egyik makacskodó tápon próbálgattam végig (ez most egy kékcímkés, 300W-os, Display álnevű Codegen), és nem ellenőriztem vissza, hogy befolyásolják-e a jumpik pl. a Hipróval való együttműködést. Lehet, hogy kell várnom, amíg érkezik valami régi vargánya, aztán azzal menni fog? :think:

A fura az, hogy adtam már át ilyen alaplappal gépet, az most már két éve gond nélkül megy, és azzal egy percnyi szopacs sem volt.

Szerk.: nem befolyásolják a Hiprót. Indul vele. Minden álláskombinációban.

Az f@sza sajnos már ötletem sincs másra.Mondjuk ezek a slotos amd-k elég szépen zabáltak majd didyman megmondja a frankót :)

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 16. 20:29 -kor

Hádédész..

#2794 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 16. 21:27

Az f@sza sajnos már ötletem sincs másra.Mondjuk ezek a slotos amd-k elég szépen zabáltak majd didyman megmondja a frankót :)

Jaja, ez a proci meghajtva 60W-ot is elkérhet. Egy mini villanykályha. :)
Én is didymanben bízom - lehet, hogy az ő kezei közé kerül majd a decka.

#2795 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 08. 18:45

H rám hallgatsz nem szopatod magadat mert erre más megoldás nem nagyon van.

Úgy tűnik megoldódott a problémám de elég váratlan módon :)
Még nem formáztam le a vinyót másodszorra is, mert vártam haver kölcsön vinyójára átpakolgatni a cuccaimat. Közben becsúszott egy videókártya csere, kikerült a radeon 4850 és hopp jó az átmeneti ati rage II-vel. Bekerült az új kártya, ami egy gtx460 és azzal is jó. Nem tudom mi volt ez de megoldódott :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2796 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 10:34

Sziasztok!
Haveromnak konfig alapját egy nf7 s2 teszi. Előtte win xp volt rajta már elég rég óta, így újratelepítettem a rendszert. Netről szedtem le az alaplapi drivereket, a saját driver cd nem található. A probléma a következő: a vga benne egy x1650 és hiába telepítem hozzá a catalyst drivert ( a legújabb is ment, meg kifejezetten x1650-hez keresett is ment, az ugyanúgy csak alapértelmezett képernyőként funkcionál. Elképzelhető, hogy ütközik valamelyik alaplapi driverrel?
Az említett alaplap
Az említett driverek
Találkozott már valaki ehhez hasonló problémával?
A segítségeket előre is köszönöm!

Szerkesztette: dekanov 2010. 10. 22. 10:35 -kor

Kép

#2797 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: dekanov - Dátum: 2010. 10. 22. 11:34

Sziasztok!
Haveromnak konfig alapját egy nf7 s2 teszi. Előtte win xp volt rajta már elég rég óta, így újratelepítettem a rendszert. Netről szedtem le az alaplapi drivereket, a saját driver cd nem található. A probléma a következő: a vga benne egy x1650 és hiába telepítem hozzá a catalyst drivert ( a legújabb is ment, meg kifejezetten x1650-hez keresett is ment, az ugyanúgy csak alapértelmezett képernyőként funkcionál. Elképzelhető, hogy ütközik valamelyik alaplapi driverrel?
Az említett alaplap
Az említett driverek
Találkozott már valaki ehhez hasonló problémával?
A segítségeket előre is köszönöm!

nforce2 chipszet nem igazán szereti a Railto átalakító chippel agp ra átalakított natív pciex kártyákat.Ha működik is csak a kártya saját driverével.Az új ati driver meg már nem is támogatja csak a hd kártyákat.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 22. 14:35 -kor

Hádédész..

#2798 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 22. 15:33

nforce2 chipszet nem igazán szereti a Railto átalakító chippel agp ra átalakított natív pciex kártyákat.Ha működik is csak a kártya saját driverével.Az új ati driver meg már nem is támogatja csak a hd kártyákat.

Köszönöm a választ először is.
Az érdekesség az, hogy előtte ez egy működő konfig volt, játékokkal meg minden más progival. Akkor ezek szerint az a driver régebbi lehetett, vagy a kártyához tartozó eredeti? Hogyan tudnám akkor mégis működésre bírni? Feltétlen a vga cd-s driverével?
Kép

#2799 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: dekanov - Dátum: 2010. 10. 22. 16:49

Köszönöm a választ először is.
Az érdekesség az, hogy előtte ez egy működő konfig volt, játékokkal meg minden más progival. Akkor ezek szerint az a driver régebbi lehetett, vagy a kártyához tartozó eredeti? Hogyan tudnám akkor mégis működésre bírni? Feltétlen a vga cd-s driverével?

Gyártó oldaláról szerintem lelehet húzni hozzá a drivert.A gyártót meg a tipusszámból egyböl meglehet tudni még ha nincs is rajta márkajelzés/előfordul/.Amúgy a nforce drivert felraktad a gépre?Mert anélkül agp gyorsítás sincs.
nforce driver

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 22. 19:38 -kor

Hádédész..

#2800 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 31. 15:51

Sziasztok, bocs h megint írok, de megint gond van, ugynaz mitn egy hónapja...
Akkor beruháztam egy jobb procira meg ramra és új alaplapra - elég nehéz volt működésre bírni, hogy ne indulgasson újra - aztán 10.4-es ATI driverrel - CatalysT AI-t kilőve - összejött. 1 hóapig ment is rendben, működött (nagyon ritkán 1-1x csinált újraindulást, de azt akár még túlmelegedésre is foghatnám), most megint gáz, előjöttek a gondok újra (pedig semmit nem csináltam vele azóta) - leírom;

4870x2 (10.10c, 10.9a, 10.5,10.4,10.2)
m4a87td-evo alaplap (ASUS)
phenomII 945 3,4ghz
4gb geil ram (ddr3, 1333)

Játék közben random újrianduláskat csinál - tök összevissza, a elgújabb driverekkel pedig még grafikai anomáliák is megjelennek (akár aktív a CatalysT AI, akár nem!)- leginkbb crysis alatt, a Napoleon Total War pedig jelelmzően újraindulásokat csinál (leginkább a Waterloo-i csata alatt, anak írom aki ismeri esetleg a játékot - de olyan csatában is indult már újra ahol néhány száz katona volt csak...szal érdekes).

Ramokat pakolásztam nem segítet, Bios reset sem, vga drivereket is próbálgattam, azok sem jók... (driver telepítés után közvelenül, előfodul h restartnál kékhalált csinál, de ezt is néha igen, náha nem csinálja)

A VGA túlmelegedést megint ki tudom lőni, mert megcsináltam azt h felraktam a gépet az ablakba kiynitottam az abalkot hagytam kihülni és úgy indítottam el a napoleont és akkro si a csta betöltés eután 10mp-vel kidob.... a rmmal nem tudom h lehet-e baja, de 1 modulla is csinálja. Más játékot nem teszteltem agyon - de azokkal mgé nem s jtászok annyit, de gynaítom h ott is beütne a hiba...

Tudtok mondani így vmit? :( Nagyon szar h nem tudok vele játszani - igaz az alapfunkciók azért működnek, de azért néh-náha az ember kikapcsolódna, pláne ha iylne jó gépet vett...

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.